باید در ساختار بسیج فرهنگیان تجدیدنظر شود
تهران - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: باید در ساختار بسیج فرهنگیان تجدید نظر اساسی شود؛ زیرا امروز به یک شبکه چابک، در دسترس، آموزش دیده و مهارت محور نیاز است.
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، علیرضا کاظمی در نشست هم اندیشی فرماندهان پایگاه بسیج فرهنگیان حوزه ستادی با حضور سردار سعید محمدی، معاون طرح و برنامه ریزی راهبردی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی افزود: متاسفانه بسیج فرهنگیان حوزه ستادی از بسیج فرهنگیان در مناطق و شهرستان ها فاصله گرفته و همین امر موجب تقابل شده است و گاهی مسئول بسیج فرهنگیان در یک منطقه را هیچ کس همراهی نمی کند. وی ادامه داد: پشتوانه مشورتی منطقه ای و استانی در بسیج فرهنگیان دیده نشده است و استفاده از ظرفیت ها در بسیج فرهنگیان بسیار محدود است؛ در حالی که در بسیج دانش آموزی امکانات و ظرفیت ها به خوبی استفاده می شود. بنابراین باید بسیج فرهنگیان چابک سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیج فرهنگیان باید اتفاقات درون نظام تعلیم و تربیت را به خوبی رصد کند و به توسعه و ترویج اندیشه های انقلابی در درون نظام تعلیم و تربیت کمک کند؛ بنابراین باید دوره های توانمند سازی و آموزشی مختلف برای اعضای بسیج فرهنگیان برگزار شود.
کاظمی تصریح کرد: مهمترین راهبرد بسیج فرهنگیان در هر سال باید مشخص و ارتباط بسیج فرهنگیان با بدنه تشکیلاتی برقرار شود. همچنین فعالیت ها و برنامه ها باید با تمرکز بر اولویت ها اجرایی شود. امروز مهمترین اولویت پایگاه های بسیج فرهنگیان باید تحقق زمینه های بیانیه گام دوم انقلاب باشد و چند برنامه ویژه برای این کار تعریف شود.
تفکر بسیجی باید حاکم بر آموزش و پرورش شود
معاون طرح و برنامه ریزی راهبردی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی نیز در این نشست گفت: 22 روز از اولین نقطه عطف گام دوم انقلاب یعنی شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی می گذرد و طی این روزها چهار یوم الله اتفاق افتاد. اولین یوم الله شهادت حاج قاسم سلیمانی، دومین یوم الله حمله موشکی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی به پایگاه آمریکایی ها در عین الاسد، سومین یوم الله خطبه های نماز جمعه روز 27 دی ماه مقام معظم رهبری و چهارمین یوم الله حضور حماسی مردم عراق روز جمعه 4 بهمن ماه در حمایت از مقاومت بود.
سردار سعید محمدی افزود: طی چند دهه اخیر این اجتماع مردم عراق مثالزدنی و بی سابقه بود و نمونه این چنین حرکت حماسی را در طول تاریخ عراق نداشتیم. این اجتماع عظیم مردم عراق به برکت خون شهیدان سلیمانی و مهندس المهدی بود که باعث ایجاد یک یکپارچگی در جبهه مقاومت شد و گفتمانی را ایجاد کرد که اتفاق ویژه ای علیه استکبار جهانی کلید خورد.
معاون طرح و برنامه ریزی راهبردی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها به شدت اشتباه کردند؛ زیرا از سه سال گذشته واکنش هایی داشتند که می خواستند سردار سلیمانی را ترور کنند و به همین منظور این گزارشها خدمت مقام معظم رهبری اعلام شد. حضرت آقا سفرهای خارج از کشور وی را ممنوع کردند و وی سال گذشته خدمت مقام معظم رهبری رفتند و دلایلی را برای رفتن اعلام کردند و مقام معظم رهبری این ممنوعیت را برداشتند. پس از شهادت سردار سلیمانی به دلیل اشتباهات محاسباتی که آمریکایی ها داشتند مقاومت و وحدت بیشتری ایجاد شد.
وی تصریح کرد: تحولات منطقهای در عراق، سوریه، لبنان و آمریکای جنوبی موجب سوء برداشت هایی توسط آمریکایی ها شد و تصور می کردند این اتفاقات باعث خواهد شد جبهه مقاومت رو به افول برود و تربیت یافتگان مکتب آمریکایی که توسط 795 موسسه در عراق به صورت چراغ خاموش فعالیت می کنند، به نابودی جبهه مقاومت کمک می کنند.
سردار محمدی افزود: دومین اشتباه آنها این بود که شناختی از مردم ایران نداشتند و تصور میکردند مردم ایران که به دلیل مشکلات معیشتی مقداری از مسئولین آزرده هستند و به واسطه گرانی بنزین اتفاقاتی در کشور افتاد، آمادگی لازم برای انقلاب دیگر را دارد. بنابراین طرح ترور حاج قاسم سلیمانی اشتباهی بود که رییس جمهوری آمریکا مرتکب شد و تمام رشته هایی که طی این چند ساله رشته کرده بودند پنبه شد و باعث شکست دیگری برای آمریکایی ها شد.
معاون طرح و برنامه ریزی راهبردی سپاه گفت: بنابراین این اتفاقات برای اجرایی کردن بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری فرصتی مغتنم است و خوشبختانه اجرایی کردن بیانیه گام دوم انقلاب توسط بدنه آموزش و پرورش در حال پیگیری است.
وی خاطر نشان کرد: نکته دیگر بحث تکثر در اقشار بسیج است. عده ای میگویند این تعدد اقشار بسیج برای چیست. باید گفت دلیل آن خرده فرهنگ های موجود در اقشار مختلف جامعه است و برای جذب آنها نیازمند به تذکر در اقشار بسیج داریم تا بتوانیم تمام این افراد را جذب کنیم؛ زیرا دانش آموز و معلم هر کدام نیازهایی دارند. بنابراین به یک انسجام مدیریتی در سطح کلان نیاز داریم و یک هم افزایی بین بسیج فرهنگیان و بسیج دانش آموزی باید اتفاق بیفتد.
معاون طرح و برنامه ریزی راهبردی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی ادامه داد: کلید واژه اصلی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بحث امید است. دشمن به شدت به دنبال ایجاد فضای ناامیدی در جامعه است و لازم است امید را در اقشار مختلف جامعه ایجاد شود و آموزش و پرورش در دمیدن روح امید در جامعه نقش ویژهای دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگر آموزش و پرورش نتوانند نقش تربیتی خود را به خوبی ایفا کند در آینده بحث فرار مغزها زیاد می شود. علاوه بر این خطاب اصلی بیانیه گام دوم انقلاب جوانان هستند و جوانان در بستر مدارس رشد می کنند بنابراین باید دانش آموزانی دارای روحیه انقلابی در آموزش و پرورش رشد پیدا کنند. اگر روحیه انقلابی افول پیدا کند نگهداری و حفاظت از انقلاب اسلامی در آینده سخت خواهد بود.
سردار محمدی یادآور شد: نکته بعدی در آموزش و پرورش این است که باید تربیت بر آموزش مقدم باشد؛ همان طور که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تقدم تربیت بر آموزش مطرح شده است. اگر نگاه تربیتی در آموزش وجود نداشته باشند تمام آموزش ها بی ثمر خواهد بود.
وی افزود: باید بدانیم انقلاب ما انقلاب مستضعفین است و تفکر بسیجی باید حاکم بر آموزش و پرورش شود و منویات مقام معظم رهبری در پهنه جامعه اسلامی محقق شود. باید هر چه میتوانیم از عناصر فرهنگی برای ترویج تفکر بسیجی بر ذهن و قلب آینده سازان انقلاب استفاده کنیم. همچنین لازم است برای اعتلاء بخشی به بدنه بسیج در برخی از امور بازنگری کنیم و موضوعات تحولی در بسیج فرهنگیان در دستور کار قرار گیرد تا شاهد بسیجی فعال و خلاق و پویا باشیم و در پاسداری از انقلاب نقش موثر ایفا کنیم.
*س_برچسبها_س*