دیوار بورس فرو ریخت / دلار صعودی شد
اقتصادنیوز: در روزی که قیمت دلار در بازار آزاد وارد کانال 29هزار تومان شد، شاخص کل بورس تهران ریزش داشت و برای چندمین بار در هفته های اخیر کانال یکمیلیون و 400هزار واحد را از دست داد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، با این حال کارشناسان و فعالان قدیمی بازار به سهامداران توصیه میکنند به دلیل قیمت خوب و مناسب سهام شرکتها اقدام به خرید کنند و نگران سهم های خود نباشند، حتی با وجود آنکه شاخص بورس موقتا افت داشته باشند. اما رفت و برگشت شاخص به کانال یکمیلیون و 400هزار واحد هم موضوعی بود که دیروز موردتوجه کاربران بود و درباره آن زیاد نوشتند. آنان وعده سیدابراهیم رئیسی و تیم اقتصادی اش مبنی بر بازگرداندن آرامش به بازار سهام را یادآور می شدند و با مقایسه این وعده با وضعیت فعلی بازار نتیجه می گرفتند که بازار سرمایه قرار نیست به این زودی ها روی آرامش به خود ببیند و فعلا وضع به همین منوال ادامه خواهد داشت. یکی از این کاربران بورسی با بازنشر این خبر که «شاخص بورس بار دیگر کانال یکمیلیون و 400هزار واحد را از دست داد»، نوشت: «ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در تاریخ 9 آبان امسال گفته بود باید آرامش بر بورس حاکم شود!» کاربران همچنین درباره این اتفاق که شاخص یک هفته در میان محدوده یکمیلیون و 400هزار واحد را از دست میدهد و دوباره پس میگیرد، نوشتند. مثلا یکی از کاربران توییتر با کنایه نوشت: «بلندی های جولان بورس (شاخص یکمیلیون و 400) باز هم از دست رفت.»
*س_ صف نشینی برای خرید دلار_س*ورود دلار به کانال 29هزار تومانی هم همانطور که مشخص بود سوژه مهم دیگری برای بورسی های فضای مجازی بود که از آن غافل نبودند، بهویژه آنکه در روزهای اخیر هم صف های طولانی جلوی صرافی ها نظر همه را به خود جلب کرده است. روزنامه همشهری هم دیروز گزارشی درباره این صف ها نوشته و آن را ریشه یابی کرده بود. به ادعای این گزارش «این روزها فقط کافی است یک کارت ملی در جیب داشته باشید تا 4میلیون تومان سود مفت به جیب بزنید، زیرا صرافی های رسمی 2200 دلار آمریکا را، به قیمت هر دلار 2هزار تومان ارزان تر از کف بازار به مشتریان می فروشند.» کاربران فضای مجازی این اتفاق را ناشی از اقتصاد رانتی می دانستند و می گفتند همین صف ها میتواند عامل روانی برای گران شدن دلار باشد. سعید درخشانی که در بازار سهام هم فعالیت دارد یکی از کاربرانی بود که چنین نظری داشت و در صفحه شخصی اش در توییتر نوشت: «همین صف ایستادن ها و تشکیل صف به دلیل اصرار بر ارزان فروشی به عموم مردم سیگنال های بدی میده که حتما قراره گرون بشه که همش صفه و دارن میخرن!» او سپس وضعیت فعلی بازار ارز را با وضعیت سال گذشته بازار سهام مقایسه کرد و متذکر شد: «من به چشم خودم تو بازار سرمایه پارسال دیدم که ایجاد صف و هیجان چهجوری باعث رشد شدید قیمتها به عددهای عجیب و غریب شد.» در این میان کاربرانی هم بودند که مانند همیشه ترجیح می دادند با شوخی و کنایه انتقاد خود به وضعیت اقتصادی کشور را بیان کنند. مانند یکی از کاربران توییتر که نوشت: «قیمت دلار رفت بالای 29هزار تومان. وقتشه با یک دستور سریع، فوری و انقلابی قیمتش رو بیارن پایین ولی متاسفانه اقتصاد، دستور حالیش نیست.»
امیر فهیمی
کارشناس بازار سرمایه
اگه این ارز 4200 تومنی من درآوردی و فسادزا رو حداقل ثابت نگه نمی داشتن و هر سال معادل تورم رسمی اعلامی بانک مرکزی افزایش میدادن، الان حذفش اینقدر حرف و حدیث نداشت.
مهدی رباطی
کارشناس بازار سرمایه
تقاص نادانی و سیاستگذاری های اشتباه را یک ملت گاهی تا نسل ها میدهد. ورود ترکیه به موضوعاتی که برخواسته از توهم قدرت اردوغان است پول این کشور و معیشت مردمش را فقط ظرف چند ماه 50 درصد بی ارزش و کوچک کرد.
داود سوری
کارشناس اقتصادی
یارانه پنهان: در عرف بینالملل «بازار» را با رقابت (عرضه کالا و خدمات مرغوب با قیمت کمتر) می گیرند اما در کشور ما آن را در «اختیار» قرار میدهند و البته برای آن توجیه عامه پسند نیز دارند. این «یارانه پنهان» است که به جیب «دراختیار گیرندگان» بازار ریخته میشود!
علی سعدوندی
کارشناس اقتصادی
ارزش لیر ترکیه باز هم سقوط کرد و به 13 لیر در برابر هر دلار رسید. این نتیجه دخالت در بازار، کنترل موقت ارزش پول ملی، تخلیه منابع ارزی و نیز دخالت دولتمردان در سیاستگذاری پولی و تعیین نرخ بهره است. رئیسی میتواند راه اردوغان را برود یا از نخبگان واقعی بیاموزد.
کامل ابراهیمیان
کارشناس بازار سرمایه
سرنوشت صنعت خودرو به دست ستاد تنظیم بازار افتاده است. زیان انباشته خودروسازان به 63هزار میلیارد تومان رسیده است. در 4سال اخیر، متوسط سالانه10هزارمیلیارد تومان زیان انباشته بیشتر شده در حالی که سال گذشته بیش از90هزارمیلیارد تومان تفاوت قیمت کارخانه با بازار به جیب دلالان رفته است!
همچنین بخوانید