یک‌شنبه 4 آذر 1403

رونمایی از قطعه 3 زبانه «قدس ای یقین»/ سمیعی: شعر و ادبیات نماد هنر متعهد انقلاب اسلامی است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رونمایی از قطعه 3 زبانه «قدس ای یقین»/ سمیعی: شعر و ادبیات نماد هنر متعهد انقلاب اسلامی است

مراسم شب شعر و موسیقی بین‌المللی «قدس» در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. در این مراسم جمعی از شاعران آیینی درباره قدس شعرخوانی کرده و قطعه 3 زبانه «قدس ای یقین» رونمایی شد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شب شعر و موسیقی بین‌المللی «قدس» با حضور برترین شاعران آیینی کشور و اهالی فرهنگ و موسیقی در آستانه روز قدس در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای سیدکمال هاشم‌زاده برگزار شد، شاعرانی نظیر مرتضی امیری اسفندقه، مصطفی محدثی خراسانی، علیرضا قزوه، علی‌محمد مودب، علی داوودی، نغمه مستشار نظامی، محمدرضا طهماسبی، عباس احمدی، میلاد عرفان‌پور، مرتضی حیدری آل کثیر و سیده فرشته حسینی از ایران، سیدسکندر حسینی از افغانستان، سید‌رضا نقوی‌الحسینی از پاکستان، نظار الکنانی از عراق و... در فرهنگسرای اندیشه حضور یافته و درباره قدس و مقاومت شعرخوانی کردند.

هم‌چنین از قطعه سه زبانه «قدس‌ای یقین» از تولیدات معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری رونمایی شد. شاعر فارسی این قطعه علی‌محمد مودب است که عارف علیزاده آن را خوانده است؛ همچنین شعر عربی «قدس ای یقین»، توسط مرتضی حیدری آل کثیر سروده و خوانده شده است و بخش انگلیسی این قطعه نیز توسط وهاب ابراهیمی سروده و اجرا شده است.

امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این مراسم سخنرانی کرد و گفت: تمامی جنبش‌های انقلابی و نهضت‌های پایدار در جهان به دلیل گستردگی رویدادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری قابلیت پرداخت هنری دارند. این موضوع در هنر انقلاب اسلامی یکتا و منحصر به فرد است. در هنر انقلاب اسلامی توازن عرفان و حماسه را تجربه می‌کنیم که سرآمد این هنر، شعر و ادبیات فارسی است که بسیار مسئولیت‌پذیر و موقر است.

وی با اشاره به جایگاه شعر در افق انقلاب اسلامی گفت: در تمامی شعارهای ابتدای انقلاب نقش شعر را ملاحظه می‌کنید. اساسا انقلاب اسلامی، انقلابی هوشمندانه و یکتاست و ظرفیت‌های هنری را به زیبایی به کار می گیرد. شما می‌بینید که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری شعرشناس و ادیب هستند. در اینجا باید به نکته‌ای اشاره کنم و آنهم این است هر جایی که شاخه‌های مختلف هنری به شعر نزدیک شدند، گویا خود را به هنر متعالی نزدیک‌تر کردند. شالوده هنرهای نمایشی و سینمایی ما نیز از شعر گرفته شده است.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تاکید کرد: هنر شعر این قدر مسئولیت‌پذیر است که در تمام جهان، جریان ادبی و هنری را به اسم خودش تثبیت می‌کند. این هنر خود را با موضوعات متعددی در افق جمهوری اسلامی گره می‌زند که یکی از این موضوعات قدس است. امروز افتخار داریم که در خدمت شاعران بزرگ سرزمین‌مان باشیم و از شعرخوانی آنان لذت ببریم.

نغمه مستشار نظامی اولین شاعری بود که برای شعرخوانی دعوت شد. او در سخنانی کوتاه گفت: یاد و خاطره امام راحل را گرامی می‌داریم که با آینده‌نگری و اندیشه والای خود از سال 1358 جمعه آخر ماه رمضان را به عنوان روز قدس نامگذاری کردند. آنچنان که مقام معظم رهبری می‌فرمایند: روز قدس نشان‌دهنده صف‌بندی حق و باطل و صف‌بندی عدل در برابر ظلم است.

وی سپس غزلی را خواند.

مصطفی محدثی خراسانی در بخش دیگری از این مراسم شعرخوانی کرد.

روز بیداری وجدان زمین تپش خاطره‌ها در افلاک

فرصت آینه‌گردانی عشق صبح قد قامت انسان از خاک...

مرتضی امیری اسفندقه دیگر مهمان شب شعر بین‌المللی قدس بود که برای شعرخوانی به روی صحنه دعوت شد. وی از شعرخوانی خود در سخنانی کوتاه گفت: هر زمان به فرهنگسرا و بوستان اندیشه می‌آیم، بیشتر یاد دو شاعر معاصر می‌افتم؛ اولی حسین منزوی و دیگری غلامرضا شکوهی است که در همین پارک کناری از دنیا رفت. من از دوستان خواهش کرده‌ام که سردیس حسین منزوی و غلامرضا شکوهی را در این پارک قرار بدهند.

وی ادامه داد: غلامرضا شکوهی یکی از شاعران آیینی برتر کشورمان است و حسین منزوی نیز شخصیت واقعا فرهیخته‌ای است که بسیاری از اشعاری که شما حفظ هستید متعلق به اوست.

او سپس غزلی را در توصیف مظلومیت قدس شریف خواند.

دیدی که شب کوران جنگ و جور از بال افتادند دیدی شکسته‌اند دیوارهای آهنین ظلم،

دیدی به خاک افتادند دیو سیاه عرصه بیداد و التین و الزیتون، چیزی نمی‌ماند به جا از شوکت صهیون...

علی محمد مؤدب در بخش دیگری از این مراسم شعرخوانی کرد و یکی از سروده‌های مشهور خود را خواند. در این سروده نام تعداد زیادی از شهدای محور مقاومت آمده است.

پیر ما گفت پر از عزم جوانی باشید سر پر شور حسین همدانی باشید

آسمان پشت سر یار خراسانی ما است باد‌ها جمله به فرمان سلیمانی ما است

پا به دریا بگذارید شناور باشید صولت "مهدی لطفی نیاسر" باشید

شاهد اینکه ز ما ترس و تعلق دور است تن بی سر شده اصغر پاشاپور است

علی داودی نیز سروده‌ای را درباره قدس شریف خواند.

خسته‌ام

و خشمگین

از تکرار جملاتی که مرا می‌جوند

و چشمان زخمی‌ام مانع خون ریزی قلبت نیست

که صدایم

صدای تو نیست...

علیرضا قزوه یکی دیگر از شاعران حاضر در این جلسه بود که شعرخوانی کرد. او قبل از شعرخوانی خود در سخنانی با اشاره به پیوند تاریخی ایران و فلسطین و اقتدار فرهنگی ایران گفت: زمانی که اسکندر مقدونی به سمت کشورهای مشرق حرکت می‌کند و به شهر غزه و مصر می‌رسد، فرماندار شهر غزه یک ایرانی بوده است. در حقیقت، در دوران، او شهر غزه مصر و شامات در اختیار دولت ایران بوده است.

وی ادامه داد: امروز مقاومت فلسطین و قدس اتفاقات خوبی را رقم زده است و همانطور که رهبر فرزانه انقلاب پیش‌بینی کردند، اسرائیل قطعاً 25 سال آینده را نخواهد دید که البته 5 سال از آن نیز گذشته است.

قزوه در ادامه یکی از سروده‌های خود درباره قدس و فلسطین را خواند.

اجرای سه قطعه موسیقی توسط بهرام پاییز، امیر حقیقت و سید مسافر خواننده افغانستانی با موضوع فلسطین بخش دیگری از این مراسم بود.

پیوستن به پویش جهانی «مقلوبه» نیز بخش دیگری از این مراسم بود که در آستانه افطار اجرا شد. «مقلوبه» غذای سنتی در منطقه شامات و به ویژه فلسطین به شمار می‌رود که در فلسطین و قدس اشغالی به نماد پیروزی قدس و واژگون شدن سلطه دشمنان قدس تبدیل شده است.

شب شعر و موسیقی بین‌المللی قدس و رونمایی از قطعه سه زبانه "قدس ای یقین" فردوسی، "سفت‌کاری" زبان فارسی را انجام داده، سعدی "نازک کاری" کرده!/ کدام شاعر معاصر شبیه به سعدی شعر می‌گوید؟