راه سخت قالیباف / پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
انتقاد روزنامه اصولگرا از حماسه نامیدن انتخابات دوردوم مجلس
فرهیختگان نوشت: «انتخابات مجلس دوازدهم؛ چه در دور اول چه دوم و در مقایسه با دیگر انتخاباتها کاهش قابلتوجهی داشته است. اگرچه میزان مشارکت بهطورکلی در انتخابات دور اول مجلس دوازدهم 40 درصد بود و در مقایسه با انتخابات مجلس یازدهم کاهش قابلتوجهی نداشت اما همچنان نگرانی اصلی به قوت خود باقی است، انتخابات در این دوره مجلس به زیر 50 درصد رسید و حتی در برخی شهرها مثل تهران مشارکت به زیر 10 درصد رسیده است و در مقایسه با دور دوم انتخابات مجلس نهم کاهش 200 درصدی میزان مشارکت را شاهد بودیم این امر زنگ خطرها پیرامون کاهش میزان مشارکت را بهصدا درآورده است و آنچه بعد از اعلام نتایج باید مورد توجه مسئولان و دستگاههای اجرایی قرار بگیرد، بررسی علل این کاهش مشارکت و تلاش برای از میان بردن نارضایتی و بیرمقی ناشی از کاهش مشارکت است و این امر باید در دستور کار قرار بگیرد.
بااینحال اما برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه «مردم حماسه آفریدند» یا مطرح کردن این گزاره که انتخابات «در مقایسه با مرحله دوم دور قبل 6.7 درصد افزایش داشته» علاوه بر اینکه اساسا باورپذیر بهنظر نمیرسد نهتنها اثر مثبتی بر آنچه در انتخابات و میزان مشارکت اتفاق افتاده ندارد، بلکه حتی میتواند اثر منفی دوچندانی در فضای بیرمقی که در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم رخداده بگذارد؛ چراکه بهوضوح این امر قابلمشاهده است که حتی در میان طیف خاصی از جامعه که تقریبا در همه انتخاباتها حضور پیدا میکردند هم کاهش محسوس مشارکت را شاهدیم و قدم بعدی در مواجهه با این امر مطرح کردن اظهاراتی نیست که حتی بدون بررسی آمار و میزان مشارکت، پایین بودن آن در مقایسه با دیگر انتخاباتها قابلمشاهده است.»
این روزنامه در مطلب دیگری نوشت: «در میانه رکوردزنی کاهش مشارکت، باید هم نگران جامعه بود و هم نگران مسئولانی که انگار نگرانی خاصی ندارند. وضعیتی که در آن مشارکت هشتدرصدی، «حماسهآفرینی» خوانده میشود، دیگر غفلت نیست و باید آن را تغافل دانست...
همراه شدن مشارکت پایین با عدم بازخورد مسئولان امر چه در مجلس و چه در دولت، خطر نوعی نگاه عموما پشت به مردم را تقویت میکند که در آن علاوهبر مخدوش شدن مفهوم مردم، انتخابات هم تضعیف شده یا بدتر، فرض شود. نگاهی که میگوید «مردم همین متدینان هستند» و دیگران را از دایره مردم بیرون میاندازد، حتما عدم مشارکت آنان در انتخابات را هم برای خود موهبتی فرض میکنند.»
***
پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره اخراج بازرسان آژانس در واکنش به اسرائیل
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان در این روزنامه نوشت: «روز جمعه 21 اردیبهشتماه جاری -10 می2024- همزمان با موافقت مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عضویت کامل فلسطین در این سازمان، «گیلعاد آردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، پشت تریبون رفت و در اقدامی اهانتآمیز، منشور ملل متحد را درون دستگاه خردکن انداخته و خرد کرد!...
وزارت امور خارجه کشورمان اقدام اهانتآمیز نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل را محکوم کرده است که اقدامی شایسته است ولی کافی نیست و با آنچه انتظار میرود و حق مسلم جمهوری اسلامی ایران نیز هست فاصله زیادی دارد. چرا که؛
اولاً: نماینده رژیم جعلی اسرائیل با خرد کردن منشور ملل متحد، بیاعتقادی این رژیم به سازمان ملل متحد و ساز و کار آن را رسماً اعلام کرده است.
بنابراین وظیفه تعریف شده سازمان ملل آن است که به ادامه عضویت آن در این سازمان خاتمه دهد، اگرچه عضویت این رژیم پلید از ابتدا هم غیرقانونی بوده است.
ثانیاً: به تمامی کشورهای عضو این سازمان، از جمله جمهوری اسلامی ایران اهانت کرده است.
ثالثاً: همانگونه که اشاره شد، در فاصله سالهای 1947 تا امروز 512 قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی صادر شده است که از آن میان 52 قطعنامه توسط آمریکا وتو شده و بقیه نیز با بیاعتنایی این رژیم وحشی و جعلی روبهرو شده است و در تمامی این موارد - بدون استثنا - سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان در قبال قانونشکنیهای این رژیم ساکت بوده و به هیچیک از وظایف قانونی و تعریفشده خود عمل نکرده است.
اکنون به جرأت میتوان گفت که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کمترین اقدام ضروری باید اجرای تمامی قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، از جمله قطعنامههای این سازمان درباره پرونده هستهای کشورمان را متوقف کرده و در اولین گام، بازرسان آژانس را از کشور اخراج کند. باور بفرمائید که این حق مسلم و قانونی کشورمان است. این حق مسلم را پایمال نکنید.»
***
صادق زیباکلام به زندان رفت
به گزارش میزان صادق زیباکلام، دارای پروندههای قضایی متعددی است که موجب محکومیت این فرد شده است؛ از جمله سه پروندهای که احکام آنها قطعی و لازمالاجرا شده است.
زیباکلام در سالهای اخیر اقدام به طرح مطالب خلاف واقع در رسانهها کرده و مطالب بدون ادعا و سند متعددی را در فضای مجازی منتشر کرده است که در پی آن چندین پرونده قضایی برای وی تشکیل شده که برخی از آنها امروز با قطعیت به مرحله اجرا رسیده است.
زیباکلام با رای صادره از سوی دادگاه بابت ارتکاب فعالیت تبلیغی علیه نظام به 18 ماه حبس و 2 سال محرومیت فعالیت در احزاب، گروههای سیاسی و فضای مجازی محکوم شده بود که این حکم قطعی شده است.
پرونده دوم این فرد که حکم آن نیز قطعی شده است، مربوط به فعالیت تبلیغی علیه نظام در خصوص انتشار مطالب غیرمستند و غیرواقعی است. وی در این پرونده به یک سال حبس محکوم شده است.
یکی دیگر از پروندههای قضایی زیباکلام که حکم آن قطعی و لازمالاجرا است، نیز مربوط به نشر مطالب خلاف واقع است که وی در این پرونده به 6 ماه حبس محکوم شد بود که پس از فرجامخواهی در دیوان عالی کشور، این حکم مورد ابرام قرار گرفته است.
هر سه محکومیت صادق زیباکلام قطعی و لازمالاجرا است که این احکام امروز اجرا شد و این فرد جهت اجرای احکام صادره وارد زندان شد.
***
ماجرای واریزی های عجیب از موسسه رائفیپور چیست؟
اعتماد نوشت: ««اسناد پولشویی رائفیپور را از نمایندگان گرفتم.» این عباراتی است که جلیل محبی، دبیر سابق ستاد امر به معروف و از چهرههای نزدیک به قالیباف در جریان گفتوگو با علی علیزاده در خصوص اتهام تخلفات مالی حداقل 100 میلیارد تومانی علیاکبر رائفیپور و موسسه مصاف مطرح کرده است. افشاگری مهمی که رائفیپور در آن متهم به پولشویی و خیانت در امانت شده است...
بر اساس استدلال جلیل محبی، در اساسنامه موسسه مصاف که رائفیپور آن را بنا نهاده آمده که این موسسه قرار است در حوزه تبلیغات مهدویت فعالیت کند و لاغیر. بنابراین چنانچه یک ریال از مبلغ نشسته در حساب رائفیپور و موسسه مصاف در حوزههایی غیر از مهدویت و حوزه مسائل سیاسی و انتخاباتی هزینه شده باشد، مطابق مواد 674 قانون مجازات اسلامی میتواند از 3 تا 5 سال حبس را برای متخلفان به دنبال داشته باشد!
جالب اینجاست در تکمیل این گفتوگوی محبی، ناگهان اسنادی از پرداختهای مستمر موسسه مصاف به برخی فعالان مجازی منتشر شد که بازخوردهای وسیعی در فضای مجازی پیدا کرد. در یکی از نمونهها یک میلیارد و 450 میلیون ریال به کاربری به نام مستعار خورشید خانوم (ر - ص) پرداخت شده تا در انتخابات شرکت و برای آن تبلیغ کند! یا در نمونهای دیگر در بین واریزیهای این موسسه نام یک دختر خارجی به نام الونا واشچنکو دیده میشود که در 5 شیفت متوالی وجوه قابل توجهی را از این موسسه دریافت کرده تا خودش را جلوی دوربین به نام «طاهره واشچنکو» جا بزند!»
***
راه سخت قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره رییس احتمالی مجلس دوازدهم متذکر شد: با توجه به نتیجه انتخابات به نظر میرسد که تصاحب کرسی ریاست مجلس کمی برای آقای قالیباف و حتی رقبایش سخت شده است.
وی ادامه داد: اگر فراکسیون انقلاب اسلامی بتواند قبل از رایگیری برای هیات رئیسه دست به کار شود میتواند ورق را به نفع قالیباف برگرداند البته به نظر میرسد که این فراکسیون تاکنون دو جلسه هم تشکیل داده و جلسه آخر نیز با حضور پنجاه نفر بوده است.
شاکری افزود: اگر جلسات با حضور دویست نفر برگزار شود و نمایندگان با تصمیم وارد صحن شوند همه چیز به نفع قالیباف پیش میرود، در غیر این صورت کار برای او سخت خواهد شد.
دبیر کل جمعیت جانبازان افزود: برخی افراد راهیافته به مجلس در حوزه تهران در دور دوم انتخابات مجلس چهرههای مخالف آقای قالیباف هستند و احتمالا نتیجه رایگیری برای ریاست مجلس بسیار نزدیک به هم خواهد بود.
توضیحات نبویان درباره تشکیل فراکسیون واحد نیروهای انقلاب
محمود نبویان نماینده منتخب تهران درباره مقدمات تشکیل فراکسیون واحد نیروهای انقلاب به فارس گفت: «مقام معظم رهبری فرمودند که دوگانههای جعلی را ایجاد نکنیم. این خیلی مهم است... یک دوگانهای که قبلاً داشتیم صریح عرض کنم دوگانه اصولگرا و اصلاحطلب که جعلی و ساختگی نیست.
دوگانه جعلی یعنی دوگانهای که ما بین خود بچههای انقلابی ایجاد کنیم. هر کس برای خودش حرفهایی میزند. بنده و دوستان دیگر به فکر افتادیم و همه آنهایی که دغدغه آن رادارند. دغدغهشان اطاعت از مقام معظم رهبری در راستای حل مشکلات مردم چون فرمایشات آقا ناظر به این امر است...
تمام دغدغه آن بود که یک فراکسیون تشکیل بدهیم... از همه دوستان انقلاب اسلامی تقریبا دعوت کردیم. جلسه اول تشکیل شد... از همه گروههای انقلاب از دوستان امنا، ائتلاف آمده بودند. مثلاً آقای متکی، حاجآقای رسایی دعوتشده بودند. ممکن است در برخی از مصادیق و برخی از راهکارها اختلاف داشته باشیم. خیلی طبیعی است باید اختلاف در فراکسیون حل شود. از دوستانی هم که دعوت نشده بودند از آنها خواهیم خواست تشریف بیاورند...
[درباره ریاست مجلس] فراکسیون تشکیل مجمع عمومی نداده است؛ اما اینکه نسبت به افرادی نظر دارند حتماً نظر دارند. اختلاف هم هست بین دوستان که این آقای الف بیاید یا نیاید. ریاست آقای قالیباف، متکی و ذوالنوری مطرح است.
ممکن است من به آقای الف رأی بدهم شما به آقای ب رأی بدهید اشکال ندارد فلسفه تشکیل فراکسیون آن بود که این اختلافات را درون فراکسیون حل کنیم؛ یعنی دوستان بیایند اینجا استدلال کنند چرا آقای الف آری، آقای ب نه. در فراکسیون باهم به نتیجه برسیم و ان شالله با یک اکثریت نسبت به یک شخص وارد شویم و این اکثریت را در صحن مجلس شورای اسلامی بیاوریم تا اختلاف حاصل نشود.»
احتمالا 3 فراکسیون در مجلس آینده فعال باشند
سازندگی نوشت: «انتخاباتی که در نتیجه ردصلاحیت چهرههای معروف و از همه بدتر عدم مشارکت مردم شکل گرفته به نظر میرسد که دارای 3 فراکسیون اصلی است.
هرچند امکان دارد هر کدام از این فراکسیونها خودشان در آینده فراکسیونهای فرعی هم داشته باشند، دارد. این 3 فراکسیون اصلی، فراکسیون جریان آقای قالیباف و جبهه پایداری، فراکسیون امنا که میتوان از آنها به عنوان تندروهای سیاسی نام برد و فراکسیون مستقلین، اصلاحطلبان و اعتدالیون است.
دو فراکسیون اول ممکن است، اعضایشان مشترکات بیشتری داشته باشند و به سمت هم متمایل شوند اما فراکسیون مستقلین ویژگیای دارد که در مجلس یازدهم نبود و آن این است که در مجلس دوازدهم نسبت به قبل پرقدرتتر است.
بنابراین به دلیل داشتن قدرت بالاتر میتواند تمام ضعفهایی که مجلس دوازدهم خواهد داشت را با خردورزی تا حدی جبران کرد. البته به شرطی که منسجم عمل کنند و به لوایح و طرحها به صورت تشکیلاتی رای بدهند یا ندهند. در این حالت میتوان امیدوار بود که مجلس دوازدهم از آفتهای مجلس یازدهم به دور باشد ضمن اینکه میتواند یک اقلیت بسیار حراف، بداخلاق و تندرو که بین نمایندگان مجلس دوازدهم هستند را عملاً بلاتاثیر کنند.»
***
روایت روزنامه دولت از اعتراف ربیعی
روزنامه ایران نوشت: «ربیعی در یادداشتی که روز گذشته در کانال تلگرامی خود با هدف تخریب منتقدین سیاست خارجی دولتهای یازدهم و دوازدهم منتشر کرده، خواسته یا ناخواسته به این واقعیت اذعان دارد که دولت حسن روحانی سرنوشت مردم و کشور را به خارج گره زده بود.
ربیعی پس از همردیف قرار دادن منتقدین داخلی برجام با رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، در بخش پایانی و نتیجهگیری یادداشت خود نوشته است: «به نظر من در انتخابات اخیر ریاستجمهوری (سال1400)، لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از طراحی انجامشدهای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رأیدهندگی خارج شود. اساساً علاوه بر از میدان به در کردن ظریف، از تأثیرگذاری در انتخابات و ایجاد فضای دوگانه میدان و دیپلماسی، کاستن از انگیزه رأیدهی برای حل مسائل خارجی را هدف گرفته بود که بالطبع کمبود مشارکت را هم در پی میداشت. به نظرم، لو رفتن این فایل، بخشی از سناریوی کاستن از تأثیر سیاست خارجی بر انتخابات بود.»...
این موضوعی است که در سالهای اخیر توسط منتقدین دیپلماسی انفعالی به آن هشدار داده شد، اما دولت و جریان سیاسی حامی روحانی، با اتهامزنی و انکار نسبت به آن واکنش نشان دادند. دولت روحانی سرنوشت کشور را به چیزی وابسته کرد که طبق نوشته اخیر ربیعی، خارج از اراده و اختیارش بوده است.
شاهد مهم این ادعا، انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور امریکا در سال 96 است که نه روحانی و نه اصلاحطلبان انتظارش را نداشتند؛ چه آنکه برخی رسانههای اصلاحطلب حتی تصویر هیلاری کلینتون را به عنوان پیروز انتخابات منتشر کردند. ربیعی نیز در یادداشت اخیر خود از انتخاب ترامپ بهعنوان «شوک» یاد کرده است.
خروج ترامپ از برجام نیز شوک دیگری بود که دولت روحانی انتظارش را نداشت، اما با آن مواجه شد و به دلیل عدم پیشبینی، نتوانست واکنش مناسبی اتخاذ کند. همین اذعانها، در واقع اثبات درستی «دلواپسیها» در دولت سابق است. منتقدان دولت سابق در حالی به سیاستمداران وقت هشدار میدادند که نباید بر سر آنچه در اختیارشان نیست، قمار کنند، با انواع توهین ها، برچسبها و بداخلاقیها حتی از سوی بالاترین مقام آن دولت روبهرو شدند.
علی ربیعی گرچه سعی میکند از برجام به عنوان مهمترین دستاورد تاریخ جمهوری اسلامی یاد کند، اما در انتهای یادداشت خود، به این واقعیت اذعان میکند که با پایان عمر برجام، جریان غربگرای کشور نیز از سپهر سیاسی کشور محو شد. نکته جالب توجه ماجرا این است که ربیعی و در سطح کلانتر دولت حسن روحانی به جای اظهار پشیمانی و توبه از پیشگاه مردم ایران، نسبت به این موضوع افتخار میکنند!