جمعه 25 آبان 1403

توسعه زیرساخت‌ها؛ رهاورد سفر وزیر راه و شهرسازی به سیستان و بلوچستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توسعه زیرساخت‌ها؛ رهاورد سفر وزیر راه و شهرسازی به سیستان و بلوچستان

زاهدان - ایرنا - سفر 2 روزه محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی به سیستان و بلوچستان که با انجام افزون‌بر 30 ماموریت از جنوب تا شمال این استان پهناور به افتتاح و یا کلنگ زنی پروژه‌هایی مهم و کلیدی در توسعه زیرساخت‌های این استان منجر شد و این سفر مسیر پیشرفت و آبادانی را برای مردم هموارتر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان این روزها به یکی از مقاصد اصلی مسوولان ارشد کشوری تبدیل شده که این موضوع نشان دهنده افزایش توجه مرکزنشینان به این استان مرزی و محروم است. پس از سفر سخنگوی دولت به سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه وزیر راه و شهرسازی در سفری 2 روزه به این منطقه آمد و با برنامه‌ای فشرده از جنوب تا شمال این استان به افتتاح و یا کلنگ زنی پروژه‌های مهم و کلیدی پرداخت.

اسلامی در این سفر، 13 پروژه دریایی و بندری با چهار هزار و 133 میلیارد ریال اعتبار را افتتاح و عملیات اجرایی 11 پروژه عمرانی با 15 هزار و 964 میلیارد ریال را آغاز کرد.

آغاز ریل گذاری راه آهن چابهار به زاهدان که از مبدا چابهار به سمت نیکشهر اجرایی می‌شود از دیگر برنامه‌های وزیر راه و شهرسازی به جنوب سیستان و بلوچستان بود که به گفته وی این پروژه با 627 کیلومتر مسیر اصلی و حدود 100 کیلومتر خطوط فرعی و ایستگاهی احداث می‌شود و از مهمترین و راهبردی‌ترین پروژه ریلی کشور است.

در این سفر همچنین عملیات اجرایی باند دوم جاده ترانزیتی چابهار - کنارک از مبدا بندرشهید بهشتی و آماده‌سازی زیرساخت‌های پارک 100 هکتاری بهاران دریا بزرگ در راستای مسوولیت اجتماعی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با حضور وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز آغاز شد.

در ادامه سفر وزیر راه و شهرسازی به چابهار 2 تفاهم‌نامه بین منطقه آزاد چابهار و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و ستاد بازآفرینی شهری و قرارگاه خاتم الانبیا نیز امضا شد که به موجب آن لایروبی و توسعه اسکله صیادی تیس و مطالعه و طراحی و اجرای نوار و مستحدثات سواحل منطقه آزاد چابهار اجرایی خواهد شد و مسیر توسعه را در سواحل مکران تسهیل خواهد کرد.

آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی و ساخت یکهزار واحد مسکونی در مناطق حاشیه‌نشین مرادآباد چابهار با امضای تفاهم نامه بین رییس سازمان بسیج مستضعفین، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص)، استاندار سیستان وبلوچستان و مسوولان و قشرهای مختلف مردم محلی نیز در حضور وزیر راه و شهرسازی، از دیگر دستاوردهای این سفر بود.

بازدید از پایانه مرزی و بازارچه مرزی ریمدان دشتیاری، پتروشیمی، حاشیه نشینی شهرهای کنارک، چابهار و دشتیاری و شرکت در نشستی با مدیران و مسولان جنوب سیستان وبلوچستان از دیگر برنامه‌های سفر اسلامی در جنوب این استان بود.

وزیر راه و شهرسازی پس از پایان ماموریتش در جنوب سیستان و بلوچستان به سمت شمال این استان عزیمت کرد و 54 کیلومتر از سه بزرگراه جدید در محور ایرانشهر - خاش، زاهدان - بم و زاهدان - زابل را بطور همزمان افتتاح کرد.

زابل آخرین مقصد سفر 2 روزه اسلامی در سیستان و بلوچستان بود که منجر به افتتاح طرح ساماندهی پنج محله حاشیه نشینی در این منطقه شد.

دولت تدبیر و امید پنج استان را به شبکه ریلی کشور متصل کرد

وزیر راه و شهرسازی روز در حاشیه مراسم ریل گذاری پروژه راه آهن چابهار - زاهدان در جمع خبرنگاران اظهارداشت: پروژه راه‌آهن چابهار - زاهدان با 627 کیلومتر مسیر اصلی و حدود 100 کیلومتر خطوط فرعی و ایستگاهی احداث می‌شود و از مهمترین و راهبردی‌ترین پروژه ریلی کشور است.

اسلامی افزود: در دولت تدبیر و امید، با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و سیاست کلی نظام، هدف این بود که پنج استان به شبکه ریلی کشور متصل شوند که این امر در دولت دوازدهم محقق شد.

وی با بیان اینکه هم‌اینک هفت پروژه ریلی در کشور در دست اقدام است گفت: مهمترین آن‌ها همین راه آهن چابهار - زاهدان است که ریل‌گذاری آن امروز از سمت چابهار آغاز شد و سه ماه پیش نیز ریل‌گذاری مکانیزه از سمت زاهدان آغاز شده است.

وزیر راه و شهرسازی به راه آهن خواف - هرات اشاره کرد و افزود: به یاری حق تعالی در اواخر آبان راه آهن خواف - هرات که یکی از پروژه‌های بین‌المللی است و خطوط ریلی کشور را به کشور افغانستان متصل می‌کند با حضور مقامات عالی دو کشور افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: پروژه راه آهن یزد - اقلید، میانه - اردبیل، همدان - سنندج، رشت - بندر کاسپین و اصفهان - شهرکرد از دیگر پروژه‌های ریلی باقی‌مانده است که حداکثر تا پایان سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

اسلامی تصریح کرد: این پروژه‌ها مجموع خطوط ریلی کشور که اول دولت یازدهم حدود 10 هزار و 700 کیلومتر بوده با خطوط فرعی به حدود 16 هزار کیلومتر خواهد رساند که یک تحول بزرگ در حوزه حمل و نقل ریلی است.

وی با اشاره به تعاملات بین‌المللی ایران در حوزه حمل‌ونقل ریلی گفت: نکته مهمی که در حوزه حمل‌ونقل ریلی اتفاق افتاده عضویت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مشترک‌المنافع و تفاهم‌نامه‌های چندجانبه با شرکت‌های راه‌آهن منطقه است که با تعرفه و شیوه‌نامه‌های واحد بتوانیم سهم ترانزیت ریلی خود را روزافزون افزایش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از این طرق راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از شرق تا غرب نقش‌آفرینی کرده و با اتصال کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب سهم بیشتری را از حمل‌ونقل ریلی بین‌المللی در اختیار گیرد.

وی همچنین به پروژه شهر فرودگاهی چابهار اشاره کرد و گفت: شهر فرودگاهی چابهار یکی از پروژه‌های مصوب بوده و مشکلاتی که در این پروژه بروز کرده در حال رسیدگی است و بزودی پیگیری و رفع خواهد شد.

اسلامی با اشاره به برنامه وزارت راه و شهرسازی برای رفع حاشیه‌نشینی در چابهار گفت: ما پروژه‌های خودمان را شروع کرده‌ایم و بزودی با یاری مردم عزیز و شریف چابهار چهره حاشیه‌نشینی را از این شهر خواهیم زدود.

به گفته احمد نوذری نماینده شرکت حمل و نقل و زیرساخت وزارت راه و شهرسازی بیش از یکهزار و 600 میلیارد تومان برای پیشرفت حدود 43 درصدی خط ریلی چابهار - زاهدان هزینه شده که این خط در آینده‌ای نزدیک آماده افتتاح خواهد شد.

این پروژه در هشت قطعه و با مبلغ اولیه 2 هزار و 41 میلیارد تومان در حال اجراست و تاکنون کل پروژه بیش از 47 درصد پیشرفت، زیرسازی کل پروژه 63 درصد، زیرسازی بخش جنوبی مسیر 76 درصد و پیشرفت فیزیکی بخش جنوبی 59 درصد و تاکنون پیشرفت مالی پروژه 40 درصد بوده است.

خط ریلی چابهار - زاهدان - میلک - سرخس در مجموع یکهزار و 640 کیلومتر طول دارد که 610 کیلومتر آن از چابهار تا زاهدان و با احتساب خطوط فرعی 730 کیلومتر بوده و طول مسیربخش شمالی ایرانشهر تا زاهدان 316 کیلومتر است.

در این پروژه 33 ساختمان، ایستگاه 900 تا یکهزار و 700 متر مسافری و باربری، 128 دستگاه پل بزرگ و کوچک و 39 دستگاه تونل پیش‌بینی شده است و هم اینک 2 هزار و 530 نیروی انسانی و 892 ماشین آلات راه‌سازی در این پروژه مشغول به کار هستند.

چابهار باید قطب توسعه کشور شود

وزیر راه وشهرسازی گفت: چابهار با توجه به موقعیت مناسب و راهبردی باید قطب توسعه کشور تعریف و از ظرفیت‌های آن با تامین زیرساخت‌ها بیشتر استفاده شود.

اسلامی خاطر نشان کرد: پروژه‌های مهمی از سوی وزارت راه و شهرسازی در کشور در حال اجراست و با وجود وضعیت بد اقتصادی در سیستان وبلوچستان از سوی این وزارتخانه کارهای خوبی انجام شده است.

وی بیان کرد: براساس منابع و اعتباراتی که به سختی بدست می آید توانستیم توسعه ترانزیت در بندر و حمل و نقل را در چابهار ارتقا دهیم و هم‌اینک کشورهای همجوار چشم به استفاده از این بندر راهبردی دارند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ایران در چهار راه استراتژیک واقع شده برای همین دشمنان چشم طمع به این کشور دارند.

وی با اشاره به اینکه چابهار می‌تواند در مقیاس جهانی کار و سهم مهمی در توسعه اقتصادی ایفا کند افزود: در منطقه چابهار با توجه به موقعیت عالی آن شهر جدید تیس در دستور کار قرار گرفته و در جاسک نیز شهر مکران در حال ساخت است.

اسلامی تصریح کرد: در چابهار بنیاد مسکن در حال کار بوده و قرار است صدها و هزاران مسکن ساخته شود و ساماندهی اصولی حاشیه نشینی این شهر را شاهد باشیم.

وی گفت: اتصال ریل به بندر و شهر به منطقه آزاد چابهار موجب توسعه می‌شود و مطالعات خوبی در این زمینه انجام شده است.

افتتاح و کلنگ‌زنی 2هزار میلیارد تومان پروژه در بندر چابهار

وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح و کلنگ زنی پروژه های دریایی و عمرانی بندر شهید بهشتی چابهار گفت: افتتاح و کلنگ‌زنی 2 هزار میلیارد تومان پروژه امروز در بندر چابهار نشان از توجه دولت به توسعه سواحل مکران و عمران و آبادانی این منطقه محروم دارد.

اسلامی در جمع خبرنگاران در بندرچابهار اظهار داشت: بندرچابهار از پیشران های توسعه است و این بندر 11 میلیون تن ظرفیت تخلیه وبارگیری سالانه دارد و برای تجار فرصت ترانزیت و واردات و صادرات کالا را تامین کرده است.

وی ادامه داد: امروز سرمایه گذاران داخلی از نقاط مختلف کشور کالاهای خود و محصولات کشاورزی را از این بندر صادر می کنند و با استفاده از ظرفیت های داخلی برای توسعه استفاده کرده و علاوه‌بر نیاز خود نیاز دیگران برای توسعه صادرات را نیز فراهم کرده ایم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دشواری‌های زیاد اعتباری و اقتصادی گفت: با وجود این دشواری‌ها استقبال در صنعت و تجارت را شاهد هستیم و خدمات خوبی در حال کار است.

وی به افزایش تخلیه و بارگیری کالا در بندرچابهار اشاره کرد و گفت: قیمت تمام شده صادرات و واردات در بندر چابهار را کاهش دادیم و این تسهیلات به استقبال و استفاده سرمایه گذاران از این بندر منجر شده است.

اسلامی ادامه داد: براساس جمعیت، قطب چابهار و کنارک از منطقه سواحل مکران را برای جمعیت پذیری فعال کرده و چابهار از قطب های بزرگ پتروشیمی وفولاد شده و خط راه آهن چابهار به زاهدان در حال اجراست که این طرح از مفاخر مهندسی کشور و بزرگترین و پیچیده ترین طرح هاست.

وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب با عنایت ویژه و تخصیص اعتبار برای توسعه و پیشرفت سواحل مکران دستورات ویژه ای داده اند و این توجهات منجر به آماده سازی زیرساخت ها و افزایش سرمایه گذاری شده است.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: سهم تجارت و ترانزیت به خاطر بین المللی بودن قرارداد با کشور هند در حال کار است.

وی به فرودگاه چابهار اشاره کرد و گفت: فرودگاه چابهار از الزامات توسعه بوده و مسائل پیرامونی در حال بررسی است تا مجددا عملیات اجرایی آن آغاز شود.

اسلامی خشکسالی ها را سبب مهاجرت مردم به حاشیه شهرها و توسعه حاشیه نشینی دانست و خاطرنشان کرد: در همین راستا و به منظور ساماندهی سکونت گاه‌های رسمی بنیادمسکن و ستاد بازآفرینی مستقر و ساماندهی آنها در یکهزار هکتار آغاز شده است تا مردم از مسکن مناسب بهره مند شوند.

وی با اشاره به ساخت خط ریلی گفت: ریل تا کنار کشتی خواهد آمد و بار از کشتی به کامیون و قطار منتقل خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: کالاها با حداکثر تسهیلگری باید انتقال شوند و نباید کالایی در بنادر رسوب کند و ترخیص نشود باید قبل از هرگونه مشکلات پیش رو بررسی و صاحبان کالا موارد و موانع را بررسی کنند.

وی گفت: برای حاشیه نشینان اقدامات خوبی انجام شده و بزودی شاهد تحول خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه استان پهناور سیستان وبلوچستان با مشکلاتی در زمینه زیرساخت‌ها بویژه راه مواجه بوده که هم اینک یکهزار کیلومتر راه در دست مطالعه است.

اسلامی ادامه داد: با تامین بودجه عمرانی در حوزه راه از پسابندر تا چابهار و جاسک بطول یکهزار و600 کیلومتر اقدام که یک هزار کیلومتر آن آسفالته شده است.

آغار عملیات اجرایی باند دوم جاده ترانزیتی چابهار - کنارک

عملیات اجرایی باند دوم جاده ترانزیتی چابهار - کنارک از مبدا بندرشهید بهشتی و آماده‌سازی زیرساخت‌های پارک 100 هکتاری بهاران دریا بزرگ در راستای مسوولیت اجتماعی اداره کل بنادر و دریانوردی از دیگر برنامه هایی بود که در این سفر آغاز شد.

وزیر راه وشهرسازی در آیین آغاز عملیات اجرایی این پروژه مهم اظهارداشت: از اینکه طرح مهم احداث کریدور لجستیکی از درب بندر شهید بهشتی تا پلیس راه و سپس تا کنارک آغاز شده خیلی خوشحالیم و این امر سبب سهولت در تردد کامیون‌ها و انتقال سریع کالاها بدون خطرات و تصادفات جاده ای می شود.

وی افزود: علاوه بر این پروژه از منطقه حاشیه نشینی نیز بازدید و بر تسریع ساماندهی این مناطق و ارائه امکانات اولیه تاکید شده و امیدواریم بزودی شاهد تحول و توسعه در بندرچابهار باشیم.

اسلامی از سازمان بنادر ودریانوردی، منطقه آزادچابهار، شرکت زیرساخت و حمل و نقل کشور و شهرداری چابهار خواست هر چه سریعتر این پروژه را به سرانجام برسانند تا پایان این دولت شاهد افتتاح راه چابهار - کنارک باشیم.

وی تصریح کرد: زیرساخت های حمل ونقل جاده ای، ریلی، هوایی و بندری در چابهار باید هرچه سریعتر آماده شود تا زمینه توسعه سواحل مکران تسریع شود.

وزیر راه و شهرسازی از تلاش های استاندار سیستان وبلوچستان برای کاهش مشکلات استان و توسعه آن قدردانی کرد و افزود: آغاز عملیات اجرایی پروژه ها نشان از اهمیت دادن دولت به این استان است.

وی تصریح کرد: سازمان بنادر ودریانوردی متعهد شده تا ورودی بندرشهیدبهشتی زیرساخت های پارک بهاران را آماده و کامل کند و نگهداری آن بر عهده شهرداری خواهد بود.

امضای 3 تفاهم نامه راهبردی در چابهار

در سفر وزیر راه و شهرسازی به چابهار 2 تفاهم نامه مهم و راهبردی به امضا رسید که هر کدام بخش مهمی از توسعه سواحل مکران را در برمی گیرد.

لایروبی و توسعه اسکله صیادی تیس و مطالعه و طراحی و اجرای نوار و مستحدثات سواحل منطقه آزاد چابهار از جمله مفاد تفاهم‌نامه سازمان منطقه آزاد چابهار و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاست که در جریان سفر وزیر راه و شهرسازی از سوی سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه بدون تردید مسیر توسعه را در سواحل مکران تسهیل خواهد کرد. تفاهم‌نامه یادشده دو محور مجزا را مورد تاکید قرار داده که توسعه را درابعاد محلی و ملی به دنبال خواهد داشت.

بعد محلی این تفاهم‌نامه یعنی لایروبی و توسعه اسکله صیادی تیس سبب بهبود و توسعه اشتغال جامعه محلی می شود بطوریکه با لایروبی اسکله صیادی تیس به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین اسکله‌های صیادی کشور گام مهمی در رونق فعالیت جامعه صیادان و به دنبال آن اشتغال نیروهای بومی برداشته خواهد شد در عین حال با توجه به اینکه اسکله تیس یکی از مهمترین مقاصد گردشگری چابهار است، لایروبی و توسعه آن، ظرفیت‌های گردشگری سواحل مکران را به شکل محسوسی افزایش می‌دهد. بعد ملی تفاهم‌نامه منطقه آزاد چابهار و قرارگاه خاتم الانبیا نیز طراحی و اجرای نوار و مستحدثات سواحل چابهار است که توسعه زیرساخت‌ها و اثرات و ابعاد ملی را به همراه دارد. این تفاهم‌نامه مطالعه و طراحی ساحل را هم به طور ویژه پیگیری کرده و مزیت مهم چابهار که استفاده از ساحل به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور است را برجسته می‌کند.

عملیات اجرایی آماده‌سازی و ساخت یکهزار واحد مسکونی در مناطق حاشیه‌نشین مرادآباد چابهار نیز با امضای سومین تفاهم نامه در حضور وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص)، استاندار سیستان وبلوچستان و مسوولان و قشرهای مختلف مردم محلی آغاز شد.

تکمیل زیرساخت‌ها مرز ریمدان دشتیاری را به منطقه بزرگ تجاری تبدیل می‌کند

بازدید از مرز ریمدان یکی دیگر از برنامه های وزیر راه و شهرسازی در این سفر بود. این مرز در محدوده شهرستان دشتیاری از سال 87 راه‌اندازی شده و فاقد هرگونه امکانات و زیرساخت‌ها بوده است ولی در سال 95 با پیگیری‌های مسوولان و مردم با رسمی شدن این مرز برای جابجایی کالا و مسافر بین ایران و پاکستان از سوی دولت موافقت شد و هم اینک فعالیت‌های تجاری در این مرز در حال انجام است.

محمد اسلامی در جریان بازدید از پایانه مرزی ریمدان دشتیاری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مرز ریمدان در محدوده دشتیاری و چابهار با توجه به موقعیت مناسب مکانی بین ایران و پاکستان با تکمیل زیرساخت‌ها و حل مشکلات پیش‌رو به منطقه بزرگ تجاری برای مبادلات تجاری و اقتصادی تبدیل می‌شود.

وی گفت: پایانه مرزی جامع و مدرن در ریمدان در حال ایجاد است و ان‌شاالله با هماهنگی‌هایی که در دولت و همچنین بین وزارت امور خارجه و دولت محترم پاکستان صورت خواهد گرفت اقدامات تکمیلی پیگیری می شود.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: موضوع توجه به مرز برای ما مهم است و اهمیت تردد در این نقطه و انتقال کالا با تکمیل همه زیرساخت ها توسعه پیدا می کند و باید آبرومندانه مردم بتوانند تردد و فعالیت تجاری و اقتصادی و سایر امور خود را با حداقل زحمت انجام دهند.

وی گفت: گزارشات مقامات استانی و محلی حکایت از این دارد که ظرفیت بالایی به عنوان دروازه تبادلات تجاری در این منطقه مرزی وجود دارد و با توجه به این ظرفیت و استعداد و درخواست مردم عزیز و مرزنشینان و پیگیری های مکرر استاندار ان‌شالله بتوانیم پایانه را با توجه به این فرصت های گسترش داده و بزودی این مجموعه را افتتاح کنیم.

اسلامی تصریح کرد: برای اینکه این مطالبه محلی و مردمی پاسخ داده شود باید به فکر حل مشکلات و تامین زیرساخت ها باشیم تا همه احساس کنند که با یک منطقه تجاری بزرگ با همه خدمات مورد لزوم لجستیکی کار می کنند و منطقه آزادچابهار نیز کمک کند تا بخش مهمی از مبادلات تجاری ایران و کشورهای همسایه در مرز ریمدان دشتیاری انجام شود.

افتتاح 54 کیلومتر بزرگراه جدید در سیستان و بلوچستان

افتتاح 54 کیلومتر از سه بزرگراه جدید در محور ایرانشهر - خاش، زاهدان - بم و زاهدان - زابل بطور همزمان از دیگر ماموریت های وزیر راه و شهرسازی در سفر به سیستان و بلوچستان بود که روز گذشته انجام شد.

به گفته مهدی رضایی مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت کریدور جنوب به شمال شرق کشور از مبدا بندر شهید بهشتی چابهار به سمت ایرانشهر، زاهدان، بیرجند و مشهد به عنوان مسیر ترانزیت کالا به کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه و افغانستان و همچنین مسیر تردد زوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) به مشهد مقدس، ارتقای محور یادشده به بزرگراه یکی از مهمترین طرح های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور است.

روزگذشته 54 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در استان سیستان و بلوچستان با اعتبار یکهزار و 597 میلیارد ریال امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد. افزایش ظرفیت ترانزیت محور، کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی و کاهش تصادفات و کاهش مصرف سوخت از جمله مزایای افتتاح این خطوط بزرگراهی در سیستان و بلوچستان است.

مدیر حوزه طرح های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح این پروژه های پرداخت و گفت: از مجموع 144 کیلومتر بزرگراه ایرانشهر خاش 50 کیلومتر آن به اتمام رسیده و قطعه چهارم از باند دوم بزرگراه ایرانشهر - خاش بطول 44 کیلومتر در حال ساخت که 21 کیلومتر آن با 910 میلیارد ریال آماده افتتاح است،

رضایی ادامه داد: بزرگراه زاهدان - زابل بطول 200 کیلومتر در دست اجراست که 93 کیلومتر آن به اتمام رسیده و 15 کیلومتر از قطعات پنج و 6 بزرگراه با 300 میلیارد ریال هزینه آماده افتتاح است.

وی گفت: پروژه محور میرجاوه - زاهدان - بم با طول کلی 298 کیلومتر تاکنون 41 کیلومتر آن به اتمام رسیده و قطعه دوم با 31 کیلومتر طول در دست اجراست که 13 کیلومتر آن با اعتبار هزینه شده 260 میلیارد ریال آماده بهره برداری است.

مدیر حوزه طرح های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: قطعه یک راه اصلی زابل - زهک با پنج کیلومتر طول و اعتبار 127 میلیارد ریال آماده راه اندازی است. این محور 23 کیلومتر طول دارد.

افتتاح طرح ساماندهی حاشیه نشینی زابل

وزیر راه شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح طرح ساماندهی پنج محله حاشیه نشین زابل در شمال سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران اظهارداشت: با افتتاح پروژه های مهم حاشیه نشینی در زابل مردم بعد از سالها از محیط مناسب شهری بهره مند می شوند.

محمد اسلامی افزود: شهر زابل دارای بزرگترین حاشیه نشینی شهری است و این مساله موجب آزردگی خاطر برای مردم این شهر شده بود که با اجرای طرح ساماندهی و اصلاح معابر، بهسازی و آسفالت مسائل اجتماعی آن حل می شود.

وی تاکید کرد: طرح ساماندهی محلات حاشیه نشین زابل در محلات باقی مانده ادامه پیدا می کند و کاستی های آن حل می شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: وضعیت نامناسب شهری زابل با خشکسالی های اخیر موجب آزار مردم منطقه شده که با خدمات بهسازی شهری مردم از این مشکلات رها می شوند.

وی از اعطای تسهیلات برای مقاوم سازی و نوسازی منازل مسکونی فرسوده خبرداد و گفت: 50 درصد هزینه کارمزد بانکی این تسهیلات را دولت و 50 درصد دیگر را مردم با اقساط کم پرداخت میکنند.

اسلامی اظهارداشت: در سفر به استان سیستان وبلوچستان 54 کیلومتر از بزرگراه و راه‌های اصلی استان افتتاح شد که حدود 34 کیلومتر آن در حوزه سیستان است.

وی از اراده قاطع این وزارت برای تکمیل کریدور شمال به جنوب سیستان وبلوچستان خبرداد و گفت: بخش هایی از این پروژه در حال ساخت و بخش های دیگر آن در حال مطالعات فنی است و به میزان پیشرفت مطالعات اسناد مناقصه برگزار و پیمانکار انتخاب می شود.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: مجموعه پروژه های که در سیستان وبلوچستان در حال اجرا است موجب عمران، آبادی و رفاه و کیفیت زندگی بهتر مردم می شود.

در ابتدای دولت تدبیر و امید 130 عنوان پروژه با بیش از 13 هزار میلیارد ریال اعتبار برای سیستان و بلوچستان برنامه ریزی شد که در سایه آن نظر سرمایه گذاران بسیاری به این استان جلب شد ضمن آنکه دولت با فعالیت ها و برنامه های ویژه خود این استان را به کارگاهی از فعالیت های اقتصادی تبدیل کرد.

نبود سرمایه گذاری های زیرساختی، علت کاهش نیافتن فقر و نابرابری در سیستان و بلوچستان بوده و نگاه دولت تدبیر و امید ایجاد زیرساخت ها برای پرش و تغییر وضعیت منطقه است و از این رو در دولت یازدهم و دوازدهم دو راهبرد توسعه زیرساخت ها و توانمدسازی و فقر زدایی در دستور کار قرار گرفت. ماموریت های پی در پی دولتی ها در این استان نیز بیشتر با همین هدف در حال انجام است که سفر اخیر سخنگوی دولت و وزیر راه و شهرسازی نمونه ای از این سفرهاست.

*س_برچسب‌ها_س*