شنبه 3 آذر 1403

انتقاد وزیر صنعت از عهدشکنی شرکت‌های خودرویی خارجی: دیگر رنگ بازار ایران را نمی‌بینید / کرونا قوی‌ترین سرعت‌گیر معاملات مسکن / پیش‌بینی زیان هنگفت یک خودروساز / چهارمین عرضه اولیه امسال کدام شرکت است؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
انتقاد وزیر صنعت از عهدشکنی شرکت‌های خودرویی خارجی: دیگر رنگ بازار ایران را نمی‌بینید / کرونا قوی‌ترین سرعت‌گیر معاملات مسکن / پیش‌بینی زیان هنگفت یک خودروساز / چهارمین عرضه اولیه امسال کدام شرکت است؟

این پیمانه تیتر‌هایی همچون 1.6 میلیارد «کارگر غیررسمی» در خطر فقر مطلق، انتقاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از گرانی در بازار خودرو و مسکن، کاهش 50 درصدی مصرف CNG در کشور، قیمت دلار در آخرین روز هفته، قیمت سکه به 6 میلیون و 480 هزار تومان رسید، ویروس کرونا اقتصاد روسیه را بیش از 5 درصد کوچک می‌کند و احتکار 16 میلیارد دلار طلا در سه ماه گذشته را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون 1.6 میلیارد «کارگر غیررسمی» در خطر فقر مطلق، انتقاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از گرانی در بازار خودرو و مسکن، کاهش 50 درصدی مصرف CNG در کشور، قیمت دلار در آخرین روز هفته، قیمت سکه به 6 میلیون و 480 هزار تومان رسید، ویروس کرونا اقتصاد روسیه را بیش از 5 درصد کوچک می‌کند و احتکار 16 میلیارد دلار طلا در سه ماه گذشته را در بر دارد.

1.6 میلیارد «کارگر غیررسمی» در خطر فقر مطلق

سازمان بین‌المللی کار در گزارشی که به تازگی با عنوان «کووید -19 و دنیای کار» منتشر کرده، هشدار داده است: «افت شدید در ساعات کاری، به معنای آن است که 1.6 میلیارد کارگر در اقتصاد غیررسمی - نیمی از کل نیروی کار جهان - در خطر جدی از بین‌رفتن معیشت خود هستند.» بیش از نیمی از این کارگران را هم زنان تشکیل می‌دهند. بر اساس گزارش «کووید -19 و دنیای کار»، این کارگران آسیب‌پذیرترین گروه در جمعیت 3.3 میلیارد نفری نیروی کار جهان هستند. این کارگران در بخش‌هایی از اقتصاد فعالند که بیشترین آسیب را از کرونا دیده است.

انتقاد وزیر صنعت از عهد شکنی شرکت‌های خودرویی خارجی: دیگر رنگ بازار ایران را نمی بینید

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عهد شکنی شرکت‌های خودرویی خارجی، گفت: شرکت‌های خارجی همکار در زمینه خودروسازی که عهد شکنی کردند، دیگر روی بازار ایران را نخواهند دید و از طریق مجاری قانونی به دنبال دریافت خسارت از آن‌ها خواهیم بود. رحمانی بهره مندی از ظرفیت و توان نیروهای داخل کشور و استفاده از دانش فنی دیگر خودروسازان مطرح جهان را جایگزین مناسب شرکت‌های عهد شکن عنوان کرد. وی با بیان این‌که زیانده بودن شرکت‌های وابسته به صنایع خودروسازی قابل قبول نیست، تشریح کرد: اصلاح ساختار این قبیل شرکت‌ها وآزاد سازی سرمایه‌های راکد آن‌ها به صورت جدی در حال پیگیری بوده و اعتقاد داریم خودرو سازها نباید قطعه ساز باشند. / ایسنا

انتقاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از گرانی در بازار خودرو و مسکن

سیدناصر موسوی لارگانی به انتشار گسترده قیمت کاذب مسکن و خودرو در فضای مجازی واکنش نشان داد و گفت: اگرچه مدتی از انتشار اخبار کذب در فضای مجازی جلوگیری شد اما این روزها دلالان از شرایط بحرانی جامعه به دلیل شیوع کرونا، سوءاستفاده کرده و با تمرکز بر روی قیمت‌سازی کاذب، می‌خواهند مانع ریزش قیمت به صورت گسترده شوند. نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بنگاه‌های معاملاتی نیز براساس این شایعات اقدام به خرید و فروش می‌کنند، ادامه داد: مسکن باید براساس موقعیت مکانی و توسط گروهی مورد وثوق و کارشناس قیمت‌گذاری شود. وی در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان اینکه تا کی باید قیمت خودروی مانند پراید - که بسیار بی‌کیفیت است - و تعداد کشته‌های جاده‌ای آن سر به فلک زده، بالا رود؟!، افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید؛ قیمت فروش خوردو از کارخانه 5 درصد، زیر قیمت بازار آزاد است اما سقفی که بازار آزاد قرار است در آن آرام بگیرد کجاست؟!، درواقع همین صحبت وزیر، بازار کاذب ایجاد می‌کند، بنابراین سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف‌کننده باید به این مهم ورود کند. موسوی لارگانی بیان کرد: سازمان حمایت از مصرف‌کننده تشکیل شد تا کمکی به مردم باشد نه آنکه نان خور اضافه به بدنه دولت اضافه شود لذا قوه قضاییه باید به این کم‌کاری‌ها ورود کند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: بالاخره باید جلوی این سوءاستفاده‌ها گرفته شود مگر چه تحولی در صنعت ساختمانی ایجاد شده که باید قیمت مسکن طی چند ماه چند برابر شود.

کاهش 50 درصدی مصرف CNG در کشور

رییس هیات مدیره انجمن صنفی سی ان جی کشور گفت: مصرف سی ان جی در فروردین ماه در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، کاهشی 40 تا 50 درصدی را نشان می‌دهد. محسن جوهری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه مصرف سی ان جی به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت تردد در کشور در فروردین ماه در مقایسه با فروردین سال گذشته کاهش داشته، ادامه داد: این در حالی است که در فروردین سال 98، تفاوت قیمت بنزین با سی ان جی کم بود و مردم تمایلی به مصرف این سوخت نداشتند. وی افزود: اسفند ماه سال گذشته نیز با شیوع ویروس کرونا، حدود 25 درصد کاهش مصرف سی ان جی به ثبت رسید. جوهری تاکید کرد: اگرچه در اردیبهشت شرایط مصرف بیشتر شده اما هنوز مصرف به شرایط عادی برنگشته است.

قیمت دلار در آخرین روز هفته

در معاملات روز پنج شنبه بازار ارز، صرافی‌های بانکی و مجاز سطح کشور، شاخص ارزی را کمی افزایش دادند. به گونه‌ای که هر اسکناس دلار آمریکا در این صرافی‌ها به نرخ 15550 تومان از مردم خریداری شد و با افزایش 50 تومانی به قیمت 15600 تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد. همچنین هر اسکناس یورو در صرافی‌های بانکی و مجاز سطح کشور، به قیمت 16900 تومان از مردم خریداری شد و به قیمت 17000 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که همانند دلار نسبت به روز قبل، 50 تومان افزایش داشته است.

قیمت سکه به 6 میلیون و 480 هزار تومان رسید

قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، دیروز در معاملات بازار آزاد تهران به 6 میلیون و 480 هزار تومان رسید. همچنین اتحادیه صنف سکه و طلای تهران از اعلام قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم و سکه یک گرمی در معاملات روز پنجشنبه بازار آزاد پایتخت خودداری کرد. قیمت نیم سکه، 3 میلیون و 280 هزار تومان و ربع سکه 1 میلیون و 840 هزار تومان تعیین شد. هر گرم طلای 18 عیار نیز 640 هزار و 839 تومان است.

احتکار 16 میلیارد دلار طلا در سه ماه گذشته

انبار کردن گسترده طلا از سوی سرمایه گذارانی که از پیامدهای پاندمی ویروس کرونا به وحشت افتاده اند، کاهش تولید جواهرات را در سه ماه نخست سال 2020 جبران کرد و با پشتیبانی از تقاضا مانع افت قیمت این فلز ارزشمند شد. طبق گزارش سه ماهه شورای جهانی طلا (WGC)، صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) در فاصله ژانویه تا مارس به نمایندگی از سرمایه گذارانی که عمدتا در آمریکا و اروپا هستند، 298 تن طلا به ارزش 16 میلیارد دلار خریداری کردند.

کرونا قوی‌ترین سرعتگیر معاملات مسکن

فعالان بازار معاملات مسکن معتقدند در حال‌حاضر حجم معاملات خرید و فروش مسکن نزدیک به صفر است و معدود معاملات شکل گرفته در بازار با هدف سوداگری است. فعالان و مشاوران املاک در مناطق مختلف شهر تهران با اشاره به تعطیلی و پلمب بخش زیادی از بنگاه‌های املاک در فروردین ماه سال‌جاری عنوان می‌کنند: عدم فعالیت بنگاه‌های املاک در ماه گذشته به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، سبب شده تا حجم معاملات خرید و فروش مسکن در این ماه به‌شدت کاهش پیدا کند. به نقل از دنیای اقتصاد؛ از این‌رو می‌توان گفت «کرونا به‌عنوان قوی‌ترین سرعتگیر معاملات مسکن» در ماه گذشته عمل کرده است. این در حالی است که با وجود افت شدید حجم معاملات، روند رشد قیمت‌های پیشنهادی از سوی سازنده‌ها و فروشندگان مسکن ادامه داشته است. نکته مهم دیگر در خصوص وضعیت بازار معاملات ملکی در چند هفته اخیر از دیدگاه فعالان بازار آن است که هم‌اکنون بیش از 80 درصد خریداران و فروشندگان بازار، با هدف سوداگری به‌دنبال معامله هستند و از این‌رو خریدار و فروشنده واقعی در بازار کمتر وجود دارد.

ویروس کرونا اقتصاد روسیه را بیش از 5 درصد کوچک می‌کند

راشاتودی: در حالی که پاندمی ویروس کرونا تقریبا باعث تعطیلی اقتصاد جهان شده است، مؤسسه اعتباردهی بین‌المللی مودیز پیش‌بینی کرد تولید ناخالص داخلی روسیه در سال 2020 با افت 5.5 درصدی روبرو شود. این مؤسسه پیش‌بینی خود در مورد اقتصاد روسیه را نسبت به گزارش قبلی منتشر شده در اواخر ماه مارس، به شدت کاهش داده است. در آن گزارش پیش‌بینی شده بود که اقتصاد روسیه امسال 0.5 درصد رشد کند. در گزارش جدید مودیز پیش‌بینی شده است اقتصاد روسیه به تدریج بهبود یافته و در سال 2021 با رشد 2.2 درصدی همراه شود. مودیز همچنین با اشاره به اینکه پاندمی ویروس کرونا باعث رکود عمیقی در سال 2020 خواهد شد پیش‌بینی کرد متوسط رکود اقتصادی اقتصادهای پیشرفته عضو گروه جی 20 برای سال 2020 برابر با 5.8 درصد باشد.

ضرر 4.4 میلیارد دلاری بریتیش پترولیوم در سه ماهه اول

اسپوتنیک: در شرایطی که پاندمی کووید 19 تقاضای جهانی نفت را به شدت پایین آورده و قیمت‌های آن را با سقوطی تاریخی مواجه ساخته، غول نفت و گاز انگلستان، بریتیش پترولیوم، اعلام کرد در سه ماهه اول امسال 4.4 میلیارد دلار ضرر کرده است. این شرکت انگلیسی هشدار داد در 18 ماه آینده 30 هزار شغل در صنعت نفت و گاز از بین خواهد رفت. بی پی در گزارش خود اعلام کرد که سود ناخالص این شرکت در سه ماهه اول امسال 791 میلیون دلار بوده است که این بسیار پایین‌تر از سود 2.6 میلیارد دلاری شرکت در سه ماهه اول سال قبل است. برنارد لونی، مدیر ارشد جدید بی پی گفت: صنعت ما با شوک‌های بی‌سابقه‌ای در بخش عرضه و تقاضا روبرو شده است. تأثیر پاندمی ویروس کرونا در ترکیب با مشکلات قبلی عرضه و تقاضا شرایطی بحرانی و چالش‌برانگیز را به وجود آورده است. تمرکز ضرر شرکت بریتیش پترولیوم مربوط به کاهش شدید ارزش دارایی‌های انبارهای این شرکت بوده است که 3.7 میلیارد دلار می‌باشد.

انصراف خریداران آمریکایی از دریافت هفت محموله سعودی

خریداران آمریکایی نفت عربستان سعودی درپی افزایش هزینه های حمل، تحویل حداقل هفت ابرنفتکشی که در آوریل بارگیری کرده بودند را لغو کردند. به گزارش ایسنا، این اقدام نشان می دهد که با وجود افت شدید قیمت نفت به پایین 16 دلار در هر بشکه در ماه میلادی جاری که پایین‌ترین قیمت قرن معاصر است، به دلیل افت تقاضا در بحبوحه پاندمی ویروس کرونا، خریداران شتابی برای دریافت نفت اضافی ندارند.

چهارمین عرضه اولیه امسال کدام شرکت است؟

نبض بورس نوشت: معاون بازار فرابورس طی مصاحبه ای در مورخه 6 اردیبهشت ماه 1399 گفت: موارد درخواستی از سوی فرابورس و سازمان ناشران برای عرضه اولیه سهام پگاه گیلان انجام و اطلاعات روی کدال هم کامل شده است. بنابراین، از میان دو شرکت پگاه گیلان و لاستیک یزد، غگیلا در اولویت قرار دارد و آخر هفته (دهم اردیبهشت ماه 99) عرضه می‌شود. بنابراین به احتمال زیاد شرکت بعدی که سهامش برای اولین بار در فرابورس عرضه خواهد شد، مجتمع صنایع لاستیک یزد و زمان احتمالی آن هفته آینده خواهد بود. جزئیات بیشتر

پیش‌بینی زیان هنگفت یک خودروساز

شرکت خودروسازی فورد پیش‌بینی می‌کند که زیان‌های مالی این خودروساز در فصل دوم سال‌جاری با رشد بیش از دو برابری نسبت به دو میلیارد دلار زیان فصل نخست، به حدود پنج میلیارد دلار خواهد رسید. اصلی‌ترین عامل ماجرا تعطیلی کارخانه‌ها و افت تقاضا به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان است. فورد اما تاکید کرده نقدینگی لازم را برای نجات یافتن از این بحران تا پایان سال 2020 در اختیار دارد. به نقل از دنیای اقتصاد؛ تیم استون، افسر ارشد مالی فورد می‌گوید: «ما معتقدیم که نقدینگی لازم را برای سپری کردن ادامه سال 2020 در اختیار داریم حتی اگر قادر به رشد فروش یا انجام اقدامات مالی دیگر نباشیم.» با این حال او اعلام کرد که فضای کنونی کسب‌و‌کار برای فورد بسیار مبهم است و از این رو دومین خودروساز بزرگ ایالات‌متحده نمی‌تواند پیش‌بینی سالانه‌ای را برای میزان سودآوری خود منتشر کند. افسر ارشد مالی فورد همچنین یادآور شد که بحران شیوع ویروس کرونا در جهان، همچنان آثار منفی بر این خودروساز خواهد داشت.

انتقاد وزیر صنعت از عهدشکنی شرکت‌های خودرویی خارجی: دیگر رنگ بازار ایران را نمی‌بینید / کرونا قوی‌ترین سرعت‌گیر معاملات مسکن / پیش‌بینی زیان هنگفت یک خودروساز / چهارمین عرضه اولیه امسال کدام شرکت است؟ 2