تاکید مسکو بر تداوم به همکاری ایران و روسیه علیرغم فشار آمریکا
سخنگوی کرملین گفت: ما همیشه مطمئن بودهایم که هم روسیه و هم گروهی از کشورها، از جمله ایران که بسیار به خوبی خود را با این فشار از سوی آمریکا تطبیق داده است.
وبگاه خبری اردوپونیت نوشت: دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین امروز در جمع خبرنگاران درباره رویکرد آمریکا نسبت به روابط دوجانبه ایران - روسیه گفت: ما هیچ وقت این خیال باطل را در سر نداشتهایم که آمریکا دست از تلاشهایش برای اعمال فشار بر روسیه، ایران و دیگر کشورهایی بردارد که واقعا به دنبال همکاری سودمند دوجانبه هستند.
پسکوف افزود که این فشار تاثیری بر ایجاد روابط سودمند دوجانبه میان روسیه و شرکای آن نخواهد داشت.
بنابر گزارش اردوپوینت، سخنگوی کاخ کرملین همچنین بیان کرد: ما همیشه مطمئن بودهایم که هم روسیه و هم گروهی از کشورها، از جمله ایران که بسیار به خوبی خود را با این فشار از سوی آمریکا تطبیق داده است، به کار سیستماتیک خود برای ایجاد روبط مبتنی بر سودمندی و احترام دوجانبه و با در نظر گرفتن منافع و نگرانیهای یکدیگر ادامه خواهند داد.
اظهارات پسکوف در پی موضعگیری وزارت امور خارجه آمریکا درباره احداث خط ریلی رشت - آستارا با همکاری ایران و روسیه مطرح میشود.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته در یک نشست خبری این اقدام را که از نظر او ممکن است به تحریمهای آمریکا علیه دو کشور ارتباط پیدا کند، «عمیقا نگرانکننده» توصیف کرد.
خط ریلی رشت - آستارا روز گذشته با حضور ابراهیم رئیسی و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور ایران و روسیه افتتاح شد. دو طرف احداث این خط ریلی را نشاندهنده همکاریها و تعامل «ثمربخش» تهران و مسکو در حوزههای مختلف تلقی کردند.
احداث این خط ریلی که میتواند در مسیرهای مختلفی در منطقه توسعه بیابد و کشورهای بیشتری را شامل شود، به توسعه کریدور حملونقل شمال - جنوب کمک و مسیرهای حملونقل بینالمللی را متنوعتر خواهد کرد.
گذرگاه ریلی شمال - جنوب یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت کالا از جنوب آسیا به شمال اروپا بشمار میرود که احداث آن از بیش از دو دهه پیش در دستور کار بوده و در دولت سیزدهم با شتاب بیشتری برای فعالسازی این ظرفیت ریلی تلاش شده است.
اظهارات امروز پسکوف میتواند واکنشی به تکرار ادعاهای واشنگتن درباره نقش همکاریهای دفاعی ایران و روسیه در جنگ اوکراین باشد.
دولت آمریکا از اواخر سال میلادی گذشته مدعی است که ایران با ارائه پهپادها و انواع دیگری از مهمات نظامی به روسیه، از جنگ آن علیه اوکراین حمایت میکند.
در همین راستا، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، دوشنبه گذشته ادعا کرد که ایالات متحده شاهد آثار بیشتری از افزایش همکاریهای دفاعی ایران و روسیه است که تهدیدی علیه همسایههای ایران محسوب میشود و جنگ روسیه در اوکراین را طولانیتر میکند.
کربی در ادامه مدعی شد که ایران به عنوان بخشی از این همکاریهای نظامی، از ماه اوت تاکنون بیش از 400 پهپاد برای روسیه فراهم کرده است.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران، این ادعاها را رد و تاکید کردهاند که فروش پهپادهای ایران به مسکو مربوط به دوران پیش از جنگ اوکراین بوده و تهران از نحوه استفاده چنین پهپادهایی هیچ اطلاعی ندارد.
همچنین واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پیش از این در نشستی در سازمان ملل ارسال سلاح از ایران را اتهامی بیاساس خوانده و گفته بود که مجموعه صنعتی و نظامی روسیه میتواند بدون کمک گرفتن از دیگران به اهداف خود دست پیدا کند. این در حالی است که صنعت نظامی اوکراین از اساس وجود ندارد و از سوی صنعت غرب تامین میشود.
نبنزیا تاکید کرده بود «ما تحت تاثیر سخنان شرکای سابق غربی قرار نمیگیریم. آنها سعی میکنند توجهات را به سمت اتهامات بیاساس درباره انتقال سلاح از ایران به روسیه معطوف کنند. ما بارها این اتهام را رد کردهایم.»
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران نیز پیشتر در پاسخ به این ادعاهای اثبات نشده مقامات غربی و آمریکایی تصریح کرده بود که جمهوری اسلامی ایران تنها تعداد معدودی پهپاد ماههای قبل و پیش از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده است.
مقامات ایران با اعلام آمادگی برای میانجیگری گفتوگوها میان مسکو و کییف برای حلوفصل سیاسی این مناقشه گفتهاند که جنگ و مداخله نظامی را راهکار حلوفصل مناقشات در هیچ کجای جهان نمیدانند.
--> اخبار مرتبط- روسیه دست به افشاگری زد / کنترل آمریکا بر زرادخانههای هستهای فرانسه و انگلیس
- روسیه زنگ هشدار را به صدا درآورد!
- پوتین و رییس جمهور چین فردا گفتوگو میکنند
- روسیه: تصمیمات تلافی جویانه علیه تعیین سقف قیمت نفت اتخاذ شده است
- واکنش تند روسیه به اقدام اروپا برای برگزاری دادگاه پیرامون وقایع اوکراین
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.