چهارشنبه 7 آذر 1403

اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار

تثبیت شرایط و عبور از پیک پنجم درحالی ایجاد شده است که کارشناسان براین باورند برای رسیدن به ثبات شرایط بهترین راهکار ادامه روند سریع واکسیناسیون و همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

به گزارش مشرق، درشرایطی روند کاهشی آمارهای کرونایی در کشور با شیب ملایم نسبت به ماه گذشته ادامه دارد که برخی کارشناسان معتقدند بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در ادامه همین شرایط و طولانی شدن دوره به ثبات رسیدن نرخ ابتلا داشته باشد.

در این زمینه کارشناسان معتقدند اگرچه سرعت واکسیناسیون هم اکنون با برنامه‌ریزی‌های انجام شده بسیار سریعتر از گذشته شده اما نباید فراموش کرد که واکسیناسیون درصورت تکمیل فرآیند می‌تواند از نرخ بستری بیماران بدحال کاسته و هرگز مانع از بیماری یا انتقال آن نیست به همین دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در این زمینه نقش کلیدی و تعیین کننده‌ای دارد.

برهمین اساس مسئولان با درنظر گرفتن کاهش محدودیت‌ها در آینده نزدیک تصمیم براین دارند که برای شکستن زنجیره انتقال بیماری محدودیت‌هایی برای افرادی که همراهی لازم در زمینه طرح ملی واکسیناسیون نداشته‌اند ایجاد کنند که و براساس آن داشتن کارت واکسیناسیون برای دریافت برخی از خدمات الزامی شده است.

استان آذربایجان غربی / فوتی‌های کرونایی کاهش یافت

جواد آقازاده، با اشاره به فوت 11 نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته بر اثر کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: این آمار نشان از کاهش تعداد فوتی‌ها دارد چون روز قبل از آن تعداد فوتی‌ها 21 نفر بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی گفت: با فوت این تعداد شامل 6 نفر در ارومیه، سه نفر در میاندوآب و در خوی و پیرانشهر هر کدام یک نفر فوتی، تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا به 6 هزار و 423 نفر رسیده است.

وی با اشاره به ابتلای یک هزار و 228 نفر دیگر تصریح کرد: در مجموع تعداد 282 هزار و 371 نفر از آغاز کرونا تاکنون به این بیماری مبتلا شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی بیان کرد: در شبانه‌روز گذشته تعداد یک هزار و 695 نفر بر اثر مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری شده و 50 نفر وصل به ونتیلاتور شدند.

وی با اشاره به اینکه تعداد بستری‌های مشکوک به 828 نفر رسیده است گفت: هم اکنون 311 نیز در بخش آی‌سی یو بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی مراحل درمان را می‌گذرانند.

آقازاده به واکسیناسیون 42 هزار و 52 نفر دیگر در آذربایجان‌غربی اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون دو میلیون و 200 هزار و 196 نفر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

استان اصفهان / 729 مورد کرونا شناسایی شد

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 2089 نفر بودند که 729 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 377 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 395 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1962 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 335 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 16 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 10 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان اردبیل / 4 فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته

شهرام حبیب‌زاده اظهار داشت: طی شبانه‌روز گذشته 34 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند و متأسفانه 4 نفر بر اثر این بیماری جان باختند.

وی افزود: طی همین مدت خوشبختانه 25 بیمار مبتلا به بیماری کرونا با بهبودی نسبی از بیمارستان‌های استان اردبیل مرخص شدند که شمار کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان اردبیل به 205 نفر رسید که از این تعداد 55 بیمار بدحال در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه قرار دارند و علاوه بر این‌ها، 123 بیمار نیز تحت نظر هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل ادامه داد: واکسیناسیون همه گروه‌های سنی در استان اردبیل در حال انجام است و در مورد دانش‌آموزان 12 تا 18 سال نیز لازم است این افراد جهت تزریق واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون در سطح استان مراجعه نمایند.

حبیب‌زاده تصریح کرد: با تزریق 5 هزار و 934 دز واکسن کرونا در شبانه‌روز گذشته، تاکنون 961 هزار و 809 دز واکسن در استان اردبیل تزریق شده که از این مقدار 697 هزار و 923 دز مربوط به نوبت اول و 263 هزار و 883 دز مربوط به نوبت دوم واکسیناسون است.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل، خلخال، پارس‌آباد و مشگین‌شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان‌های گرمی، نمین، کوثر، سرعین، بیله‌سوار، نیر و اصلاندوز در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

استان ایلام / 130 مورد ابتلای جدید

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 60 هزار و 35 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 130 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 188 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 40 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 58 هزار و 771 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایلام گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و 76 نفر بوده است.

استان بوشهر / 35 درصد گروه سنی زیر 18 ساله واکسن دریافت کردند

سعید کشمیری روند واکسیناسیون کرونا را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: تاکنون 35 درصد گروه سنی زیر 18 سال استان بوشهر نوبت اول واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه 75 درصد جمعیت بالای 18 سال استان بوشهر یک نوبت واکسن دریافت کرده‌اند گفت: به 40 درصد جمعیت بالای 18 سال استان 2 نوبت واکسن کرونا تزریق شده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به توقف پیک پنجم کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: این موج شیوع بیماری کرونا از خرداد ماه آغاز و تا اوایل شهریور ماه ادامه داشت که در این راستا مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان‌های استان بوشهر در موج پنجم کرونا پذیرای یک‌هزار بیمار کرونایی بودند تصریح کرد: اکنون با گذر از این موج بستری‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر به 166 نفر رسیده است.

کشمیری با اشاره به ثبت یک‌هزار و 965 نفر فوت به سبب ابتلا به کرونا در استان بوشهر گفت: 30 درصد مجموع فوتی‌های کرونایی استان بوشهر در 10 هفته پیک پنجم به وقوع پیوسته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه روز گذشته 43 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند خاطر نشان کرد: در مجموع اکنون 166 بیمار در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بستری هستند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر روند بهبودی بیماران بخش کرونایی بیمارستان‌ها را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: روز گذشته 45 بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 31 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند.

وی بیان کرد: اکنون 20 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند که از این مجموع، 6 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند

استان خراسان جنوبی / شمار قربانیان کرونا از ابتدای همه‌گیری به 1155 نفر رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: روز گذشته 228 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 58 بیمار جدید شامل 15 بستری و 43 مورد سرپایی، شناسایی شدند. کامبیز مهدی زاده افزود از این تعداد 29 مورد از بیرجند، 1 مورد از سربیشه، 1 مورد از درمیان، 5 مورد از زیرکوه، 2 مورد از نهبندان، 1 مورد از سرایان، 8 مورد از طبس، 7مورد از قائنات و 4 مورد از فردوس بودند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر 158 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 73 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 15 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 5 نفر نامساعد است.

وی بیان کرد: 2 مورد فوت جدید در شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی ثبت شد و فوتی‌های ناشی از این بیماری به هزار و 155 نفر رسید.

مهدی زاده افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز 408 هزار و 75نفر واکسن نوبت اول و 194 هزار و 231 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان خراسان رضوی / افزایش تعداد پایگاه‌های واکسیناسیون

سید جواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارداشت: از این تعداد 52 مرکز به صورت تجمیعی و با همکاری سایر سازمان‌ها و نهادها در شهرهای مشهد، فریمان، سرخس، قوچان، چناران، کلات، طرقبه و شاندیز، خواف، کاشمر، گلبهار، بردسکن، خلیل آباد، تایباد راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه محدودیت سنی برای دریافت واکسن در مناطق زیر پوشش این دانشگاه برداشته شده است و تمامی افراد بالای 12 سال می‌توانند برای انجام واکسیناسیون اقدام کنند افزود: در حال حاضر ظرفیت واکسیناسیون به بیش از 120 هزار دوز در روز رسیده است که این امر موجب افزایش خدمات‌رسانی به گروه‌های هدف شده است.

وی با اشاره به افزایش مراکز واکسیناسیون کرونا به نقشه و مسیریاب "نشان" عنوان کرد: کاربران نقشه و مسیریاب "نشان" می‌توانند به نشانی دقیق مرکز واکسیناسیون کرونا دسترسی داشته باشند و در زمان فراخوان با توجه به منطقه مسکونی خود به نزدیکترین محل واکسیناسیون مراجعه نمایند.

استان خوزستان / وضعیت واکسیناسیون کارمندان دولت استعلام شود

فرهاد ابول‌نژادیان اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگ بندی 12 شهرستان خوزستان نارنجی، 6 شهرستان زرد و 9 شهرستان آبی هستند.

وی افزود: روند نزولی بستری بیماران در استان همچنان ادامه دارد به گونه ای که اکنون 821 بیمار بیمار بستری در استان داریم که 515 نفر در بخش های عادی و 306 نفر در بخش های ویژه هستند.

این مقام مسئول گفت: تا تاریخ 8 مهر، 2 میلیون و 783 هزار دز واکسن در استان تزریق شده که بیش از یک میلیون و 900 هزار نفر معادل 54 درصد تنها دز اول و 950 هزار نفر معادل 29 درصد، 2 دز واکسن زده اند.

وی بیان داشت: در هفته منتهی به 9 مهرماه کل موارد بیماری 29.4 درصد کاهش یافته، موارد بستری 38 درصد و موارد فوت 38 درصد کاهشی بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: موارد بیماری در همه شهرستان های استان به جز شوشتر منفی است. موارد بیماری در شهرستان شوشتر 25 درصد نسبت به هفته قبل افزایش پیدا کرده است که می بایست به این موضوع توجه جدی شود.

وی بیان داشت: عدم استقبال دانش آموزان از واکسیناسیون، باعث شده که آمار ما از کشور عقب تر باشد.

این مقام مسوول افزود: تاکنون تنها 10.5 درصد دانش آموزان استان از واکسیناسیون استقبال کردند که لازم است اداره کل آموزش و پرورش استان پیگیر این موضوع شود.

وی گفت: از ادارات درخواست داریم وضعیت واکسیناسیون کارمندان خود را از دانشگاه علوم پزشکی استعلام کنند.

استان فارس / روند افزایشی مراجعه به مراکز 16 ساعته

آخرین بررسی رنگ‌بندی استان‌ها نشان از تغییر محسوس شهرهای استان فارس از وضعیت پرخطر به سمت کم خطر یا خطر متوسط است. بر این اساس در حال حاضر 2 شهرستان فیروزآباد و مهر در استان به رنگ آبی درآمدند که نشان از وضعیت کم خطر این شهرستان‌ها دارد.

همچنین 14 شهرستان استان که شیراز نیز جزئی از اینها است در حالت نارنجی یا خطر متوسط و مابقی در وضعیت زرد هستند که در صورت جدیت مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن می‌توان امیدوار بود وضعیت کل استان به زودی به رنگ آبی و زرد درآید.

هر چند بررسی‌ها نشان از نزولی‌شدن شیب ابتلا به کرونا و تثبیت آن می‌دهد اما نباید از گونه‌های جدید کرونا و هشدار بابت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی غافل شد به ویژه اینکه با سردشدن هوا زمینه برای گسترش بیماری‌های ویروسی بیشتر می‌شود.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 360 هزار و 264 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 407 هزار و 704 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 192 هزار و 535 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 43 هزار و 290 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 450 هزار و 994 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

در حال حاضر مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم کروناویروس که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند به دو هزار و 30 نفر رسیده که از این تعداد 186 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن 14 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به 6 هزار و 715 رسید.

با توجه به روند رو به افزایش مراجعه به مراکز 16 ساعته متولیان بهداشت و درمان استان تاکید دارند که شهروندان استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست‌ها، پرهیز از ترددهای غیرضرور و دوری از دورهمی‌های خانوادگی را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا جدی بگیرند.

استان قزوین / موارد فوتی کرونا2.5 برابر شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از کاهش 11.5 درصدی موارد قطعی ابتلای کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 277 مورد جدید ابتلای به کرونا در آزمایشگاه‌های منتخب کووید19 استان قزوین شناسایی شد که این آمار نسبت به روز پیش 36 نفر کاهش یافته است.

پیمان نامدار اضافه کرد: تعداد موارد بستری‌های کرونایی روزانه هم در مقایسه با روز قبل فقط یک نفر افزایش یافته و به 74 نفر رسید که نسبت به روز قبل 1.4 درصد بیشتر شده است.

وی همچنین از کاهش 33 درصدی آمار بیماران کرونایی بدحال خبر داد و گفت: در حال حاضر 26 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند که این آمار در قیاس با روز گذشته 13 نفر کاهش یافته و بعد از 2 ماه دوباره به کانال 20 نفر رسیده است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونای استان قزوین در ادامه از افزایش 150 درصدی آمار مرگ‌ومیر کرونایی روزانه هم خبر داد و افزود: در شبانه‌روز اخیر 5 بیمار بدحال به خاطر علائم شدید تنفسی و ضعف جسمانی جان‌شان را از دست دادند که این آمار در مقایسه با روز پیش 3 نفر بیشتر شده است.

نامدار ادامه داد: همچنین آمار موارد بهبودیافته هم 50 درصد افزایش یافت و در 24 ساعت گذشته 75 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار نسبت به روز گذشته 25 نفر بیشتر شده است.

وی با اشاره به کاهش 2 درصدی آمار کل بستری‌های فعلی کرونایی تصریح کزد: در حال حاضر 448 بیمار کرونایی با علائم تنفسی حاد در بیمارستان‌های استان قزوین بستری هستند که این آمار در قیاس با روز قبل 9 نفر کمتر شده است.

کاشان / فوت 3 بیمار در 24 ساعت گذشته

مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 20 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 14 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و پنج بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و یک بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل هفت و حداکثر 87 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 36 و حداکثر 53 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 385 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 306 بیمار در شهرستان کاشان و 79 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 118 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 51 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار خانوم 84 سال و یک بیمار آقا 92 سال و دو بیمار آقا 68 و 70 ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 129 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 17 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون پنج هزار و 968 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

استان کردستان /10درصد دانش‌آموزان واکسینه شدند

ابراهیم قادری با اشاره به وضعیت واکسیناسیون دانش‌آموزان در استان کردستان اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین دغدغه حوزه سلامت، تزریق واکسن کرونا به دانش‌آموزان بوده و امیدواریم که والدین و دانش‌آموزان نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 10درصد از جمعیت دانش‌آموزی استان علیه کرونا واکسینه شده‌اند، گفت: والدین هیچ ترسی از واکسیناسیون نداشته باشند و خودشان و فرزندان بالای 12سالشان را واکسینه کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان تزریق واکسن به دانش‌آموزان را عامل قطع زنجیره کرونا و تداوم آموزش‌های حضوری دانست و افزود: والدین می‌توانند برای ثبت‌نام و دریافت نوبت به سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا به نشانی: www.salamat.gov.ir  مراجعه کنند.

وی با تأکید بر اینکه شهروندان فهیم کردستانی به شایعات فضای مجازی توجه نکنند، تصریح کرد: تزریق واکسن شاید ابتلای به کرونا را کامل متوقف نکند اما از ابتلای شدید و مرگ و میر جلوگیری می‌کند.

قادری با اشاره به اینکه بیجار با 83درصد، دیواندره 71 درصد و قروه 62درصد پوشش واکسیناسیون، زودتر از دیگر سایر شهرستان‌های استان از وضعیت قرمز خارج و آمار فوتی ها به شدت کاهش یافته است، یادآور شد: از همه مردم کردستان درخواست می‌شود که برای حفظ جان و سلامت خود و خانواده‌هایشان، تا ریشه‌کنی ویروس کرونا همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و افراد واجدالشرایط هرچه زودتر برای تزریق واکسن اقدام کنند چراکه بیشتر افراد مبتلا و بستری، واکسن دریافت نکرده و در دورهمی و مراسم‌ها حضور داشته‌اند.

استان کرمان / 454 مورد بستری در 24 ساعت گذشته

حسین صافی‌زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه سینوفارم واکسن مورد تایید برای دانش آموزان بالای 12 سال است اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون عوارض خاصی برای این واکسن گزارش نشده و والدین می‌توانند با اطمینان خاطر هرچه زودتر برای واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند.

وی با عنوان اینکه تا کنون 2 میلیون و 960 هزار و 726 دوز واکسن کرونا از انواع واکسن‌های کووید -19 شامل سینوفارم، آسترازنکا، باهارات، اسپوتنیک وی، کووبرکت و سوبرانا (ایرانی - کوبایی) در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان کرمان توزیع شده است گفت: سهم دانشگاه علوم پزشکی کرمان از این تعداد یک میلیون و 294 هزار و 934 دوز بوده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: جمعیت بالای 12 سال استان کرمان که مشمول دریافت واکسن هستند 2 میلیون و 560 هزار و21 نفر است که تا کنون یک میلیون و 501 هزار و 772 نفر یعنی حدود 58 درصد آنها واکسن نوبت اول و 649 هزار و 84 نفر یعنی 25 درصد آنها هر دو نوبت واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا عنوان کرد: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 454 مورد است که از این تعداد 263 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 29 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 44 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 19 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 99 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 114 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 40 هزار و 22 مورد رسیده است.

وی به فوت 8 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 753 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 501 هزار و 772 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 649 هزار و 84 مورد است.

استان گلستان / تعداد بیماران کرونایی در مراکز درمانی به زیر 200 نفر رسید

موج پنجم کرونا در روزهای پایانی قرار دارد و روند کاهشی شیوع بیماری همزمان با گسترش و افزایش سرعت واکسیناسیون، مردم را نسبت به انقطاع زنجیره این بیماری امیدوارتر کرده است.

با استمرار سیر نزولی بیماری برای نخستین بار در موج چهارم و پنجم شیوع کرونا، تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان گلستان به کمتر از 200 نفر رسید.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان با کاهش 18 نفری تعداد بیماران بستری، مجموع بستری شدگان ناشی از کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان به 194 نفر رسیده است که 44 نفر از این افراد در بخش‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند و 21 بیمار هم به علت وخامت وضعیت به دستگاه‌های ونتیلاتور متصل هستند.

واکسیناسیون کرونا هم در استان رو به گسترش است و به جز برخی شهرستان‌ها از جمله مراوه تپه، گمیشان، اق قلا، بندرترکمن مردم در همه شهرها و روستاهای استان از واکسیناسیون استقبال خوبی کرده‌اند و مجموع تزریقات نوبت اول و دوم واکسن کرونا در استان به یک میلیون و 305 هزار و 815 دز رسیده است.

طبق آخرین آمارها تا کنون 883 هزار و 156 در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و نوبت دوم واکسن هم به 422 هزار و 659 نفر تزریق شد.

اما افزایش سفرها در ایام پایانی هفته و تعطیلات پیش‌رو، به یک نگرانی جدی تبدیل شده است. گلستان در مسیر سفر به مشهد مقدس قرار دارد و با توجه به ایام پایانی ماه صفر و شهادت امام رضا (ع)، تعداد خودروهای ورودی به استان افزایش زیادی پیدا کرده است.

پلیس راه استان گلستان اعلام کرده تعداد خودروهای غیربومی در استان افزایش یافته و ورودی و خروجی از استان نیز بیشتر شده است و این موضوع می‌تواند آتش موج ششم کرونا را زودتر شعله‌ور کند.

منبع: تسنیم
اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار 2
اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار 3
اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار 4
اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار 5
اعمال محدودیت برای واکسینه نشده‌ها / رعایت پروتکل‌ها رمز ثبات شرایط همه‌گیری + نقشه و نمودار 6