چهارشنبه 7 آذر 1403

در میزگرد ایرنا تاکید شد: خودباوری دفاع مقدس راهگشای توسعه کشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
در میزگرد ایرنا تاکید شد: خودباوری دفاع مقدس راهگشای توسعه کشور

اصفهان - ایرنا - دفاع مقدس زیباترین تابلوی ایثار، فداکاری، خودباوری، خلاقیت و شهادت طلبی و ایمان ملت ایران که نقش آفرینی رزمندگان و نیروهای مسلح آن را در تاریخ ماندگار کرده است و به تاکید جمعی از فرماندهان نیروی هوایی در میزگرد ایرنا این ظرفیتهای کم نظیر به عنوان سرمایه اقتدار نظام باید برای توسعه امروز کشور بکارگرفته شود.

رزمندگان جان برکف و نیروهای مسلح با اقتدار پس از حمله رژیم بعث عراق به خاک ایران به صورت همه جانبه و با بکارگیری تمام دانش و ظرفیت خود و با تکیه بر قدرت ایمان در مقابل این نبرد نابرابر تا پای جان ایستادگی کردند و شکست دشمن زبون و هم‌پیمانان تا دندان مسلح او را رقم زدند.

دفاع مقدس تبلور و نماد عینی از عزت، ایستادگی، همدلی، بصیرت، دشمن‌شناسی، جوانمردی و خودشناسی و تلاش فراگیر همه اقشار جامعه برای پیشرفت و توسعه کشور بود که افراد با تخصص و حرفه خود در این میدان نبرد حاضر شدند و به وظیفه خود عمل کردند.

روزهای جبهه و جنگ سرشار از درس‌هایی بود که بهره‌گیری از این عبرت و الگوها برای خروج از مشکلات و رسیدن به قله‌های عزت و تعالی یک امر ضروری و موضوعی اساسی و غیرقابل انکار است که باید نظام آموزشی، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی برای انتقال مفاهیم گام بردارند.

در هشت سال نبرد حق علیه باطل نیروهای و ظرفیت‌های زیادی نقش آفرینی کردند که نقش نیروی هوایی در طول این دوران در اذهان ماندگار و این نیرو همواره در تقابل با دشمن نقش و عملکرد عملیاتی، پشتیبانی و حمایتی برای سایر نیروها داشته که در گنجینه خاطرات دفاع مقدس ثبت شده است.

خلبانان نیروی هوایی ارتش علاوه بر انجام عملیات‌های آفندی و پدافندی، انتقال مجروحان، انتقال ادوات و تجهیزات به مناطق جنگی، اسکورت کاروان‌های تجاری و نفتکش‌ها و انجام عملیات‌های شناسایی و تجسس را برعهده داشتند که در این مدت 210 خلبان شهید، 89 خلبان جانباز و 52 خلبان آزاده تقدیم انقلاب اسلامی شد.

عملیات 140 فروندی و انهدام تجهیزات و تاسیسات نیروی هوایی عراق، عکس‌برداری هوایی از مناطق دشمن، بمباران پایگاه هوایی کرکوک، عملیات قطع صدور نفت عراق، انهدام بندرها و تاسیسات عراق، پشتیبانی از عملیات مروارید، حمله به پایگاه هوایی الولید (H3)، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات طریق القدس، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات فتح‌المبین، پشتیبانی از عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات والفجر 8، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات کربلای پنج و جلوگیری از برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در بغداد تنها بخشی از فعالیت‌های تیز پروازان آسمانی در دوران دفاع مقدس است.

دریای عظیم رشادت های خلبانان و سایر نیروهای این یگان نظامی باید نسل به نسل انتقال پیدا کند و شیوه‌های رفتاری و اخلاقی آن‌ها الگویی برای نسل جدید جامعه باشد که با توجه به ضرورت ارج نهادن به رشادت های رزمندگان، بیان خاطرات و انتقال آن به روش‌های نوین مثل فیلم، تولیدات رسانه‌ای و محتواهای دیجیتال یک ضرورت برای جامعه امروز است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی استان اصفهان در همین راستا میزگرد خبری با عنوان " نقش نیروی هوایی در دفاع مقدس و ضرورت های امروز" با حضور امیر سرتیپ خلبان سعید فتاح فرمانده پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان، حجت الاسلام احمدرضا سبحانی رئیس عقیدتی سیاسی پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان، سرهنگ احمد نجفی و سرهنگ عباس مهوری از فرماندهان این پایگاه برگزار کرد.

توان نظامی ایران لرزه به جان عراق انداخت

فرمانده پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان گفت: در روزهای اولیه جنگ تحمیلی توان نظامی و قدرت هوابرد نیروی هوایی ایران، لرزه به جان ارتش عراق انداخت.

امیر سرتیپ خلبان سعید فتاح در این میزگرد ایرنا با تشریح بخشی از اقدامات نیروی هوایی جمهوری اسلامی در دفاع مقدس اظهارداشت: چنگ هشت ساله به گونه‌ای به کشورمان تحمیل شد که آمادگی برای چنین وضعیتی وجود نداشت و از طرف دیگر تمام توان غرب از دولت بعث عراق پشتیبانی می‌کرد اما با وجود چنین وضعیتی در همان روزهای اول جنگ دشمن با ترس و عقب نشینی روبرو شد.

وی ادامه داد: دشمن در عملیات هوایی بوشهر اولین ضربه را خورد و عملیات هوایی کمان 99 با ظرفیت 140 فروند هواپیما دشمن محاصره و دولت عراق پیش بینی چنین توانی را از ایران نداشت که یگان هوایی کشور با انسجام و هماهنگی کامل در برابر آن‌ها ایستادند و در 6 ماهه اول جنگ به نیروی‌های عراقی توسط جنگنده‌های ایرانی شکار می‌شدند.

وی وجود هماهنگی و همدلی در بین نیروی‌های مسلح در دفاع مقدس را یک ظرفیت عظیم برشمرد و خاطرنشان‌کرد: در آن دوران شهیدان بزرگی مثل بابایی، دوران و اردستانی تربیت شدند و خط فعال هوایی کشور برای دفاع از خاک و ارزش‌ها، توان خود را به نمایش گذاشت و اگرچه در دوران جنگ خط قطار توسط دشمن زده شد اما در این مدت هیچ گاه خط هوایی تعطیل نشد.

روحیه و تفکر دفاع مقدس حلال امروز مشکلات کشور

این رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به خودباوری که در بین نیروهای ایران در آن دوران وجود داشت، تصریح کرد: امروز برای برون رفت از مشکلات کشور به همان روحیه و تفکر نیاز داریم تا با مشکلات مقابله و در برابر همه تهدیدها و تحریم‌ها پیروز شویم.

وی خودکفایی را از دیگر دستاوردها و نقاط مثبت دوران جنگ بیان کرد و یادآور شد: در آن زمان تهدید و تحریم‌های دشمن زیاد بود اما دانش و مهارت نیروهای جوان و توانمند بکار گرفته شد و این روند تاکنون نیز ادامه داشته که ساخت هواپیمای کوثر و توسعه تجهیزات نظامی در تمامی رده‌ها از این موضوع حکایت دارد.

وی تاسیس دانشگاه خلبانی، تولید تجهیزات نقطه زن و تولید و تعمیر تجهیزات پروازی را از اتفاقات پس از جنگ اعلام کرد و گفت: خودباوری دوران دفاع مقدس امروز در بین نیروهای مسلح و دانشگاهیان وجود دارد که توانسته‌ایم با تاسیس دانشگاه خلبانی و بهره‌گیری از دانش خلبانان حرفه‌ای کشور نیاز به دیگر کشورها نداشته باشیم و با ایجاد ارتباط بین دستگاه‌های نظامی با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان بسیاری از قطعات پروازی تولید و یا تعمیر می‌شوند.

وی اضافه‌کرد: تجربه جنگ تحمیلی، دور از دسترس دشمن بودن در حمله‌های نظامی را به فرماندهان و یگان‌های نظامی آموخت و از این جهت تجهیزات نقطه زن در زمان حاضر تولید و برای حمله‌های احتمالی در کشور وجود دارد.

فرمانده پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان با بیان اینکه اولین جهادخودکفایی نیروهای مسلح در نیروی هوایی ارتش تاسیس شد، خاطرنشان‌کرد: این سازمان بستر مناسبی برای تعامل و ارتباط بین صنعت نظامی و دانشگاهیان برای خودکفایی در تجهیزات نظامی بوده و در استان اصفهان نیز یگان هوایی ارتش آمادگی تعامل و همکاری با نهادهای علمی و آموزشی را دارد.

حفظ تمامیت ارضی با ایمان و خودباوری ملت 

وی خاطرنشان‌کرد: در دوران دفاع مقدس هیچ بخشی از کشور را از دست ندادیم و تمامیت ارضی حفظ شد و این تنها با ایمان، اعتقاد، خودباوری و تلاش همه جانبه ملت به ویژه جوانان محقق شد و امروز باید از آن دوران برای هدایت به سمت قله‌های سعادت و تبدیل به ابرقدرت جهانی الگوبرداری شود.

وی به خاطره‌ای از ورود خود به نیروی هوایی ارتش نیز اشاره کرد و گفت: در یکی از حمله‌های دشمن به خاک ایران در خوزستان، نحوه فعالیت نیروی هوایی را دیدم و این هماهنگی و انسجام بین نیروهای هوایی در پاسخ‌دهی به دشمنان جذابیتی را برای خلبان شدن در وجودم ایجاد کرد که وارد دانشگاه شدم و با الگوگیری از بزرگان این عرصه مثل شهید بابایی در مسیر خدمت به کشور در تلاش هستم.

شهید بابایی همیشه در میدان نبرد بود

امیر سرتیپ فتاح افزود: شهید بابایی در دوران خدمت خود دچار تجمل گرایی، غرور درجه و مقام نشد و در عملیات‌های هوایی همیشه در میدان بود و پیش از اعزام نیروها وضعیت را با انجام پروازهایی رصد می‌کرد.

اقتدار کشور به دانشمندان و جوانان امروز است

وی به منشور اخلاقی مقام معظم رهبری با عنوان بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و اظهارداشت: تکیه بر دانش و تلاش جوانان از مولفه‌های مهم و اساسی و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و نیروی هوایی ارتش در این راستا برای خودکفایی و توسعه تجهیزات نظامی از توان و دانش جوانان استفاده می‌کند و برای تعامل و همکاری آمادگی دارد.

به اعتقاد امیر فتاح، توان و اقتدار کشور به دانشمندان و جوانان امروز است و بدون چنین ظرفیت‌هایی قادر به افتخار به تجهیزات نظامی نیستیم و نیروی انسانی توانمند بیش از تجهیزات کارگشاست که باید بستر و شرایط برای فعالیت این قشر فراهم شود.

وی با بیان اینکه در دوران طاغوت ارتباط بین مردم و ارتش معنایی نداشت و فرماندهان آن دوران درهای ورودی ارتش را بسته بودند، خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی تعامل و همکاری با نیروهای مسلح یک اصل محسوب و نیروی هوایی ارتش در تمامی استان‌ها امکان تعامل را فراهم کرده و ایده‌ها و طرح‌های پیشنهادی مورد بررسی و از آن‌ها برای رفع نیاز کشور استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه استان اصفهان مهد صنعت و دانش است، گفت: این ظرفیت با سایر نهادها مثل دستگاه های نظامی ارتباط برقرار کند و تامین نیازها پیشگام شوند که در زمان حاضر دانشگاه صنعتی و نیروی هوایی چنین همکاری مشترکی را دارند.

فعالیت عام المنفعه نیروی هوایی در دوران صلح

فرمانده پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان با اشاره به امنیت و آرامش کشور گفت: نیروی هوایی با تمام تلاش خود امنیت را در آسمان‌ها تامین می‌کند و اجازه فعالیت جاسوسی و نظامی را در آسمان را به دشمنان نمی‌دهد که عملیات دستگیری و فرونشاندن هواپیمای حامل ریگی از اقدامات این یگان است.

وی خاطرنشان کرد: در زمان بحران مثل سیل، زلزله و شرایط سخت کرونا نیروی هوایی نقش خود را ایفا می‌کند که جمع‌آوری کمک‌های مردمی و انتقال آن‌ها به مناطق سیل زده و همچنین کمک به مردم نیازمند اصفهان در قالب رزمایش همدلی از فعالیت‌های پایگاه شهید بابایی اصفهان است.

جذابیت عملیات هوایی به دیگر نیروها انگیزه می‌داد

رئیس عقیدتی و سیاسی پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان گفت: جذابیت و پیچیدگی عملیات هوایی به دیگر نیروها در دوران دفاع مقدس انگیزه می‌داد.

حجت الاسلام احمدرضا سبحانی ادامه داد: این نیروی نظامی با بکارگیری تجربه و دانش خود علاوه بر اجرای عملیات‌های مختلف در پشتیبانی و بررسی اولیه عملیات‌های نظامی با رزمندگان همکاری و مشارکت داشت.

وی ادامه داد: جهاد یکی از مولفه‌های اساسی و مهم در دین اسلام است که مانع از پیشرفت دشمن و تخریب جایگاه و امکانات مسلمانان می‌شود و برای این اقدام انسانی و اسلامی اجری عظیم مثل ایجاد دری در بهشت به نام جهاد در نظر گرفته شده و کسانی که در این مسیر گام بر می‌دارند سعادت‌مند خواهند شد.

با وحدت مانع تفرقه برای فرصت سازی دشمن باشیم

وی به نقش جهاد در دوران صلح و آرامش کشور اشاره‌ک رد و گفت: امروز باید آمادگی لازم برای تامین تجهیزات نظامی و پیش بینی‌ها برای حمله احتمالی دشمن را داشته و همچنین با وحدت و همبستگی مانع از تفرقه برای فرصت‌سازی دشمن باشیم.

به اعتقاد رئیس عقیدتی و سیاسی پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان تقویت باورهای دینی در بین مردم و مسئولان برای حفظ کشور و ارزش‌ها و جلوگیری از ترویج فرهنگ غلط غرب و همچنین پیشرفت و توسعه جامعه لازم است.

تاسیس جهادخودکفایی در نیروی های مسلح برای اولین بار در نیروی هوایی

یکی از فرماندهان پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان گفت: رزمندگان در دوران دفاع مقدس حامی همدیگر بودند و زنجیره به هم پیوسته‌ای برای دفاع از کشور داشتند.

سرهنگ احمد نجفی در این میزگرد ایرنا با بررسی وضعیت همبستگی نیروهای ایرانی گفت: رزمندگان با مجروح و یا شهید شدن یکی از افراد علاوه بر امداد رسانی اجازه نمی‌دادند اسلحه او بر زمین بماند و مسیر اقدامات نظامی آن شخص را ادامه می‌دادند.

وی ادامه‌داد: دشمن تصور و احتمالی از این ظرفیت و توان نظامی را از ایران نداشت و نیروی هوایی با توان و قابلیت خاصی از رزمندگان زمینی و هوایی پشتیبانی می‌کرد.

وی به اقدامات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون پرداخت و اظهارداشت: این یگان نظامی به عنوان اولین ارگان به انقلاب پیوست و در آن رژه هوایی و همچنین اسکورت و انتقال بنیان گذار انقلاب اسلامی به کشور نقش خود را ایفا کرد.

به گفته این فرمانده نظامی قبل از دوران دفاع مقدس اولین اسیر و شهید مربوط به نیروهای هوایی بود و در دوران دفاع مقدس اولین عملیات مهم نظامی به نام کمان 99 توسط نیروی هوایی انجام شد و در تمامی عملیات‌ها این نیرو وارد عمل می‌شد و انجام اقدامات عکسبرداری و بررسی صحنه را انجام می‌دادند و این فعالیت‌های آن‌ها تا پشتیبانی از سایر یگان‌ها و رزمندگان ادامه داشت.

وی عملیات اچ -3 را در دوران دفاع مقدس یک مولفه قدرت و افتخار برای نیروی هوایی ارتش برشمرد و گفت: این ماموریت با افتخار که دارای ابعاد مختلفی مثل زمان طولانی پنج ساعته پرواز بود که پس از آن صدام به دلیل شکست، 15 نفر از نیروهای خود را به دلیل قصور و کوتاهی اعدام کرد.

وی اضافه‌کرد: تاسیس جهادخودکفایی در نیروی های مسلح برای اولین بار در نیروی هوایی انجام شد و این نهاد ثمره‌های زیادی را برای توسعه تجهیزات نظامی و خودکفایی و کاهش وابستگی داشته است.

وی به خاطره ای از دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: با دیدن تشیع جنازه شهیدان و ابهت و همبستگی در این مراسم‌ها زمینه حضور و تقویت انگیزه برای دفاع از خون شهدا و حفظ کشور در بین جوانان ایجاد می‌شد و این تشیع جنازه‌ها قوت قلبی برای خانواده شهدا بود.

رشادتهای دفاع مقدس به بازگویی بیشتری نیاز دارد

یکی دیگر از فرماندهان پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان گفت: دشمن پیش بینی از ظرفیت نظامی هوایی ایران در جنگ نداشت و به همین خاطر به ایران حمله کرد.

سرهنگ عباس مهوری با اشاره به رشادت‌های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس افزود: رشادت‌های زیادی در آن دوران انجام شد که جای گفت و گو بسیاری دارد که خودباوری و اعتقاد نیروهای کشورمان دشمن را با تمام توان و ظرفیت مجبور به عقب نشینی و پرداخت غرامت کرد.

وی ادامه‌داد: در درون کشور دچار اختلاف و مناقشات پس از پیروزی انقلاب بودیم که دشمن به کشورمان حمله کرد اما احساس مسئولیت و وجدان اخلاقی در بین مردم مانع از بی تفاوتی شد و همه برای دفاع از انقلاب و نظام اسلامی به میدان آمدند تادشمن در این حوزه شکست خورد.

استان اصفهان در دفاع مقدس افزون بر 23 هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
در میزگرد ایرنا تاکید شد: خودباوری دفاع مقدس راهگشای توسعه کشور 2
در میزگرد ایرنا تاکید شد: خودباوری دفاع مقدس راهگشای توسعه کشور 3
در میزگرد ایرنا تاکید شد: خودباوری دفاع مقدس راهگشای توسعه کشور 4