شنبه 26 آبان 1403

سهم اندک استان‌های غرب کشور از پست‌های کلان مدیریتی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سهم اندک استان‌های غرب کشور از پست‌های کلان مدیریتی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: سهم مدیران استان‌های غرب کشور از پست‌های کلان اندک است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز  بهرام فاضلی زاد در نشست هم اندیشی مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه 8 کشور اظهار داشت: استان‌های همجوار با یکدیگر قرابت دارند بنابراین ظرفیت برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای وجود دارد.

وی افزود: استان‌های غرب کشور جزو استان‌های برخوردار نیستند به گونه‌ای که این استان‌ها با مشکلات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه سهم مدیران استان‌های غرب کشور از پست‌های کلان اندک است، بیان کرد: 3 هزار پست سازمانی در کشور وجود دارد که سهم استان‌های زاگرس نشین اندک است.

این مسئول با گلایه از اینکه چرا منطقه اورامانات و جاذبه‌های گردشگری لرستان، ایلام و همدان چندان مورد پذیرش گردشگران قرار نمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: در این راستا باید برای توریست‌های خارجی لاین گردشگری که در نظر گرفته می‌شود از استان‌های غربی کشور نیز عبور کند و تنها محدود به استان‌های برخوردار نشود.

فاضلی زاد بیان کرد: یارانه و سهمیه کاغذ و نشریات محلی و سراسری به صورت متمرکز توسط معاونت مطبوعاتی تعیین می‌شود و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این راستا سهمی ندارند در حالی که این مدیران باید پاسخگوی مطبوعات باشند.

وی تصریح کرد: همچنین دستگاه‌های اجرایی از پایین بودن سهم اعتبارات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها گلایه‌مند هستند.

نشست هم اندیشی مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه 8 کشور امروز شنبه به میزبانی استان کرمانشاه در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برگزار شد.

ضعف زیرساخت‌های فرهنگی به ویژه در استان ایلام مشهود است

عمران خودآموز، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در این نشست اظهار داشت: نهادینه شدن جشنواره‌های بین المللی سنگ بنای خوبی است تا شاهد وقوع رویدادها در حوزه‌های مختلف داشته باشیم.

وی با بیان اینکه با این حال عقب ماندگی‌هایی هم داریم، افزود: استان‌های ایلام و کرمانشاه از نرخ بیکاری و تورم بالا رنج می‌برند و آسیب‌های اجتماعی زیادی هم دارند که می‌تواند دلیلی برای تخصیص اعتبارات بیشتر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با تاکید بر اینکه ضعف زیرساخت‌های فرهنگی به ویژه در استان ایلام مشهود است، بیان کرد: پس از جنگ هشت ساله نیز برای کشور ایلام توسعه ایجاد نشد و شاهد کمبود زیرساخت در این استان هستیم.

خودآموز خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت غنای فرهنگی و وجود هنرمندان شاخص استفاده شود تا متناسب با سبک زندگی ایرانی - اسلامی الگویی برای نسل جوان و نوجوان باشد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های آموزشی ضعیف است، افزود: علاوه بر لزوم برقراری تعامل با کشور عراق باید تلاش شود جشنواره‌ها و رویدادها از نظر کمی و کیفی بهبود یابد.

لزوم برگزاری جشنواره منطقه‌ای اقوام

احمد حسین فتاحی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان نیز در این نشست، اظهار داشت: بخشی از فعالیت‌ها را می‌توان در طرح پیشخوان فرهنگ و هنر واگذار کرد که این امر در راستای کاهش کمک به تصدی‌گری دولت و کمک به بازنشستگان است.

وی خواستار بهبود رفاهی کارکنان به صورت مادی و توجه به زیرسازی شد و افزود: با توجه به اینکه معاندین در فضای مجازی درصدد تفکیک اقوام هستند، جشنواره منطقه‌ای اقوام گامی مؤثر واقع شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان خاطرنشان کرد: می‌توان درود لرستان را پایتخت شاهنامه‌خوانی و شاهنامه پژوهشی ایران نامید برهمین مبنا ایجاد دفتر شاهنامه‌خوانی در وزارتخانه ضرورت دارد.

جلال قلعه شاخانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز اظهار داشت: وزارت ارشاد اسلامی توجهی به استان‌ها ندارد و با ادامه این وضعیت به جایی نخواهیم رسید در حالی که ادارات ارشاد اسلامی استان‌ها در مرکز سیبل قرار دارند.

وی افزود: وزارت ارشاد از نیم درصد کل اعتبارات فرهنگی کشور 11.3 درصد اعتبارات حوزه فرهنگی را در اختیار دارد با اینکه باید پاسخگوی 80 درصد مشکلات فرهنگی جامعه باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان خاطرنشان کرد: باید درصدی از اعتبارات معاونت مطبوعاتی در اختیار استان‌ها باشد زیرا در حال حاضر به صورت یارانه پرداخت می‌شود و اختیارات مدیران اداره کل استان‌ها به صفر رسیده است و مانند شهروندی عادی از پرداخت یارانه‌ها مطلع می‌شوند در حالی که رسانه‌ها از ادارات فرهنگ و ارشاد مطالبه می‌کنند.

این مسئول افزود: نوع نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه بندی آنها جای بحث دارد همچنین قرابت فرهنگی بین کردستان و همدان وجود ندارد و این نشان می‌دهد مسئولان هنوز جنس فرهنگ را متوجه نشده‌اند و با این حال سال‌های بعد در همین نقطه باقی خواهیم ماند.

شاخانی با تاکید بر اینکه باید بخشی از اعتبارات تخصیص داده شده به مدیران کل ادارات فرهنگ اسلامی داده شود، هرچند پیگیری‌های زیادی انجام شده اما بی نتیجه مانده است گفت: هنوز نگاه فرهنگی در افراد متولی شکل نگرفته همچنین تفویض اختیار به معاونت‌ها نیز بحثی جدی است.

وی عنوان کرد: مسئولان نباید صرفا اعداد را ببینند زیرا خروجی آن منتشر شدن نشریاتی است که حداقل چاپ نشدن آنها کمک به محیط زیست خواهد بود.

شاخانی بیان کرد: تقصیرات وزارت ارشاد بسیار گسترده است از سوی دیگر در استان‌های همجوار وحدت رویه نداریم.

توزیع آگهی‌های دولتی مشکلاتی را ایجاد کرده است

شیرمحمدی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اظهار داشت: معاونت مطبوعاتی راهبرد تشخیصی در صدور مجوز ندارد و سرپرستی با حداقل شرایط حاصل شده و هنگامی که ممنوعیتی ایجاد می‌کنیم مورد سرزنش وزارت قرار می‌گیریم.

وی با تاکید بر اینکه توزیع آگهی‌های دولتی مشکلاتی را ایجاد کرده است، افزود: توسعه رسانه به درستی رخ نداده است.

شیرمحمدی گفت: این نشست‌ها باید به سمت تخصصی شدن پیش رود همچنین توانمندسازی اصحاب فرهنگ و هنر و کارشناسان حوزه فرهنگی هم باید جدی انگاشته شود و باید به تمام صنوف آموزش داده شود زیرا عدم آموزش آنها را از قافله عقب خواهد انداخت.

وی با تاکید بر اینکه از جلسات خروجی مثبت گرفته نمی‌شود و نباید نگاه حداقلی وجود داشته باشد، افزود: در جشنواره رضوی و صنعت چاپ حداقل رقم تخصیص داده شده هم محقق نشد.

انتهای پیام /