خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز 23 فروردین
بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در صدور مجوزهای کسبوکار / بررسی سوال از وزیر بهداشت / و... از جمله موضوعات خبری امروز (سه شنبه) بیست و سوم فروردین ماه 1401 مجلس است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و سوال از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بررسی گزارش عملکرد دستگاهها در تسهیل سرمایهگذاری با حذف موانع صدور مجوزهای کسب و کار و... در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
ناطقین مجلس
غضنفرآبادی: سیاستمداران غربی با شعار حقوق بشر بلایی سر بشر آورده اند که آن سرش ناپیداست
انتقادات یک نماینده مجلس از وزرای صمت، جهاد کشاروزی، علوم، و کار
علیزاده: گرانی مردم را کلافه کرده است
باقری: احساس میکنم ابهامات بسیار خطرناکی در متن مذاکرات وجود دارد
علیپور: از ابتدای سال جدید افزایش قیمت کالاها همچنان ادامه دارد
***
نمایندگان در این جلسه گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی در اجرای ماده (7) قانون اجرای سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی را بررسی کردند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در صحن علنی مجلس، عدالت در دسترسی همگان به فرصت ها و کاهش فساد و تسهیل فوری را دو نخ تسبیح در حوزه فعالیت این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: این دو عنصر به سایر فعالیتها و تصمیمات عمده وزارت اقتصاد روح واحد و جهتگیری مشترک میدهد.
سیداحسان خاندوزی به ارایه گزارشی درباره عملکرد درگاه ملی اخذ مجوز کسب و کار اشاره و خاطرنشان کرد: امروز تعداد مجوزهای صادر شده از سوی وزارتخانهها مشخص است و شروط اعطای این مجوزها مشخص است و امکان صدور آن از حالت سنتی و سلیقه ای خارج شده است، این در حالی است که بسیاری از وزارتخانهها تا 4 ماه قبل نمیدانستند که چه تعداد مجوز را صادر میکنند.
در ادامه این جلسه حسن لطفی نماینده مردم رزن گفت: آمارهای کاذب در حوزه اشتغال همه مسئولان نظام را به بیراهه برده و منجر به توسعه بیکاری و عدم توجه به اشتغالزایی در کشور شده است.
همچنین مهدی عیسیزاده نماینده مردم میاندوآب با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سالهای متمادی سیاستهای اشتغالزایی را تعیین کرده اند، افزود: ما برای اجرای این سیاستها چه کاری کردهایم؟
در جریان بررسی این گزارش فتحالله توسلینماینده مردم بهار و کبودرآهنگ با تاکید بر اینکه در مجلس برای موضوع کسب و کار و صدور مجوزها تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم، گفت: مجریان تصمیمات مجلس، دولت محترم است و اعضای دولت باید برنامهی جامعی در زمینه کسب و کار داشته باشند وگرنه مصوبات مجلس به جایی نخواهد رسید.
محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک هم با بیان اینکه «متأسفانه در حوزه کسب و کار تصمیمات اتخاذ شده روی کاغذ مانده و اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است» تاکید کرد: توقع ما پاسخگویی تمام وزرا به مجلس در حوزه کسب و کار است.
همچنین جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت که در شرایط فعلی کشور، نیاز به جذب سرمایه داریم و این امر نیاز به همکاری دولت و مجلس دارد.
در ادامه بررسی های مربوط به این گزارش، مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی افزود که ما در آخرین رتبهبندی های صدور مجوزهای کسب و کار در دنیا هستیم به طوری که رتبه ایران در میان 190 کشور، 127 است. باید تلاش شود این جایگاه بهبود یابد که نتیجه آن افزایش سرمایهگذاری در کشور است.
سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی هم گفت: تا وقتی بهبود محیط کسب وکار به یک اراده، برنامه و نهضت ملی تبدیل نشود نمی توان انتظار داشت در سال آینده رتبه کسب و کار ما از سه رقمی به دو رقمی تبدیل شود. دولت و قوه قضائیه و همه نهادها باید پای کار بیایند و هیچ استثنائی در این زمینه وجود ندارد.
محمدباقر قالیباف هم در جریان بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در صدور مجوزهای کسبوکار با بیان اینکه لیست دستگاههای اعم از نهادهای عمومی غیر دولتی و صنفی که در زمینه تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار همراهی نکردند را در اختیار دارم، گفت: خواهشم از وزیر اقتصاد و رئیس کمیسیون حهش تولید این است که موضوع را پیگیری کنند.
رییس مجلس افزود: همه میدانیم در همین آغاز کار مشکلاتی وجود دارد و هنوز راه اندازی درگاه ملی اخذ مجوزها ثمری برای مردم نداشته است. ما به دنبال برداشتن همه امضاهای طلایی در حوزه اشتغال و فرایند اخذ مجوز کسب و کار و از بین بردن پیچیدگیهای موجود در این مسیر هستیم.
در ادامه جلسه علنی امروز، سیدمحمد مولوی نماینده مردم آبادان در توضیح سوال خود از وزیر بهداشت و درمان درخصوص توزیع ناعادلانه پزشک در سطح کشور و برنامه های این وزارت خانه برای اصلاح این روند تاکید کرد: یکی از شاخصهای کارآمدی نظام اسلامی دسترسی عادلانه به امکانات بهداشتی و درمانی است.
در پاسخ به این سوال، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اولویت وزارت بهداشت توجه به مناطق محروم و ارتقای عدالت در دسترسی به خدمات سلامتی در این مناطق است.
بهرام عین اللهی یاداوری کرد: ما در شرایطی سکان وزارت بهداشت را در دست گرفتیم که کرونا در حال تاخت و تاز بود و آمار فوتی ها رقم بسیار بالایی بود، با انجام واکسیناسیون و تلاشهای شبانه روزی کادر درمان ما توانستیم موفقیت چشمگیری در کنترل کرونا کسب کنیم و در جامعه جهانی جزء 10 کشور اول مبارزه با کرونا قرار بگیریم. مقام معظم رهبری نیز در شروع سال این موضوع را از شیرینی های سال 1400 تلقی کردند.
نماینده مردم آبادان با تعیین شروطی از به رای گذاشتن سوال خود منصرف شد و تاکید کرد: وزارت بهداشت باید ظرف یک ماه آینده برنامه ای به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای تامین پزشک و امکانات درمانی در 10 استان محروم کشور تهیه کرده و گزارش آن را به کمیسیون بهداشت ارائه دهد.
در ادامه رئیس مجلس تاکید کرد: حدود 7 میلیون نفر در سطح کشور فاقد پوشش بیمه هستند که مجلس در بودجه سال جاری 6000 میلیارد تومان بابت پوشش بیمه همه مردم تخصیص داده است. انتظار می رود تا پایان سال جاری همه مردم تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
به گزارش ایسنا، فاطمه محمد بیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان هم در تذکر آیین نامه ای با تاکید بر لزوم حمایت دولت از مجموعه وزارت بهداشت اظهار کرد: دولت باید از وزارت بهداشت حمایت کند نه اینکه سازمان برنامه در بسیاری از موارد علیه نظام سلامت موضع بگیرد و دست وزارت بهداشت و مجلس را از پرداخت معوقات پرستاران و تعیین تعرفه پرستاری و همچنین کاهش هزینه مردم خالی نماید.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
مجمع نمایندگان استان مازندران برای حل معضل بیکاری احداث پتروشیمی امیرآباد را پیگیری کرد
فلاحی: نقش تعزیرات و سازمان بازرسی در زمینه افزایش قیمتها چیست؟
عزیزی: آیا دولت قوی مردمی با انتصاب مدیران ضعیف منطبق است؟
مخالفت نماینده شادگان با احداث سد مارون 2
زاهدی: بانک پاسارگاد از پروژه مجتمع پتروشیمی کرمان خلع ید شود
سید مسعود خاتمی: دولت نگذارد گرانی یا کمبودی در حوزه دارو ایجاد شود
مسلم صالحی: گرانی 60 درصدی بسته های اینترنتی با کدام منطق صورت گرفته است؟
سلیمی: وزرا تا کی میخواهند افزایش قیمتها را تماشا کنند؟
تذکر نماینده بافق به مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مصوبه خودرویی مجلس
غضنفرآبادی: بودجه 100 میلیاردی تکمیل سد نسا سریعتر پرداخت شود
نوروزی: چرا طرح "ممنوعیت گرداندن حیوانات نجس" در دستور صحن قرار نمیگیرد؟
شادمهر: مسئولان از برج عاجشان پایین بیایند و به فکر اشتغال باشند
***
در ادامه جلسه علنی، سخنگوی کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شورای گزارش این کمیسیون درباره روند پیگیری و تصویب افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی را قرائت و تاکید کرد: در حال حاضر یکی از بزرگترین معضلات نظام سلامت دسترسی ناکافی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی است و کمبود پزشک به ویژه پزشک متخصص از جمله عوامل این موضوع است.
نمایندگان همچنین کلیات و جزییات طرح تمدید زمان تحویل قیر سال 1400 را تصویب کردند.
طبق مصوبه مجلس در ماده واحده این طرح، مهلت تحویل مواد اولیه قیر وی. بی (وکیوم باتوم) موضوع بند (ز) تبصره (1) قانون بودجه سال 1400 کل کشور تا پایان شهریور ماه سال 1401 تمدید می شود.
در پایان این جلسه، نماینده پاکدشت در مجلس به همراه 46 نماینده دیگر در تذکر کتبی به وزیر کشور خواستار توقف شمارهگذاری خودروهای بیکیفیت توسط نیروی انتظامی شدند.
امروز همچنین تعدادی از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در اوکراین نیز مقابل مجلس تجمع کردند. تجمع کنندگان خواستار شدند که به دلیل شرایط جنگی در اوکراین امکان انتقالی و ادامه تحصیل آن ها به ایران فراهم شود.
انتهای پیام