برق «ذوالفقار» ارتش خواب را از دشمنان ربود / خط و نشان «کلمه طیبه» برای غربیها
به گزارش خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ قدرت نظامی در تأمین امنیت ملی هر کشور نقش بسزایی دارد و ملتها برای پاسداری از استقلال، تمامیت ارضی و ارزشهای حیاتی خود با توجه به تهدید و تأثیر محیط بین المللی، منطقهای و داخلی، اقدام به تجهیز توان دفاعی خود در مقابله با دول متخاصم میکنند و جمهوری اسلامی ایران نیز از این امر مستثنی نیست.
غربیها در روزگار برتری خود، منطقه غرب آسیا را «خاورمیانه» نام گذاری کردند و همواره به علت موقعیت استراتژیک، منابع بسیار غنی و تمدن کهن مورد تجاوز بیگانگان و کشورهای طماع اروپایی قرار گرفته است، ایران نیز بارها در دهه مختلف، مورد تهدید و حتی مورد تجاوز قرار گرفته و هیچگاه آمریکا و کشورهای اروپایی به دنبال برقراری امنیت در کشورمان نبودند.
نفوذ انگلیسیها؛ قحطی بزرگ ایران
طبق استاد تاریخی، طی سالهای 1917 تا 1919 ایران با وجود اعلام بیطرفی در جنگ جهانی اول، نیروهای متخاصم انگلیس به شهرهای ایران تجاوز کردند و نیروهای اشغالگر انگلیس، تمامی منابع و تولیدات کشاورزی را برای گذران نیاز نظامیان در جنگ خود، خریداری کرده و احتکار میکردند. ارتش بریتانیا در اقدامی غیرانسانی در اوج دوران قحطی، مانع از واردات مواد غذایی از بین النهرین و هند و حتی از آمریکا به ایران شد.
حتی در دهههای بعد، آمریکا وکشورهای غربی با حمایت تسلیحاتی و مالی از رژیم صدام، خصومت دیرینه خود را با ملت ایران به اثبات رساندند. کشورهای مهم دنیا، چون آمریکا، انگلیس، فرانسه، شوروی و آلمان، رسما خود را وقف خدمت به عراق کرده بودند؛ مجله «سیاست دفاعی» در شماره چهارم خود، طی گزارشی چنین آورده است: «نیروهای مسلح ارتش عراق در نتیجه فروش عظیم تسلیحاتی توسط اتحاد شوروی و قدرتهای غربی، در مدتی کمتر از دو سال، سیستمهای تسلیحاتی خود را به بیشتر از چهل درصد افزایش دادند. در آستان بازپس گیری فاو، در آوریل 1988 (اردیبهشت 1367) ارتش عراق حدود 5 هزار دستگاه تانک، 4500 نفربر زرهی، 5500 عراده توپ، 420 فروند هلی کوپتر و 720 هواپیمای جنگنده و بمب افکن آماده برای عملیات در اختیار داشت. این خیل عظیم سیستمهای تسلیحاتی، با حداقل 300 فروند موشک زمین به زمین اسکاد بی، ساخت شوروی تجدید ساختار شده توسط آلمانها و مقادیر زیادی مهمات شیمیایی تولید شده به اتکای فن آوری صادراتی آمریکایی اروپایی تکمیل میشد.»
پایگاههای آمریکایی بیخ گوش ایران
غرب دخالتهای خود را صرف حمایت از صدام خلاصه نکرد و با حمله به عراق، افغانستان و... در صدد ایجاد ناآرامی در کشورهای همسایه و متحد ایران بود و است. به نقل از مطالعات خاورمیانه، تعداد پایگاههای آمریکا در منطقه به شرح زیر است: عراق: 6 پایگاه - عمان: 6 پایگاه - سوریه: 5 پایگاه - کویت: 4 پایگاه - بحرین: 3 پایگاه - امارات: 3 پایگاه - عربستان: 2 پایگاه - اسرائیل: 2 پایگاه - قطر: 2 پایگاه - ترکیه: 2 پایگاه - جیبوتی: 1 از جمله پایگاههای این کشور متخاصم در غرب آسیا است و فاصله برخی از مراکز نظامی آمریکا در کشورهای عربی، کمتر از 300 کیلومتر است و این مسئله یک تهدید آشکار علیه منافع ملی و امنیت کشورمان محسوب میشود؛ کمپ بوهرینگر کویت (فاصله تا اروندکنار: 112 کیلومتر) - پایگاه هوایی علیالسالم کویت (فاصله تا آبادان: حدودا 100 کیلومتر) - پایگاه هوایی المحرق بحرین (فاصله تا بوشهر: 299 کیلومتر) - پایگاه هوایی شیخ عیسی بحرین (فاصله تا بوشهر: حدود 300 کیلومتر)
ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بارها اعلام کرده است که به دنبال تأمین منافع شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی است و برای سود بیشتر این شرکتها حاضر است که جنگهای خانهمانسوزی به راه بیاندازد؛ موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم (سیپری SIPRI) یک مرکز دیدهبان کنترل تسلیحات، صادرات تسلیحات ایالات متحده در سال 2019 به گونهای چشمگیر به 96 کشور جهان گسترش یافته است. ایالات متحده تامین کننده اصلی تسلیحات عربستان سعودی، عراق، قطر، امارات متحده عربی، رژیم صهیونیستی اردن و کویت است.
ترامپ: عربستان گاو شیرده است
ترامپ در دفعات متعدد، عربستان را آشکارا مورد انتقاد قرار داده است و با کم اهمیت جلوه دادن جایگاه عربستان در سیاست خارجی آمریکا اظهار کرد: «آل سعود برای ما همچون گاوی شیردهاند که هروقت دیگر نتواند به ما دلار و طلا بدهد آنگاه دستور ذبح آن را صادر میکنیم و یا از دیگران میخواهیم اینکار را بکنند یا به آنها در این کار کمک میکنیم و این یک واقعیتی ست که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود آل سعود از آن آگاهند و...، عربستان، باید سه چهارم ثروت خود را به آمریکا بابت حمایتهای داخلی و خارجی نیروهای نظامی ما از این نظام بپردازد.»
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه توییتر خود پبرامون تهدید همیشگی آمریکایی علیه ایران مینویسد: گزاره «تمامی گزینهها روی میز است» برای مدت طولانی یک بخش اصلی از سیاست خارجی ایالات متحده بوده است. این گزاره به زبان ساده یعنی قانون جنگل که به معنی نادیده انگاشتن یک اصل بنیادین حقوق بین الملل است: عدم بکار گیری زور. اکنون رژیم ترامپ این تهدید را بر علیه مردم خود آمریکا بکار گرفته است. آیا این یک زنگ بیداری خواهد بود؟ انشاالله.»
رزمایش ذوالفقار؛ نشانگر اقتدار نظامی ایران در منطقه
بر همین اساس ایران در دوران مختلف، رزمایشهای متعددی را انجام میدهد تا توان دفاعی خود را به نمایش بگذارد و رزمایش ذوالفقار نیز از جمله این اقدامات است؛ رزمایش مشترک بزرگ ذوالفقار 99 ارتش، با رمز یا سیدالشهداء (ع) و با گسترش شناورهای سطحی و زیر سطحی و یگانهای پروازی نیروی دریایی، سامانههای راداری و موشکی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص)، یگانهایی از نیروی زمینی و جنگندههای نیروی هوایی در دریای عمان به مدت 3 روز با فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش و با حضور ناظران قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) آغاز شد.
در بخشی از این رزمایش، موشک کروز قادر با شلیک از سایتهای موشکی ساحل به دریای نیروی دریایی ارتش، شناور هدف در فاصله بیش از 200 کیلومتری را با موفقیت مورد اصابت قرار داد و از پهپاد بومی سیمرغ نیروی دریایی ارتش رونمایی کرد.
گفتنی است پهپاد رزمی سیمرغ با برد بلند عملیاتی و مداومت پروازی 24 ساعت که قابلیت اجرای عملیاتهای مختلفی از جمله گشت، شناسایی، اجرای عملیات رزمی و جنگال را دارد، آذرماه سال 1398 با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش به منطقه سوم دریایی نبوت نداجا در کنارک ملحق شد.
امیر سرلشکر موسوی پیام این رزمایش به مردم کشورمان را پیام قوت قلب و اطمینان از آمادگی نیروهای مسلح برای دفاع از حدود و ثغور کشور، دفاع از منافع ملی و آرمانها برشمرد و عنوان کرد: «پیام این رزمایش برای بدخواهان و کسانی که در ذهنشان فکرهای بد را پرورش میدهند این است که هرگز جمهوری اسلامی ایران را مورد آزمایش قرار ندهند و محاسبات غلط خود را دنبال نکنند چرا که با پاسخ پشیمان کننده مواجه میشوند که بخشی از آن را به اندازهای که امکان نشان دادن داشت نشان دادیم.»
رزمایش یا مانور نظامی در ادبیات نظامی به یک تمرین نظامی در مقیاس بزرگ گفته میشود که در آن مانورهای گوناگون رزمی اجرا و شبیهسازی میشوند. رزمایش در اصل شبیهسازی یک شرایط جنگی است و جمهوری اسلامی ایران با قدرتنمایی خود میخواهد پیام اقتدار را به کشورهای متخاصم، آمریکا و متحدان غربی برساند.