درباره یک بیانیه سخیف برای 14 خرداد؛ صدای آمریکا در پایگاه جماران
مجمع محققین و مدرسین حوزه در بیانیهای بهمناسبت ارتحال امام، با سیاهنمایی علیه انقلاب، فهرستی از مشکلات تهیه کرده است؛ مشکلاتی که البته تلاش میکنند نقش خود در آنها را نفی کنند.
به گزارش تسنیم، در ایام سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، یکی از تشکلهای اصلاحطلب که از روحانیون این جریان تشکیل شده یعنی مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در بیانیه ای چندبندی بهبهانه نقد عملکرد گذشته، به بررسی اوضاع و احوال کنونی دولت پرداخته است،
نقدهایی که اگرچه آنها را متوجه دولت کرده است اما بیشتر بهنظر میرسد، پمپاژ یأس و ناامیدی علیه انقلابی است که امام رهبری کرده است و بیشتر از آنکه در این بیانیه به افکار امام بپردازد و یا اگر نقدی مطرح است، از دریچه آراء و نظرات امام آن نقد را مطرح کنند، اما اگر همان یک بار که لفظ امام خمینی آمده را حذف کنیم، بیشتر به بیانیه اعلام انعزال خودشان از ادامه مسیر انقلاب است که به برخی موارد آن میپردازیم:
1 مجمع محققین بعد از بند ابتدایی و برشمردن آرمانهای انقلاب همچون "ایجاد حاکمیت مردم، رفع ناهنجاریهای اقتصادی، سیاسی و نفی ظلم، فساد، نابرابریها و فاصلههای فاحش طبقاتی و برقراری پرچم عدالت اجتماعی"، بهنحوی سخن میگوید که گویا در طول 40 سال گذشته هیچکدام از این آرمانها محقق نشده است: «نظام اقتصادی و سیاسی ایران در بستری افتاده که همخوانی قابل قبولی با آن آرمانهای والای انقلاب ندارد و از اهداف نخستین فاصله گرفته است، بهویژه اینکه دو پدیده زشت و ناهنجار فقر و غنا در نظام اقتصادی کشور نمایان شده و تورم فاحش بر معیشت مردم سایه انداخته است.... فساد سیاسی و اقتصادی که در تار و پود نظام رخنه کرده».
نه کسی در کشور منکر این مشکلات است و نه از آن رضایت دارد اما علاوه بر انتقاد باید مسئولیت آن را نیز بهعهده گرفت و برای آن راهحل و ایده داشت وگرنه مشکلات کشور قطعاً فهرست طولانیتری را در بر میگیرد.
از سال 68 و بعد از دفاع مقدس، قریب 24 سال مدیریت کشور در اختیار همفکران این دو تشکل اصلاحطلب (دولت های هاشمی، خاتمی و روحانی) بوده است و باید مشخص شود که در کدام دورهها این مشکلات تشدید شد یا به وجود آمد، قصور و تقصیرها در کجا بوده است و برای حل آن چه برنامهای دارند؟
از طرفی سیاهدیدن اوضاع و ایستادن انقلاب در نقطه صفر هم دور از انصاف است. مردم اگر نقدی دارند، همچنان از موضع آرمانهای انقلاب است. عدالت، آزادی، استقلال، حاکمیت مردم و... آرمانهایی بود که در سال 57 در شعارها متبلور میشد و نقد مردم به نبود عدالت یا محدود شدن آزادیها از موضع همان آرمانهای سال 57 است و نشان میدهد به تحقق وعدهها در بستر انقلاب امیدوارند اما افرادی که خود در پیروزی انقلاب دست داشتند، تمایل دارند با عینک بدبینی به تخطئه نهضت امام بپردازند.
2 بیانیه مجمع محققین با بیانیه این تشکل در سالگرد پیروزی انقلاب یک وجه مشترک دارد و آن هم شانه خالی کردن از بار مشکلاتی است که در طول سالهای بعد از انقلاب توسط حامیان این تشکل در قوه مجریه رخ داده است. در حالی که دولت سیزدهم همچنان مشغول آواربرداری از مشکلات دولت پیشین است و هنوز یک سال از روی کار آمدن دولت جدید نمیگذرد، نوشتهاند؛ چرا در دولت سیزدهم نابسامانیهای اقتصادی و سیاسی شدت گرفته است؟
اگرچه نقد نسبت به رویکردهای دولت در مسائل اقتصادی و سیاست مردمیسازی یارانه و جراحی اقتصادی، مطلوب و پیشبرنده است و رئیسجمهور هم در آخرین گفتوگوی تلویزیونی از منتقدان خواست این طرح را نقد کنند، اما سؤال اینجاست؛ چرا اعضای این تشکل به فساد گسترده در ماجرای ارز 4200 در دولت قبل واکنشی نشان نمیدادند و یا بهجای کلیگویی نسبت به معایب اقتصادی دولت، پیشنهاداتی را برای بهبود نظام اقتصادی و مدل حکمرانی دولت ارائه نمیدهند؟ و انتظار آن است بهجای برشمردن اشکالات و فهرست کردن آنها، به فکر راهحل و ایدههایی برای برونرفت از مشکلات باشند.
اعضای این تشکل اصلاحطلب، عمدتاً روحانیون حوزوی و دانشگاهی هستند که مدعای علمی دارند و انتظار میرود که این مدعا بر قلم و عمل آنها بیاید اما لحن بیانیه بهگونهای است که گویا یک تشکل دستهچندم سیاسی نوشته است.
3 بخش دیگری از بیانیه، گره زدن اقتصاد به دیپلماسی است؛ اگرچه باید رفع مشکلات و تحریمها از ابزار مذاکره و دیپلماسی نهایت بهره را برد، اما این بخش دیگر از این بیانیه نهتنها راهکار ارائه نمیدهد نمونه بارزی از زردنویسی است! اینکه "اقتصاد و معیشت مردم با تحریمها گره خورده"، "از بزرگترین خسرانهایی که در این سالها نصیب کشور شد، اتکای بیش از حد دیپلماسی به کشور روسیه بود"، بیش از آنکه نقد سیاست خارجه دولت وقت باشد، نوعی کپیبرداری مطالب شبکههای خارجنشین است؛ با وجود این، چرا از خساراتی که برجام به کشور وارد کرد سخنی نرفته است؟ اینکه در دولت گذشته که اقتصاد و دیپلماسی با هم گره خورده بود، آیا تورم و گرانی حل شد یا اینکه الآن دولت جدید باید در پی گرهگشایی از برجام باشد؟!
کلیدواژه تحریم که بیشتر از نام امام در این بیانیه آمده است و بر آن تأکید شده، ماحصل شورش سال 88 اصلاحطلبان علیه جمهوریت نظام است. خاطرات منتشرشده باراک اوباما در کتاب «سرزمین موعود» نشان میدهد که او چگونه تلاش کرد بعد از فتنه 88، تحریمهایی را علیه ایران وضع کند که تحریمهای دوران جرج بوش جمهوریخواه مقابل تحریمهای وی تنها جنبه نمادین داشتند؛ حتی در دولت روحانی که داعیه بلد بودن مذاکره داشت و زبان دنیا را میدانست، تحریمها بیشتر تشدید شد اما اعضای این تشکل و البته سایر اصلاحطلبان بیشتر بنا بر سکوت داشتند تا نقد به دولت وقت!
4 اگرچه نظیر همین بیانیه را مجمع محققین در آستانه سالگرد انقلاب در سال گذشته با همراهی مجمع روحانیون نوشت، اما اینکه رسانه متعلق به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام آن را منتشر و برجسته میکند، جای سؤال است، رسانهای که باید ناشر افکار امام و مقابله با تخریب امام باشد، تریبونی برای بیانیههایی شده است که بیشتر بوی نفی اندیشه امام و دوری جستن از انقلاب از آن به مشام میخورد.
این سایت خبری در بخش «درباره ما» هدف خود را پاسداشت و ترویج اندیشههای رهبر کبیر انقلاب اسلامی میداند و مدعی است در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی و تعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی (س) و شهیدان انقلاب اسلامی فعالیت میکند، اما متأسفانه بهویژه در سالهای اخیر مشی این رسانه قرار گرفتن در اردوگاه رسانههای اصلاحطلب بود و حتی بیشتر از آنکه جناحی عمل کند، گاه تریبون را در اختیار افرادی قرار میدهد که چندان عرقی به امام و انقلاب نداشتهاند.