رونمایی از "خیبرشکن"/ مذاکرات؛ در مراحل نهایی / تکذیب نامه امیرعبداللهیان به رهبری
رونمایی از موشک خیبرشکن / مذاکرات وین و... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.
به گزارش ایسنا، خبر رونمایی از موشک راهبردی دوربرد و نقطه زن "خیبرشکن" سپاه همزمان با گرامیداشت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در آستانه برپایی جشن ملی 1400 در 22 بهمن ماه، در صدر اخبار پربازدید امروز قرار گرفت. موشک راهبردی خیبرشکن از نسل سوم موشکهای دوربرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشد، این موشک دارای سوخت جامد است و در فاز فرود دارای مانورپذیری برای عبور از سپر موشکی بوده و طراحی بهینه آن باعث شده است وزن آن نسبت به نمونه های مشابه یک سوم کاهش یافته و مدت آماده سازی و شلیک آن نیز تا یک ششم تقلیل پیدا کند.
سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در این مراسم چابکی و سرعت اصابت را از توانمندی های منحصر بفرد موشک دوربرد و نقطه زن خیبرشکن دانست و گفت: موشک خیبر شکن که از موشک های نسل سوم موشک ها است، هم دارای سوخت جامد است و هم سهولت در بکارگیری دارد.
در همین مراسم سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه بحمدالله قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران برابر متجاوزین و ستمگران و استکبار جهانی و صهیونیست های آدمکش روز به روز قدرت بیشتری پیدا کرده است، افزود: مسیر رشد، ارتقا و تعالی آن را چه به لحاظ کمیت و چه به لحاظ کیفیت ادامه خواهیم داد.
با توجه به از سرگیری دور هشتم مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین، سرنوشت برجام و مذاکرات همچنان در از موضوعات مورد توجه مخاطبان است.
در همین رابطه جالینا پورتر معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره روند مذاکرات وین و برنامه دولت آمریکا برای به تایید رساندن هر گونه توافق در وین در کنگره آمریکا پاسخ داد.
وی با تاکید بر اینکه هرگونه بازگشتمان به برجام طبق قوانین آمریکا و با تایید کنگره خواهد بود، خاطر نشان کرد: دولت آمریکا به دقت بررسی خواهد کرد هرگونه بازگشت این کشور به برجام (توافق هستهای)، با در نظر گرفتن الزامات قانونی از جمله قانون بازبینی توافق هستهای ایران باشد و دولت آمریکا نسبت به اطمینان یافتن از اجرای این قانون تعهد دارد.
به اعتقاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم که اخیرا به آمریکا سفر کرده، مذاکرات در مراحل نهایی است.
جوزپ بورل می گوید که با توجه به اینکه طرفین برای توافق آمادگی نشان دادهاند، نمیدانم یکهفته، دو هفته یا سه هفته طول خواهد کشید اما مطمئنا در آخرین مراحل مذاکره هستیم. ابراز امیدواری کرد که گشایشی صورت میگیرد «چون دو طرف از خود آمادگی نشان دادهاند»
در پی انتشار اخباری در مورد نامه وزیر امور خارجه کشورمان به مقام معظم رهبری در خصوص مذاکرات وین، یک منبع مطلع ادعاهای مطرح شده در این خبر را تکذیب کرد و گفت: این خبر ساختگی و در راستای اختلاف افکنی و تلاش برای شکست اجماع ملی در مورد مذاکرات وین است.
رامین مهمانپرست سخنگوی پیشین وزارت خارجه کشورمان هم در گفت و گویی با ایسنا به بیان ویژگی های توافق خوب پرداخته و معتقد است که اگر جمهوری اسلامی ایران در فعالیتهای اقتصادی و تجاری و روابط با سایر کشورها هیچ محدودیتی نداشته باشد و بتواند به عنوان کشوری مستقل بر اساس منافع کشور خود تصمیم گیری و اقدام کند یعنی اینکه ما به توافق خوبی رسیدهایم.
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در توئیتی با اشاره به اینکه صداهایی که از هیئت حاکمه آمریکا شنیده میشود نشان میدهد که انسجام لازم در این کشور برای اتخاذ تصمیمات سیاسی در مسیر پیشبرد مذاکرات وین وجود ندارد، نوشته است که دولت آمریکا نمیتواند هزینه اختلافات داخلی خود را با تضییع حقوق قانونی ملت ایران پرداخت کند.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
دیدار اولیانوف با نمایندگان ایران و آمریکا در وین
حصول راهحل دیپلماتیک در وین امکانپذیر است
راه لغو و بیاثر کردن تحریمها از مسیر مذاکره با آمریکا نمیگذرد
طرفین در مرحله آخر مذاکرات از خود انعطاف نشان دهند / آمریکا باید همه تحریمها را لغو کند
***
توضیح روابط عمومی وزارت امور خارجه درباره انتشار کلیپی از بانوی ایرانی که قبلا کارمند سفارت کنیا در تهران بوده است، از دیگر اخبار پرمخاطب امروز بود.
در اطلاعیه ی منتشر شده در این باره آمده است که رسانه های ضد انقلاب و فارسی زبان بیگانه تلاش دارند از هر موضوعی برای جریحهدار کردن اذهان عمومی استفاده نمایند. در موضوع کارمند ایرانی سابق سفارت کنیا، وزارت امور خارجه بصورت همه جانبه، بی شائبه و به دور از حواشی موضوع را پیگیری کرده و کلیه اقدامات اداری ممکن، اعم از فراخواندن طرفهای دعوا، تسهیل تبادل مکاتبات و ارتباطات قضایی، استماع نظرات و ادعاها و نهایتا ارائه پیشنهادهایی به دو طرف در خصوص شکوائیه را به تمامی انجام داده است.
انتهای پیام