دوشنبه 5 آذر 1403

اقدام سپاه در مقابله با دزدی دریایی آمریکا نمایش اقتدار ایران بود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقدام سپاه در مقابله با دزدی دریایی آمریکا نمایش اقتدار ایران بود

قم - ایرنا - نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام پاسداران انقلاب اسلامی در مقابله با دزدی دریایی آمریکایی‌ها، نمایش اقتدار ایران بود که از روز گذشته مورد تجلیل رسانه‌ها و تحلیلگران بین‌المللی قرار گرفته و هیبت پوشالی نظام سلطه را به چالش کشیده‌است.

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت یوم الله سیزدهم آبان در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، بیان کرد: آفرین بر این مردم که امروز با روحیه استقلال طلبی عزت خود را بازسازی کردند، به شکلی که وقتی دزدان آمریکایی حمله کردند تا نفت ایران را سرقت کنند، دلاورمردان ایران سینه دریا را شکافتند و با وجود حضور و مانور آمریکایی‌ها، نفت ملت را پس گرفتند، این حماسه‌ها ناشی از قیام امام راحل (ره) در مقابله با کاپیتولاسیون و همراهی مردم انقلابی با ایشان است که بخشی مهمی از وقایع 13 آبان را تشکیل می‌دهد.

آمریکا یک نفتکش را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آب‌های دریای عمان مصادره و با انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد. همزمان دلاورمردان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی‌برن بر روی عرشه نفتکش آن را به تصرف خود درآوردند و آن را به سوی آب‌های سرزمینی ایران هدایت کردند. در ادامه نیروهای آمریکایی با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه نیروهای جان برکف سپاه ناکام ماندند. نیروهای آمریکایی مجددا با استعداد بسیار و با استفاده از چند ناو جنگی بیشتر تلاش کردند مسیر حرکت نفتکش را سد کنند که باز هم موفق نشدند. این نفتکش هم‌اکنون در آب‌های سرزمینی کشور است.

وی در ادامه به علت اهمیت سیزدهم آبان در تاریخ انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: حرکت انقلاب ما پس از اقدام امام راحل (ره) در مقابله با کاپیتولاسیون شتاب گرفت تا سال 57 که کل کشور تبدیل شد به حماسه و شور که موجب پیروزی نهضت مردمی شد، همچنین در چنین روزی، 56 تن از دانش‌آموزان ما توسط عوامل رژیم پهلوی به شهادت رسیدند و صدها تن نیز زخمی شدند.

وی با اشاره به جنایت‌های رژیم پهلوی علیه ملت ایران، بیان داشت: در حادثه 17 شهریور در صحنه بودم و از نزدیک مشاهده کردم که عوامل رژیم شاه حدود چهار هزار تن را ظرف چند ساعت به رگبار بستند و به شهادت رساندند.

ذوالنوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی در سیزدهم آبان گفت: آمریکایی‌ها شاه جنایتکار را پناه دادند و هر چه از طریق سیاسی مردم ما برای بازگرداندن وی تلاش کردند، اعتنایی نمی‌کردند از طرف دیگر از سفارت خانه خود برای جاسوسی و توطئه علیه ملت ایران استفاده می‌کردند و سعی در بازسازی ساواک و باقیمانده رژیم گذشته داشتند و گروهک‌ها را علیه جمهوری اسلامی تحریک می‌کردند.

وی افزود: در چنین شرایطی دانش‌جویان خط امام (ره) در مقابل سفارت آمریکا شعار دادند اما بازهم مورد تحقیر افراد مستقر در سفارت آمریکا قرار گرفتند، غیرت انقلابی آن‌ها این تحقیر را نپذیرفت و تصمیم گرفتند این کانون توطئه را برای همیشه خاموش کنند و امام راحل (ره) در حمایت از این اقدام به عنوان انقلاب دوم یاد کرد.

وی ادامه داد: به تدریج اسنادی که از این لانه جاسوسی به دست آمد عمق فاجعه در حال وقوع را نمایان ساخت و اقدام به موقع دانشجویان ما را تایید کرد، اگر این اتفاق رخ نمی داد معلوم نبود چه حوادثی برای مردم ایران به وجود می‌آمد و چه خون‌هایی که ریخته می‌شد و انقلاب نوپای اسلامی را تهدید می‌کرد.

** مبارزه با آمریکا امروز مقابله با مظاهر فساد است

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: باید یوم الله 13 آبان را زنده نگاه داشت و آفرین گفت به مردمی که بعد از گذشت بیش از 43 سال از انقلاب اسلامی هنوز هم این حماسه را گرامی میدارند و از این ارزش‌ها دفاع می‌کنند، پیام 13 آبان هنوز هم در حال پیدا کردن شعاع بیشتری است

اما روشهای آن تغییر کرده است.

وی با اشاره به این که در راهبرد مبارزه با آمریکا تغییری ایجاد نشده است، افزود: امروز مبارزه با آمریکا ناکام گذاشتن نقشه های امریکاست، امروز مبارزه با آمریکا تقویت اتحاد ملی و انسجام داخلی است، آمریکایی‌ها اکنون به دنبال نابودی دین ملت هستند، امروز مبارزه با آمریکا تقویت پایه‌های دینی و باورهای دینی مردم و اجتناب از هر اقدامی است که دینداری مردم را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: امروز آمریکا با ترویج فرهنگ بی حجابی و ابتذال به دنبال از بین بردن هویت دینی جوانان ماست، امروز جای مبارزه با آمریکا، مقابله با مظاهر فساد در خیابان‌های شهر قم، شهر کریمه اهل بیت (ع) است که جای نگرانی دارد.

ذوالنوری گفت: امروز مبارزه با آمریکا مقابله با نقشه‌های شوم آن در خیابان های ماست باید حرکت‌های خودجوش با این مظاهر فساد مبارزه کرد؛ قانون حمایت از ناهیان از منکر در مجلس نهم تصویب شده‌است و از نظر قانونی برای حرکت‌های مردمی و حاکمیتی در این زمینه مشکلی نداریم.

** خدمت به مردم مبارزه با آمریکاست

وی با اشاره به این که تلاش آمریکا در شرایط کنونی ناامیدی مردم است، گفت: امروز خدمت به مردم مرگ به آمریکاست، مردم از حرف درمانی خسته‌اند، خدمت ما را مردم باید بر سر سفره ببینند باید در مقابله با فساد مشاهده کنند، صرف شعار کفایت نمی‌کند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: در راس نظام امامین انقلاب در حل مشکلات مردم چیزی کم نگذاشتند، مردم نیز همه بار انقلاب را به دوش کشیدند و در انجام وظیفه خود چیزی کم نگذاشتند، هرچه کم کاری داریم در لایه دوم است که مسئولان هستند.

وی با اشاره به این که باید روحیه کار انقلابی در این لایه تقویت شود، افزود: نباید اجازه داد مسئولان در انجام اقدام‌های خود دچار اشتباه محاسباتی شوند، دشمن می‌خواهد نشان دهد مشکلات به دلیل مرگ بر آمریکا گفتن است در حالی که همه مشکلات در دوری از آرمان‌های انقلاب است.

وی ادامه داد: هرجا که روحیه انقلابی و آرمان‌های انقلاب را مورد سرکوب قرار دادند شاهد عقب افتادگی هستیم، راه ما بازگشت به شعارهای انقلاب و روحیه سال 57 است، امروز تکلیف ما تبعیت از رهبری انقلاب است، هرجا از اجرای فرامین رهبری سرپیچی شده ما با مشکل مواجه شدیم.

ذوالنوری همچنین گفت: راهی که ما طی کرده‌ایم در این چهل سال نسبت به گذشته همه دنیا را به حیرت واداشته، اما نسبت به جایی که باید برسیم راه طولانی داریم که ان شاء الله با استقرار دولت انقلابی و به کارگیری نیروهای انقلاب ما شاهد پیشرفت های چشمگیر خواهیم بود و به عنوان یک فرد مطلع عرض می‌کنم که روز به روز پیشرف های بهتری خواهیم داشت و وضع مردم بهتر و قدرت نظام و انقلاب بیشتر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، 13 آبان های سرنوشت ساز در دوره معاصر را می توان در محورهای زیر مورد توجه قرار داد. **13 آبان 1343؛ تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه نخستین 13 آبان سرنوشت ساز به سال 1343 و زمانی که حضرت آیت الله خمینی (ره) توسط محمدرضا پهلوی به ترکیه تبعید شد باز می گردد. حضرت آیت الله خمینی (ره) که فعالیت های انقلابی و ضد رژیم خود را از سنین جوانی آغاز کرده و بارها به خاطر آن مورد بازخواست و تهدید قرار گرفته بود در تاریخ 4 آبان 1343 که مصادف با تولد محمدرضا پهلوی و همچنین ولادت حضرت فاطمه (س) بود، در منزل خویش در شهر قم به ایراد سخرانی و صحبت درباره لایحه کاپیتولاسیون برای مردم پرداخت. اگرچه شاه از طریق نماینده ای که فرستاده بود خاطرنشان کرده بود که ایشان راجع به آمریکا و اسرائیل و همچنین علیه شخص اول مملکت صحبت نکنند اما حضرت امام (ره) بدون اعتنا به این نکات به ایراد سخنرانی پرداختند و به از دست رفتن عزت و عظمت ایران و ارتش اشاره و در سخنانی تند مفاد کاپیتولاسیون را مصداق پست بودن ایران و ایرانی نسبت به سگ های آمریکایی دانستند و دست به دامان علمای نجف و قم در بررسی و لزوم توجه به این شرایط شدند. این سخنان باعث خشم محمدرضاپهلوی و تغییر رویه برخورد با حضرت آیت الله خمینی (ره) شد بنحوی که در ساعات ابتدایی صبح روز چهارشنبه 13 آبان 1343 ایشان را دستگیر و مستقیما به فرودگاه مهرآباد فرستادند؛ جایی که با یک فروند هواپیمای نظامی حضرت امام (ره) را به آنکارا منتقل کردند. **13 آبان 1357؛ روز دانش آموز دومین 13 آبان سرنوشت ساز به سال 1357 باز می گردد، روزی که تنها سه ماه پیش از تغییر حکومت، شلیک گلوله به دانش آموزانی که در اعتراض به حکومت محمدرضا پهلوی در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند، منجر به کشته شدن 56 تن و مجروح شدن تعداد زیادی از تجمع کنندگان که شامل مردمی به جز دانش آموزان نیز بودند، گردید. این روز که در تاریخ ایران با نام «جعفر شریف امامی» و «دولت آشتی ملی» که او ایجاد کرد در آن برهه تاریخی پیوند خورده است. در این اتفاق به دلیل بسته بودن درهای دانشگاه تهران، امکان فرار دانش آموزان کاهش و تعداد کشته شدگانشان افزایش یافت. حرکت ناجوانمردانه ای که خشم و انزجار عمومی را بیش از پیش برانگیخت و به نقطه عطفی در حرکت مردمی به سمت انقلاب بدل گردید این اتفاق بعد از جمعه 17 شهریور 1357 یا همان جمعه سیاه که یکی دیگر از اقدامات منفور دولت شریف امامی بود به دومین لکه ننگ دولت آشتی ملی و حکمت محمدرضا پهلوی تبدیل گشت. این روز بعدها و در تاریخ 16 بهمن 57 در تاریخ جمهوری اسلامی به روز دانش آموز تغییر نام داد و بعد از آن در تقویم رسمی به همین نام ثبت گردید. *13 آبان 1358؛ تسخیر لانه جاسوسی این اتفاق پس از انقلاب اسلامی در روز13 آبان 1358 و در کمتر از یکسال از سالگرد انقلاب اسلامی رقم خورد. بر این اساس، 13 آبان 1358 که در ادبیات ایران روز تسخیر لانه جاسوسی مشهور است، روزی بود که تعدادی از فعالان دانشجویی اسلامی و مشهور به دانشجویان پیرو خط امام، به سفارت آمریکا در ایران وارد شدند و 66 دیپلمات این کشور را (که برابر اسناد بدست آمده به فعالیت های جاسوسی مشغول بودند) گروگان گرفتند. گروگان هایی در حبس 444 روزه که در نهایت با قرارداد الجزایر آزاد شدند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*