سه‌شنبه 6 آذر 1403

حناچی: یکی از دستاوردهای انقلاب، ایجاد حس اعتماد به نفس بود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حناچی: یکی از دستاوردهای انقلاب، ایجاد حس اعتماد به نفس بود

تهران - ایرنا - شهردار تهران یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را ایجاد حس اعتماد به نفس در بین آحاد جامعه ذکر کرد.

پیروز حناچی روز سه شنبه در مراسم همرزم با شقایق که با حضور ایثارگران شهرداری تهران در برج میلاد برگزار می شد، توضیح داد: ما در هشت سال دفاع مقدس هیچ کمکی نداشتیم و مجبور بودیم روی پای خودمان بایستیم و مشکلات خود را خودمان حل کنیم و توانستیم به موفقیت برسیم.

وی ادامه داد: ما در دوران دفاع مقدس امکان واردات نداشتیم و مجبور بودیم همه چیز را خودمان تهیه کنیم و در این راه به موفقیت های بزرگی در دوران دفاع مقدس رسیدیم از جمله آنها ساخت پلی به طول 14 کیلومتر در هور العظیم بود که تمامی قطعات آن در کشور طراحی شده بود الان در دانشکده های افسری دنیا پل دو کیلومتری را تدریس می کنند.

به گفته حناچی، ما پلی را روی اروند ساختیم که با دو متر جزر و مد تریلی و تانک از آن عبور می کردند.

وی به اولین حضورش در جبهه و مواجهه اش با شهید ابراهیم هادی اشاره کرد و گفت: اولین باری که به جبهه رفتم 18 سالم بود و از ترمینال با اتوبوس به کرمانشاه رفتم و از آنجا با مینی بوس به سرپل ذهاب و بعد با سواری پیکان به گیلان غرب رفتیم در سه راهی گیلان غرب به همراه ابراهیم هادی در یک سواری بودیم من اولین بار بود که او را می دیدم مردی با شلوار کردی و عرقچین به سر و ریش بلند که شجاعت را به رزمندگان تازه وارد می آموخت به یاد دارم شب ها رزمندگان تازه وارد را به خط عراقی ها می برد و از نزدیک تجهیزات عراقی را به رزمندگان نشان می داد تا ترسشان از جنگ و عراقی ها بریزد.

شهردار تهران افزود: آخرین باری که او را دیدم در عملیات والفجر مقدماتی وقتی همه زیر آتش دشمن سنگر گرفته بودند با شجاعت مبارزه می کرد و وقتی به شهادت رسید رادیوی عراق اعلام کرد که یکی از فرماندهان شجاع ایرانی را شهید کرده است اما هیچ وقت جنازه او پیدا نشد. حناچی تصریح کرد: ارتفاعات بازی دراز و گیلان غرب با خون این شهید و شهیدان دیگری همچون وزوایی، امین و پیچک آزاد شد تا دشت گیلان غرب از زیر آتش دشمن رها شود.

حناچی ادامه داد: والفجر مقدماتی که یک نفر با پناهنده شدن آن را لو داد. ناموفق بود و معتقدم هیچ ملتی خائنان به کشورش را فراموش نمی کند و این که برخی در دوره جنگ با دشمن هم کاری می کردند از نظر مردم قابل بخشش نیست در کشورهای دیگر هم این طور است حتی در آلمان هم آن نظامیانی که به ارتش هیتلر پشت کردند امروز از خدمات اجتماعی محرومند.

وی افزود: اعتماد به نفس بود که به ما قدرت داد زنجیره ای از بیمارستان های صحرایی را از جنوب آبادان تا پیرانشهر بسازیم که حتی در برابر بمباران عراقی ها تخریب نمی شد و وظیفه حفظ تمامی ارکانی که این نظام بر آن اساس شکل گرفته به عهده تک تک ماست و کسانی که داعیه ایثارگری و عقبه رزمندگی را داشته اند.

به گفته شهردار تهران، ما اولین مدعی در برابر کسانی هستیم که به این آرمان پشت می کنند و خدای ناکرده این ارزش ها را نادیده می گیرند؛ آنها که از این ابزار برای شرایط دنیا استفاده می کنند. و این وظیفه شرعی و قانونی ماست که این ارزش های مقدس را حفظ کنیم و به امید خدا حفظ خواهیم کرد.

حناچی به سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: در فیلم هایی که از حاج قاسم به جا مانده آن را بیشتر می پسندم که به برادران ایثارگر توصیه می کند و می گوید اگر عاقبت به خیری می خواهید ارتباطتان را با نظام تنظیم کنید و به آن پشت نکنید. خدمتی که ایشان به ایران در مقابل داعش و دفاع مقدس کرد و از همه ارادتی که به اهل بیت در ایجاد امنیت در عراق کرد نتیجه اش تشییع جنازه با شکوه ایشان توسط مردم بود که امیدوارم ما هم از این شهید درس بگیریم.

حناچی ادامه داد: این انقلاب نقطه عطفی در تاریخ کشورمان بود؛ معمولا 40 سالگی در ادبیات و فرهنگ ما دوره بلوغ و بالندگی است و امیدوارم با برداشتن گام دوم بسیاری از نقیصه هایی که در کشور وجود دارد و از آن رنج می بریم را حل کنیم.

وی افزود: در فلسفه اصطلاحی وجود دارد که یک اصل است می گویند آنچه علت موجده است علت مبقیه هم هست. آنهایی که در این جمع بزرگتر از سن و سال ما هستند به یاد دارند که به تعبیر امام مردم از یک پاسبان می ترسیدند و ترس از حکومت حتی به خانواده ها هم کشیده شده است اما شجاعت و خلوص ایشان و استمرار بر حقانیت مبارزه باعث شد که این انقلاب به پیروزی برسد.

حناچی افزود: در تمام دوران سخت مبارزات انقلاب و دفاع مقدس آنها که رنج کشیدند و استقامت کردند به تعبیر این آیه قرآن که «فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما» بر آنها که کنج عافیت طلبی برگزیدند برتری دارند.

وی ادامه داد: امام بر «همه باهم» و «وحدت کلمه» تاکید داشت و این وحدت و اتحاد علت پیروزی انقلاب بود و علت بقای آن هم همین است به همین دلیل معتقدم هر کسی که علیه اتحاد و وحدت کلمه در این کشور فعالیت می کند فعالیت ضد انقلابی و ضد نظامی دارد

حناچی در ادامه به ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: استقلال داشتن نعمت بزرگی است که در انقلاب آن را به دست آوردیم به یاد دارد در کمیسیونی مشترک با مقامات لبنانی تصمیم داشتیم خطوط پروازی بین تهران و لبنان برقرار کنیم بعد از انجام مقدمات وقتی به مرحله امضا رسیدیم وزیر لبنانی مقابل ما که بعدها نخست وزیر هم شد از امضای قرارداد خودداری کرد و وقتی علت را پرسیدیم گفت کسانی هستند که باید با آنها هماهنگ کنیم که منظورش کشورهای دیگری بود و من آنجا فهمیدم ارزش استقلال و این که خودمان برای خودمان تصمیم می گیریم چقدر ارزش دارد.

وی به خاطره دیگر اشاره کرد و گفت: زمان مرحوم حافظ اسد به سوریه سفر کرده بودیم و یکی از دستورات ما حل بدهی های سوریه به ایران بود، آن سفر برکات دیگری هم داشت که از جمله آنها اجرای طرح توسعه حرم حضرت رقیه بود، در این سفر با مرحوم حافظ اسد هم دیداری داشتیم، وی گویی که این روز ها را می دید گفت: ما زمانی از ایران حمایت کردیم که هیچ کشوری حمایت نمی کرد و من مطمئنم زمانی که اعراب پشت ما را خالی می کند ایران تنها کشوری خواهد بود که از ما حمایت می کند و به افتخار ایران در یک اقدام جالب که برای هیچ مقامی انجام نمی داد جنگنده های سوری را در فرودگاه به افتخار گروه ایرانی به پرواز درآورد.

به گزارش ایرنا، در پایان مراسم با حضور شهردار تهران از اطلس شهدای 281 محله پایتخت رونمایی شد.

*س_برچسب‌ها_س*