شنبه 3 آذر 1403

بررسی افتخارات 43 ساله صنعت ایلام / پیشرفت های صنایع ایلام با طلوع انقلاب اسلامی پدیدار شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بررسی افتخارات 43 ساله صنعت ایلام / پیشرفت های صنایع ایلام با طلوع انقلاب اسلامی پدیدار شد

در میزگردی با کارشناسان و مدرسان دانشگاه پیشرفت های صعنی ایلام پس از انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام بیدار، استان ایلام بعد از گذشت 43 سال از عمر با برکت انقلاب شکوهمند اسلامی از جمله استانهای کشور است که از پتانسیل فوق العاده‌ی برای سرمابه گذاری و رشد در زمینه‌های مختلف اشتغال زایی و اقتصاد برخوردار می باشد. تاریخچه پربار فرهنگی، هنری و تمدن کهن خفته در نقاط مختلف این استان به خوبی بیانگر این ادعا است.

اما این استان که به استان چهار فصل کشور نیز معروف است، در دوران پیش از انقلاب به دلیل سوء مدیریتها، از ساده‌ترین و حتی پیش پاافتاده‌ترین امکانات شهری و رفاهی محروم مانده و مردم مظلوم و محجوب این دیار، سالها در دام فقر و فراموشی روزگار را سپری می کردند.

در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم با شروع جنگ تحمیلی، دولت نوپای جمهوری اسلامی ایران، درگیر جنگ هشت ساله شد و بدین ترتیب، عملاً امکان سازندگی و پیشرفت از این استان سلب گردید، چرا که ایلام در خط مقدم جبهه‌های حق علیه باطل قرار داشت و در آن شرایط اولویت برای مسئولین کشور و استان و نیز مردم قهرمان پرور ایلام، دفاع از تمامیت ارضی کشور و ارزشهای اسلام و انقلاب بود.

پس از هشت سال جنگ و آتش و خون، بازسازی ویرانه‌های ناشی از جنگ، در دستور کار مردم و مسئولین قرار گرفت.

پیش آمدن این شرایط باعث شد تا پرداختن به برنامه‌های دراز مدت در جهت ایجاد فرصتها، بهره گیری از توانمندیها و استفاده از نیروهای جوان و کارآمد استان ایلام برای فرار از چنگال محرمیت، به زمان دورتری موکول شود. چیزی که شاید کمتر در حوصله‌ی کسی بگنجد.

در میزگردی که با کارشناسان و مدرسان دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد پیشرفت های صنعتی ایلام مورد بررسی قرار گرفت دراین میزگرد مباحثی هم چون کارخانه سیمان، پتروشیمی و روند صنعتی در ایلام مورد بررسی قرار گرفت

همدلی و امید مضاعف به داشتن آینده‌ای روشن در سایه انقلاب اسلامی

"علی فریادی"، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: اما مردم غیور و شهید پرور استان ایلام، با همدلی و همراهی و امید مضاعف به داشتن آینده‌ای روشن در سایه انقلاب اسلامی، تمام این سختیها را به دوش کشیدند و بالاخره با افتخار و سربلند، از آزمونی سخت، سرو مانند، پیروز و پرغرور بیرون آمدند.

وی افزود: پس از پشت سر گذاشتن موانع سنگین و فروکش کردن تلاطم جنگ و بازسازی، نوبت به آبادانی رسید. تلاشها برای برداشتن مانع ها و رفع محرومیت ها آغاز شد. نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولین وقت، مردم را دعوت به همکاری کردند و اینگونه شد و ایلام سرفراز در مسیر پیشرفت قرار گرفت و چالش پیشروی مسئولین در آن روزها، رفع مشکلات و معضلات مردم به ویژه بیکاری جوانان بود‌.

فریادی بیان داشت: جوانان تحصیل کرده، پرشور و توانمند که به دلیل مشکلات ذکر شده فرصتی برای اشتغال نداشتند در حالی که داشته‌های بالقوه‌ی استان اگر به حالت بالفعل در می‌آمدند، بار عظیمی از این مشکلات برداشته می‌شد. مسئولین وقت کشور با همکاری و همفکری نمایندگان و مسئولین استان، شروع به رایزنی و بررسی راههای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی و عمرانی استان نمودند و به حمدالله توانستند در این راه به موفقیت‌های چشمگیری نیز دست یابند. موفقیت‌هایی که با حصول آنها رویای رفع محرومیت‌ها و ایجاد اشتغال برای طیف عظیمی از جوانان بومی استان محقق شد که در ادامه مطلب به دو مورد از عمده ترین آنها می پردازیم.

شرکت سیمان ایلام از آغاز تاکنون

"آرمان حاجیان فرد"، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفتشرکت سیمان ایلام در سال 68 به صورت شرکت سهامی خاص و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت واحدهای صنعتی تهران به ثبت رسید، به موجب مصوبه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام در سال 82 شخصیت حقوقی شرکت سیمان ایلام از سهامی خاص به سهامی عام تغییر در همان سال در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد، مرکز اصلی شرکت در شهر تهران و کارخانه در استان ایلام واقع است.

وی اظهار کرد: موضوع فعالیت شرکت سیمان ایلام، فعالیت تولیدی، خدماتی، بازرگانی، سرمایه گذاری درشرکتها و انجام کلیه عملیات مجاز برای تحقق اهداف شرکت است که عملیات مربوط به دوره بهره‌برداری آزمایشی این شرکت از تاریخ 77 آغاز و در همان سال نیز پروانه بهره‌برداری با ظرفیت دو هزار تن در روز و 600 هزار تن کلینکر در سال اخذ و از همان تاریخ نیز بهره‌برداری از کارخانه شروع شد.

حاجیان فرد بیان داشت: در سال 81 اجرای طرح توسعه شرکت، با ظرفیت 3300 تن در روز، توسط هیئت مدیره شرکت سیمان ایلام تصویب و پیشنهاد افزایش سرمایه و تامین منابع مالی از طریق اخذ تسهیلات ارزی و ریالی تقدیم سهامداران شد که با مشارکت 23 درصدی سیمان ایلام و 77 درصدی بانک سپه این امر تحقق یافت.

مدرس دانشگاه عنوان کرد: نهایتا در تاریخ اول مهرماه سال 1389 کوره خط دوم این شرکت آغاز به کار کرد که با بهره‌برداری از این خط، ظرفیت تولید این شرکت از 2000 تن به 5300 تن کلینکر در روز و یک میلیون شش صد هزار تن کلینکر در سال افزایش یافت. این کارخانه در منطقه کارزان از توابع شهرستان سیروان و در 15 کیلومتری شمال ایلام قرار دارد.

افتخارات شرکت سیمان ایلام

آرمان حاجیان فرد، کارشناس مسائل اقتصادی درادامه گفت: کارخانه سیمان ایلام در طی این مدت از عمر خود پس از احداث افتخارات بزرگی را حتی در سطح دنیا به دست آورده است.

وی افزود: گواهی نامه استاندارد ملی ایران برای سیمانهای تیپ 5, 2, 1.425، دارنده گواهی نامه های استاندارد ملی ایران برای سیمان‌های تیپ 5, 2, 1.425، گواهی نامه سیستم مدیریت کیفیIMS از سوی شرکت اروتوف آلمان (RWTUV) تنها بخشی از این دستاوردها است.

حاجیان فرد در ادامه گفت: علاوه بر این شرکت سیمان ایلام در سال 1382 از سوی شرکت آلمانی اروتوف (RWTUV) موفق به پشت سر گذاشتن ممیزی نهایی صدور گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه شامل ISO 9001 برای سیستم مدیریت کیفیت، ISO 14001 برای سیستم مدیریت محیط زیست، OHSAS 18001برای سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی شده و گواهینامه این استانداردها را برای این شرکت اخذ کرده است.

وی بیان داشت: اخذ گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه (IMS)، به مفهوم استقرار کامل سیستمهای مدیریت کیفیت، محیط زیست و ایمنی و بهداشت شغلی در شرکت سیمان ایلام است.

کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: همچنین به دنبال اخذ گواهی نامه سیستم مدیریت کیفی IMS در زمینه: کیفیت، محیط زیست و ایمنی، شرکت سیمان ایلام به عنوان اولین شرکت سیمانی کشوردر سال 1389 موفق به اخذ استاندارد ISO IEC 17025 مربوط به «نیازمندیهای عمومی جهت صلاحیت تست و کالیبراسیون آزمایشگاهها» به عنوان یک Benchmark بین‌المللی جهت تایید صلاحیت تست و کالیبراسیون آزمایشگاه‌ها از شرکت DAKKS آلمان شد.

وی عنوان کرد: رکارخانه سیمان ایلام با توجه به موجود مواد معدنی و مواد اولیه مناسب جزو بهترین تولید کنندگان سیمان در دنیا بوده و چندین لوح و نشان برتر استاندارد بین المللی را دریافت کرده است و در دهه اخیر با صادرات سیمان به کشور عراق بازار خوبی داشت.

حاجیان فرد تصریح کرد: دریافت تندیس برترین سیمان دنیا از مادرید - اسپانیا، دریافت ستاره طلایی کیفیت از والارتا - مکزیک، دریافت تندیس برترین سیمان دنیا از رم - ایتالیا، واحد صنعتی نمونه کشور، واحد نمونه کشور در زمینه صادرات سیمان و دومین صادرکننده نمونه کشوری تنها گوشه ای افتخارات شرکت سیمان استان ایلام است.

پتروشیمی ایلام، محرک اصلی بخش‌های اقتصادی همچون کشاورزی، خدمات ساختمان و اقتصاد عمومی کشور است

سید "صمد شفیعی"، کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفتگو با ایلام بیدار گفت: استان ایلام با دارا داشتن 421 کیلومتر مرز با کشور عراق در غربی ترین نقطه کشور قرار دارد؛ این استان دارای ظرفیت های مناسب و البته بسیاری دست نخورده است.

وی افزود: استان ایلام یک استان استراتژیک که دارای بیشترین ذخایر نفت و گاز کشوربه همراه استان خوزستان و طولانی‌ترین مرز بین‌المللی با کشور عراق است، بطوریکه دارای بیش از 17 میلیارد شبکه ذخائر نفتی است.

شفیعی در ادامه گفت: استان ایلام هم اکنون با 19 هزار کیلومتر مربع وسعت و با جمعیتی معادل 543 هزار نفر در غرب کشور واقع شده است. بر اساس مطالعات انجام شده حدود 11 درصد ذخایر مستقل گاز کشور، معادل 14 تریلیون فوت مکعب و هم چنین بیش از 3/5 درصد ذخایر نفت خشکی ایران، معادل 11/87 میلیارد بشکه، در استان ایلام واقع گردیده است. به عبارت دیگر استان گازخیز ایلام بعد از عسلویه، بزرگترین ذخایر گازی کشور را داراست.

مدرس دانشگاه عنوان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان ایلام احداث پتروشیمی ایلام است، امروزه فرآوری صنایع پتروشیمی، عاملی مهم در تأمین مواد اولیه برای بخش‌های اقتصادی کشورهاست، چرا که از یک سو با فرآوری تولیدات صنایع در اشتغال‌زایی نقش قابل توجهی ایفا می‌کند و از سویی دیگر ارزش افزوده ناشی از این فرآوری، به اقتصاد ملی دولت‌ها یاری رسانده و همزمان به احیاء بخش‌های اقتصادی همچون کشاورزی، خدمات ساختمان و اقتصاد عمومی کمک می‌نماید.

کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: از این رو شرکت پتروشیمی ایلام در سال 82 تاسیس و مراحل احداث مجتمع در زمینی به وسعت 122 هکتار در بخش چوار و به فاصله 18 کیلومتری شمال غربی شهرستان ایلام آغاز گردید، از اهداف این طرح، می‌توان به موضعاتی نظیر ایجاد اشتغال در استان، استفاده بهینه از محصولات تولیدی پالایشگاه گاز و تبدیل آن به محصولات ارزشمند پتروشیمیایی با ارزش افزوده بیشتر، ایجاد صنایع پایین‌دستی در منطقه و رونق اقتصادی استان و افزایش خدمات جانبی در سطح منطقه، با توجه به ماهیت واحدهای پتروشیمی اشاره کرد.

وی در ادامه گفت: روند رو به رشد اقتصاد جهانی، افزایش تقاضای انرژی، نقش کلیدی نفت و گاز در رشد و توسعه صنایع و همچنین ارتقای دانش بشری در جهت استفاده بهینه از امکانات طبیعی، توجه بیش از پیش به نقش مسلط نفت و گاز را غیر قابل اجتناب می‌سازد. بر اساس پیش‌بینی‌های به عمل آمده، نیاز به نفت طی 20 سال آینده به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت و گاز طبیعی به عنوان سوخت منتخب قرن حاضر، از جایگاه ویژه‌ای در سبد انرژی برخوردار خواهد شده و کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس، بیش از نیمی از تقاضای جهانی را تأمین خواهند کرد.

شفیعی خاطرنشان کرد: آنچه روشن است اینکه 'صنعت پتروشیمی' در جهت نیل به اهداف سند چشم انداز 1404 راه سخت و دشواری را پیش رو دارد تا بتواند به جایگاه اول در سطح منطقه دست یابد و این مهم با ایجاد شرکت های پتروشیمی بعد از انقلاب و اراده جهادگران این عرصه می تواند محقق گردد.

مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: امروزه شرکت پتروشیمی ایلام به عنوان بزرگترین مجتمع پتروشیمی غرب کشور با نقش‌آفرینی در بین پتروشیمی‌های بزرگ کشور با پشتوانه‌ی حدود 15 سال دانش و تجربه، شاهد رشد و توسعه‌ی فراگیر است.

وی تصریح کرد: این شرایط تا آنجا پیش خواهد رفت که با بهره‌برداری از واحد عظیم" الفین" و واحد شیرین‌سازی ضمن تبدیل شدن به قطب سوم پتروشیمی کشور نقش مهم و کلیدی خود را در صنعت پتروشیمی کشور و اقتصاد مردم استان ایلام ایفا نماید.

پیشرفت صنایع استان ماحصل صبر و بردباری در سایه‌ی امید مردم استان است

شفیعی در ادامه گفت: آنچه که عنوان شد را می توان به جرات ثمره صبر و بردباری در سایه‌ی امید مردم استان ایلام به انقلاب اسلامی دانست. زیرا رنجها و سختیهای تحمیل شده بر مردم فهیم و همیشه در صحنه‌ی استان ایلام، به قدری سنگین و جانکاه بوده که خود به خود می توانستند زمینه‌ی نیستی و نابودی این استان را فراهم آورند. اما این مردم در زیر سایه ولایت، چشم به آینده‌ای روشن دوختند و آموختند که یاس و ناامیدی به منزله‌ی مرگ و زوال است و تنها امید و امیدواری و تلاش می تواند موجبات موفقیت، پیروزی و بهروزی آنها را فراهم آورد. آنان به خوبی به این مهم واقف بوده و به همین دلیل هم در حادترین شرایط و موقعیتها نه تنها امید خود را از دست ندادند بلکه در برابر تمام هجمه‌های صورت گرفته توسط دشمنان برای مایوس کردنشان، ایستادگی کردند و حتی بیش از هر زمان دیگری به خود و انقلابشان دل بستندو امیدوار شدند و امروزه هم می بینیم که به فضل پروردگار و درایت‌های هوشمندانه‌ی ولی امر مسلمین، توجه دلسوزانه‌ی مسئولین و صبر و امیدواری مردم بسیار موثر و نتیجه بخش بوده و استان زرخیز و قهرمان پرور ایلام بر ریل موفقیت سوار شده است. اما این قطعا پایان کار نیست و این استان مطمئناً توانمندیهایی بیش از این دارد که برای شکوفایی همتی بلند و عزمی مضاعف از مردم و مسئولین را می طلبد. چیزی که با امید خدا دور از انتظار نیست.

انتهای پیام /

بررسی افتخارات 43 ساله صنعت ایلام / پیشرفت های صنایع ایلام با طلوع انقلاب اسلامی پدیدار شد 2
بررسی افتخارات 43 ساله صنعت ایلام / پیشرفت های صنایع ایلام با طلوع انقلاب اسلامی پدیدار شد 3
بررسی افتخارات 43 ساله صنعت ایلام / پیشرفت های صنایع ایلام با طلوع انقلاب اسلامی پدیدار شد 4
بررسی افتخارات 43 ساله صنعت ایلام / پیشرفت های صنایع ایلام با طلوع انقلاب اسلامی پدیدار شد 5