چهارشنبه 3 بهمن 1403

رایزن فرهنگی ایران در لبنان: هزاران بیمار کرونایی در اروپا و آمریکا در خیابان‌ها رها شده‌اند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رایزن فرهنگی ایران در لبنان: هزاران بیمار کرونایی در اروپا و آمریکا در خیابان‌ها رها شده‌اند

رایزن فرهنگی ایران در لبنان با اشاره به مدیریت بحران کرونا در کشورمان گفت: ایران با وجود تحریم‌ها توانست خدماتی ارائه کند که هیچ بیماری پشت درهای بیمارستان‌ها نماند و همه مشمول خدمات پزشکی و درمانی شوند؛ اما همگان شاهد وجود هزاران بیمار کرونایی در کشورهای اروپایی و آمریکا هستند که به دلیل نداشتن امکانات و تخت کافی، در خیابان‌ها بدون هرگونه خدمات پزشکی و درمانی رها شده‌اند.

عباس خامه‌یار در یک برنامه زنده در شبکه الصراط با عنوان «استکبار و نژادپرستی» شرکت کرد و در بخشی از صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه "مقوله استکبار، از آغاز خلقت انسان و از زمان انبیا جزو مهمترین محورهای دعوت آنها برای مقابله با استکبار و ظلم‌ستیزی بوده و پس از آنان سیره ائمه اطهار نیز همین‌گونه بوده و نهضت امام حسین (ع) اوج منازعه میان حق و باطل و استکبار بوده است"، گفت: امام خمینی از همان سال 42 بحث استکبار ستیزی را در سخنان خود مطرح کرد و تا پیروزی انقلاب و پس از آن نیز ادامه داد. از دیدگاه امام خمینی، آمریکا، نماد اردوگاه استکبار بوده که به‌حق «شیطان بزرگ» توصیف شده و این نامگذاری بر اساس شناخت دقیق و کامل ایشان از کشوری که تأسیس و پایه‌ریزی آن بر اساس خوی استکباری و نژادپرستی بوده، انجام شده است.

وی با اشاره آمریکا را نماد استکبار در این دوران و جمهوری اسلامی ایران را نماد حقیقت‌طلبی و ظلم‌ستیزی در دوران حاضر توصیف کرد و افزود: ایران توانست به الگویی شگفت‌انگیز برای رشد و توسعه و مقابله با تکبر و زورگویی آمریکایی‌ها در منطقه و جهان تبدیل شود. باید گفت که ظلم و نژادپرستی که هم‌اکنون از سوی ترامپ شاهد آن هستیم، مسأله‌ای جدیدی نیست و پیش از او نیز تمام رؤسای قبلی و جریان‌های سیاسی حاکم این کشور چنین جنایت‌ها و رفتار نژادپرستانه‌ای با سیاه‌پوستان و دیگر ملت‌ها و آئین‌ها داشته‌اند، اما ترامپ چهره واقعی آمریکایی‌ها را به صورت برهنه و عریان نمایان کرد که برگرفته از نظریه داروین و نئولیبرالیسم است و نظام سرمایه‌داری کنونی بر اساس همین دو نظریه بر این باورند که ثروتمندان باید زنده بمانند و دیگران باید بمیرند.

رایزن فرهنگی ایران به مدیریت بحران کرونا در کشورمان اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران توانست با وجود تحریم‌ها، چنان خدماتی را ارائه کند که هیچ بیماری پشت درهای بیمارستان‌ها نماند و همه مشمول خدمات پزشکی و درمانی شوند، این در حالی است که همگان شاهد وجود هزاران بیمار کرونایی در کشورهای اروپایی و آمریکا هستند که به دلیل نداشتن امکانات و تخت کافی، در خیابان‌ها بدون هرگونه خدمات پزشکی و درمانی رها شده‌اند و بر سر محموله‌های ماسک میان یکدیگر درگیر شده و جنگ ماسک‌ها به راه انداخته‌اند، که نشان از واقعیت فرهنگ غرب ونگاه لیبرالیسم است که چنین نتایج دردناکی را به بار می‌آورد. این صفحه تاریک و دردناک در تاریخ آمریکا و استکبار ثبت خواهد شد که برای جان مردم هیچ ارزشی قائل نیست.

وی همچنین تاریخچه سردمداران آمریکا و نوع رفتار آنها با سیاه‌پوستان و دیگر رنگین‌پوستان را سیاه، تاریک و نژادپرستانه عنوان کرد و با اشاره به جنایت‌های رخ‌داده در سراسر جهان و نیز پس از اشغال افغانستان و عراق و زندان ابوغریب، گفت: آنها مدعی هستند که ارزش‌ها و فرهنگ خود را صادر می‌کنند و ما می‌گفتیم که این ارزش‌ها به هیچ انسانی رحم نخواهد کرد، اما امپراطوری رسانه‌ای آمریکا نقش اصلی در معرفی اصول و ارزش‌های آنها داشته و شست‌وشوی مغزی مردم و منحرف ساختن افکار عمومی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

خامه‌یار با شاره به وضعیت اقتصادی آمریکا که بر پایه سرمایه‌های بسیار و سرقت و غارت منابع طبیعی و ثروت کشورهای منطقه بنا شده است گفت: شرکت‌های صهیونیستی ثروت‌های مردم را غارت می‌کنند و «امپرطوری دلار» را مانند طناب دار بر گردن ملت‌ها می‌اندازند و با برنامه‌ریزی دقیق حاکمیت دلار خود را بر اقتصاد جهان تحمیل می‌کنند و تمام هزینه‌های خود را از جیب مستضعفین هزینه می‌کنند.

وی ضمن اشاره به مسأله کرونا و مشکلات پیش روی آمریکا گفت: کرونا باعث شد تا ضعف و ناتوانی آمریکا بیش از گذشته نمایان شود، اما مسأله تنها کرونا نبوده بلکه مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر زیاده‌خواهی آمریکا از سرنگونی پهپاد آنها گرفته تا موشک باران پایگاه عین‌الاسد و ارسال نفت به ونزوئلا، نشان داد که آمریکایی‌ها تا چه اندازه ضعیف هستند. آمریکایی‌ها که مدعی صادر کردن ارزش‌های خود به جهان هستند حتی در دوران زلزله و سیل در کشورمان مانع رسیدن کمک‌های بشردوستانه کشورهای دیگر به ایران شدند، چه برسد در دوران کرونا که این امر به اوج خود رسید. حال این پرسش مطرح است که کسی در جهان امروز وجود دارد که بخواهد از این ارزش‌ها دفاع کند؟ آیا مزدوران آمریکا در منطقه می‌توانند از اوضاع جاری این کشور دفاع و آن را توجیه کنند؟ حوادث و رویدادهای اخیر باعث شد تا در دیگر کشورهای اروپایی نیز مردم به خیابان‌ها بریزند و در برابر نژادپرستی قیام کنند.

رایزن فرهنگی ایران در لبنان همچنین با یادآوری شعار «ما می‌توانیم» از سوی امام خمینی، گفت: امروز به برکت همین شعار، مقاومت فراتر از مرزهای جغرافیایی در برابر دشمن ایستاده و الگویی برای تمام آزادیخواهان گشته است و همین امر آمریکایی‌ها را نگران کرده که اگر امام چنین روحیه‌ای را به رزمندگان مقاومت نمی‌داد و از آنها حمایت نمی‌کرد، ما در جای دیگری قرار داشتیم و مسأله فلسطین امروز طور دیگری بود.

وی در پایان به نقش فضای مجازی و جنگ نرم از سوی مؤسسه‌های غیردولتی و مردمی در محکومیت جنایت‌های اخیر و حمایت از مردم بی‌دفاع در سراسر جهان گفت: فضای مجازی باعث شده تا هیچ مسأله‌ای محدود به مرزهای جغرافیایی یا نژاد خاصی باقی نماند و به قضایای انسانی توجه شود و همین امر سبب شد تا صدای مردم سراسر جهان بلند شود و تأثیر بسزایی داشته باشد. شبکه‌های رسانه‌ای ایران نیز با تمام قدرت و ظرفیت خود در حمایت از مردم ستمدیده برخاستند و به وظایف خود عمل کردند و نژادپرستی آمریکایی‌ها و نگاه تحقیرآمیز آنها به انسان‌ها را به مردم نشان دادند و ابعاد این جنایت‌ها را بازگو کردند. هزینه سنگینی در این چهار دهه به دلیل حمایت از ملت‌های مظلوم پرداخت کرده‌ایم و تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، هزینه دفاع از مظلومان و مستضعفان جهان اسلام بوده است.

انتهای پیام