سفر عراق به روایت خبرنگار فارس / زائر هندی: قدر کشورتان را بدانید + عکس
خبرگزاری فارس گروه حج و زیارت مریم سادات آجودانی: امسال سفرهای هوایی اربعین تهرانیها، از ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) صورت میگیرد. بر همین اساس، حال و هوای اربعینی از همان بدو ورود به ترمینال سلام دیده میشود. همه کولهپشتیها را انداختهاند و از گیتها عبور میکنند تا کارت پرواز بگیرند. در گوشهای هم سعی شده تا فضای زیارت سیدالشهدا علیهالسلام تداعی شود و برخی با حضور در آن موقعیت عکس یادگاری میاندازند.
ترمینال سلام در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره)
سختیهای زائران هندی اربعین / قدر مسوولان ایرانی را بدانید
در گوشهای زائران هندی ایستاده و منتظرند تا پس از جمع شدن، کارت پرواز بگیرند. از حال و هوای آنها میپرسم. هیچ کدام از آنها توانایی صحبت کردن به زبان فارسی ندارند. به زبان انگلیسی از دلیل سفرشان میپرسم که یکی از آنها که به نظر کمتر از 30 سال دارد، از سختی سفرشان میگوید؛ از اینکه از شهرشان به دهلی رفتهاند و از آنجا عازم مشهد شد و پس از زیارت امام رضا علیهالسلام دوباره به تهران آمده و حالا هم زائر نجف اشرف هستند. بغضی در گلو دارد و متعجب است از اینکه در ایران مردم اینقدر مشتاق زیارت هستند و دولت هم همکاری لازم را دارد.
عزیمت زائران هندی از فرودگاه امام خمینی (ره) به سمت نجف:
آرام دستهایشان را بلند میکند و برای سلامتی رهبر دعا میکند و میگوید: خیلی قدر امام خامنهای را بدانید. به حرفهایش فکر میکنم که ناگهان عکسی از حاج قاسم و رهبر معظم انقلاب از چمدانش در میآورد و میگوید: اینها در قلبم جای دارند. بعد هم برای سلامتی امام زمان (عج) دعا میکند و به سمت کانتر میرود تا کارت پرواز بگیرد.
زائران هندی اربعین حال و هوای خاصی دارند و برای این سفر معنوی سختی زیادی کشیدهاند.
معطلی زائران در فرودگاه امام خمینی (ره)
تأخیر ادامهدار پروازهای اربعین
آنطرفتر زوجهای جوان و حتی کودکانی بودند که با والدین برای زیارت اربعین همراه شده بودند. تأخیر در پروازهای اربعین هم که برای زائران عادی شده و اگر پروازی به موقع انجام میگیرد، حتی خود مسؤولان ترمینال سلام هم متعجب میشوند!
با بیش از یک ساعت تأخیر در پرواز، سوار هواپیما شدیم و پس از ورود به فرودگاه نجف، مسؤولان وزارت بهداشت عراق کارت واکسیناسیون زائران را بررسی کردند و زائران نیز در صفهای گیت ورود به عراق ایستادند. حتی مسؤولان گذرنامه عراق هم با مهربانی از زائران استقبال کردند و با خوشامدگویی و لبخند از حضور ایرانیان ابراز خوشحالی میکردند.
ازدحام جمعیت در حرم امیرالمومنین (ع) در نجف
مسیرهای قفل شده به سمت ضریح حرم امام علی (ع) و حضور خیل عاشقان حسینی در نجف
راهی حرم مولا شدیم. ساعت حوالی 2 بامداد بود. اما انگار اول شب است و جمعی از زائران در مسیر بودند. به حرم امام علی علیهالسلام که رسیدیم، با جمعی از زائرانی مواجه شدیم که در اطراف حرم زیر پنکههای حرم استراحت میکردند. به سختی میشد به سمت حرم گام برداشت. هر لحظه به خیل جمعیت افزوده میشد. پس از عبور از گذرگاههای تفتیش (سیطره) به سمت ضریح حرم علوی حرکت کردیم، اما قبل از اینکه چشممان به ضریح بخورد، مسیر قفل شده بود و امکان حرکت به جلو نداشتیم. برای جلوگیری از حضور بیشتر در ازدحام جمعیت سعی کردیم با موج زائران به عقب برگردیم و از دور به امیرالمؤمنین علیهالسلام سلام دادیم و پس از خواندن زیارتنامه و نماز زیارت به سوی ایوان نجف رفتیم.
ویدیویی ببینید از سینهزنی زائران ایرانی در مرقد مطهر امیر مومنان علی علیهالسلام
پارچههای مشکی عزا در گوشه و کنار حرم و به ویژه ایوان نجف نصب شده بود. در گوشهای از ایوان نجف، ایرانیان مداحی میکردند و سایر زائران هم با آنها همراه شده بودند و در گوشهای دیگر برخی به زیارت مشغول بودند. با این وجود، بسیاری همچنان دراز کشیده بودند و حرم امام علی علیهالسلام هم مأمنی برای استراحت زوار شده بود.
استراحت زوار در حرمها، دلپذیرترین نقاطی است که هوای خنک و مطبوع دارد
همه جا مملو از زائر بود و با وجود اینکه به نظر میرسید دیگر حرم گنجایش حضور زائران را ندارد، اما هر لحظه خیل جمعیت وارد حرم شده و گویی فضای حرم هم با حضور زوار گستردهتر میشد.
قبل از نماز صبح راهی کربلا شدیم. در مسیر پیادهروی اربعین، موکبهای بسیاری راهاندازی شده بود و زائران اربعین در حال استراحت بودند. جمعی نیز با توجه به اینکه هوا شبها خنکتر است، به پیادهروی مشغول بودند و پرچمهایی به دست داشتند و گروهی به سوی کربلا حرکت میکردند.
هر چه به کربلا نزدیکتر میشدیم، تعداد زائران هم کمتر میشد، اما با ورود به شهر کربلا زائران بسیاری حضور داشتند که پیاده سمت حرم ارباب حرکت میکردند.
به حرم سیدالشهدا علیهالسلام که رسیدیم، نماز صبح را خوانده بودند. خیل جمعیت حاضر در کربلا آن هم در حالی که بیش از یک هفته تا اربعین حسینی باقی مانده، باورکردنی نبود. صحن عقیله با ظرفیت 35 هزار نفر در پشت حرم حسینی مملو از جمعیت بود. آن طرفتر هم سایهبانهایی زده بودند و زائران زیر پنکهها مشغول استراحت بودند. این در حالی است که از امروز مرزهای زمینی بسته شده و گذر ویژه موقت اربعین هم صادر نمیشود.
تصویر دیگری از استراحت زوار در حرمهای مطهر
این تصمیم به دلیل نبود امکانات لازم در سمت عراق گرفته شده است و حتی ستاد اربعین از زائران خواسته تا سفر خود را کوتاه کنند و آنهایی که هنوز به سوی مرزها حرکت نکردهاند، بعد از اربعین به زیارت مشرف شوند.
به گزارش فارس، هماکنون بیش از یک میلیون ایرانی در عراق حضور دارند و با وجود گرمای هوا بسیاری مسیر نجف تا کربلا را پیاده طی میکنند. موکبها نیز کم و بیش فعالیت خود را آغاز کردهاند.
انتهای پیام /