شناسایی و خنثی سازی 10 حمله سایبری در یک سال گذشته
سردار جلالی گفت: سال گذشته با همکاری دستگاههای اطلاعاتی 10 حمله سایبری اساسی به زیرساختهای حیاتی کشور را با عملیات پیشگیرانه خنثی کردیم.
سردار سرتیپ پاسدار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهمناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد، اظهار داشت: هفته پدافند غیرعامل از سوم آبان تا دهم آبان در سطح کشور برگزار میشود که برای این روزها عناوین و محور فعالیتهایی متناسب با شعار هفته که «ایران پایدار، به وسعت ایمان، به بلندای امید» است، تعیین شده است.
سردار جلالی در ادامه به موضوع فلسطین پرداخت و گفت: امسال برای اولین بار بعد از 75 سال که از اشغال فلسطین میگذرد، رژیم صهیونیستی جنگی جدید با لایهای جدید از عملیات رسانهای را شروع کرده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور یادآور شد: اسرائیل با پشتیبانی غربیها تلاش میکرد تا رعب و وحشت میان مردم ایجاد کند و بدین شکل برای خود بازدارندگی نظامی ایجاد کرده بود و شاید هم ارتش کشورهای عربی به واسطه شکستهایی که مقابل صهیونیستها داشتند از رویارویی با آنها طفره میرفتند.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی با کمک سازمانهای جاسوسی غربی همچون سیا به زعم خود بازدارندگی اطلاعاتی ایجاد کرده بود و ادعا میکرد که هر توطئهای را در نطفه خفه میکند و این کار را با استراتژی تهاجمی و پیشدستانه انجام میداد.
سردار جلالی افزود:، اما بعد از گسترش تفکر مقاومت که از ایران نشأت گرفت، حزبالله لبنان توانست تحقیر ارتشهای عربی را به ارتش صهیونیستی تحمیل و صهیونیستها را تحقیر کند؛ لذا بدین جهت امروز قدرت بازدارندگی ایجاد کرده و با توسعه این تفکر به حماس، این جنبش هم رشد کرد؛ بدین ترتیب استراتژی آفندی صهیونیستها شکست خورد و بزرگترین تلفات اسرائیل در 75 سال اخیر به آنها تحمیل شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور عنوان کرد: اسرائیل در جنگ 33روزه هم، چون قادر به پیشروی و دستیابی به اهداف خود نبود، چارهای جز بمباران مناطق مسکونی نداشت و اکنون نیز همین روش را در پیش گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: دستیابی به پیروزی در شرایط موجود نیاز به صبر زیاد دارد؛ همچنانکه در جنگ 33روزه هم اسرائیل در نهایت به خواستههای حزبالله تن داد و امیدواریم درخصوص غزه نیز این موضوع رخ دهد.
سردار جلالی اظهار کد: سال گذشته موفق شدیم که با همکاری دستگاههای اطلاعاتی 10 حمله سایبری اساسی به زیرساختهای حیاتی کشور را قبل از انجام کشف و با عملیات پیشگیرانه، آنها را خنثی کنیم.
وی افزود: ما با همکاری سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات این 10 حمله سایبری را خنثی کردیم و در یک نمونه با گزارشی که از این دو نهاد اطلاعاتی به دست ما رسید مشخص شد که در آینده نزدیک حتما به سامانه زیرساختی دیسپچینگ برق حمله میشود. این آسیبپذیریها را بررسی کردیم و 16 اقدامات عملیاتی تدوین شد و با یک اقدام کارشناسی این حمله خنثی شد.
جلالی ادامه داد: در حوزه پدافند سایبری اقدامات راهبردی انجام دادیم. بخش عمدهای از مشکلات سادهای که در این حوزه وجود داشت را با آموزش حل کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه حفرههای امنیتی به این نتیجه رسیدیم که باید محصولات داخلی داشته باشیم در نتیجه با همکاری شرکتهای دانش بنیان و وزارت دفاع 300 محصول بومی در این حوزه تهیه کردیم و سال گذشته 80 درصد حملات را با این محصولات دفع کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: در زمینه کاداس هم هفت محصول تایید شده در اختیار داریم. در حوزه ضد بد افزار دارای محصولات رنج چهار و پنج هستیم و برای دفع حملات سایبری از آنها استفاده کردیم.
جلالی اظهار داشت: از دیگر اقدامات در این حوزه راه اندازی مرکز ملی دفاع سایبری کشور است که مطالعات آن بیش از دو سال طول کشیده است و طی چند ماه آینده راه اندازی میشود.
وی با اشاره به حوزه هستهای گفت: تجهیزات تشخیص پرتوهای هستهای که خیلی هم پیشرفته هستند را تولید کردیم که در اختیار استانهایی که دارای تاسیسات هستهای هستند گذاشتهایم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: در جنگ قره باغ نگران تاسیسات هستهای ارمنستان که در 60 کیلومتری مرز ما قرار دارد، بودیم. در استانهای مرزی با این کشور زیرساختهای پدافند هستهای پیش بینی و در تبریز قرارگاه پدافندی پرتوی ایجاد کردیم.
جلالی افزود: در استانهای تهران، مرکزی، اصفهان و بوشهر قرارگاه تهدیدات پرتوی و اورژانس هستهای هم ایجاد و سعی کردهایم الزاماتی که آژانس بین اللملی انرژی هستهای برای ما مشخص کرده را انجام دهیم.
وی گفت: در این دو هفته اخیر و پس از عملیات طوفان الاقصی دشمن تلاشهایی برای حملات سایبری انجام داد که همه آنها دفع شد البته و همچنان هوشیاری خود را حفظ میکنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی