سه‌شنبه 6 آذر 1403

درخواست 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا / 3835 فوتی در دو هفته اخیر / منتظر رکوردهای تازه باشیم + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
درخواست 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا / 3835 فوتی در دو هفته اخیر / منتظر رکوردهای تازه باشیم + نقشه و نمودار

بررسی روند فعالیت ویروس دلتا در دو هفته اخیر نشان می‌دهد ویروس منحوس همچنان درحال گسترش دامنه فعالیت‌هایش در اقصی نقاط کشور است.

به‌گزارش مشرق، 18 ماه از آغاز همه‌گیری کرونا گذشته و اکنون در سیر صعودی پیک پنجم با فعالیت ویروس دلتا قرار گرفته‌ایم. کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به قدرت سرایت‌بسیار بالای ویروس دلتا که هم اکنون در جای جای کشور فعال شده معتقدند برای جلوگیری از ادامه روند بحرانی و صعود شاخص‌ها در روزهای آتی بهترین و کم هزینه‌ترین راهکار تعطیلی دو هفته‌ای کشور به صورت کامل با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی است.

این گروه تاکید دارند با درنظر گرفتن کاهش قابل توجه رعایت پروتکل‌ها از سوی هموطنان و روند افزایشی شاخص‌ها در دوره‌های میان مدت لازم است برای مهار ویروس سرکش و چموش دلتا این قرنطینه به صورت کامل اجرایی شود؛ چون در غیر این صورت تبعات فعالیت دلتا برای نظام بهداشت ودرمان ایران مشکلات عمده‌ای ایجاد می‌کند و احتمالا تاب‌آوری آنها یارای مقابله به ویروس دلتا را نخواهد داشت.

در این زمینه کارشناسان با اشاره به شاخص‌ها می‌گویند: بررسی دو هفته‌ای تغییر آمارها نشان می‌دهد از تاریخ 27 تیرماه 1400 جهش میزان بیماران جدید شناسایی شده بیانگر رشدی معادل 46.5 درصد، میزان بستری‌ها 73.1 درصد، بستری در بخش مراقبت‌های ویژه 25.3 درصد و نهایتا رشد 87.6 درصدی موارد مرگ داشته‌ایم که روند با درنظر گرفتن آغاز تعطیلات شش روزه اخیر اواخر هفته آینده کاملا نشان می‌دهد که واقعیت دلتا و قابلیت مشکل آفرینی آن چیست؟

کارشناسان با تاکید براینکه تعطیلات شش روز دولت نه تنها اثرگذاری مثبتی برای جلوگیری از گسترش ویروس دلتا در ایران نداشت معتقدند: این تعطیلات به نوعی به آتش زیرخاکستر همه‌گیری دمیده است و اکنون باید منتظر دستاوردهای منفی این اتفاق غیرکارشناسی باشیم که برای مدیریت آن اگر زودتر اقدام نکنیم تبعات سنگین و نگران کننده‌ای را تجربه می‌کنیم تا جایی که احتمالا مرداد 1400 رکوردی شوم از موارد فوتی در 18 ماه اخیر خواهد شد.

استان آذربایجان غربی

جواد آقازاده، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: با فوت هفت نفر دیگر همانند دیروز، شمار فوتی‌ها به چهار هزار و 912 نفر رسید.

وی تصریح کرد: همچنین موارد جدید ابتلا به کرونا 664 نفر بوده و تاکنون در مجموع 195 هزار و 470 نفر در استان آذربایجان‌غربی به این بیماری مبتلا شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: در شبانه روز گذشته 471 بستری مشکوک و 211 بستری آی سی یو در بیمارستان‌ها به ثبت رسید.

وی افزود: تعداد بستری سندروم حاد تنفسی نیز یک هزار و 90 نفر و تعداد افراد بیماری که تحت ونتیلاتور قرار گرفتند 31 نفر شد.

آقازاده گفت: همچنین تعداد دو هزار و 527 نفر واکسن دریافت کردند تا تعداد کل واکسیناسیون به 381 هزار و 830 نفر برسد.

استان کرمان

حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه کرمان یکی از بحرانی‌ترین استان‌های کشور در بروز کرونا است اظهار داشت: نسبت به پیک قبل کرونا بیش از 30 درصد تعداد بیماران کرونایی در استان کرمان افزایش یافته و تخت ها به شدت در حال اشغال شدن و بیماران بدحال تر هستند.

وی با اشاره به اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان به کمتر از 40 درصد کاهش یافته گفت: در حال حاضر نزدیک به هزار و 700 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان بستری هستند که از این تعداد حدود هزار و 100 بیمار در حوزه علوم پزشکی کرمان بستری است و ما ظرفیت سازی می کنیم تا بیماران در راهرو و یا روی برانکارد بستری نشوند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 53 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 586 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 95 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 213 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 73 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 86 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 212 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 28 هزار 917 مورد رسیده است.

وی به فوت 16 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 571 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 374 هزار و 667 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 88 هزار و 198 مورد است.

استان بوشهر

سعید کشمیری، از تزریق حدود 200 هزار واکسن کرونا در این استان خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد 26 هزار نفر 2 دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه اکنون افراد بالای 45 سال در حال دریافت واکسن هستند افزود: 64 درصد جمعیت 45 سال به بالاتر، 35 درصد جمعیت 45 تا 50 سال، 66 درصد جمعیت 50 تا 60 سال و 81 درصد افراد 60 سال به بالاتر در استان بوشهر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از آغاز تزریق واکسن کرونا به فرهنگیان استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: مددجویان زندان‌ها، کارکنان ندامتگاه‌ها، بیماران خاص و برخی از کارکنان گروه بهداشت و درمان در حال دریافت واکسن هستند.

وی روند ابتلا به بیماری کرونا در استان بوشهر را صعودی دانست و خاطر نشان کرد: روز گذشته 670 نفر بیمار جدید شناسایی شد و 152 نفر در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند.

کشمیری، با اشاره به ثبت 10 فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا تصریح کرد: روز گذشته 6 آقا و 4 خانم با سن 45 تا 84 سال در استان بوشهر به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند و تعداد جان‌باختگان کرونایی استان به یک‌هزار و 431 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 55 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 20 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله به کرونا استان بوشهر از اشغال همه تخت‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: 728 نفر اکنون در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند که نشان از تکمیل ظرفیت تخت‌ها است.

استان مرکزی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داش: شمار مبتلایان جدید کرونا در استان مرکزی بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی به 322 مورد رسید.

سیدمحمد جمالیان افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، 61 نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: 261 نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بوده‌اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: با احتساب 322 مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 69 هزار و 288 نفر رسیده است.

جمالیان بیان کرد: در طی 24 ساعت گذشته 3 مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتی‌ها به دو هزار و 260 نفر رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خطاب به مسئولان نیز گفت: خارج از سند ملی تقاضای واکسیناسیون از دانشگاه نداشته باشید، برنامه واکسیناسیون افراد بر اساس سند ملی در استان مرکزی انجام شده و می‌طلبد که مدیران خارج از سند ملی تقاضای واکسیناسیون از دانشگاه نداشته باشند.

وی افزود: با وجود افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان مرکزی هیچ‌گونه اقدامی مبنی بر کمک به کادر درمان در هفته گذشته انجام نشده‌است.

جمالیان ادامه داد: تالارها، باغ‌ها، شهربازی و باشگاه‌های ورزشی استان مرکزی با وجود آغاز پیک پنجم کرونا فعال هستند و برای مقابله با شیوع سریع و بالای سویه دلتا در استان، نیاز است با ورود دستگاه‌های متولی زمینه تعطیلی این واحدها فراهم شود.

رئیس علوم پزشکی اراک به کاهش شدید درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: بدهی دانشگاه علوم پزشکی اراک در حوزه دارو 960 میلیارد ریال شده، اما با وجود این بدهی وضعیت انبارهای دارویی استان مناسب است.

جمالیان خاطرنشان کرد: 196 هزار و 373 نفر در استان مرکزی تاکنون دز نخست و 71 هزار و 330 نفر دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده و سرعت واکسیناسیون در استان با اقدامات انجام شده در حال افزایش است و بر اساس اطلاعات موجود میزان درگیری و مرگ و میر افراد بالای 65 سال که واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند به بیماری کرونا در استان مرکزی روند کاهشی داشته و تنها یک فرد 95 ساله که این واکسن را دریافت کرده بر اثر این بیماری جان باخته است.

استان خراسان شمالی

استان خراسان شمالی که این روزها با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کند, با کمبود کادر درمان و امکانات درمانی نیز مواجه است اما در این میان انتشار تصاویری از فداکاری یک پرستار فاروجی در بخش بیماران کرونایی, روح امید را دوباره زنده کرد.

پیمان فیضی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در توضیح این تصاویر اظهار داشت: این تصاویر مربوط به یک پرستار اورژانس بیمارستان شهدا فاروج است که سرم به دست در حال خدمت به بیماران کرونایی است.

با توجه به حجم سنگین بستری بیماران کرونایی در روزهای اخیر و ظرفیت کم کادر درمانی و فضای بیمارستانی خراسان شمالی, پرستاران این روزها در شیفت‌هایی طولانی در حال خدمت به مردم هستند که این موضوع بار سنگین جسمی و روحی را به کادر درمان منتقل کرده و باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است.

هم‌اکنون, 466 بیمار دارای علایم بیماری کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

استان اصفهان

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 3005 نفر بودند که 1420 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 469 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 300 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2508 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 355 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 24 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 16 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان ایلام

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 44 هزار و 388 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 300 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 268 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 108 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 41 هزار و 998 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان ایلام و یک مورد مربوط به شهرستان دره شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 832 نفر بوده است.

استان البرز

مهرداد بابایی، در مورد آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 3400 شهروند استان البرز به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز مراجعه کردند.

وی افزود: به دلیل بی توجهی و عادی انگاری در شرایط کرونایی میزان مراجعات بیماران غیر کرونایی نیز به مراکز درمانی استان رشد قابل توجهی داشته است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه ظرفیت تخت‌های کرونایی در استان تکمیل شده است و در حال حاضر به صورت ساعتی و بسیار مشکل مدیریت می شود، بیان کرد: در حال حاضر برای بستری بیماران مشکلات زیادی داریم.

بابایی با بیان اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی برای مقابله با شرایط کرونا باید جدی گرفته شود، ادامه داد: در حال حاضر بیماران اورژانسی غیر کرونایی به شدت افزایش یافته است.

استان خراسان جنوبی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در شبانه روز گذشته 96 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 41 بیمار جدید شامل 27 مورد بستری و 14 مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 14 مورد از بیرجند، بشرویه، نهبندان و درمیان هر کدام یک مورد، زیرکوه و سربیشه هر کدام 2 مورد، قاین 7 مورد و طبس 13 مورد جدید شناسایی شد.

وی با بیان اینکه همچنین از 854 تست سریع 279 بیمار جدید شناسایی شد، بیان کرد: در حال حاضر 330 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 183 نفر دارای تست کرونای مثبت هستند که از این تعداد 20 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 6 نفر وخیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تا روز گذشته 67 هزار و 534 تست مولکولی کرونا در استان انجام شد که 24 هزار و 86 بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شد.

مهدی زاده با بان اینکه در شبانه روز گذشته با ثبت 3 مورد فوت جدید در استان تعداد فوتی‌های کرونا در استان به 959 نفر رسید، یادآور شد: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 109 هزار و 380 نفر رسید و تا کنون 29 هزار و 555 نفر نیز واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان هرمزگان

دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: شرایط هرمزگان در حال حاضر بسیار بحرانی است و آمارهای مختلف روندی صعودی دارند.

وی افزود: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 401163 و اکثر تست‌های اخیر مثبت بوده و روند بیماریابی رشد دارد.

نوروزیان گفت: روند بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌های استان صعودی است و تخت‌های فعلی با توجه به حجم مراجعات پاسخگو نیست، از این رو با توجه به شدت بیماری بیماران زیادی در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 1113 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 128 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 23 بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دیگر آمار نگران کننده رشد فزاینده بیمارانی است که در منازل خود قرنطینه هستند در حال حاضر در استان این بیماران مرز 16 هزار را شکسته و به 16333 نفر رسیده است.

وی تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 8 بیمار دیگر شامل 5 مرد و 3 زن در محدوده سنی 38 الی 90 سال از شهرستان‌های بندرعباس (چهار نفر)، رودان (2 نفر)، قشم، پارسیان هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1707 نفر رسید.

منبع: تسنیم
درخواست 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا / 3835 فوتی در دو هفته اخیر / منتظر رکوردهای تازه باشیم + نقشه و نمودار 2
درخواست 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا / 3835 فوتی در دو هفته اخیر / منتظر رکوردهای تازه باشیم + نقشه و نمودار 3
درخواست 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا / 3835 فوتی در دو هفته اخیر / منتظر رکوردهای تازه باشیم + نقشه و نمودار 4
درخواست 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا / 3835 فوتی در دو هفته اخیر / منتظر رکوردهای تازه باشیم + نقشه و نمودار 5