رغبتی: اعزام ورزشکاران ناشنوا به برزیل 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
تهران - ایرنا - سرپرست کاروان المپیکی ناشنوایان با بیان اینکه صفر تا 100 هزینه اعزام کاروان به المپیک برزیل برعهده فدراسیون ناشنوایان است، گفت: اعزام کاروان به المپیک 2022 برزیل، حدود 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و امیدواریم بزودی همه این مبلغ تامین شود.
«علی رغبتی» در گفتوگو با ایرنا، افزود: در المپیک ناشنوایان طبق قوانین کمیته بینالمللی ورزش ناشنوایان، کشور میزبان هزینه تیمهای شرکت کننده را در خصوص اسکان یا تغذیه و ترانسفر نمیپردازد.
وی ادامه داد: وزارت ورزش وجوانان و کمیته ملی المپیک بخشی از هزینهها را به ما پرداخت کردهاند، اما هنوز بخش زیادی از 20 میلیارد تومان تامین نشده و ما باید با کمک خیرین باقیمانده اعتبار مورد نیاز را تامین کنیم.
وی در مورد تعداد کاروان اعزامی گفت: کاروان متشکل از ورزشکاران، مربیان، سرپرستان و کادر پزشکی و اصحاب رسانه 140 نفر است که 75 نفر آنان، ورزشکاران هشت رشته تیراندازی، کشتی فرنگی و آزاد، دوومیدانی، تکواندو، جودو، کاراته، والیبال ساحلی و فوتبال هستند.
رغبتی با بیان اینکه ورزشکاران زن ناشنوا فقط در سه رشته تیراندازی، تکواندو و کاراته به برزیل اعزام می شوند، گفت: ورزشکاران و رشتههایی به برزیل اعزام میشوند که شانس بالایی در کسب مدال دارند.
سرپرست کاروان المپیکی ناشنوایان در خصوص اخذ روادید و هماهنگیهای لازم برای اعزام کاروان ادامه داد: سفیر برزیل را دعوت کردیم که به دلیل ابتلا وی به کرونا با معاون سفیر و کنسول کشور برزیل مداکرات لازم جهت اخد روادید انجام شد و با توجه به اینکه ممکن است برخی ورزشکاران در آستانه اعزام به کرونا مبتلا شوند و یا مصدوم شوند، اسامی ذخیره را نیز به آنان اعلام کردیم و آنان موافقت خود را برای صدور روادید ذخیره نیز اعلام داشتند.
وی افزود: معاون سفیر و مسئولان سفارت برزیل در تهران قول مساعد دادند و قرار بر همکاری مناسب شد.
رغبتی با اشاره به اینکه افتتاحیه بازیهای المپیک ناشنوایان 11 اردیبهشت 1401 است، گفت: مسابقات فوتبال پیش از افتتاحیه آغاز میشود، بنابراین اعزامها از هفتم اردیبهشت انجام میشود.
وی گفت: اعزام کاروان 140 نفری ما در چهار انجام میشود و اعزام ها بین 7 تا 17 اردیبهشت انجام خواهد شد.
به گفته وی با توجه به قوانین این بازیها تیمهای ورزشی بلافاصله با پایان مسابقاتشان و پس توزیع مدالها باید کشور میزبان را ترک کنند و بازگشت کاروان نیز از 15 تا 26 اردیبهشت ماه در هفت مرحله انجام خواهد شد.
سرپرست کاروان ناشنوایان اضافه کرد: با همکاری فدراسیون پزشکی قرار است از دوشنبه (23اسفند) برنامه تست سلامت شامل معاینه کامل و بررسی بیماریهای پنهان یا مصدومیت ورزشکاران اعزامی آغاز شود و بلافاصله تست دوپینگ از آنان گرفته خواهد شد و کلاسهای آموزشی در خصوص سلامت و جلوگیری از دوپینگ احتمالی برگزار می شود.
به گفته وی؛ در کاروان اعزامی یک تیم پزشکی متشکل از 2 پزشک زن و مرد، یک فیزیوتراپ و یک ماساژور تخصصی اعزام میشوند و البته میزبان اعلام کرده که در محل اسکان و مسابقات خدمات پزشکی به ورزشکاران ارایه خواهد کرد.
رغبتی بار دیگر به هزینه اعزام به برزیل اشاره کرد و گفت: بخشی از هزینهها ریالی است که شامل تجهیزات هر ورزشکار از جمله چمدان، لباس و اجناس مورد نیاز و بلیت رفت و برگشت است و بقیه هزینهها نیز ارزی است که امیدواریم بتوانیم در زمان مناسب آنرا تامین کنیم.
وی در خصوص برنامه سازی تیمها گفت: از نظر فنی در خصوص وضعیت تیمها اظهار نظر نمیکنم، اما بایدبگویم برنامههای اردویی در تهران و شهرستانها با نظم خوبی در حال برگزاری است و هر تیم ورزشی تا پیش از اعزام بین 6 تا 10 مرحله اردوی آماده سازی خواهد داشت.
این مدیر ورزشی گفت: اردوی رشتههای مختلف به صورت متمرکز در تهران و استانهای مختلف برگزار می شوند و فقط در رشته دو و میدانی به صورت غیر متمرکز برگزار می شود که آنها هم با مربیان خود در تهران و شهرستانها تمرینها را دنبال میکنند.
رغبتی خاطر نشان کرد: از نظر فنی هیچ مشکلی در برگزاری اردوها و تمرینات نداریم اما از نظر تجهیزات متاسفانه با مشکلاتی مواجه هستیم. تجهیزاتی که امکان تامین آن در داخل وجود دارد به راحتی قابل دسترس است اما برای تهیه برخی اجناس همچون هوگوی الکترونیکی تکواندو با مشکل مواجه می شویم.
بیست و چهارمین دور بازیهای المپیک ناشنوایان از 11 اردیبهشت ماه در شهر کاسیاس دو سول ایالت الگرانده کشور برزیل برگزار میشود.