چهارشنبه 3 بهمن 1403

باقری‌کنی: فلسطین بزرگترین نمایشگاه زنده نقض حقوق بشر است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
باقری‌کنی: فلسطین بزرگترین نمایشگاه زنده نقض حقوق بشر است

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه فلسطین بزرگترین و متنوع‌ترین نمایشگاه زنده نقض حقوق بشر در جهان است، گفت: اگر کسی یا کشوری یا سازمانی بخواهد در جهان پرچم حقوق بشر را بلند کند باید زیر پرچم فلسطین این کار را انجام دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری‌کنی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز در "نشست با سفرای مقیم تهران و نمایندگان مجلس" که در حاشیه نمایشگاه «فلسطین تنها نیست» برگزار شد، روز قدس را نماد صف‌آرایی دو جبهه‌ی خیر و شر در دنیا توصیف و اظهار کرد: موضوع فلسطین برجسته‌ترین، بارزترین و شاخص‌ترین موضوع حقوق بشری در جهان است.

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: فلسطین نمایشگاه زنده و دائمی گسترده‌ترین نقض حقوق بشر در جهان است که عامل آن رژیم صهیونیستی است اما طراح و حامی و پشتیبان آن رژیم آمریکا و کشورهای اروپایی هستند. اگر می‌خواهیم معیاری برای تشخیص حامیان و طرفداران واقعی حقوق بشر داشته باشیم باید به نوع سیاست و برنامه و مواضع آن کشور نسبت به موضعش در حمایت از فلسطین بنگریم.

وی همچنین گفت: اگر کسی یا کشوری یا سازمانی بخواهد در جهان پرچم حقوق بشر را بلند کند باید زیر پرچم فلسطین این کار را انجام دهد. برهمین اساس ما روز قدس را صرفا روز حمایت از مردم فلسطین نمی دانیم بلکه روز حمایت از مردم فلسطین و روز حمایت از همه مظلومان جهان می دانیم.

باقری کنی تاکید کرد: روز قدس نماد حمایت از مظلوم و مقابله با ظالم است و باید در طول سال نیز برای این نماد بروز و ظهور عینی داشته باشیم. از همه سفرا و دیپلمات های کشورهای دوست انتظار دارم همکاری برای مقابله با ظالم و دفاع از مظلوم را در تمامی عرصه ها شکل عینی ببخشیم.

وی در پایان پیام این نمایشگاه را پیامی ارزشمند در حمایت از ملت مردم مظلوم فلسطین بیان کرد و گفت: حضور هنرمندانی از بیش از 60 کشور جهان نشانه آن است که تنفس مصنوعی آمریکا و اروپا و چند کشور عربی نمی‌تواند عمر رو به زول این رژیم اشغالگر و جنایتکار را فزونی بخشد.

در ادامه این نشست «محمد مهدی دادمان» رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، گفت: برپایی این نمایشگاه می‌تواند منشاء سلسله اتفاقات خوب بین‌المللی باشد و کنش شبکه ای هنرمندان به مسائل حقوق بشری به خصوص مهم ترین مساله حقوق بشری دنیا یعنی فلسطین را به همراه داشته باشد و ما می توانیم همکاری گسترده ای در این زمینه داشته باشیم.

وی ضمن اعلام آمادگی حوزه هنری نسبت به نمایش دغدغه های انسانی، تاکید کرد: ما در هر نقطه ای ازدنیا نسبت به ظلم آمادگی دارمی وظیفه و سهم هنری خود را برای انعکاس مظلومیت مظلومان جهان ایفا کنیم. این مسابقه و حضور جمعی 66 کشور دنیا یک کنش جمعی از سوی دنیا برای حمایت و کمک به مردم فلسطین برای بازستاندن حق مردم فلسطین است.

در ادامه «کارلوس آنتونیو آلکالا کوردونس» سفیر ونزوئلا در تهران، در خصوص برپایی این نمایشگاه گفت: ونزوئلا مانند ایران مثل فلسطین و سوریه همیشه در حال مبارزه با امپریالیسم آمریکا و کشورهای دوست و همراهش بوده؛ همانطور که عنوان این نمایشگاه «فلسطین تنها نیست» هست باید بگویم که ایران، ونزوئلا و کشورهای تحت ظلم امپریالیسم امریکا هم تنها نیستیم و ما در یک جبهه می جنگیم.

وی افزود: ما هم در ونزوئلا برنامه هایی مشابه این نمایشگاه علیه امپریالیسم داریم. ما با برپایی این نمایشگاه ها اقدامات ظالمانه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی امپریالیسم آمریکا و حامیانش را علیه کشورهای مظلوم محکوم می‌کنیم. اینجا بار دیگر بر حمایت ونزوئلا از کشورهای مقاوم در برابر ظلم و امپریالیسم آمریکا تاکید می کنم.

نماینده مردم فلسطین در ایران نیز ضمن قدردانی از دست اندرکاران برپایی این نمایشگاه، گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار مستضعفان و فلسطین بوده و خواهد بود.

وی تصریح کرد: ملت ما به تمام کشورهای حامی فلسطین و به خصوص جمهوری اسلامی ایران چشم دوخته و امیدواریم روزی شاهد چنین نشست هایی در فلسطین باشیم.

«رونی پراستیویولیا نتورو» سفیر اندونزی در ایران نیز در این نشست، گفت: مایلم از دولت ایران برای برگزاری این رویداد مهم قدردانی کنم. این نمایشگاه یکی از ابزارهای مهم برای زنده نگه داشتن مساله فلسطین است چون فلسطینی ها ملتی هستند که تحت اشغال و استعمارگری رژیم صهیونیستی هستند.

وی افزود: اطمینان خاطر به ملت فلسطین می دهم که اندونزی کی از حامیان جدی ملت فلسطین است.

شفیق دیوب سفیر سوریه در ایران نیز با اشاره به مساله فلسطین، گفت: مساله فلسطین مساله سوریه هم هست و ما نیز مانند سایر دوستان حمایت خود را از ملت مظلوم فلسطین اعلام می کنیم.

وی افزود: همکاری های سوریه نیز برای آزادی فلسطین در سایر کشورهای دوست بسیار مهم است و برپایی چنین نمایشگاه هایی می تواند در حمایت از ملت مظلوم فلسطین کمک کننده باشد.

زهره الهیان رییس کمیته حقوق بشر مجلس نیز در این نشست، با اشاره به پیام بین المللی این نمایشگاه، اظهار داشت: پیام این مسابقه بین المللی به جهانیان این است که ایران اسلامی همچنان در دفاع از ملت مظلوم فلسطین ایستاده و در این راستا از ابزار هنر هم برای مخابره پیام ملت فلسطین به جهان استفاده می کند.

وی افزود: ملت فلسطین از اساسی ترین حقوق خود در طول سالیان گذشته محروم شدند و امروز حتی از تعیین سرنوست خود محروم هستند. ما در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه و کمیته حقوق یشر مجلس تلاش داریم دیپلماسی پارلمانی را برای احقاق حقوق مردم فلسطین احیا کنیم.

الهیان تصریح کرد: دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین دفاع از حق و حقوق همه مسلمانان جهان است و این را وطیفه داتی خود می دانیم. ان شاالله در آستانه روز جهانی قدس و به برکت ماه مبارک رمضان بتوانیم گام های موثری در دفاع از حقوق مردم فلسطین برداریم.

در ادامه ابوالفضل عمویی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: موضوع فلسطین هم به جهت انسانی و هم به جهت اینکه ظلم از سوی امپریالیسم به ملت مظلوم فلسطین را نشان می دهد می تواند محوری برای وحدت مسلمین جهان باشد.

وی افزود: برای نزدیک شدن ملت‌ها مهمترین عنصر نزدیک شدن موضوع هنر است چون می تواند درک مشترک میان ملت ها ایجاد کند برای رسیدن به یک زبان جهانی برای مقابله با امپریالیسم جهانی.

عمویی همچنین گفت: از این جهت به عنوان نماینده مردم تهران فرصت به وجود آمده در این نمایشگاه را فرصت بسیار خوبی می دانم برای توسعه این دیدگاه مبارزه جویانه میان تمام ملت‌های مسلمان و آزادی خواه جهان.

بر اساس این گزارش، بیش از 3000 اثر از 66 کشور در نمایشگاه کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» شرکت کردند.

انتهای پیام