دلایل مخالفت رهبر انقلاب با برجام 2 و 3 چه بود؟ / پشت پرده قهرمان سازی از شرور مشهدی توسط ضد انقلاب
در طول 2 ماه اغتشاش و ایجاد ناامنی از سوی جریان تروریستی آشوب، اوباش اغتشاشگر بیش از 100 نفر از نیروهای مدافع امنیت از قبیل نیروهای انتظامی، بسیجی، پاسدار و ماموران امنیتی را به شهادت رساندند.
سرویس سیاست مشرق - در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم. در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*******
روزنامههای امروز یکشنبه ششم آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که بیانات رهبر معظم انقلاب در هفته بسیج؛ بحثها و تصاویر بعد از برد ایران مقابل ولز، روایت شکست نقشه منطقهای آمریکا و تغییر ادبیات تقابل اروپا با ایران در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
در نشست صمیمی رهبر انقلاب با بسیجیان، ایشان باطرح این سوال که «چگونه مشکل آمریکا با ایران حل میشود»، گفتند که این یک سوال جدی و واقعی است و قصد دعوا نداریم. آیا مشکل با نشستن و مذاکره کردن و تعهد گرفتن از آمریکا حل میشود؟ این سوال مورد توجه بسیاری از روزنامهها قرار گرفته است.
روزنامه هممیهن در تیتر اول خود با عنوان دلایل مخالفت با برجام 2 و 3 نوشته است:
با اشاره به شکست طراحی آمریکا برای از بین بردن حزبالله و اَمل در لبنان و همچنین ناکامی در عراق و سوریه با وجود چندین هزار میلیارد دلار هزینه و هزاران ساعت کار فکری با بهکارگیری صدها متفکر تأکید کردند: این نقشه و توطئه در منطقه، با نیروی عظیم و کارآمد جمهوری اسلامی خنثی شد و مظهر و پرچم این نیروی عظیم، شخصی به نام «حاج قاسم سلیمانی» بود.
بنابراین، اکنون مشخص میشود که چرا نام «حاج قاسم» تا این حد برای مردم ایران، محبوب و برای دشمنان، تا این حد ناراحتکننده است.
با این تحلیل کلان است که میتوان فهمید علت اصرار دشمن بر برجامهای 2 و 3 چه بود که در داخل نیز عدهای لابد از روی غفلت حرف آنها را تکرار میکردند». ایشان در این زمینه افزودند: برجام 2 یعنی ایران حضور منطقهای خود را کاملا رها کند و برجام 3 یعنی ایران متعهد شود که هیچ سلاح راهبردی و مهم مانند موشک و پهپاد تولید نکند تا در مقابل تهاجم، دست خالی باشد.
روزنامه جوان نیز با تحلیل محتوایی سخنان رهبر انقلاب نوشته است:
رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان دیروز خود در اجتماع بسیجیان با اشاره به طراحی امریکاییها که حدود 15 سال پیش به وسیله شخصیتهای برجسته این کشور افشا شد، گفتند: «طراحی آنها این بود که شش کشور عراق، سوریه، لبنان، لیبی، سودان و سومالی را ساقط کنند تا در نهایت، امتداد و عمق راهبردی ایران در منطقه از بین برود و با تضعیف کشور، در نهایت خود نظام جمهوری اسلامی ایران ساقط شود.
اما سخنان رهبر معظم انقلاب ناظر به کدام طراحی بود و شخصیت برجسته امریکایی که این طرح را افشا کرد، که بود. ماجرا به روزهای پس از 11 سپتامبر سال 2001 بازمیگردد که ژنرال وسلی کلارک، فرمانده سابق نیروهای ناتو، سال گذشته در سخنانی، به مرور خاطرات روزهای پس از 11 سپتامبر میپردازد و عنوان میکند که امریکا از همان روزهای نخستین پس از این حادثه به دنبال حمله و اشغال هفت کشور از جمله ایران بوده است!
در ادامه این گزارش آمده است:
او در این گفتگو عنوان میکند: «یکی از ژنرالها من را صدا کرد و گفت ما باید با یکدیگر سخن بگوییم. او به من گفت ما یک تصمیم گرفتهایم و میخواهیم به جنگ با عراق برویم. من گفتم جنگ با عراق؟ چرا؟ گفت نمیداند. او گفت آنها نمیدانند چه کار دیگری انجام دهند. من گفتم آیا اطلاعاتی پیدا کردهاند که نشان از ارتباط صدام با القاعده داشته باشد؟ گفت: نه اطلاعات جدیدی به دست نیامده است. آنها تصمیم گرفتهاند که به جنگ با عراق بروند. او گفت به نظر میرسد که ما نمیدانیم با تروریستها چه کار باید بکنیم. ولی ما ارتش خوبی داریم و میتوانیم دولتها را سرنگون کنیم. چند هفته بعد دو مرتبه به پنتاگون رفتم تا او را ببینم. در آن زمان ما در حال بمباران افغانستان بودیم. پرسیدم آیا ما هنوز قصد حمله به عراق را داریم، او گفت: قضیه از این هم بدتر است. از روی میزش کاغذی را برداشت و گفت من این را از اتاق وزیر دفاع آورده ام و سندی است که نشان میدهد ما چگونه قرار است که هفت کشور را در پنج سال تسخیر کنیم و اولین کشور هم عراق خواهد بود. بعد سوریه، لبنان، سومالی و سودان و در نهایت هم ایران. پرسیدم آیا این سند محرمانه است، او گفت: «بله».
روزنامه رسالت با اشاره به دیدار رهبر انقلاب و صدها نفر از بسیجیان نوشته است:
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز شنبه در دیدار صدها نفر از بسیجیان، تشکیل بسیج را از مهمترین و بزرگترین ابتکارات امام خمینی خواندند و با ذکر گوشههایی از برکات حضور بسیج در میدانهای مختلف 40 سال اخیر تأکید کردند: بسیج در جایگاه و شأنی بالاتر از یک سازمان نظامی، و درواقع یک فرهنگ و تفکر و گفتمان است که ظرفیت دارد کشور را درحرکت عظیم ملت، با گامهای بلند بهپیش ببرد. رهبر انقلاب، بدعهدی آمریکا در قضیه برجام یعنی برداشتن تحریمها در مقابل کاهش فعالیت صنعت هستهای را نمونه دیگری از بطلان حل مشکل با آمریکا از طریق مذاکره دانستند و افزودند: مذاکره، مشکل ما با آمریکا را حل نمیکند، بلکه باج دادن به آمریکا مشکل را حل میکند که البته بهیکبار باج دادن هم قانع نیستند و هر بار باج جدیدی خواهند خواست.
چرا در ماجرای تیم ملی، سعودی اینترنشنال در آفساید ماند؟
روزنامه فرهیختگان در گزارش امروز خود به مواضع تروریستی تلویزیون اینترنشنال پرداخته و نوشته است:
خبرنگارانی که در شرایط عادی، بین باقی اسامی خلاق و با معلومات، هیچوقت به چشم نمیآیند، حالا در این غوغایی که فحاشی جای سخن گفتن را گرفته، توانستند به افراد مطرح دوران تبدیل شوند. آنها چرا اجازه بدهند جامعه بعد از اینکه چند امتیاز از حاکمیت گرفت، به زندگی عادیاش برگردد؟ اگر زندگی در ایران عادی شود چه کسی دیگر به آنها توجه خواهد کرد؟ همینطور است هنرپیشههای بازنشسته و از دور افتاده، فوتبالیستهای فاصله گرفته با دوران اوج و بیرون از گود بازی و مربیگری، سیاسیون ورشکسته و افراد مختلفی از این قبیل در بالا و معادلهای بینام و نشان آنها در پایین جامعه بهعنوان گروهبانهای مجازی.
در ادامه گزارش فرهیختگان آمده است:
جدا کردن صف معترضان از افراد ویرانیطلب یا کاسبانی که با پول و دستور بیگانگان آشوبسازی میکنند، فقط این نیست که آنها را در مقام تئوری جدا کنیم و به یک گروه بگوییم حق با شماست و به گروه دیگر بگوییم نیست. این جداسازی باید به شکل عملی و میدانی انجام بگیرد و نیازمند به کار بردن ابزارهای نرم و بسیج تمام قوای عقلانی و عملی حاکمیت است.
در شرایطی که تلویزیون تروریستی آل سعود به سختی جنگ روانی علیه مردم ایران را پیش مببرد، رژیم سعودی در برابر اغتشاشات سکوت مطلق کرده است؛ روزنامه اعتماد در اینباره نوشته است:
در پشت پرده سکوت مقامهای رسمی عربستان سعودی یک موضع فعالتری وجود دارد: خاندان سلطنتی بودجه ایران اینترنشنال، یک شبکه تلویزیونی به زبان فارسی مستقر در لندن را تامین میکند که در سال 2017 و به عنوان یک رسانه مخالف حکومت ایران به راه افتاده است. استفاده از ماهواره در ایران ممنوع است، اما تخمین زده میشود که حدود 70 درصد از خانوارهای ایرانی ماهواره دارند و ایران اینترنشنال به منبعی برای پخش اخبار و ایجاد تفرقه در کشور بدل شده است. البته عربستان همچنان در داخل با مشکلاتی مواجه است. اصلاحات بنسلمان در داخل به مذاق همه خوش نمیآید و محافظهکاران با این اصلاحات مخالفند. از طرفی دولت سعودی زیر نظر محمد بن سلمان به دولتی به مراتب اقتدارگراتر از گذشته تبدیل شده است.
قهرمانسازی از قاتلان
پس از قاتل شهید کرمپور، جریان رسانهای آشوب پروژه تبرئه قاتل شهدای بسیجی مشهد را در دستور کار خود قرار داد؛ روزنامه وطن امروز با اشاره به این ماجرا نوشته است:
در طول 2 ماه اغتشاش و ایجاد ناامنی از سوی جریان تروریستی آشوب، اوباش اغتشاشگر بیش از 100 نفر از نیروهای مدافع امنیت از قبیل نیروهای انتظامی، بسیجی، پاسدار و ماموران امنیتی را به شهادت رساندند. اوباش تروریست در حالی نیروهای تامینکننده امنیت جامعه را مظلومانه به شهادت میرساندند، که این نیروها هیچ اسلحه گرمی در اختیار نداشتند. در یکی از این موارد، شهیدان بسیجی «دانیال رضازاده» و «حسین زینالزاده» عصر روز 26 آبانماه امسال با ضربات چاقوی اوباش اغتشاشگر در مشهد به شهادت رسیدند. به فاصله 48 ساعت پس از این اقدام تروریستی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی از دستگیری عامل به شهادت رساندن 2 جوان بسیجی حافظ امنیت در مشهد خبر داد.
در ادامه این گزارش آمده است:
مجیدرضا رهنورد، قاتل 2 شهید بسیجی مشهدی در اعترافات خود پس از دستگیری، اعتراف کرد 2 جوان بسیجی در مشهد را با ضربات چاقو به شهادت رسانده است. اما بهرغم این اعترافات صریح، جریان رسانهای آشوب با فعالیت گسترده خود در فضای مجازی، سعی در تبرئه این قاتل دارد. رسانههای ضدایرانی بدون اینکه از اقدام رهنورد حرفی بزنند، او را بیگناه (!) خوانده و با ایجاد کمپینی، خواستار آزادیاش شدند. حسابهای کاربری علی کریمی نیز که مدتهاست تبدیل به بلندگوی جریان آشوب شده و با تولید اخبار دروغ سعی در تحریک مردم و ادامهدار کردن اغتشاشات دارد، با انتشار تصویری از قاتل شهدای بسیجی مشهد، نوشت: فردا نوید دیگری را اعدام خواهند کرد، فرصتی نیست، صدای او باشیم.