یک‌شنبه 30 دی 1403

دیدار برجامی رابرت مالی و معاون وزیر خارجه کره جنوبی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دیدار برجامی رابرت مالی و معاون وزیر خارجه کره جنوبی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه با «چوی جونگ کان» معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی دیدار کرد.

مالی در پیامی توئیتری نوشت: «با چوی جونگ کان معاون وزیر امور خارجه جمهوری کره در پاریس دیدار کردم. تلاش کشورهایمان جهت ازسرگیری گفتگو‌های برجامی در وین و احیای توافق هسته‌ای را به بحث گذاشتیم».

معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی نیز در پیامی توئیتری نوشت: «سئول کمک‌های معنادار و فعال دیپلماتیک را در راستای ازسرگیری مذاکرات برجام در وین و حفظ روابط با تهران فراهم می‌کند».

این مقام کره‌ای هفته گذشته نیز از رایزنی با «علی باقری کنی» معاون وزیر خارجه ایران خبر داد. او در پیامی توئیتری نوشت: «من آقای باقری کنی گفتگو‌های صادقانه‌ای درباره اهمیت روابط تهران و سئول داشتیم و بر تلاش‌های مشترک برای حفظ این روابط تاریخی تاکید کردیم».

روابط ایران و کره جنوبی طی سال‌های گذشته بر سر عدم آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در بانک‌های کره‌ای و همراهی سئول با تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران دستخوش نوسانات فراوانی بوده است.

پیش از این «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود: «ما و جمهوری کره (کره جنوبی) درخصوص تسهیل بازگشت مشترک به تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم‌نظر هستیم. درخصوص مسئله‌ای که اشاره کردید، ما از اجرای قاطع تحریم‌های فعلی توسط جمهوری کره قدردانی می‌کنیم. این تحریم‌ها تا زمان بازگشت به تعهدات پابرجا خواهند ماند».

یران در سال 2015 به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشور‌های ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

دولت جو بایدن، علی‌رغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران از انجام اقداماتی که برای بازگشت به برجام ضروری بوده خودداری کرده و عملا پیگیری سیاست ترامپ را علیه ایران در دستور کار قرار داده است.

بایدن و مشاورانش گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند، اما می‌خواهند از بازگشت به برجام به عنوان «سکویی برای قوی‌تر و طولانی‌تر کردن» این توافق استفاده کنند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

رابرت مالی بعد از سفرش به منطقه غرب آسیا، برای رایزنی درباره مذاکرات متوقف‌مانده برجام روانه پایتخت‌های اروپایی شده است.

پایگاه آکسیوس نوشته رابرت مالی روز جمعه در پاریس با دیپلمات‌های ارشد فرانسه، آلمان و انگلیس درباره توقف مذاکرات هسته‌ای با ایران رایزنی خواهد کرد.

مالی و «دانیل بنیام»، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خلیج فارس از چهار روز پیش تور منطقه‌ای خودشان را با سفر به ابوظبی آغاز کردند و با شماری از مقام‌های ارشد اماراتی دیدار کردند. دیدار با «فواد حسین»، وزیر امور خارجه عراق بخشی از برنامه‌های آن‌ها در این سفر بود.

هیأت آمریکایی در ادامه به دوحه، پایتخت قطر سفر کرد و در آنجا با وزیر خارجه قطر که یک روز قبل‌تر با همتای ایرانی‌اش دیدار کرده بود رایزنی کردند.

آن‌ها در ادامه به عربستان سعودی سفر کردند. در ریاض، مقام‌های آمریکایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور رایزنی کردند. مالی سپس گفت‌وگویی تلفنی با وزیر خارجه بحرین داشت.