به کی بخوریم؟ به کی نخوریم؟
بیایید ساعاتی قبل از قرعهکشی با هم صلاح و مشورت کنیم و ببینیم بهتر است به چه تیمهایی برخورد کنیم. با خواندن این مطلب متوجه خواهید شد که چرا قرعهکشی ساعت 11:30 امروز «بسیار مهم» است و چطور تیم ملی ما میتواند بهشت یا جهنم را لمس کند.
به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «ایران با صعودی دشوار و حماسی از مرحله اول انتخابی جام جهانی به دور دوم این بازیها رسید و بختش را برای حضور در مسابقات قطر حفظ کرد. دور دوم و نهایی انتخابی جام جهانی امروز قرعهکشی خواهد شد تا 12 تیم حاضر در این مرحله رقبای خود را بشناسند. 2 گروه 6 تیمی تشکیل خواهد شد، از هر گروه 2تیم به طور مستقیم به جام جهانی 2022 صعود خواهند کرد. تیمهای سوم ابتدا یک پلیآف بین خودشان خواهند داشت و سپس در پلیآف بین قارهای به مصاف نماینده کونکاکاف خواهند رفت. ایران و ژاپن در سید اول قرار گرفتهاند، پس ما با ساموراییها همگروه نخواهیم شد. در 5 سید بعدی اما از هر دو حریف، یکی در کنار ایران قرار خواهد گرفت. بیایید ساعاتی قبل از قرعهکشی با هم صلاح و مشورت کنیم و ببینیم بهتر است به چه تیمهایی برخورد کنیم. با خواندن این مطلب متوجه خواهید شد که چرا قرعهکشی ساعت 11:30 امروز «بسیار مهم» است و چطور تیم ملی ما میتواند بهشت یا جهنم را لمس کند.
استرالیا یا کره جنوبی؟ کره جنوبی
از نظر رنکینگ فیفا، کرهجنوبی تیم سوم آسیا به شمار میرود؛ در حالی که استرالیا چهارم است. کانگوروها در گروه دوم کنار کویت، اردن، نپال و تایپه قرار داشتند و با پیروزی در هر 8 بازی به دور بعد رسیدند. کره جنوبی اما در گروه هشتم بعد از حذف نتایج کره شمالی از 6 بازی صاحب 5 برد و یک مساوی شد. آنها تنها مساویشان را در بازی رفت به لبنان دادند و در عوض ترکمنستان و سریلانکا را رفت و برگشت بردند. شاید روی کاغذ استرالیا برای ایران حریف آسانتری به نظر برسد اما مواجهه ما با آنها صرفا «فنی» نیست. استرالیا یک زخم عمیق 24 ساله از ایران بر پیکر دارد که مربوط میشود به همان حماسه ملبورن معروف. آنها در این سالها هرگز امکان بازی با ایران و گرفتن انتقام آن مسابقه را پیدا نکردهاند و در صورت همگروهی با ما، لبالب از انگیزه و اشتیاق خواهند بود؛ بنابراین ضمن احترام به رنکینگ فیفا و ملاحظات فنی اجازه بدهید آرزو کنیم رقیب ایران در سید دوم، کره جنوبی باشد!
عربستان یا امارات؟ امارات
این اصلا سؤالکردن ندارد. سری که درد نمیکند را دستمال نمیبندند. چرا باید مشتاق بازی با عربستان باشیم وقتی نه تکلیف میزبانی و مهمانیمان برابر این تیم روشن است، نه از نظر فنی حریف آسانی به شمار میرود و نه حتی روابط دوستانهای با آنها داریم؟ از سال 88 و آن باخت کابوسوار در ورزشگاه آزادی، 2 تیم بازی رسمی با هم نداشتند و امیدواریم این دوران تا اطلاع ثانوی تمدید شود. عربستان تیم ششم رنکینگ آسیایی فیفاست و امارات در رده هشتم قرار دارد. امارات در گروه هفتم با تایلند، ویتنام، اندونزی و مالزی همگروه بود و نهایتا با 18 امتیاز از 8 بازی به دور بعد رسید. امارات در مرحله قبلی حتی سابقه شکست برابر تایلند را هم داشته است. عربستان هم در گروه چهارم با ازبکستان، فلسطین، سنگاپور و یمن همگروه بود و با 20 امتیاز از 8 بازی به دور بعد رسید. عربستان البته 2 تساوی ناامیدکننده برابر یمن و فلسطین داشت اما در مجموع با هروه رنار تیم خوبی نشان داده است.
عراق یا چین؟ چین
این هم عین بند بالا بدیهی است. با عراق هزار و یک مسئله داریم و در مرحله قبل هم به زحمت، بعد از 10سال موفق به شکست این تیم شدیم. چین اما بعید است مانع بلندی باشد. عراق و چین در رنکینگ آسیایی فیفا به ترتیب هفتم و نهم هستند. عراق در گروه ما دوم شد اما چین هم به عنوان تیم دوم گروه نخست به دور بعد رسید. چین با سوریه، فیلیپین، مالدیو و گوام همگروه بود و با 19 امتیاز از 8 بازی صعود کرد. تفاوت کیفی بین چین و عراق بسیار فاحش است و این از آن جاهایی است که بخت و اقبال در قرعهکشی قشنگ میتواند سرنوشتساز باشد.
عمان یا سوریه؟ عمان
برخی عقیده دارند به خاطر آشنایی برانکو ایوانکوویچ با فوتبال ایران بهتر است به سوریه بخوریم اما این دیدگاه هرگز درست نیست. پتانسیل 2 تیم را ابدا نمیشود مقایسه کرد. سوریه به وضوح توان به درد سر انداختن فوتبال ایران را دارد. فراموش نکنید ما در هیچیک از 2 بازی رفت و برگشت مقدماتی جام جهانی 2018 موفق به شکست این تیم نشدیم. سوریه در گروه چین که یک سید بالاتر است صدرنشین شد! عمان اما با برانکو به لطف پیروزی 2 بر یک برابر افغانستان صعودش را قطعی کرد. قطر، هند و بنگلادش، دیگر هماوردان عمان در مرحله قبل بودند. این تیم که با 18 امتیاز به عنوان تیم دوم گروه صعود کرد، از هر جهت برای ما رقیب آسانتری خواهد بود. سوریه و عمان در رنکینگ آسیایی فیفا دهم و یازدهم هستند.
ویتنام یا لبنان؟ لبنان
ویتنام در جام ملتهای آسیا تیم سختکوشی نشان داد و تنها با 2 گل اختلاف به ایران باخت. آنها در مرحله قبلی در گروه هفتم با 17 امتیاز بعد از امارات به عنوان تیم دوم صعود کردند. لبنان اما رقیب آسانتری به نظر میرسد؛ تیمی که در گروه هشتم با 10 امتیاز به عنوان تیم دوم بالا آمد. آنها در این مرحله سابقه شکست برابر ترکمنستان را هم دارند. ویتنام سیزدهمین و لبنان چهاردهمین تیم رنکینگ جدید فیفا بین تیمهای آسیایی بودهاند.»
انتهای پیام