بهادری جهرمی: مدیریت اقتصادی مخبر قابل قبول است / تورم بیسابقه دهه 90 نتیجه سازش بود + فیلم و عکس
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ عصر روز سهشنبه 16 خردادماه نشستی با عنوان پرسش و پاسخ دانشجویی از سخنگوی دولت، آقای علی بهادری جهرمی، در دانشگاه تهران برگزار شد. اجرای این برنامه در روزهای آخر سال تحصیلی آن هم با مشارکت فعال و حرارت بسیاری که از یک نشست دانشجویی انتظار میرفت باعث شد مطالب مهمی از سخنگوی دولت در دانشگاه تهران شنیده شود. پرسشهای دانشجویان از مسئله...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ عصر روز سهشنبه 16 خردادماه نشستی با عنوان پرسش و پاسخ دانشجویی از سخنگوی دولت، آقای علی بهادری جهرمی، در دانشگاه تهران برگزار شد. اجرای این برنامه در روزهای آخر سال تحصیلی آن هم با مشارکت فعال و حرارت بسیاری که از یک نشست دانشجویی انتظار میرفت باعث شد مطالب مهمی از سخنگوی دولت در دانشگاه تهران شنیده شود. پرسشهای دانشجویان از مسئله مسکن و مواجهه دولت با اعتراضات گرفته تا بحث محدودیتهای اینترنتی و بازار ارز را شامل میشد. این برنامه به همت جامعه اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد.
تورم بیسابقه در دهه 90 نتیجه سازش بود
آقای جهرمی در ابتدای صحبتهای خود عنوان کرد: اصل ششم قانون اساسی میگوید اداره امور کشور با اتکای به آرای عمومی است و مردم اصلیترین سرمایه و عامل اصلی عنوان شده است. زمانی ما در این کشور، بجای اتکا به مردم و ایمان به هدف، مسیر و خدای خودمان، تلاش کردیم از مسیرهای دیگری به اهدافمان برسیم. ثمره این نگاه در یک دهه گذشته در سیاست خارجی و در عرصه اقتصاد کاملا مشخص است. ما در دهه شصت میجنگیدیم و تورم 18 درصدی داشتیم. در دهه 90 سازش کردیم و تورم 25.2 درصدی را تجربه کردیم. این نمود همان سخن رهبری است که فرمودند: «هزینه سازش بیش از هزینه مقاومت است»
صدها میلیون دلار برای آشوب اخیر هزینه شد
جهرمی در ادامه با اشاره به حوادث اخیر و عملکرد دولت گفت: در اغتشاشات اخیر دشمن تمام قد به میدان آمد و صدها میلیون دلار سرمایه گذاری سند شده انجام دادند برای اینکه ایران را منزوی کنند ولی نتیجه آن شد آزادی دیپلماتی ایران از قلب اروپا پس از 5 سال، نتیجه شد از سرگیری روابط ایران و عربستان بعد از 8 سال و عضویت ایران در شانگهای و حضور فعال در نشست بریکس و نتیجه شد رکوردشکنی حجم تجارت خارجی. حجم سرمایه گذاری در سال 1400 منفی 5 درصد بوده در سال 1401 به مثبت 7.5 درصد رسیده است.
وی گفت: دشمنان با تمام تلاش خود یک روز هم نتوانستند مدارس، دانشگاه و خدمات عمومی را تعطیل یا دچار چالش بکنند. ملت ایران به راه و آرمان امام راحل ایمان دارند.
حق اعتراض به رسمیت شناخته شده به شرط آنکه بدون سلاح و بدون اخلال در موازین اسلامی باشد جهرمی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان با موضوع اینکه دولت چگونه با اعتراضات مردمی مواجه شده و چه برنامهای برای آن دارد گفت: در این دولت از ابتدا موارد متعددی از اعتراضات مسالمت آمیز بوده است که دولت آنها را شنیده و واکنش نشان داده است. در اعتراض کارگران به میزان افزایش حقوق، که باعث افزایش 57 درصدی حقوق شد، یا حمایت از کارخانجات متعدد هم از جمله این اقدامات است. اعتراض دیگر مسئله رتبهبندی معلمان بود که در دولت پیگیری شد و به نتیجه رسید. موضوع دیگر افزایش حقوق بازنشستگان بود که شخص معاون رئیس جمهور با معترضان جلسه گذاشت و موضوع را پیگیری کرد. این دولت نشان داده که از اعتراض مسالمت آمیز استقبال میکند.
وی گفت: حق اعتراض به رسمیت شناخته شده به شرط آنکه بدون سلاح و بدون اخلال در موازین اسلامی باشد. دولت لایحهای با قید دو فوریت برای اجرا شدن اصل 27 قانون اساسی و فراهم شدن زمینه اعتراضات مردمی تقدیم مجلس کرده و نقش خود را ایفا است.
دسترسی آزاد به اطلاعات از حقوق بشر است
بهادری جهرمی در پاسخ به سؤال یک دانشجو با موضوع اینترنت و محدودیتهای ایجاد شده گفت: حق دسترسی آزاد به اطلاعات یک حق بشری است که البته قیودی دارد. همهی حقوق بشری حقوقی هستند که قیودی در سازوکارهای اجتماعی برای پیاده شدنشان اجرا میشود. این قیود وابسته به مصالح عمومی تعیین میشود. اینترنت ما برای دسترسی علمی به حوزههای مختلف باز است. سؤال شما در مورد دو پلتفرم است. طبیعتا همه کشورها برای فعالیت هر سکوی اینترنتی قوانینی میگذارند. مثلا اینکه باید دفتری در این کشور بگذاری که پاسخگو باشی در قبال مشکلات و تخلفات. همان قواعدی که کشور های غربی برای فعالیت پلتفرم های خارجی رعایت میکنند ما هم همانها را رعایت میکنیم. این جدای از نشر محتواهای تروریستی است که این دو پلتفرم انجام دادهاند و هیچ کس هم جوابگو نیست. هر سامانه و پلتفرمی در چهارچوب قواعد باشد ما حمایت میکنیم.
وی گفت: در خصوص تبعیض که فرمودید؛ همین الان مثلا در مورد سلاح میگوئیم عموم مردم حق دسترسی ندارند ولی پلیس مجوز دارد یا هر قشری بنا به رعایت قواعد و ضرورتی مجوز دارد. همان مرجعی که ضابطهگذاری میکند در خصوص مقامات هم استثنا گذاری میکند. ولی در خصوص فرزندان آنها همچین چیزی وجود ندارد. اگر معرفی شود قطعا برخورد میشود.