انتقاد مقامات بهداشت و درمان: تعطیلی 6 روزه بیفایده بود
نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران پیش بینی کرد که حداقل تا دو هفته دیگر همین روند را داریم. در عین حال با توجه به اینکه تعداد آلودگی بالاست، مرگ و میر هم بالاست. البته درصد مرگ و میر پایین و زیر یک درصد است، اما تعداد مرگ و میر به دلیل وسعت آلودگی بالاست.
فرارو - با پایان یافتن شش روز تعطیلی در استان تهران و البرز برای کاهش پیشروی کرونا حالا مقامات بهداشت و درمان می گویند این تعطیلی هیچ فایده ای نداشته است.
به گزارش فرارو، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با انتقاد از بی توجهی مردم به دستورالعمل های بهداشتی گفت: "یک عادی انگاری در رعایت دستورالعملها ایجاد شده و هرکسی به دلیلی رعایت نمیکند."
او افزود: "در همین تعطیلات 6 روزه رعایت دستورالعملها در تهران، البرز، قم، مازندران و گیلان به کمتر از 40 درصد رسیده است."
حریرچی از وضعیت نا مناسب نظارت بر رستوران های تهران انتقاد کرد "در تهران رستورانهای معروف پر پر است؛ هیچ کس ماسک ندارد."
او گفت شمار بستریها در موج پنجم، بیشتر از موارد اوج قبلی است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلیاو همچنین با بیان اینکه بر اساس برخی از نظرسنجی ها 20 تا 28 درصد افراد گفته اند واکسن نمی زنند، گفت: "در اغلب شهرستان ها مراکز واکسیناسیون عمومی در نیمی از ساعات کاری خود مراجعه کننده ندارند!"
معاون کل وزیر بهداشت گفت: «عواملی از جمله ضعف در سیستم نوبت دهی، تبلیغات منفی و انتشار تصاویر مراکز شلوغ در کاهش استقبال از واکسیناسیون عمومی موثر بوده اند.» حریرچی با انتقاد از بر گزاری برخی مراسم های مذهبی در این شرایط تاکید کرد: «افرادی که در ایام مسلمیه مراسمهای مذهبی برگزار کردند و افرادی که میگویند ما برای محرم امسال دیگر تحمل نداریم و میخواهند مراسمهای خانگی را توسعه دهند باید شجاعت داشته باشند و از مردم عذرخواهی کنند.»
او گفت: "هر نوع تجمع بیش از دو نفر از جمله دورهمی خانوادگی یا اجتماع مذهبی و ملی، باعث افزایش انتقال و افزایش مرگ و میر میشود."
معاون کل وزارت بهداشت افزود: «مقام معظم رهبری مراسم مذهبی را به تنهایی و مظلومانه برگزار میکنند و حتی زمانی که واکسن میزدند تاکید کردند که همه باید مطابق مصوبات ستاد ملی کرونا رفتار کنند، هیچ کدام از مراجع تقلید ما نیز از برپایی مراسمهای صد نفری و هزار نفری حمایت نکرده اند پس چرا بعضیها کاسه داغتر از آش میشوند.»
کد ویدیو دانلود فیلم اصلیحریرچی گفت: "برخی از الان برای اربعین برنامه ریزی میکنند در حالیکه ما شاهدیم فوتیهای روزانه در عراق مدام رو به افزایش است و همه میدانیم که رفت و آمد به عراق در مرزها با چه تراکم جمعیتی و به چه شکل انجام میشود، پس همه باید رعایت کنند حتی آنهایی که میهمانیها و دورهمیهایی برای خوشگذرانی میگیرند باید رعایت کنند."
شب گذشته نیز علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه بدون حل مشکلات معیشتی مردم لاک داون اجباری شهر (تعطیلی) اقدام موثری برای کنترل کرونا نخواهد بود، بر ضرورت برنامه ریزی برای توزیع بسته های حمایتی برای اقشار آسیب پذیر با هدف مقابله با بیماری تاکید کرد.
در همین حال سخنگوی سازمان نظام پزشکی کشور از وضعیت بد بیمارستان های تهران گزارش داد. او گفت: «ظرفیت پذیرش بیمارستان های دولتی تکمیل شده و دو و نیم برابر ظرفیت بیمارستان ها بیمار کرونایی پذیرش شده است.»
او تاکید کرد که "اتفاقات تلخی در حال رخ دادن است."
*س_آخرین نقشه رنگ بندی شهرهای کشور_س* *س_اوضاع وخیم کرونا در تهران _س*همه گزارشها از وضعیت بسیار وخیم کرونا در تهران حکایت دارد.
علیرضا زالی فرمانده مدیریت بحران کرونا در تهران آخرین آمار تهران را تشریح کرد.
- در 24 ساعت گذشته حدود 1400 بیمار جدید در بیمارستان های تهران بستری شدند که حدود 177 نفر از آنان در بخش مراقبت های ویژه به سر می برند.
- مجموع بیماران کرونایی سرپایی و بستری در 24 ساعت گذشته به 16 هزار نفر می رسد.
- بین 1400 تا 1600 بیمار با مکانیسم بستری موقت درمان شده اند،
- بیماران بستری در بیمارستان های تهران را هم اکنون 8797 نفر اعلام کرد از این تعداد 2145 بیمار در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
- روز گذشته آمار مرگ و میر در تهران 98 نفر بوده است.
زالی با بیان اینکه هنوز به نوک قله خیز پنجم کرونا نرسیده ایم، پیش بینی کرد تعداد بیماران بستری در بیمارستان ها در روزهای آتی به 9هزار نفر نیز برسد.
او با انتقاد از عدم اجرای صحیح و کامل لاک داون شهر تهران، گفت: «لاک داون شهر یا نباید صورت گیرد و یا اینکه در صورت تصمیم به تعطیلی باید تمام ملاحظات برای اجرای کامل آن انجام شود.»
زالی ادامه داد: " تعطیلی تهران در حالی سپری شد که بسیاری از پاساژها، مراکز خرید و رستوران ها فعال بودند و بسیاری از سفرها نیز صورت گرفت."
زالی با بیان اینکه تعطیلی شهر به عنوان یک استراتژی باید حداقل بین 10 تا 14 روز باشد، افزود: «در غیر این صورت تعطیلی در کنترل اپیدمی موثر نخواهد بود.»
مقامات بهداشت و درمان میگویند بیماری که شرایط بدحال و اورژانسی دارد، با 115 تماس بگیرد تا او را منتقل کنند. در عین حال سامانه 6070 هم برای بیماری است که به بستری توصیه شده و عمدتا از طریق این سامانه راهنمایی میشوند.
نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران پیش بینی کرد که حداقل تا دو هفته دیگر همین روند را داریم. در عین حال با توجه به اینکه تعداد آلودگی بالاست، مرگ و میر هم بالاست. البته درصد مرگ و میر پایین و زیر یک درصد است، اما تعداد مرگ و میر به دلیل وسعت آلودگی بالاست.
از سوی دیگر علی دهقان منشادی، معاون درمان «مجتمع بیمارستانی امام خمینی» می گوید پیک پنجم کرونا در تهران «لحظه به لحظه سخت تر می شود.»
او گفت: «مراجعات سرپایی به طرز عجیبی افزایش یافته و در روزهای اخیر رکورد آمار بستری طی 17 ماه گذشته را داشتیم.»
معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی افزود: «چاره ای نداریم جز اینکه اعمال جراحی الکتیو غیرضروری را به سرعت متوقف و از ظرفیت اتاق های عمل در بخش های کووید 19 استفاده کنیم.»
*س_حضور بدون ماسک مسافران در ماسوله گیلان _س* *س_وضعیت کرونا در شهرهای دیگر _س*در حال حاضر بر اساس اعلام وزارت بهداشت، 232 شهر در وضعیت قرمز کرونایی، 117 شهر در وضعیت نارنجی و تنها 99 شهر در وضعیت زرد قرار دارند و این زنگ خطری است که حالا بیخ گوشمان به صدا درآمده و بیماری در چند قدمی همه ما ایستاده و منتظر کوچکترین غفلتی است تا سلامتی خود و عزیزانمان را به خطر اندازند.
در عین حال در حال حاضر در کل کشور، از تاریخ 25 تا 31 تیر ماه مصادف با هفته 74 اپیدمی در کشور، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده، 142486 مورد، تعداد موارد بستری جدید 16965 مورد و تعداد فوتیهای جدید 1462 مورد بوده است.
بر این اساس در هفته 74 اپیدمی در کشور، نسبت به هفته ماقبل، شاهد افزایش 17 درصدی در موارد مثبت سرپایی، افزایش 15.5 درصدی در موارد بستری مثبت و افزایش 22 درصدی در تعداد بیماران فوت شده بودهایم.
البته این آمار در سه روز اخیر نیز افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.