یک‌شنبه 4 آذر 1403

بیم و امید جناح‌های سیاسی فارس برای راهیابی به مجلس شورای اسلامی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیم و امید جناح‌های سیاسی فارس برای راهیابی به مجلس شورای اسلامی

شیراز - ایرنا - روند بررسی صلاحیت داوطلبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مراحل نهایی خود را طی می‌کند و تا زمان اعلام نتایج نهایی در مورد داوطلبان، فضای بیم و امید بر جناح ها و گروه های سیاسی فارس چیره شده است.

آنچه از سخنان و مواضع این گروه های سیاسی استان فارس استنباط می شود نشان می دهد که فضای بیم و نگرانی بین اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان استان مسلط شده و از طرف دیگر گروه های موسوم به اصولگرا امیدوارانه در تکاپو و تلاش برای پیروزی در انتخابات دوم اسفند 98 هستند.

سوت آغاز تبلیغات داوطلبان تایید صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی 21 روز دیگر به صدا در می‌آید و این درحالی است که در انتخابات گذشته در این مقطع لیست انتخاباتی بسیاری از گروه‌های سیاسی به مرحله نهایی رسیده بود. علاوه بر اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان که در بلاتکلیفی تایید یا ردصلاحیت نهایی داوطلبان مدنظرشان بسر می‌برند و نمی‌توانند در نحوه ورود به انتخابات پیش‌رو تصمیم گیری کنند، اصولگرایان فارس نیز منتظرند تکلیف برخی چهره‌های شاخص‌شان که تاکنون موفق به اخذ تاییدیه از هیات نظارت شورای نگهبان نشده‌اند، مشخص شود. در واقع همه جریان‌های سیاسی منتظر تجدیدنظر شورای نگهبان برای تعیین تکلیف در مورد نحوه ورود به صحنه رقابت انتخاباتی هستند اما با این تفاوت که تااین مرحله اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان با سبد خالی از داوطلب و اصولگرایان با سبد پر از داوطلب به انتظار نشسته‌اند. همه جریان‌های سیاسی فارس تصمیم‌گیری نهایی در مورد حمایت از داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را به نیمه بهمن یعنی چهار روز پس از اعلام نتیجه رسیدگی به اعتراض داوطلبان توسط شورای نگهبان، موکول کرده‌اند.

استان فارس دارای 18 کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است.

جایگزینی داوطلبان، یکی از راهبردها برای ردصلاحیت شدگان مجید فروردین سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان فارس به خبرنگار ایرنا گفت: در تمام حوزه‌های انتخابیه استان فارس سه تا پنج برابر کرسی‌های مجلس داوطلبانی را مشخص کرده‌ایم که در حال ارزیابی این داوطلبان هستیم و در صورتی که نتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند افرادی دیگری را جایگزین یا آنان را حذف خواهیم کرد. وی افزود: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها رویکرد سیاسی ندارد و براساس ملاک‌ها تصمیم گیری می‌کند که از جمله این ملاک‌ها پایبندی داوطلب به نظام مقدس جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه است و پرونده‌های اداری یا مالی افراد در دوره‌های مسوولیتی آنان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و متناسب با آن اظهارنظر در مورد افراد صورت می‌گیرد. این فعال اصولگرا ادامه داد: براساس شنیده‌ها اکثریت داوطلبان مدنظر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تایید صلاحیت شده‌اند و تعدادی محدودی با مشکل صلاحیت روبرو هستند که اکثریت آنان نیز با عدم احراز صلاحیت مواجه شده‌اند. سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان فارس گفت: برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات دوم اسفندماه مهمترین راهکار این است گروه ها و احزاب سیاسی سعی کنند از افرادی حمایت کنند که از سلامت اقتصادی و اداری و پایبندی و به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه برخوردار باشند.

درخواست عدالت از شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان

میراعظم هاشمی دبیر حزب اعتدال و توسعه استان فارس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بدترین حرکت علیه نظام رد صلاحیت فله‌ای است که وجهه خوبی برای نظام و حکومت ندارد و مغایر فرمان رهبر معظم انقلاب در بحث تلاش برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است. وی اظهارکرد: در بین مردم سلایق و علاقه‌مندی‌های خاصی وجود دارد که اگر بخواهیم تنها یک گروه خاص را وارد عرصه انتخابات کنیم جز ضربه زدن به نظام، سودی دیگری برای کشور ندارد. این فعال سیاسی اعتدالگرا امه داد: برخی خیال می‌کنند با ردصلاحیت‌ها به دولت ضربه می زنند، در حالی که برای دولت مهم نیست چه کسانی راس کار می‌آیند، برای دولت صیانت از آرای مردم مهم است. دبیر حزب اعتدال و توسعه استان فارس گفت: شورای نگهبان باید دامنه تایید صلاحیت‌ها را بیشتر کنند تا مشارکت مردم در انتخابات نیز افزایش یابد، مشارکت مردم هویت سیاسی و پشتوانه نظام جمهوری اسلامی ایران است. هاشمی افزود: در مراسم تشییع و تدفین سپهبد شهید سردار قاسم سلیمانی، دنیا یک درس عبرت گرفت و متوجه پشتیبانی مردم از نظام شد، نباید این حماسه ملی را با زخم رد صلاحیت ها کم رنگ کنند. وی ادامه داد: کسانی که رد صلاحیت فله ای را دنبال می‌کنند کمتر از دشمنان خارجی نیستند چرا که رد صلاحیت‌ها، جدا کردن مردم از نظام را به دنبال دارد. این فعال سیاسی اعتدالگرا گفت: لازم است که شورای نگهبان، کارشناسی‌تر، عادلانه‌تر و براساس استعلام از مراجع چهارگانه تصمیم بگیرد و کمتر از نظر مخبران محلی که بیشتر اختلافات شخصی و محلی را لحاظ می‌کنند، بهره بگیرد. هاشمی افزود: از بین داوطلبان مدنظر حزب اعتدال و توسعه استان فارس تنها 2 نفر در شهرستان‌ها تایید صلاحیت شدند و مابقی موفق به اخذ تاییدیه صلاحیت نشدند و اگر در 12 بهمن که نتایج اعتراض‌ها اعلام می‌شود، این روند تغییر نکند سعی می‌کنیم از خیرالموجودین، لیستی را به مردم معرفی کنیم. وی ادامه داد: اعتقادی به جدا شدن مردم از نظام و حکومت نداریم و تلاش می‌کنیم این اتفاق رخ ندهد و با همین هدف از بین داوطلبان سعی می‌کنیم لیستی را که با شاخص‌های اعتدالی همخوانی داشته باشد، ارایه دهیم.

اصلاح‌طلبان فارس در بیانیه‌ای اعلام موضع می‌کنند کرامت الله اکبری رییس شورای هماهنگی اصلاح طلبان فارس به خبرنگار ایرنا گفت: در جلسه سه شنبه این شورا مقرر شد با تهیه و انتشار بیانیه‌ای موضع خود را در ارتباط با انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام کنیم. وی افزود: مخاطبان این بیانیه مردم خواهند بود، آنچه در وضعیت موجود با آن روبرو هستیم را باید به مردم بگوییم، به نظر نمی‌رسد در شرایط موجود تقاضا داشتن از شورای نگهبان نتیجه‌ای به دنبال داشته باشد. وی از هرگونه توضیح در خصوص نحوه ورود اصلاح‌طلبان به عرصه انتخابات خودداری کرد و گفت: در بیانیه‌ای که به زودی منتشر می‌شود تمام موارد را پاسخ می‌دهیم.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و نخستین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری دوم اسفند 98 برگزار می شود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*