راهبرد مرگ با هزاران ضربه چاقو اسرائیل برای مقابله با ایران چیست؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یکی از موضوعاتی که در سرتیتر اخبار این روزهاست اتفاقات، خرابکاریها و ترورهای متعدد است که سرمنشاء بیشتر آنها به موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، میرسد. بنت در اولین دیدار خود با بایدن در 28 آگوست 2021 از استراتژی «مرگ با هزاران ضربه چاقو» برای ایران پرده برداری میکند. اسرائیل پس از اینکه متوجه گردید که نمیتواند با ایران یک رویارویی همهجانبه داشته...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یکی از موضوعاتی که در سرتیتر اخبار این روزهاست اتفاقات، خرابکاریها و ترورهای متعدد است که سرمنشاء بیشتر آنها به موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، میرسد.
بنت در اولین دیدار خود با بایدن در 28 آگوست 2021 از استراتژی «مرگ با هزاران ضربه چاقو» برای ایران پرده برداری میکند.
اسرائیل پس از اینکه متوجه گردید که نمیتواند با ایران یک رویارویی همهجانبه داشته باشد در استراتژی خود بازنگری کرده و به راهبرد «مرگ با هزاران ضربه چاقو» رسیده است.
در این استراتژی اسرائیل از طریق ترکیبی از اقدامات کوچک در چندین جبهه اعم از نظامی و دیپلماتیک به جای یک حمله دراماتیک میخواهد با ایران وارد جنگ شود.
اقداماتی از جمله خرابکاری در پارچین و شهادت احسان قدبیگی، ترور سرهنگ صیاد خدایی، مرگ مشکوک دکتر ایوب انتظاری، حمله سایبری به سامانههای شهری شهرداری تهران و تصادف قطار یزد - مشهد با یک دستگاه بیل مکانیکی در طبس (با احتمال کم) را میتوان بخشی از اقدامات سرویس موساد در راستای پیشبرد این راهبرد دانست.. البته باید گفت که برخی اتفاقات دیگر مانند دستبرد به صندوق امانات بانک ملی و فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان قطعا نمیتواند کار اسرائیل باشد، اما میتواند بخشی از پازل فضاسازی رسانهای آنان را تکمیل کند.
ایران و نیروهای مقاومت در عراق و لبنان و ارتش یمن و نیروهای مقاومت در فلسطین عملیاتهای این چنینی بسیار انجام داده، ولی بازخورد خبری آن به اندازه خرابکاریهایی که در داخل کشور رخ میدهد نیست.
این راهبرد با اینکه نمیتواند ضربه سخت به کشور وارد کند، اما میتواند خلاء امنیت روانی برای مردم ایجاد کرده و فرض اینکه ایران کشور صاحب امنیت است را خدشهدار کند.؛ و از طرف دیگر اگر هسته مرکزی جمهوری اسلامی (دولت و شورای عالی امنیت ملی) نتواند همهی این موضوعات را در یک پازل چینش کرده و معمای اصلی را حل کند قطعا با پراکندگی تمرکز مواجه میشود و تمام توانش را به صورت روزمره برای رفع سوء اثر هر کدام از این خرابکاریها میگذارد.
یکی دیگر از مواردی که اهمیت پرداختن به این موضوع را دو چندان میکند عدم وضعیت معیشتی مناسب مردم و همزمان شدن این اقدامات خرابکاری با جراحی اقتصادی دولت و آزادسازی قیمتهاست که باعث شکلگیری این فرضیه میگردد که دیگر جمهوری اسلامی نه تنها از پس تامین معیشت مردم برنمیآید بلکه در تامین امنیت جان آنان نیز دچار مشکل است.
گفتگوی حاتم قادری استاد پیشین علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با بی بی سی فارسی دقیقا همین خط موضوعی را پیگیری میکند.
محمد حسین غریبی