رسیدگی مجدد به پرونده نجفی، یک دادگاه اقتصادی و نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در هفتهای که گذشت
برگزاری یک دادگاه اقتصادی، دور سوم رسیدگی به پرونده محمدعلی نجفی به اتهام قتل میترا استاد و نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه از مهمترین اخبار حقوقی و قضایی هفته گذشته بود.
به گزارش ایسنا، این خبر مروری است بر پربازدیدترین خبرهای حقوقی و قضائی در هفتهای که سپری شد:
پربازدیدترین خبر حقوقی این هفته در رابطه با جزییات دادگاه رسیدگی به پرونده قتل میترا استاد در دور سوم بود.
نجفی: با حدود 10 میلیارد رضایت گرفتم / دوست داشتم قصاص شوم
متهم نجفی در دادگاه رسیدگی به پرونده قتل میترا استاد در دور سوم گفت: بین دو تصمیم یعنی خودکشی و معرفی به آگاهی مردد بودم.
به گزارش ایسنا، دادگاه رسیدگی به پرونده نجفی به اتهام قتل میترا استاد در دور سوم روز یکشنبه (14 اردیبهشت) در شعبه 10 دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی متین راسخ برگزار شد.
نماینده دادستان در این جلسه با اشاره به اظهارات وکیل متهم نجفی گفت: وکیل متهم در جایی اظهار داشته که آقای نجفی ساعت 11 شب به کمیسیون روانپزشکی رفته در حالی که متهم ساعت 8 صبح به کمیسیون رفته است. در این پرونده شریک و معاونی وجود ندارد و استحقاق تخفیف مجازات برای متهم منتفی است.
همچنین متهم نجفی در این جلسه دادگاه در خصوص حجاب همسرش ادعایی داشت و قاضی متین راسخ هم خطاب به متهم نجفی گفت: در حال حاضر موضوع مجازات تعزیری مانده است؛ اما شما حقایق را کتمان می کنید. نصیحت می کنم که واقعیت را بگویید.
متهم نجفی ضمن تشریح آخرین دفاعیات خود گفت: اتهام قتل عمد را قبول ندارم و متاسفانه این اتفاق موجب ایجاد شوک در جامعه شد. درباره تمدید جواز سلاح نیز قصور کردم و دوست داشتم قصاص شوم و موافق مذاکره برای اخذ رضایت نبودم. گوشی خود را خاموش کردم تا توسط ماموران دستگیر نشوم؛ چرا که بین دوتصمیم یعنی خودکشی و معرفی به آگاهی مردد بودم و می خواستم که اگر تصمیم به معرفی به آگاهی گرفتم خودم به اداره آگاهی بروم. همچنین مصاحبه ام نیز به خاطر شایعه خروج از کشور بود و در آخر تقاضا دارم که حکم شایسته ای برای بنده صادر شود.
دومین خبر پربازدید این هفته به برگزاری نشست سخنگوی قوه قضائیه با خبرنگاران اختصاص داشت.
محکومیت 7 نفر دیگر از مدیران بانک سرمایه / ارتباط دانشجویان دستگیر شده با گروههای ضدانقلاب
سخنگوی قوه قضاییه از صدور رای محکومیت 7 نفر دیگر از متهمان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد.
به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در بیست و پنجمین نشست خبری خود با خبرنگاران در رابطه با موضوعاتی مانند مشکلات کارگران و معلمان گفت: مشکلات کارگران و معلمان با شعار دادن و بدتر از آن با نان خوردن از سفره کوچک معلم و کارگران تامین نمی شود.
وی افزود: در سال 98 بیش از 106 هزار حکم مجازات جایگزین حبس توسط همکاران قضایی ما در سراسر ایران صادر شده است.
اسماعیلی همچنین در این نشست در رابطه با تهیه بسته پیشنهادی مشکلگشا برای هپکو و ارایه آن به دولت، ادامه مبارزه با مفسدان بدون هیچ ملاحظهای، صدور رأی 11 نفر از متهمان قاچاق نفت، چند پرونده معاون رییس جمهور در دادسرا دارد، آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن و طلای شادی، اصلاح آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون های وکلا، ارتباط دانشجویان دستگیر شده با گروههای ضد انقلاب به ویژه گروهک تروریستی منافقین و توصیه درباره اعتراضات کارگری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
سومین خبر پربازدید این هفته مربوط به برگزاری چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده روح الله زم بود.
روح الله زم: برای به کاربردن برخی عبارات اشتباه پشیمانم
چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده روح الله زم، صبح روز دوشنبه (15 اردیبهشت ماه) در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، یکی از پرونده های جنجالی سال 98، پرونده روح الله زم است. 22 مهرماه سال 98 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه ای از گرفتار شدن «روح الله زم» سرشبکه سایت معاند و ضدانقلاب «آمدنیوز» در یک عملیات اطلاعاتی هوشمندانه توسط سازمان اطلاعات سپاه و دستگیری وی خبر داد.
متهم زم در چهارمین جلسه رسیدگی به پروندهاش در پاسخ به سوال نماینده دادستان مبنی بر اینکه آیا اقاریر خود را نزد بازپرس قبول دارید؟ گفت: بعضی از موارد را قبول دارم بعضیها را نه.
نماینده دادستان با اشاره به دفاعیات متهم در جلسه قبل، بیان کرد: شما در جلسه قبل دادگاه گفتید که اقاریر خود را نزد بازپرس قبول دارم. متهم در اقاریر خود در جایی گفته در شکل گیری شورای29 رسانه برانداز نقش داشته است.
خبر پربازدید بعدی مربوط به اعلام برگزاری دادگاه محمدعلی نجفی برای بار سوم بود.
«محمدعلی نجفی» برای بار سوم محاکمه میشود
برای سومین بار یکشنبه (14 اردیبهشت ماه) به پرونده «محمدعلی نجفی» شهردار سابق تهران به اتهام قتل میترا استاد (همسر دومش) در شعبه 10 دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی متین راسخ رسیدگی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، یکی از پروندههای مهم و جنجالی سال 98، پرونده محمدعلی نجفی بود. او وزیر علوم دولتهای دهه 60، وزیر آموزش و پرورش دولت هاشمیرفسنجانی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت محمد خاتمی، عضو دوره سوم شورای اسلامی شهر تهران، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مشاور اقتصادی دولت حسن روحانی و دوازدهمین شهردار تهران بود.
برگزاری جلسه دادگاه حسن خویی و 20 متهم اقتصادی دیگر نیز جز پربازدیدترین خبرهای حقوقی و قضائی این هفته ایسنا بود.
نخستین جلسه دادگاه حسن خویی و 20 متهم اقتصادی دیگر برگزار شد
نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات حسن خویی و 20 متهم دیگر در شعبه یک دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی به ریاست قاضی موحدی آزاد برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه قاضی موحد گفت: امروز سه شنبه 16 اردیبهشت 99 در شعبه اول ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی دادگاه انقلاب اسلامی تهران این جلسه با حضور نماینده دادستان و متهمان تشکیل شده است.
نماینده دادستان گفت: در این جلسه به اتهامات آقایان حسن خویی، یوسف غریبی، مهدی ناظری دوست، حسین ایمانی زاد، رسول قنادی، مهدی نصیری زاده، علی عبدالحسینی، علیرضا مقام آسا، علی محمد غلامی، ابراهیم جلالی، سید جلیل حسینی، مسعود جاویدان، محسن معظمی فرد، محمد اکبری، چنگیز تقی نیا، مهدی شوهانی، منوچهر روشنی، فرزاد اصغرزاده، حسین پیرهادی، یاشار سلمان زاده و امیر سوقانی رسیدگی میشود.
وی در ادامه اسامی متهمان به همراه اتهامات آنها را را بیان کرد و گفت: آقای حسن خویی فرزند علی اکبر، آزاد با قرار وثیقه دارای سوابق محکومیت مالی دایر بر مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده و حرفهای ارز با متهمان آقایان مهدی ناظر دوست و یوسف غریبی به میزان 10 میلیون و 34 هزار و 970 دلار و 20 هزار و 100 دلار نیم سوخته و 2860 پوند و 5900 یوان و 2655 لیر و 100 دلار کانادا و 60 یورو و 2700 بات تایلند فعالیت داشته است.
خبرهای بعدی نیز جز پربازدیدترین خبرهای حقوقی و قضائی این هفته ایسنا بوده است.
کمک 390 میلیون تومانی سران قوا به ستاد دیه
سران قوای مجریه، قضاییه و مقننه در مجموع با اهدای مبلغی معادل 390 میلیون تومان در آیین گلریزان مجازی ستاد دیه کشور، ویژه ماه مبارک رمضان مشارکت داشتند.
به گزارش ایسنا به نقل از ستاد دیه کشور، در راستای کاهش خطر انتقال ویروس کرونا اگرچه امسال خیرین در آیینهای معنوی گلریزان حضور فیزیکی ندارند، اما همیاری آنها در روزهای سپری شده از ماه مهمانی خدا به مانند سالهای قبل همچنان تداوم دارد.
فرصت 3 روزه دادگاه به نجفی برای ارائه لایحه دفاعی
وکیل مدافع محمدعلی نجفی از اخذ آخرین دفاع از موکلش در دور سوم رسیدگی به پرونده خبر داد.
حمیدرضا گودرزی در گفتوگو با ایسنا درباره جلسه امروز دادگاه موکلش گفت: در جلسه امروز دادگاه در شعبه 10 دادگاه کیفری یک استان تهران، آخرین دفاع از آقای نجفی اخذ شد.
وی افزود: پس از پایان جلسه دادگاه به ما ظرف سه روز فرصت دادند تا لایحه دفاعی را ارایه بدهیم تا بعد از آن در خصوص پرونده تصمیم گیری شود.
رئیسی: برای حدود 20 متهم پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان احکام سنگینی صادر شد
رئیس قوه قضاییه درباره پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان در دادگستری مورد رسیدگی قرار گرفت و حدود 20 متهم داشت که احکام سنگینی برای آنها صادر شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله رئیسی در نشست هماندیشی با جامعه فرهنگیان و تجلیل از مقام معلم، پس از ارتباط ویدئو کنفرانسی با دادگستری استان لرستان و تجلیل از "مهناز گودرزی" معلم یک مدرسه کودکان استثنایی در بروجرد لرستان که در ایام کرونا و با توجه به عدم دسترسی دانشآموزانش به گوشی هوشمند برای تدریس و آموزش در منازل آنها حضور یافته است، اظهار کرد: مجاهدت معلمان در این دوران مثل مجاهدت بسیاری از پزشکان و پرستاران که سربازان میدان مبارزه با کرونا هستند و مسئولیت حفظ و صیانت از جان مردم را بر عهده دارند، نزد خداوند متعال محفوظ است.
رییسی: بخشی از مبالغ به یغما رفته صندوق ذخیره فرهنگیان، بازگشت
رییس قوه قضاییه گفت: بخشی از مبالغی که از صندوق ذخیره فرهنگیان به یغما رفته بود، با حکم دادگاه بازگشت و بخشی دیگر با قدرت باز خواهد گشت.
به گزارش ایسنا، آیت الله رییسی اظهار کرد: خصوصی سازی یا تجاری کردن آموزش و پرورش از آسیبها و آفت هایی است که عزیزان دلسوز ما در این جلسه به آن اشاره کردند.
وی با اشاره به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: این پرونده در دادگستری مورد رسیدگی قرار گرفت و قریب به 20 متهم داشت که در دادگاه مجرم شناخته شدند و احکام سنگینی برای آنها صادر شد.
انتهای پیام