زرد شدن رنگ کرونایی تا تزریق بیش از یکمیلیون دز واکسن درقم
قم - ایرنا - زرد شدن رنگ کرونایی، لزوم مقابله با واکسن هراسی، تزریق یکمیلیون دز واکسن، راهاندازی مراکز واکسیناسیون شبانهروزی، تبیین نقش موثر واکسیناسیون در کاهش آمار ابتلا به کرونا در قم از جمله مهمترین اخبار کرونایی هفته گذشته در این استان بودهاست.
واکسیناسیون 76 هزار نفر توسط هلال احمر قم، ضرورت پوشش حداکثری واکسیناسیون در قم، پیشرفت واکسیناسیون نیازمند حرکت جهادی،راه اندازی یک مرکز واکسیناسیون، افراد واکسن نزده درادارات شناسایی شوند و هنجارشکنی برخی متخصصان در منع دریافت وواکسیناسیون 125 دانش هزار دانش آموز متوسطه از دیگر اخبار کرونایی هفته گذشته قم بود.
قم به رنگ زرد کرونایی درآمد
به گزارش جمعهشب روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، «قم» به رنگ «زرد» کرونایی درآمد.
بر اساس این گزارش، 86 شهرستان در وضعیت آبی، 227 شهرستان در وضعیت زرد و 119 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
همچنین 16 شهرستان شامل جلفا، مرند، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، استهبان، بانه، سقز، پاوه، جوانرود، روانسر، سرپل ذهاب، چرام، کهگیلویه، زرندیه و مهریز در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
واکسیناسیون کرونا در قم به مرز یک میلیون دز رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی گفت: با تزریق 993 هزار و 523 دز واکسن کرونا در قم این استان به مرز دریافت یک میلیون دز نزدیک شد.
محمدرضا قدیر در گفت و گویی، آخرین وضعیت کووید19 در قم را مورد توجه قرار داد و افزود: در 24 ساعت منتهی به بیست و نهم مهر ماه جاری، 48 بیمار با علائم مشکوک به کرونا پذیرش و 43 نفر بستری شدند.
چهره به چهره باید به جنگ واکسنهراسی رفت
در جلسه مدیریت بحران که روز چهارشنبه هفته گذشته با حضور استاندار قم برگزار شد، از پایین بودن پوشش واکسیناسیون درگروه دانشآموزی و مردم روستاها و بخشهای تابعه انتقاد و نسبت به اقناعسازی چهره به چهره مردم و روشنگری نسبت به واکسن هراسی تاکید شد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم در ابتدای این جلسه، گفت: اقناعسازی دانشآموزان و خانوادهها برای دریافت واکسن باید بهصورت جدی توسط مسوولان آموزشوپرورش و سایر نهادهای علمی در دستور کار باشد.
بیژن سلیمانپور یادآور شد: هیچ مرکز واکسیناسیونی در قم بدون دستور استاندار اجازه تعطیلی ندارد، اما امکان انعطاف و بازنگری در خدمات ممکن است.
واکسیناسیون 125 دانش هزار دانش آموز متوسطه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز دراین جلسه بیان کرد: روند کلی نزولی کرونا در قم به صورت سینوسی ادامه دارد و نباید رعایت پروتکلهای بهداشتی را ساده گرفت.
سیامک محبی ادامه داد: دو مرکز واکسیناسیون عمومی در شهر قم برای توسعه و تسریع روند دریافت واکسن به صورت شبانه روزی فعالیت خواهند کرد.
رییس مرکز بهداشت قم با اشاره به روند نسبتا مطلوب رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان، گفت: قم هم اکنون در برخی شاخصها رتبه اول کشور را در اختیار دارد.
هنجارشکنی برخی متخصصان در منع دریافت واکسن
محبی ادامه داد: در سامانه سیب هشت هزار و 560 مادر باردار اطلاعات خود را ثبت کردهاند که تاکنون فقط یک هزار و 608 نفر از آنها برای دریافت واکسن اقدام نمودهاند، درحالیکه افراد واجد شرایط بیش از هفت هزار نفر است.
وی ابراز داشت: برخی متخصصان پزشکی مادران باردار را از تزریق واکسن منع میکنند که یک هنجارشکنی درون سازمانی است؛ درحالیکه تاکنون هیچ موردی از عارضه پس از تزریق به مادران باردار مشاهده نشده و این قبیل تبلیغات برخی متخصصان مانع از پیشبرد اهداف علوم پزشکی شده است.
محبی خاطرنشان کرد: در مجموع و با احتساب ثبت اطلاعات برخی مادران باردار در مراکز خصوصی، هماکنون افزون بر 11 هزار مادر باردار در قم وجود دارد.
افراد واکسن نزده در ادارات شناسایی شوند
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در ادامه، بیان داشت: برای اینکه لکهگیری و رصد روند مبارزه با کرونا در قم دقیقتر باشد نیاز است تا افرادی که واکسن نزدهاند برای اقناعسازی شناسایی شوند.
عباس ذاکریان اضافه کرد: اگر سامانهای در ستاد ملی مبارزه با کرونا با دادههای مورد نیاز فردی و گروهی طراحی و در اختیار دستگاههای اجرایی قرار بگیرد، مسوولان با وارد کردن اطلاعات کارکنان خود میتوانند نسبت به شناسایی افرادی که واکسن نزدهاند را عملیاتی کرده و نسبت به اقناعسازی گروههای هدف بهصورت جزئیتری وارد عمل شوند.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون سامانهای عملیاتی شده در سطح کشور مبنی بر شناسایی موردی افرادی که اقدام به واکسن نزدهاند، وجود ندارد.
پیشرفت واکسیناسیون در قم نیازمند حرکت جهادی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم پیشرفت واکسیناسیون در استان را نیازمند حرکت جهادی دانست و گفت: اقناعسازی خانوادهها و جلوگیری از تبلیغات سو در کنار فعالیتهای جهادی میتواند باعث پیشرفت روند واکسیناسیون در استان شود.
محمدرضا قدیر هفته گذشته در جلسه ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا با اشاره به سفر وزیر بهداشت به استان و دیدار با مراجع تقلید و علما، افزود: در این دیدار تاکید مراجع قم بر واکسیناسیون و اجرای دستورات حوزه بهداشت بود.
وی با تاکید به اقناعسازی خانوادهها نسبت به اهمیت واکسیناسیون در گروه سنی نوجوانان، اضافه کرد: بیش از 50 درصد افراد سنی 12 الی 18 سال در قم واکسینه شدهاند.
پوشش واکسیناسیون در بخشهای تابعه قم مطلوب نیست
استاندار قم گفت: ضریب واکسیناسیون در شهرستانها و بخشهای تابعه قم مطلوب نیست و فرمانداران و مسئولان این مناطق باید نسبت به فرهنگسازی و ترغیب مردم به دریافت واکسن اقدام کنند تا در این رابطه به متوسط کشوری برسیم.
بهرام سرمست در حاشیه جلسه ستاد مدیریت بحران قم در سالن کرامت استانداری، افزود: توسعه واکسیناسیون برای جلوگیری از شیوع احتمالی موج ششم یک ضرورت حیاتی است.
وی بیان کرد: درکنار توصیه بر رعایت پروتکلها و شیوهنامههای بهداشتی تاکید کلی استان بر توسعه پوشش واکسیناسیون است.
راه اندازی نخستین مرکز واکسیناسیون شبانهروزی در قم
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: نخستین مرکز واکسیناسیون قم بهصورت شبانهروزی راهاندازی شد.
محمدرضا قدیر در این زمینه افزود: پس از تاکید وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مبنی بر فعال شدن مراکز واکسیناسیون بهصورت شبانهروزی، نخستین مرکز در این استان واقع در میدان روحالله شهر قم فعالیت خود را آغاز کرد.
تبیین نقش موثر واکسیناسیون در کاهش آمار ابتلا به کرونا
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: لازم است برای تشویق هرچه بیشتر اقشار مختلف به سمت واکسیناسیون در این استان، نقش موثر آن در کاهش آمار ابتلا به ویروس کرونا در این استان برای مردم تبیین شود.
بیژن سلیمانپور هفته گذشته درجلسه ستاد اطلاعرسانی قم در سالن کرامت استانداری، با اشاره به اینکه ویروس کرونا بسیار خطرناک است، بیان کرد: لازم است همه رسانهها و دستگاههای اجرایی متولی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی نقش بسیار زیاد واکسیناسیون در مقابله با ویروس کرونا را برای مردم بهخوبی تبیین کنند.
وی افزود: بیان روشن و تولید آثار رسانهای جذاب پیرامون نقش واکسیناسیون در کاهش چشمگیر آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در قم، عامل موثری برای تشویق به واکسن زدن در میان کسانی است که تاکنون این کار را انجام ندادند.
وی با تاکید بر اینکه همه باید برای مواجهه با موجهای بعدی کرونا آماده باشیم، ادامه داد: بسیاری از کشورها با واکسیناسیون توانستهاند مرگ ناشی از کرونا را به صفر برسانند و واکسیناسیون عاملی موثر برای مقابله با موجهای بعدی این ویروس است.
ضرورت پوشش حداکثری واکسیناسیون در قم
مدیرگروه آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت قم، گفت: باید در کمترین زمان ممکن به پوشش حداکثری واکسیناسیون در قم برسیم تا در صورت بروز احتمالی پیک ششم، آن را با کمترین میزان مشکل سپری کنیم.
محمدتقی سلطانی ادامه داد: روند موارد بستری و فوت ناشی از کرونا در قم نزولی است که امیدواریم با همراهی مردم در انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی این روند ادامه یابد.
وی افزود: اما با این وجود میزان بستری و فوت ناشی از کرونا در استان قم از متوسط کشوری بیشتری است و این نشان میدهد که باید دستورالعملهای بهداشتی را بهخوبی رعایت کنیم.
واکسیناسیون 76 هزار نفر توسط هلال احمر
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان قم گفت: از 10 مرداد تاکنون 76 هزار و 728 نفر از گروههای هدف در مرکز تجمیعی واکسیناسیون امامزاده سید معصوم (ع) به همت این جمعیت واکسینه شدند.
محمدرضا بهرامی هفته گذشته در گفتوگویی اظهار کرد: با توجه به شیوع موج پنجم کرونا و افزایش بیماران کرونایی و بهمنظور کاهش ازدحام مردم در مراکز واکسیناسیون، تعداد این مراکز در سراسر استان گسترش یافت و هلالاحمر قم نیز با حمایت دانشگاه علوم پزشکی استان، مرکز واکسیناسیون کرونای خود را در امامزاده سید معصوم (ع) بهمنظور افزایش سرعت واکسیناسیون از 10 مردادماه سال جاری با حضور استاندار و جمعی از مسولان استانی راهاندازی کرد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر قم ادامه داد: همچنین 2 هزار و 576 نفر از امدادگران، جوانان، داوطلبان و پزشکان هلالاحمر در این طرح بهکارگیری شدند.
جانباختن 9 بیمار کرونایی درقم
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم گفت: در 24 ساعت منتهی به 30 مهرماه جاری 9 تن دیگر از شهروندان قمی در اثر ابتلا به بیماری کووید 19 جان خود را از دست دادند.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی درباره آخرین وضعیت بیماران کووید19 در این استان، افزود: 257 بیمار به علت بیماری کووید 19 در مرکزهای درمانی این استان بستری هستند که 59 تن از آنها بدحال میباشند.
وضعیت کرونایی قم که از 23 تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از 30 مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید 19» میشود و این ویروس 24 آذر 1398 در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 1398 بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید19» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*