چهارشنبه 30 آبان 1403

بیش از 34 هزار میلیارد تومان به بخش عمرانی کشور تخصیص یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیش از 34 هزار میلیارد تومان به بخش عمرانی کشور تخصیص یافت

بیرجند - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: بیش از 34 هزار میلیارد تومان تا امروز برای طرح‌های عمرانی کشور تخصیص یافت که در تاریخ بودجه‌ریزی کشور به خاطر نداریم در نیمه نخست حتی در فصل اول سال این رقم اختصاص یافته باشد.

محمدباقر نوبخت روز پنجشنبه در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های اشتغالزایی و جهش تولید در خراسان جنوبی افزود: این میزان بودجه عمرانی را در شرایط محدودیت مالی تخصیص دادیم تا از زمان استفاده شود و چرخ پروژه‌ها را به حرکت درآوریم.

وی بیان کرد: سیاست ما این بوده که در کنار بودجه جاری کشور، بودجه عمرانی را نیز مورد توجه قرار دهیم و زیربناها را در کشور توسعه ببخشیم لذا به جای اینکه بودجه عمرانی بی‌هدف توزیع شود، به دنبال شناسایی نیازها و توزیع هدفمند اعتبارات بوده‌ایم.

رییس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه اکنون نقشه جامع ایران را در اختیار داریم گفت: برای مثال می‌دانیم در کدام بخش باید توسعه ریلی یا جاده‌ای در اولویت قرار گیرد و یکی از سیاست‌های دولت توجه به ریل است که طرح‌ها در این بخش شناسایی شده است.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر با محدودیت منابع به صورت جدی مواجه هستیم که نیاز به بازگویی نیست اما اینکه به چه دلایلی کشور برخوردار و بزرگ ایرانی اسلامی امروز در چنین محاصره و تنگنایی از نظر مالی قرار گرفته مهم این است و باید با یک ایدئولوژی روشن و نگاه تعریف شده بدانیم از این منابع محدود به چه صورت استفاده کنیم.

نوبخت اظهار داشت: واقعیت این است جز با اولویت‌بندی نمی‌توان شرایط را پیش برد لذا اولویت با نگاه اعتقادی، دکترین و ایدئولوژی است.

وی گفت: عده‌ای می‌گویند اگر منابع کم است پس به سمتی ببریم که بتوانیم از آن بازده بیشتری ببریم پس اگر در مناطق برخوردار که آب، خاک و زیرساخت‌ها فراهم است اگر یک ریال سرمایه‌گذاری کنیم بازده بیشتری دارد پس باید پول را آنجا هزینه کرد و این نگاه با نگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و سیره و روش دولت متفاوت است.

معاون رییس جمهوری تصریح کرد: ما معتقدیم آنچه به کار ما برکت می‌دهد صرفا بازده اقتصادی نیست بلکه صرف آن امکانات و تجهیزات برای تحقق عدالت و توجه به انسان‌هایی است که هرازگاهی که بیان امام و رهبری را گوش کنید توصیه به خدمت‌رسانی به این انسان‌ها است.

وی افزود: برنامه‌ای که سازمان برنامه و بودجه تهیه کرد و فکر می‌کنیم در این مقطع تاریخ بهترین فرصت برای آزمایش ما است که آیا به تاسی از امام و رهبری برنامه ریزی خود را به این سمت پیش می‌بریم آیا برنامه داریم یا همینطور روزمره کار می‌کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: واقعیت این است ما غیر از اینکه برنامه‌ای را به عنوان برنامه ششم توسعه تعریف کردیم که اقتضائات بعد از تحریم فرصت را برای اجرای دقیق آن کمی تغییر داد بلافاصله برنامه جایگزینی برای اداره کشور در شرایط تحریم داریم و همراه با این برنامه دقیقا می‌دانیم کشور با این منابع به چه ترتیب باید اداره شود.

وی با بیان اینکه منابع محدود کشور در دو بخش تقسیم و تسهیم می‌شود تصریح کرد: اعتباری برای جاری داریم که اجتناب ناپذیر است، اولین بخش جاری مسایل مربوط به امور رفاهی و اجتماعی یعنی کمیته امداد، بهزیستی و کمک‌هایی که به صندوق‌های بازنشستگی انجام می‌شود و مهمترین بخش بودجه در بخش جاری محسوب می‌شود.

نوبخت ادامه داد: بخش دوم آموزش و پژوهش است که رقم قابل توجهی از بودجه به این بخش اختصاص می‌یابد، سپس بخش رفاه و امنیت و سپس بخش بهداشت و درمان از دیگر بخش‌های جاری و هزینه‌ای است.

وی با طرح این سوال که آیا می‌شود از بودجه بخش‌های مذکور کاست بیان کرد: اگر بگوییم می‌شود بازبینی کرد که با در نظر گرفتن اولویت‌ها عمل کنیم، یک بخش قابل صرفه جویی و یک بخش را نیز نمی‌توان نپرداخت به همین دلیل تلاش کردیم از بودجه جاری که به دو امر در دو سطح پرداخت حقوق و دستمزد و سایر هزینه‌ها معطوف می‌شود استفاده کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در سال های اخیر سیاست ما این بود بدون اینکه حجم بودجه را با با توجه به محدودیت منابع زیاد کنیم سعی کردیم تقسیم و تسهیم این رقم جاری را تغییر و به سمت حقوق و دستمزد ببریم که به سفره زندگی همکاران که بخشی از مردمان ما هستند از محل سایر هزینه‌ها صرفه جویی کنیم.

وی اظهار داشت: سال گذشته بودجه کشور بیش از 448 هزار میلیارد تومان تصویب شد اما 441 هزار میلیارد تومان یعنی هفت هزار میلیارد تومان کمتر تخصیص یافت اما با این شرایط تلاش کردیم 50 درصد از فوق العاده‌های مربوط به فصل دهم را اضافه کرده و حقوق کارکنان و کارمندان را افزایش دهیم.

نوبخت بیان کرد: در شرایطی که در تحریم قرار داریم و دشمنان سعی دارند تابستان داغ ایجاد کرده و آستانه تحمل مردم را پایین بیاورند با افزایش حقوق باید تلاش کنیم آستانه تحمل مردم بالا برود.

وی یادآور شد: در بخشی که مربوط به بازنشستگان بود در سال جاری 10 هزار میلیارد تومان توانستیم برای این مهم اختصاص دهیم و نیاز به ارقام بیشتری دارد که مصمم هستم در لایجه بودجه‌ای که در ماه‌های آینده تقدیم نمایندگان مجلس می‌کنم بخش تکمیلی را به بازنشستگان معطوف کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: بازنشستگان نگران نباشد دقیق حواسمان هست که باید به این بخش پرانرژی و فاخر کشور که سالها از نشاط و جوانی خود برای خدمت به مردم گذشتند در این سن آنها را تنها نگذاریم.

وی بیان کرد: همه برنامه‌ها برای بخش جاری نیست بلکه بایستی برای محرومان مسکن بسازیم، زیرساخت‌های کشور را توسعه دهیم بنابراین عمرانی‌ها به جای اینکه بدون هدف توزیع شود باید با هدف و برنامه باشد.

نوبخت گفت: اکنون نقشه جامع ایران را داریم که شبکه ریلی کجا منفصل و راه‌ها کجا منقطع است چه باید بکنیم تا این شبکه‌ها را به نحو شایسته به هم متصل کنیم.

وی بیان کرد: هزاران میلیارد تومان در دولت‌های گذشته برای برخی طرح‌ها سرمایه‌گذاری شد امروز می‌توانیم با اختصاص مبلغی سریع‌تر سرمایه‌گذاری‌هایی که راکد است را به بهره‌برداری برسانیم به همین جهت سال گذشته بیش از 60 هزار میلیارد تومان هدفمند به این بخش‌ها اختصاص یافت.

رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: همانطور که در خراسان جنوبی اتصال بیرجند به شبکه سراسری در دستور کار قرار دارد قبل از آن همدان، کرمانشاه، ارومیه و رشت به شبکه سراسری وصل شد و اکنون سنندج و اردبیل را شبکه سراسری وصل می‌کنیم.

وی بیان کرد: بعد از اینکه اعتبار به پروژه‌های عمرانی تخصیص می‌یابد پیشرفت کار را نیز در نظر داریم چراکه در بخش عمرانی بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد است.

نوبخت گفت: علت اینکه استان خراسان جنوبی توانست از 940 میلیارد تومان که برای سال‌های 98 و 99 اختصاص دادیم تاکنون 540 میلیارد تومان دریافت کند به خاطر آماده بودن پیشرفت کار و آمادگی مدیریت استان بوده است.

وی افزود: عملیات اجرایی احداث 10 هزار واحد مسکونی در خراسان جنوبی انجام شد که کمتر از یکسال 2 هزار واحد افتتاح شد و امروز نیز پنج هزار کلید تحویل مردم خواهد شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: این امکان بود که در اسفندماه 98 واحدهای مسکونی تحویل متقاضیان شود که به دلیل شیوع بیماری کرونا نتوانستیم به استان سفر کنیم اما مابقی واحدها با توجه به توانایی که در استان وجود دارد تاسیس خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: امروز آمدیم که در کنار آنها پنج هزار واحد دیگر در سطح شهرها برای انسان‌های شریف و عزیزی که از نظر مالی توانایی احداث مسکن را نداشته باشند داشته باشیم که در آینده نزدیک افتخار افتتاح و تحویل آن را خواهیم داشت.

نوبخت گفت: بسیار خرسندم که با همین منابع محدود ظرف ماه‌های آینده امسال شبکه بزرگ ریلی از چابهار به طول 740 کیلومتر به زاهدان و سپس به سمت مشهد وصل خواهد شد و آنچه مربوط به زیرساخت‌های استان است را بر حسب برنامه پیش می‌بریم.

وی با بیان اینکه یک نوع برنامه‌ریزی و نگاه ناظر بر پروژه‌ها وجود دارد عنوان کرد: امروز افتخار داریم که نرخ بیکاری خراسان جنوبی را نیز کاهش دهیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: هر زمانی که گزارش سه ماهه طرح آمارگیری نیروی کار را ملاحظه می‌کنم نگاهم به خراسان جنوبی است که همچنان در تمامی این سرشماری‌ها نرخ بیکاری روند کاهنده و اشتغال افزاینده است.

وی عنوان کرد: با توجه به تفاهم‌نامه منعقده در استان هفت هزار و 500 پنل خورشیدی که در خراسان جنوبی احداث خواهد شد برای جوانان استان نیز زمینه اشتغال خوبی فراهم خواهد شد.

نوبخت ادامه داد: همچنین بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها در بخش صنایع دستی حداقل سه هزار شغل در نظر گرفته شده است تا زنان روستایی و جوانان بتوانند از این مشاغل استفاده کنند.

وی گفت: وقتی مقام معظم رهبری فروردین امسال بشارت و توجه جهش تولید را به خدمتگزاران مردم در قوه مجریه دادند و سازمان برنامه و بودجه را به عنوان برنامه ریز خطاب قرار دادند، دوم فردروین تمام دستگاه‌ها را دعوت کردیم و برنامه جهش تولید را توانستیم تعریف کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در حال حاضر هر استان یک برنامه جهش تولید دارد یادآور شد: 75 پروژه برای تحقق شعار سال جهش تولید برای خراسان جنوبی تعریف شده که یکهزار و 200 میلیارد تومان تنها در این بخش سرمایه گذاری خواهد شد و حداقل 5 هزار فرصت شغلی در پی خواهد داشت.

وی گفت: با توجه به استعداد و توانایی‌های استان خراسان جنوبی مطمئن باشید به این مهم دست خواهیم یافت، تا زمانی که استان نیاز به کمک دارد تا استعداد بزرگ خود را شکوفا و از قوه به فعل برساند دولت و سازمان برنامه و بودجه در خدمت مردم استان خواهند بود.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه صبح پنجشنبه با هدف بررسی میزان پیشرفت پروژه‌هایی که در قالب سند توسعه میان مدت استان تدوین شد، همچنین افتتاح چند طرح عمرانی و امضای تفاهم‌نامه‌های توسعه‌ای وارد خراسان جنوبی در شهرستان طبس شد.

محمدباقر نوبخت بدو ورود به فرودگاه طبس مورد استقبال استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان استانی و محلی قرار گرفت و ضمن زیارت آستان مقدس امامزاده حسین بن موسی کاظم (ع) به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد و سپس در آیینی با حضور وی تفاهم‌نامه‌های اشتغالزایی و جهش تولید در خراسان جنوبی امضا شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در سومین سفر یک روزه به خراسان جنوبی از نمایشگاه صنایع دستی در باغ گلشن طبس بازدید و در آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی 145 کیلومتر باند دوم راه‌های استان شرکت خواهد کرد.

افتتاح همزمان پنج هزار واحد مسکن روستایی و بازسازی 248 واحد خسارت دیده از سیل نیز با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه انجام می‌شود.

این تعداد واحد مسکونی در قالب تفاهم‌نامه سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) برای ساخت 10 هزار واحد مسکونی در استان خراسان جنوبی تکمیل و آماده بهره‌برداری شده است.

نوبخت در ادامه این سفر 12 ایستگاه دیجیتال صدا و سیما را برای بهره‌مندی 18 روستا از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی افتتاح و از بیمارستان در حال ساخت شهرستان بشرویه بازدید خواهد کرد.

افتتاح کارخانه کنسانتره زغال سنگ که از واحدهای تولیدی بزرگ استان در شهرستان طبس است از دیگر برنامه‌های لحاظ شده در سفر رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی است.

سفر امروز رییس سازمان برنامه و بودجه سومین سفر وی طی 14 ماه گذشته به خراسان جنوبی است.

سند توسعه میان مدت استان در سفر اسفند 97 دکتر نوبخت تدوین و رونمایی شد. براساس آن تفاهم‌نامه 940 میلیارد تومان برای مدت 2 سال و اجرای پروژه‌های مختلف به خراسان جنوبی اختصاص یافت.

استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند با 11 شهرستان علاوه بر همجواری با 6 استان کشور، به طول 331 کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.

*س_برچسب‌ها_س*