سه‌شنبه 6 آذر 1403

بازگشت از فرودگاه با وجود صدور بلیط برای مبتلایان کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بازگشت از فرودگاه با وجود صدور بلیط برای مبتلایان کرونا

تهران - ایرنا - رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی از دسترسی نداشتن دفاتر فروش بلیط به لینک بیماران کرونایی خبر داد و گفت: بلیط برای همه افراد صادر می‌شود اما برخی از ایرلاین‌ها مسافران مبتلا به کرونا را از فرودگاه به خانه بر می‌گردانند.

حرمت الله رفیعی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی با اعلام این خبر گفت: دفاتر آژانس های هوایی و سامانه های فروش آنلاین بلیط هواپیما دسترسی به بانک اسامی وزارت بهداشت بیماران کرونایی ندارند و هر فردی می تواند اقدام به خریداری بلیط هواپیما کنند.

وی افزود: فرد مبتلا به کرونا می تواند بلیط بخرد و برای سفر به فرودگاه برود اما برخی از ایرلاین ها در فرودگاه امکان سفر به فرد مبتلا به کرونا نمی دهند و وی را به خانه باز می گردانند. اما همه ایرلاین ها هنوز به لینک بیماران کرونایی وزارت بهداشت دسترسی ندارند. رفیعی با اشاره به فرایند صدور بلیط برای سفر هایی که نیاز به ویزا دارند، گفت: فرد متقاضی باید برای صدور بلیط نتیجه تست منفی آزمایش کرونایش را نشان دهد سپس اقدام به صدور بلیط می کنیم و فرایند کنونی برای بلیط داخلی نادرست است.

رفیعی با اشاره به این که هنگامی برای فردی بلیط صادر می شود، حق استفاده از آن برای وی وجود دارد، گفت: باید فرد مبتلا به کرونا امکان خرید بلیط نداشته باشد نه این که پس از خرید و رفتن به فرودگاه به خانه بازگردانده شود.

وی ادامه داد: اگر قرار است از تردد فرد مبتلا به کرونا گرفته شود باید از ابتدا این اتفاق بیفتد. زیرا فرد مبتلا می تواند تا آمدن به فرودگاه و حتی محوطه فرودگاه بسیاری از افراد را مبتلا کند.

به گزارش ایرنا، چند هفته پیش دکتر علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راه‌آهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم اجتناب از هر گونه جابجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا تاکید کرد.

در نامه رییسی آمده بود: «در راستای اجرای بند هفت مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با عنایت به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ 28 آبان هرگونه جابجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع است.

بدین منظور با توجه به پیاده سازی بستر فنی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران لازم است با هماهنگی آن سازمان نسبت به برقراری ارتباط با بستر دولت الکترونیک آن سازمان اقدام و از این طریق استعلام لازم از پایگاه داده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.»

بخشنامه‌ای که وزارت بهداشت 21 آبان‌ماه ابلاغ کرد و چند روز بعد از آن منتشر شد، حاوی اطلاعات کلی است که فقط تاکید می‌کند جابه‌جایی مسافران مبتلا به کرونا به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست ممنوع است.

البته ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت بعدها توضیح دادند که ضرورتی برای ارائه نتیجه منفی تست کرونا هنگام سفر و جابه‌جایی نیست و فقط افرادی که اطلاعات آن‌ها در سامانه وزرات بهداشت ثبت شده است تا 14 روز اجازه جابه‌جایی ندارند، اما جزئیات بیشتری درباره چگونگی دسترسی مراکزی مثل شرکت‌های مسافرتی و حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی و مراکز اقامتی به بانک اطلاعاتی بیماران شناسایی‌شده را هنوز مشخص نکرده است.

هفته پیش ولی تیموری معاون گردشگری کشور از ارسال نامه ای به معاون وزارت بهداشت برای دسترسی مراکز فروش بلیط و البته دیگر تاسیسات گردشگری به لیست بیماران کرونایی خبر داده بود.

در نامه تیموری به معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است: در خصوص دستورالعمل ممنوعیت جابه‌جایی مسافران مبتلا به کروناویروس بدون اخذ تست کووید 19، با توجه به این‌که درحال حاضر تمام تاسیسات گردشگری اقامتی و پذیرایی در بستر سامانه جامع نظارت و اطلاعات این وزارتخانه موسوم به «سامانه جانا» فعالیت می‌کنند:

در چارچوب بند 1 و سایر مفاد دستورالعمل فوق‌الذکر با عنایت به این‌که سرویس برخط استعلام الکترونیکی وضیعت ابتلا به کرونا از سوی آن وزارتخانه با استفاده از رابط نرم‌افزاری (وب سرویس) و براساس پارامتر (کد ملی و تاریخ سفر) نتیجه وضعیت ابتلای افراد را مشخص می‌کند، پیشنهاد می‌شود دسترسی لازم به این وزارتخانه اعطا شود تا تاسیسات گردشگری اعم از هتل، متل، مهمانپذیر، واحدهای پذیرایی و... از وضعیت مسافران مبتلا به کرونا اطلاع پیدا کرده و ضمن رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی، تمهیدات لازم را در این خصوص به عمل آورند و با قطع زنجیره از گسترش و شیوع بیشتر بیماری جلوگیری به عمل آید.

تیموری در گفت وگو با ایرنا با اعلام این که وزارت گردشگری تمام تلاشش را برای همکاری با وزارت بهداشت در راستای قطع زنجیره کرونا در کشور می کند، گفت: باید در تمام سامانه‌های مرکزی ارائه خدمات مسافربری و همچنین درگاه‌های فروش بلیت اینترنتی، پارامترهای مطروحه به ازای هر شخص متقاضی دریافت و استعلام برخط برای فرد انجام شود و چنان‌چه نتیجه استعلام الکترونیکی براساس تاریخ سفر مثبت اعلام شد، خدمتی ارائه نشود.

وی با بیان این که نامه اش به معاون وزارت بهداشت نیز در همین راستا بوده است، گفت: نه تنها آژانس های هوایی، بلکه باید دیگر تاسیسات گردشگری همچون هتل ها، بوم گردی و دیگر تاسیسات گردشگری این امکان را داشته باشند.

تیموری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که چرا تاکنون این دسترسی ها ایجاد نشده و در حال حاضر با وجود این محدودیت های اعمال شده، فرد مبتلا به کرونا همچنین امکان سفر و مبتلا کردن دیگران به بیماری را دارد، گفت: ما اعلام آمادگی کردیم و بزودی این امکان مهیا می شود.

وی افزود: این فرایند یعنی قرار دادن این لینک در اختیار تاسیسات گردشگری زمان بر نیست و کار فنی زمان بری ندارد و بزودی و در روزهای آینده از تردد بیماران کرونایی جلوگیری می شود.

*س_برچسب‌ها_س*