افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد / ارائه وام 50 میلیون تومانی به سیل زدگان جنوب کشور
رئیس کمیته امداد از تصویب افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با حضور در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» که به ارائه گزارش عملکرد کمیته امداد در خدمت به محرومان و برنامههای پیشروی این نهاد اختصاص داشت، با تبریک فرار رسیدن ایام مبارک دهه فجر و یوم الله 22 بهمن، اظهار کرد: امام (ره) با حرکت تاریخی خود در به پیروزی رساندن انقلاب، تحولی تاریخی در قرن بیستم پدید آورد.
وی با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب، شهدای دفاع مقدس و مقاومت به ویژه سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تاکید کرد: یکی از دغدغههای جدی امام راحل از 15 خرداد 41 و آغاز نهضت، بحث محرومان و مستضعفان بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم به فاصله 22 روز از گذشت انقلاب، امام خمینی (ره) دستور تشکیل کمیته امداد را صادر کرد که این نشاندهنده اهمیت موضوع نیازمندان و پابرهنگان برای بنیانگذار انقلاب اسلامی بود که به تعبیر ایشان فرمودند: یک موی کوخنشینان را به کاخنشینان عالم نمیدهم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با یادآوری خدمات ارزشمند مدیران سابق این نهاد، خاطرنشان کرد: امدادرسانی و حمایت از خانوادههای نیازمند با حفظ کیان خانواده و عزت نفس، حمایت از زنان سرپرست خانوار و ایتام، سالمندان و بیماران صعبالعلاج و ازکارافتادگان از مهمترین ماموریتهای این نهاد در دورههای مختلف بوده است.
بختیاری ترویج فرهنگ کار، تامین مسکن و ارائه خدمات ازدواج و جهیزیه را از دیگر برنامههای این نهاد دانست و گفت: ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و بیمه، ترویج فرهنگ خیر و احسان و ایثار و انفاق از جمله فعالیتهای 40 ساله کمیته امداد است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار زن سرپرست خانوار و یک میلیون و 800 هزار سالمند از خدمات کمیته امداد برخوردار هستند.
*س_احداث بیش از 300 هزار واحد مسکن برای مددجویان در چهل سال گذشته_س*رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: این نهاد در حال حاضر 120 خدمت مختلف به مددجویان و نیازمندان ارائه میدهد که از جمله میتوان به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به بیش از 5 میلیون نفر در طول چهار دهه اشاره کرد. همچنین در این مدت بیش از 300 هزار واحد مسکونی احداث و به نیازمندان تحویل شده است.
بختیاری بیان کرد: از سال 74 که معاونت اشتغال و خودکفایی در کمیته امداد ایجاد شده است، تا سال گذشته 700 هزار خانوار از طریق حرفهآموزی خودکفا شده و از تحت حمایت خارج شدهاند.
وی به آمار مددجویان تحت حمایت اشاره کرد و گفت: یک میلیون و 570 هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند که مستمری و سایر خدمات را دریافت میکنند. همچنین در قالب تبصره 14 به منظور مبارزه با فقر مطلق حدود 620 هزار خانوار تحت حمایت قرار گرفتند که مستمری دریافت میکنند.
بختیاری با بیان اینکه 374 هزار دانشآموز از خدمات کمیته امداد برخوردار هستند، اضافه کرد: 78 هزار دانشجو نیز از کمکهای کمیته امداد همچون وام تحصیلی، کمکهزینه و... استفاده میکنند که در طول سالیان گذشته، چهرههای موفقی در سطوح عالی کشور از پزشکان متخصص گرفته تا نمایندگان مجلس و فرمانداران از میان مددجویان برخاستهاند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) توانمندسازی مددجویان را از ماموریتهای اصلی این نهاد عنوان کرد و ادامه داد: براساس برنامه پنج ساله ششم دولت، کمیته امداد موظف است سالانه 70 هزار اشتغال ایجاد کند که سال گذشته 148 هزار شغل ایجاد شد و تولید یک سوم اشتغال کشور به نام کمیته امداد ثبت شد. امسال هم تا پایان دیماه 128 هزار اشتغال ایجاد شده و امیدواریم تا پایان سال به 170 هزار فرصت شغلی برای مددجویان برسیم.
وی از پرداخت 3500 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه برای اشتغال مددجویان خبر داد و گفت: تا پایان دیماه 3300 میلیارد تومان اختصاص یافته که بخشی از محل صندوق امداد ولایت بوده است. همچنین میانگین پرداخت تسهیلات به طرحهای اشتغال 25 میلیون تومان است و با مجوز بانک مرکزی، کارآفرینانی که 10 نفر از مددجویان را به استخدام درآوردند تا سقف500 میلیون وام دریافت میکنند.
بختیاری به وقوع سیل در فروردین ماه در 18 استان کشور و سیل اخیر در استانهای جنوبی اشاره کرد و افزود: سیل فروردین در سه استان گلستان، لرستان و خوزستان بیشترین خسارت را داشت و در 15 استان دیگر نیز آسیب وارد شد. در اثر این سیل 15 هزار مسکن مددجویان آسیب دید که تعمیرات لازم انجام و تا پایان آذر تحویل خانوادههای تحت حمایت شد. 10 هزار و 500 واحد نیز به طور کامل تخریب شد که بسیاری از آنها ساخته شده و امیدواریم تا پایان امسال یا بهار 99 کار احداث همه منازل به اتمام رسیده و تحویل مددجویان بشود.
*س_ارائه 10 میلیون تومان بلاعوض برای ساخت واحدهای آسیبدیده از سیل جنوب کشور_س*وی از تامین لوازم ضروری زندگی برای سیلزدگان در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان خبر داد و تاکید کرد: سیل اخیر تکان دهنده بود و 700 روستا در محاصره سیل قرار داشتند. بیش از 10 هزار هکتار زمین زراعی تنها در چابهار از بین رفت. بیش از 15 هزار خانه به طور 100 درصد تخریب شده و 12 هزار واحد مسکونی نیاز به تعمیرات دارد که فقط مختص مددجویان نیست.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: برای ساختن منازل مددجویان 10 میلیون تومان بلاعوض و 40 میلیون تومان تسهیلات با تنفس یکساله و کارمزد 4 درصد و بازپرداخت 15 ساله به خانوادههای تحت حمایت ارائه میشود.
بختیاری گفت: تاکنون بیش از 23 میلیارد تومان کمک نقدی و کالایی از سوی مردم نیکوکار به کمیته امداد تحویل شده که میان نیازمندان مناطق سیلزده توزیع شده است.
وی با تقدیر و تشکر از مشارکت خیران و مردم نیکوکار با کمیته امداد، اظهار کرد: بیش از 50 درصد منابع امداد از طریق کمکهای مردمی و اعتبارت داخلی تامین میشود. البته دستگاههای حاکمیتی نسبت به محرومان جامعه تکلیف دارند و موظف به کمک برای تامین مسکن، پرداخت مستمری، کمک به درمان، تحصیل و فعالیتهای فرهنگی نیازمندان هستند، اما اتکای کمیته امداد به مردم است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر یک خیر شاخص بیش از 20 هزار یتیم را در سراسر کشور اداره میکند. همچنین بیش از 699 هزار حامی از ایتام و فرزندان محسنین حمایت میکنند و در 9 ماهه امسال بیش از 629 میلیارد تومان به این فرزندان کمک کردند.
*س_برنامه کمیته امداد برای ایجاد هشت هزار مرکز نیکوکاری در کشور_س*وی از برونسپاری بخشی از فعالیتهای امداد در راستای مردمی شدن این نهاد خبر داد و افزود: بیش از 3200 مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد در کشور شکل گرفته است که حتی صندوق صدقات محل با نظارت کمیته امداد به این مراکز سپرده شده است. مراکز نیکوکاری تخصصی در حوزه پزشکی، رسانه، نیروهای نظامی و.. شکل گرفته و سیاست کمیته امداد واگذاری امر اداره نیازمندان به خود مردم است.
بختیاری با اشاره به راهاندازی 150 مرکز نیکوکاری در حوزههای علمیه خواهران تاکید کرد: برنامه کمیته امداد ایجاد هشت هزار مرکز نیکوکاری در کشور است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به انعقاد تفاهمنامه این نهاد با سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن برای ساخت 17 هزار واحد مسکن اشاره کرد و گفت: ساخت پنج هزار مسکن در استان کرمان، پنج هزار مسکن در خراسان جنوبی و شش هزار مسکن در سیستان و بلوچستان در حال انجام است و علاوه بر این هزار واحد مسکن نیز در شش استان محروم دیگر در حال ساخت است. همچنین احداث 6500 واحد مسکونی در تفاهم با سپاه پاسداران مراحل نهایی خود را طی میکند که خانوادههای ایتام و زنان سرپرست خانوار در اولویت دریافت مسکن هستند.
*س_تصویب افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان در کمیسیون تلفیق مجلس_س*وی به افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان در قالب بودجه سال 99 تاکید کرد و افزود: در کمیسیون تلفیق افزایش 20 درصدی مستمری خانوادههای تحت حمایت در بودجه 99 دیده شده که میتواند التیامی برای مددجویان باشد.
بختیاری جلب مشارکت مردم و خیران را نیازمند اعتمادسازی دانست و خاطرنشان کرد: اعتماد عمومی به عنوان مهمترین سرمایه امداد، نتیجه شفافیت عملکرد است. این حق مردم است که از ما سوال کنند صدقات و زکات کجا هزینه میشود و تاسیس مراکز نیکوکاری در همین راستا است. امداد الکترونیکی نیز در همین زمینه در حال راهاندازی است تا دغدغهها برطرف شود و افراد بتوانند از این درگاه، اطلاعات بگیرند و جزئیات هزینهها اعلام میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) برخی شائبهها و شایعات در خصوص هزینهکرد صدقات در خارج از کشور را جفا به محرومان دانست و گفت: با قاطعیت میگویم حتی یک ریال از صندوق صدقات در خارج از کشور هزینه نمیشود. از نظر شرعی نیز نمیتوانیم کمکهای مردمی را به خارج کشور بفرستیم. البته ممکن است در حوادث طبیعی و غیرمترقبه در کشورهای همسایه، همانطور که شاهد کمکهای شیعیان هند و سایر نقاط در سیل فروردین بودیم، صندوقهایی مختص این حوادث در اماکن خاص با تابلوی مشخص مستقر شود که مکلفیم این کمکها را برای همان منطقه ارسال کنیم. مسائلی که گاه مطرح میشود جوسازی و خیانت به محرومان است.
وی شناسایی نیازمندان و فقرا را از وظایف ذاتی کمیته امداد عنوان کرد و ادامه داد: یک برنامهریزی دقیق با همکاری دانشگاهها و سازمانهای مسئول برای شناسایی جغرافیای فقر در کشور در حال فعالیت است. جغرافیای فقر با آمایش سرزمینی تطبیق داده شده و نتیجه این پروژه به جایی خواهد رسید که به جای اینکه نیازمندان به ما مراجعه کنند، ما باید برای رفع احتیاجات به محرومان مراجعه کنیم. این ماموریت ماست و باید نیازمندان را شناسایی کنیم و با حفظ تکریم، خدمات بدهیم.
وی به شرایط خاص کشور به ویژه پس از تحریمهای ظالمانه آمریکا و اقدام ذلیلانه آنها در به شهادت رساندن سردار دلها، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی اشاره و از مردم دعوت کرد با شرکت در راهپیمایی 22 بهمن در این شرایط حساس، در تعیین سرنوشت کشور مشارکت داشته باشند و همچنین با حضور فعالانه در انتخابات مجلس، به نمایندگانی که شرایط کشور و وضعیت محرومان را میدانند، اعتماد کنند.
انتهای پیام /