روند ویزیت الکترونیک به بیش از 74 درصد افزایش یافت
تهران - ایرنا - معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت گفت: روند نسبت ویزیت الکترونیک به کل ویزیتها از ابتدای سال 1399 که فقط هفت درصد بود، در آذر سال جاری به بیش از 74 درصد رسیده و میزان نسخههای الکترونیک به نسبت کاغذی به سرعت افزایش پیدا کرده است.
مهدی رضایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا افزود: روند رشد برنامه نسخه الکترونیک در آذر ماه نسبت به آبان سال جاری در استان فارس و البرز چشمگیر بوده است.
وی اظهار داشت: تا 16 آذر سال جاری بیش از 94 درصد از مطبهای طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت، 95 درصد از داروخانهها، 96 درصد از آزمایشگاهها، 96 درصد از مراکز پرتو پزشکی، 90 درصد از درمانگاهها و 96 درصد از بیمارستانها به برنامه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک پیوستند.
رضایی ادامه داد: بر اساس قانون بیمهها، از اول دی سال جاری پرداخت ها به وسیله نسخه نویسی الکترونیک به مراکز درمانی طرف قرارداد و داروخانهها انجام می شود و نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک از هدر رفت بسیاری از هزینههای حوزه سلامت به خصوص در حوزه دارو و تجهیزات و رانتها جلوگیری کرده و قدمی بزرگ در راستای اجرای پرونده الکترونیک سلامت محسوب میشود.
وی گفت: برنامه نسخه نویسی الکترونیک تاکنون در 22 استان کشور بیش از 80 درصد محقق شده که از این میان در 11 استان بین 90 تا 100 درصد و در 11 استان دیگر بین 80 تا 90 درصد تحقق داشته و میزان تحقق برنامه نسخه الکترونیک تا شانزدهم آذر سال جاری در کل کشور به طور میانگین 74 درصد شده و این شاخص در پایان آبان سال جاری 65 درصد بود.
رضایی اضافه کرد: سه استان یزد، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام در حال حاضر پیشتاز اجرای نسخه الکترونیک هستند و به تحقق صد درصدی این برنامه در آذر سال 1400 دست پیدا کردند، همچنین در استان های کرمانشاه و کرمان، میزان تحقق نسخه الکترونیک به 98 درصد رسیده است.
معاون بیمه سلامت ادامه داد: استان گلستان با تحقق 97 درصدی، هرمزگان با تحقق 96 درصدی، کردستان با تحقق 95 درصدی، بوشهر با تحقق 93 درصدی و آذربایجان غربی با تحقق 92 درصدی در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک یکی از مهمترین طرحهای دولت در حوزه دولت الکترونیک است، تصریح کرد: بر اساس قانون باید از اول دی سال جاری به طور کامل در کشور اجرایی شود.
به گفته رضایی، مقدمات و گامهای نخست طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک با شکل گیری بانک اطلاعات بیمه شدگان از سال 1393 در سازمان بیمه سلامت برداشته شد و شکل گیری بانک اطلاعات مراکز و قراردادها از سال 1396، بانک اطلاعات خدمات از سال 1397 ادامه پیدا کرد.
وی افزود: اجرای آزمایشی نسخه نویسی الکترونیک در سازمان بیمه سلامت در سال 1397 در استان کرمان انجام شد و به مرور از سال 1398 به سایر استانها تسری یافت و در سال 1399 فراگیر و در همه کشور اجرایی شد. شیوع ویروس کرونا منجر به سرعت گرفتن طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک شد و از اول اردیبهشت سال جاری که فرآیند توقف چاپ دفترچههای کاغذی بیمه سلامت آغاز شد، حضور بیمه شدگان در دفاتر پیشخوان برای دریافت دفترچههای کاغذی به صفر رسید.
معاون بیمه سلامت تصریح کرد: با اجرای این طرح، رسیدگی برخط نسخهها و اعلام سهم سازمان و بیمه شده در لحظه و کاهش کسورات مراکز درمانی با استفاده از مکانیزمهای رسیدگی برخط، ارائه سرویس و سامانه خدمات شهروندی جهت دسترسی شهروندان توسط 2 سامانه و 4 اپلیکیشن نیز انجام میشود.
رضایی تاکید کرد: در طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک، سازمانهای بیمه گر با یکدیگر و همچنین با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعاملاتی داشتهاند و از جمله تعاملات سازمان بیمه سلامت با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میتوان به ارائه سرویسهای نسخه الکترونیک به وزارت بهداشت و استقرار در مراکز سطح یک، ارائه سرویسهای نظام ارجاع جهت استقرار در سامانههای سطح یک و دو و سه، پیادهسازی کدینگ اعلامی از سوی وزارت بهداشت در سامانه نسخه الکترونیک، اعلام آمادگی جهت ارائه سرویس سابقه نسخه به سامانههای وزارت بهداشت، ارائه پیشنهادات جهت ارائه کدینگ مناسب جهت کاربردیتر کردن کدینگ اعلامی و ارائه پنلهای رایگان سازمان بیمه سلامت به مراکز دانشگاهی اشاره کرد.
*س_برچسبها_س*