ایران در معرض تغییرات شدید اقلیمی؛دمای هوای غیرعادی زمستان، 23 استان را به هم میریزد
سازمان هواشناسی در حالی نسبت به وقوع کولاک برف در 23استان و تشدید بارشها در 5 استان طی امروز و فردا هشدار داده است که پیش بینی عضو کمیته بحران سازمان ملل متحد و همچنین کاهش بارشها طی امسال، از تغییرات اقلیمی شدید در ایران حکایت دارد. سازمان هواشناسی در گزارش خود با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: بارش برف، باران، وزش باد شدید موقت، ماندگاری هوای سرد، کولاک برف و مه امروز، نُه اسفند،...
سازمان هواشناسی در گزارش خود با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: بارش برف، باران، وزش باد شدید موقت، ماندگاری هوای سرد، کولاک برف و مه امروز، نُه اسفند، در شرق گیلان، مازندران، خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، یزد، نیمه شمالی و غرب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، شمال شرق خوزستان، لرستان، مرکزی، قم، همدان، کرمانشاه، نیمه جنوبی کردستان، ارتفاعات استانهای فارس، سمنان و کرمان و ارتفاعات و دامنه استانهای البرز، قزوین و تهران و فردا در شرق مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و ارتفاعات استانهای سمنان، خراسان شمالی، کرمان و یزد پیشبینی میشود.
به گزارش ایرنا، در این شرایط جوی اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، یخزدگی و لغزندگی زمین در گردنههای کوهستانی به سبب بارش برف، انسداد گردنههای مسیرهای برفگیر، کاهش دید، بهمن، احتمال قطعی برق بهویژه در نواحی روستایی و خسارت به سازههای موقت، ماشینآلات کشاورزی و نهالها دور از انتظار نیست.
در ادامه این هشدار با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی تاکید شده است: وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و کاهش محسوس دما امروز در سیستان و بلوچستان، کرمان، شرق هرمزگان، بوشهر و نیمه جنوبی فارس و فردا در سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان دور از انتظار نیست و اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها، سر ریز شدن سدها، صاعقه، کاهش دید در مناطق کوهستانی و خسارت به سازههای موقت، ماشینآلات کشاورزی و محصولات زراعی و باغی پیشبینی میشود.
سازمان هواشناسی همچنین خواستار خودداری از توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، عدم فعالیت کوهنوردی و جابه جایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها و اتخاذ تمهیدات لازم در مقابله با خسارات کشاورزی شد.
ایران در معرض تغییرات شدید اقلیمی
سفیر سبز و عضو کمیته بحران سازمان ملل متحد گفت: جهان با پدیده گرمایش و تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم میکند که در این میان کشورهای واقع در منطقه مدیترانه و شمال آفریقا متحمل بیشترین آسیب شدهاند و ایران به سبب طبیعت خشک و نیمه خشک از جمله این کشورهاست.
شبنم دلفانآذری در همایش تغییرات اقلیمی و پدیده ریزگرد به میزبانی بنیاد علمی بسکی در گنبدکاووس، افزود: تغییرات اقلیمی در چند سال گذشته پدیده ریزگردها یا بیابان زایی را تشدید کرده و در ایران از سمت خوزستان به دلیل خشک شدن رودخانه کارون و هورالعظیم و از سمت سیستان و بلوچستان به دلیل خشکیدن هامون و همچنین در استانهای شمالی هم به خاطر وجود صحرای قره قوم ترکمنستان این پدیده بیشتر مشاهده میشود.
وی با اشاره به این که 70درصد علت پدیده ریزگردها در استانهای شمالی، عدم مدیریت منابع طبیعی و آبی و همچنین ساخت بی رویه سد است، افزود: این شرایط سبب خشک شدن تالابها، حفر بی رویه چاههای غیرمجاز و تغییر الگوی کشاورزی به سمت کشت محصولات با مصرف زیاد آب شده است.
دمای هوا غیرنرمال خواهد بود
بر اساس اعلام پژوهشکده اقلیمشناسی و تغییر اقلیم پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، بارشهای فراتر از نرمال در برخی مناطق کشور طی روزهای آینده و حاکمیت هوای سرد طی 2 هفته آتی پیشبینی میشود.
پژوهشکده اقلیمشناسی و تغییر اقلیم پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشههای پیشبینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی از 7 اسفند ماه تا 19 فروردین ماه سال 1403 را تولید و ارائه کرد، که بر این اساس بارشها در هفته اول (7 تا 13 اسفند) عمدتا متمرکز بر شرق و جنوب شرق کشور، دامنه شرقی کوههای زاگرس میانی و دو سوی دامنههای البرز مرکزی و غربی و بارش انباشته در جنوب شرق کشور با احتمال حدود 75 درصد بین 30 تا 80 میلیمتر بیش از نرمال خواهد بود.
بارش در شمال شرق، شمال غرب و دامنه غربی کوههای زاگرس کمتر از نرمال و برای سایر مناطق در محدوده نرمال پیشبینی شده است.
بارشها در هفته دوم (14 تا 20 اسفند) در نوار شمالی در محدوده نرمال تا کمتر از آن، در مرکز و نیمه جنوبی کشور 10 تا 30 میلیمتر بیش از نرمال و در سایر مناطق نرمال خواهد بود و بارش انباشته جنوب شرق کشور با احتمال 50 تا 75 درصد از 10 تا 30 میلیمتر بیش از نرمال پیشبینی شده است.
بارش انباشته هفته سوم (21 تا 27 اسفند) با احتمال حدود 50 درصد در دو سوی کوههای زاگرس، 20 تا 50 میلیمتر بیش از نرمال، در نوار شمالی کشور در محدوده نرمال و در سایر مناطق بین نرمال تا بیش از آن خواهد بود.
بارش در هفته چهارم (28 اسفند 1402 تا 5 فروردین 1403) در مناطقی از کوههای زاگرس در محدوده نرمال تا بیش از آن و در سایر مناطق نرمال برآورد میشود و انتظار میرود که بارشهای کشور در هفتههای پنجم و ششم (6 تا 19 فروردین 1403) در محدوده نرمال باشد.
پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در ادامه به تحلیل پیشبینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی از 30 بهمن ماه تا 12 فروردین ماه سال 1403 پرداخت که بر این اساس دمای هوای هفته اول (7 تا 13 اسفند) در نوار ساحلی شمال، جنوب، شمال غرب و دامنههای غربی کوههای زاگرس از 1 تا 5 درجه سلسیوس و در سایر مناطق از 5 تا 10 درجه کمتر از نرمال است و همچنین نابهنجاری دمای هفته دوم (14 تا 20 اسفند) در نوار شمالی، شمال غرب و استانهای غربی کشور 1- تا 3- درجه و در سایر مناطق 3- تا 10- خواهد بود.
دمای هفته سوم (21 تا 27 اسفند) نسبت به هفتههای قبل متعادل میشود، به طوریکه در مرکز، جنوب و جنوب شرق 1 تا 2 درجه کمتر از نرمال و برای سایر مناطق تا یک درجه بیش از نرمال برآورد شده است.
دمای هفتههای چهارم و پنجم (28 اسفند 1402 تا 12 فروردین 1403) 1 تا 2 درجه بیش از نرمال و در هفته ششم در نوار شمالی کشور 1 تا 2 درجه بیش از نرمال و برای سایر مناطق در محدوده نرمال مورد انتظار است.
هم اکنون دیگران می خوانند-
سه واریزی مهم که باید تا پایان سال منتظرشان باشیم
-
همای اوج سعادت به دام ما افتد / آهنگ همای سعادت محمد رضا شجریان و همایون شجریان / بشنوید + دانلود
-
خبر مهم درباره رقابت بانکها در افزایش سود سپرده | کدام بانک سود 24 درصد میدهد؟+ جدول
-
قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
مخالفت آیتالله خامنهای با بررسی پرونده فرزندش برای رهبری آینده
-
زمستان برگشت؛ اعلام اسامی استانهایی که برفی و سرد می شوند
-
خبر خوش رئیس مجلس برای نیروهای شرکتی و قراردادی؛ ساماندهی حقوق کارکنان بزودی + فیلم