تاکید رئیسی بر کنارگذاشتن مدیران ناکارآمد / روایت طائب از پیشبینی حوادث اخیر / واکنش امیرعبداللهیان به قطعنامه جدید آژانس علیه ایران
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
تاکید رئیسی بر کنارگذاشتن مدیران ناکارآمد
سید ابراهیم رئیسی در یازدهمین اجلاس شورای عالی استانها گفت: اگر نگاه توامان منطقهای و ملی وجود نداشته باشد کار وارد یک روال چانهزنی به گستردگی تمام کشور میشود و در این وضعیت چانهزنی، عدالت در حاشیه قرار میگیرد. تجربه بیش از 40 سال گذشته نشان میدهد که باید عدالت را محور قرار دهیم و بودجه و اعتبارات کشور با همه نیازهای کشور دیده شده و به اولویتها توجه شود.
رئیسی با تاکید بر ضرورت پیگیری جدی امور اصلاحی چه در ساختارها و چه در رفتارهای شخصی اظهار داشت: اعضای محترم شوراها به هیچ وجه انجام امور اصلاحی را عقبنشینی تلقی نکنند. مهم آن است که کار و امور مردم چرخشی داشته باشد که مورد رضایت مردم قرار گیرد و بتواند کار را پیش ببرد و کارآمد باشد؛ این مهم است.
رئیس جمهور اضافه کرد: در این زمینه و در زمینه جابجایی مدیران و کارکنان، آبروی افراد بسیار مهم است، اما آبروی نظام، آبروی یک مجموعه اداری کارآمد خیلی ارجحیت دارد. باید آبرو و حرمت افراد حفظ شود، اما حرمت و جایگاه سازمانی که میخواهد به مردم خدمت کند، بالاتر از اینها است.
***
روایت طائب از پیشبینی حوادث اخیر
به گزارش تسنیم، حجت الاسلام حسین طائب رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در مسجد انصار الحسین (ع) شهرک محلاتی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا فتنه اخیر قابل پیش بینی نبود؟ گفت: فتنه پیش بینی شده بود ولی هر پیش بینی معلوم نیست منجر به پیشگیری شود چرا که تهاجم دشمن سنگین است. امریکا و اسرائیل مرگ و حیات خود را در سرانجام این ناارامی ها می بینند.
وی افزود: فتنه انجا است که جوان ما نمی تواند تشخیص دهد که دوست و دشمن کیست. ان جوانی که شعار می دهد و در کف خیابان ناآرامی به وجود می اورد تحت تاثیر تبلیغات دشمنان قرار گرفته است. امروز دشمن با جنگ ترکیبی وارد شده است. انها جنگ ترکیبی را از سال 2015 وارد مقوله امنیتی کردند. تعریف جنگ ترکیبی این است که ذیل یک راهبرد نظامی، جنگ رسانه ای، جنگ دادگاهی، جنگ تضاد دینی و فرهنگی نیز دنبال میشود.
طائب همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر علت برخورد مسامحهآمیز با اغتشاشات اخیر گفت: وقتی با جنگ ترکیبی مواجه هستیم ما نیز باید برای مقابله با جنگ ترکیبی نسخه متناسب داشته باشیم. ما برای برخورد با جنگ ترکیبی نیاز داریم که یک جا تحمل را بالا ببریم و در جای دیگر قاطعانه برخورد کنیم.
***
واکنش امیرعبداللهیان به قطعنامه جدید آژانس علیه ایران
به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان و بدر البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان پس از دو دور گفت و گوهای دوجانبه در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی به سوالات آنان پاسخ دادند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست خبری اظهار داشت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی اقدام غیرسازندهای را در پایان هفته گذشته انجام داد در حالی که دو هفته پیش هیاتی متشکل از مقامات وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی به وین سفر کردند، در خصوص همکاری نیرومندتر آژانس و ایران توافق کردند و دیدار سازندهای را با رافائل گروسی مدیرکل آژانس انجام دادند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: با این وجود به یکباره در راستای تاثیرگذاری بر محیط داخلی و همچنین اعمال فشار حداکثری و در تداوم سیاست این روزهای بهشدت ریاکارانه ایالات متحده آمریکا، قطعنامهای را علیه جمهوری اسلامی ایران روی میز گذاشتند و بار دیگر از آژانس سوءاستفاده سیاسی کردند.
امیرعبداللهیان گفت: ما اقدام متقابل و موثر را انجام میدهیم در عین حالی که به حقوق بینالملل و تعهدات بینالمللی خود پایبند خواهیم ماند.
وزیر امور خارجه در ادامه با اشاره به حوادث تروریستی اخیر در کشورمان تاکید کرد: در روزها و هفتههای گذشته دشمنان ایران با سوءاستفاده از احساسات پاک مردم ایران با دخالتهای مکرر تلاش کردهاند که وضعیت داخلی و محیط داخلی ایران را تاثیر قرار بدهند.
امیرعبداللهیان یادآور شد: این اقدامات تا جایی پیشرفت که حملات تروریستی در شیراز و ایذه منجر به شهادت و مجروح شدن جمعی از هموطنان عزیز ما شد که ما ضمن تسلیت به ملت ایران و خانوادههای این عزیزان این حوادث را قویا محکوم میکنیم و آن را در راستای تداوم فشار حداکثری آمریکا و سه کشور اروپایی علیه مردم ایران میدانیم.
***
دولت نباید زیر بار حذف ارز ترجیحی میرفت
عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی در گفتگو با فردا درباره انتظارها از دولت سیزدهم و لزوم حرکت به سمت حمکرانی نو گفت: دولت مسئولیت های خطیری را به عهده دارد چون ضمن رسیدگی به مشکلات به جامانده از دولت قبل باید برای موضوع تحریم ها تدبیر کند. حالا در این میان دولت تصمیماتی همچون حذف ارز ترجیحی را اتخاذ کرد که می شد درباره تقدم و تأخر اجرای این تصمیم بحث کرد.
وی افزود: در بحث ارز ترجیحی قطعا مشاوره خوبی به دولت ندادند چون به دولت گفته شد «تبعات حذف ارز ترجیحی بسیار محدود است و تنها برخی اقلام مصرفی متأثر می شوند» اما این تحلیل غلطی بود. بسیاری کارشناسان در این رابطه به دولت هشدار دادند که تبعات حذف ارز ترجیحی بر قیمت خیلی از کالاها اثر خواهد گذاشت بنابراین با یک افزایش جدی قیمت ها مواجه خواهیم شد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی قیمت تقریبا قیمت همه کالاها را افزایش داد، اظهار کرد: دولت نباید زیر بار این اقدام می رفت چون یک مسئله جدیدی را هم بر حجم مشکلات قبلی افزود. البته دولت از روی صداقت این تصمیم را به اجرا درآورد، اگر کمی مثل دولت های قبلی سیاست باز بود زیر بار حذف ارز ترجیحی نمی رفت.
وی ادامه داد: اکنون دولت باید تلاش کند با به کارگیری نیروهای قوی، متعهد و اقناع کننده شرایط حاصل از حذف ارز ترجیحی را پشت سر بگذارد. البته دولت با اقداماتی توانسته شرایط را به سمتی ببرد که کشور بتواند از تحریم ها عبور کند و سازمان های بین المللی هم به این مسئله اعتراف دارند که وضعیت مولفه های اقتصادی در ایران رو به بهبود است.
***
دادگاه ماموران خطاکار در حوادث اخیر به کجا رسید؟
محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که «در هفتههای اخیر روند برگزاری دادگاه معترضان و اغتشاشگران در حوادث دو ماه گذشته آغاز شد، اما هنوز خبری از برگزاری دادگاه نیروهایی که احتمالا مرتکب قصوری شدهاند، منتشر نشده است»، گفت: ببینید در رسیدگی به تخلفات تفاوتی وجود ندارد، یک بخش از شکایتها متعلق به ضابطان است و اگر کسی شکایتی داشته باشد قوه قضائیه ضابطانش را میفرستد و به پرونده رسیدگی میکنند.
وی ادامه داد: در نتیجه اگر کسی از ضابطان شکایتی داشته باشد، میتواند در دادسراهای نظامی شکایت خود را مطرح کند.
نماینده مردم یزد افزود: برخی شهروندان هم که در این قضایا دچار آسیب و خسارت شدند مثلا مغازه یا خودروشان را آتش زدند هم خودشان باید مراجعه کنند تا جبران خسارت شود. اینها باید در وهله اول به وزارت کشور و ردههای مربوطه مراجعه کنند و اعلام خسارت کنند تا خسارتها بررسی و پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: اینکه پروندههای معترضان در حال رسیدگی است و در طرف مقابل رسیدگی به پروندهها آغاز نشده به همین علت است که احتمالا شکایت انجام نشده است، اما ما در قانون داریم که هرکسی میتواند از قوه قضائیه تظلمخواهی کند و دستگاه قضایی رسیدگی کند.
***
تاکید رهبری بر تفکیک معترضان و اغتشاشگران / عاملان جنایت، قتل و تخریب متناسب با گناهشان مجازات می شوند
آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان خود در دیدار با مردم اصفهان در تبیین چگونگی برخورد با عناصر مرتبط با اغتشاشات بر ضرورت تفکیک صحنهگردانان، فریبخوردگان، عاملان جنایت و افراد پول گرفته تأکید کردند و گفتند: این افراد یکجور نیستند. کسی را که بیتوجه به خواست حقیقی دشمن، با او همراهی کرده یعنی فریب خورده اما جنایتی نکرده است چه دانشجو باشد چه غیر دانشجو، باید متنبه و موعظه و هدایت و بیدار کرد و با پرسش از او که آیا این حرکت موجب پیشرفت کشور است یا ضد آن، او را به فکر کردن وادار و هوشیار کرد تا با دشمن همصدایی نکند و به تعبیر امام بزرگوار همه هر چه فریاد دارند بر سر آمریکا بزنند.
حضرت آیتالله خامنهای حکم عاملان جنایات اخیر را متفاوت خواندند و تأکید کردند: عاملان جنایت، قتل، تخریب یا تهدید به آتش زدن دکان و ماشین کاسبان و مردم، و آن کسی که با تبلیغات آنها را وادار به این کارها کرده، هر یک باید به اندازه گناهشان مجازات شوند.
ایشان در این زمینه افزودند: البته مجازات باید بهوسیله قوه قضائیه ای که با قدرت و سلامت و پر انگیزه است انجام شود و هیچکس حق ندارد خودسرانه و به خیال خود دست به مجازات بزند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بساط شرارت بدون شک جمع خواهد شد و ملت ایران با نیروی بیشتر و روحیه تازهتر حرکت در میدان پیشرفت کشور را ادامه خواهد داد.
***
تحلیل حدادعادل از حوادث اخیر
غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست استانی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی درباره فشار کشورهای غربی به ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: کشوری با یک فرهنگ متفاوت، با یک جهانبینی مستقل به نام ایران آمده و گفته میخواهیم زندگی خودمان را بکنیم و برای خودمان تصمیم بگیریم. این از نظر استعمارگران و نظام سلطه غرب، بزرگترین گناه و خیلی خطرناک است!!! چرا که این الگو شدن برای بقیه کشورهاست. اول انقلاب میگفتند دو سه ماه دیگر کار نظام تمام است، شش ماه دیگر تمام است و... اول یادتان هست که چه کارهایی کردند از خوزستان و ترکمنصحرا و کردستان. در یکسال و نیم چه غوغایی قبل از شروع جنگ بود. ولی باز دیدند که فایدهای نداشت. 8 سال جنگ را تحمیل کردند ولی دیدند که جنگ هم نتوانست پرچم انقلاب را سرنگون کند. سراغ تحریم رفتند و بهاصطلاح ایجاد یک جریانهای بهظاهر سیاسی ولی غربگرا که جاده را برای آنها باز کنند. اما هر کاری که میکنند میبینند که انقلاب سر جای خودش است.
وی ادامه داد: آخرین گام هم این تحریمهای ده سال اخیر بود که به اذعان خودشان، فلجکنندهترین تحریمهای تاریخ بوده است. ولی میبینند که انقلاب راه خودش را میرود. و همچنین میبینند که نیروهای وفادار و متمایل به غرب توسط مردم پس زده میشوند و وقتی که از همه اینها ناامید شدند و میبینند که یک مجلس، دولت و قوه قضاییه هماهنگ باهم و همسو با انقلاب اسلامی در کشور سر کار آمده، دوباره به عقب برگشتند و میخواهند اوضاع را به تابستان سال 60 برگردانند.
گفت: حالا اینها آمدهاند سر بهانه فوت خانم امینی که هم ظرفیت جنسیتی داشت بهلحاظ اینکه خانم بود؛ هم ظرفیت قومیتی داشت که کرد بود و... طراحیها را انجام دادند و در خیابان آمدند، به تصور اینکه مثل زمان انقلاب وقتی عدهای راه بیفتند دیگران هم میآیند! تصورشان این بود که اگر 50 نفر 100 نفر 200 نفر امروز آمدند، فردا مثلاً 5 قسمت شدند پنج تا 40 نفر سر این خیابان سر آن خیابان، آتش بزنند، سنگ بزنند، بکشند، فلان شعار را بنویسند، ایران اینترنشنال و بیبیسی و همه این شبکهها و ماهوارهها و هم به دروغ فراوان و راست کم یک چیزهایی پخش کنند و ملت را تحریک بکنند، در دانشگاه صنعتی شریف آن تندروی را بکنند یا در امیرکبیر، آن حرفها را بزنند، در زندان اوین آن برنامه را طراحی بکنند که بلکه مردمی حدود 100 هزار نفر 200 هزار نفر بیرون بریزند، ولی دیدند که همراه شدن جمعیت طبق میل آنها پیش نرفت.
وی افزود: از طرفی دیدند که هر وقت تلویزیون و رادیو اعلام کند که مردم به خیابان بیایید، حداقل چند صد هزار نفر به خیابان میآیند. نمونهاش همین 13 آبان را ملاحظه کنید. شما در این چهل و چند سالی که لانه جاسوسی تسخیر شد و 13 آبان مراسم داریم، چه موقعی این حجم از جمعیت را در دفاع از نظام و انقلاب و رهبری دیده بودید؟ از این هم که ناامید شدند، شروع کردند به کارهای ایذایی ترور! در شهرهایی مثل ایذه و اصفهان یک چنین کارهایی انجام میدهند. مستند عرض میکنم که 47 کشور در دستگاه اطلاعاتیشان میز ایران دارند. بودجهای که این کشورها برای مقابله با این انقلاب گذاشتهاند رقمی است که ارزش آن گفتنی نیست پس بدانید که چه اتفاقی افتاده است.
***
صبر ایران در برابر رژیم سعودی حدی دارد
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در گفتگویی با فارس گفت: «با توجه به اینکه دشمنان در صحنه حضور ندارند و نیروهای نیابتی آنها در میدان انجام وظیفه میکنند قطعا پاسخ ما هم نمیتواند به صورت آشکارا و ظاهری باشد. چرا که ما یک دشمن را در مقابل خود مشاهده نمیکنیم که با آن بجنگیم. به همین دلیل، روشهای ما برای مقابله در برابر جنگ ترکیبی دشمن استفاده از ظرفیتهای ترکیبی خودمان است.
هم آمریکاییها، هم اروپاییها و هم رژیم سعودی میدانند که ما اهرمهای بسیار قوی در اختیار داریم که به صورت نیابتی و ترکیبی علیه آنها استفاده کنیم که به موقع برای آن برنامهریزی خواهد شد. با توجه به تجربهام در نیروهای مسلح باید بگویم که قطعا به تمام اعمال دشمنان پاسخ داده خواهد شد و این پاسخ هم قطعاً برای دشمنان پشیمانکننده خواهد بود...
به نظرم ما در این حادثه واقعاً خویشتنداری کردیم و خود من احساس میکردم جای آن دارد که عربستان سعودی در این فتنهها از طریق نیروهای نیابتی و ظرفیتهایی که در منطقه وجود دارد یک سیلی محکمی بخورد. اما، به نظر من مسئولان ما مانند همیشه خویشتن داری کرده و بزرگواری کردند. اما، عربستان بداند که خویشتنداری هم بالاخره حدی دارد و اگر بخواهد اقدامات خصمانه خود را مقداری بیشتر کند قطعاً پاسخ ما به این اقدامات پشیمان کننده خواهد بود.»
***
پاسخ مهاجرانی به جمله مشهور روحانی
عطاءالله مهاجرانی سخنگوی دولت اصلاحات در اعتماد نوشت: «وقتی از ایران قوی صحبت میکنیم، میبایست به توازن قدرت توجه کنیم، بلکه اصرار داشته باشیم که این توازن بههم نخورد.
این جمله حسن روحانی رییسجمهور سابق، جمله معنیداری بود که: «هم بایست سانتریفیوژها بچرخد و هم سفره مردم!» اخیرا هم دیدم کسی نوشته بود، موشک هایپر سونیک عالی است اما دارو هم مهم است! البته در هر دو تعبیر یا تفسیر مغلطهای وجود دارد. نبایست اگر کار در بخشی به خوبی پیشرفت، تاوان عقبماندگی بخش دیگر را به گردن همان بخش انداخت!
کسی که زانو درد دارد، نمیتوان به او گفت، حال که زانو درد داری و از پا افتادهای چرا چشمانت مثل عقاب تیز و زبانت برنده است! نارساییها و کاستیها را بایست در جای خود برطرف کرد. اما نمیتوان بر این حقیقت چشم پوشید که جامعه و نظام و حکمرانی میبایست متوازن و منسجم باشد. اگر کشوری مثل ما جزو مهمترین تولیدکنندگان نفت و گاز بود، اما بنزین وارد کند، واقعیت تلخی که هنوز هم گاه و بیگاه ادامه دارد، نشانه همان عدم توازن و ضعف است.»