شنبه 3 آذر 1403

شهید شیرودی مهمان فجر 42 می‌شود / «نبودنت»، درامی اجتماعی با تم مهاجرت

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
شهید شیرودی مهمان فجر 42 می‌شود / «نبودنت»، درامی اجتماعی با تم مهاجرت

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز چهار شنبه 18 بهمن‌ماه همزمان با هفتمین روز از برگزاری چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، سه فیلم «آسمان غرب» و «ملکه آلیشون» به همراه اثر «نبودنت» به نمایش در می‌آید. شهیدان شیرودی و ادبیان روی پرده داستان این فیلم در روز‌های آغازین جنگ می‌گذرد. «آسمان غرب» با نگاهی متفاوت، رشادت، غیرت و میهن‌دوستی خلبان شهید علی‌اکبر شیرودی و دیگر همرزمانش...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز چهار شنبه 18 بهمن‌ماه همزمان با هفتمین روز از برگزاری چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، سه فیلم «آسمان غرب» و «ملکه آلیشون» به همراه اثر «نبودنت» به نمایش در می‌آید.

شهیدان شیرودی و ادبیان روی پرده

داستان این فیلم در روز‌های آغازین جنگ می‌گذرد. «آسمان غرب» با نگاهی متفاوت، رشادت، غیرت و میهن‌دوستی خلبان شهید علی‌اکبر شیرودی و دیگر همرزمانش را در در التهابات یک ماه نخست جنگ در منطقه غرب کشور به تصویر می‌کشد.

میلاد کی‌مرام (در نقش شهید شیرودی)، امیر حسین آرمان (در نقش شهید ادیبان)، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، محمد رضا صولتی، پیام اینالوئی، احسان عباسی، صفر محمدی، احسان صاحب الزمانی، یوسف فروتن، راهله لطفی، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی بازیگران این فیلم هستند.

آرمین رحیمیان، بازیگر تازه‌نفس سینما است که در سال‌های اخیر در نقش‌های مختلفی ظاهر شده و حالا در این فیلم سینمایی با گریمی متفاوت، در قامت سردار شهید حسین همدانی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران نقش‌آفرینی می‌کند.

«آسمان غرب» فیلمی به نویسندگی و کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی حبیب‌الله، ولی نژاد است. محمد عسکری سال گذشته با کارگردانی فیلم سینمایی «اتاقک گلی» در جشنواره حضور داشت؛ فیلمی که در بستری عاشقانه آغاز می‌شد و به عملیات مرصاد می‌پرداخت. عسگری برای این فیلم موفق به کسب سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار بهترین کارگردان فیلم اول از چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شد.

«آسمان غرب» به لحاظ تجهیزات نظامی، اتفاقی جدید در سینمای ایران محسوب می‌شود. یکی از مسئولان نظامی مطلع درباره تجهیزات نظامی این فیلم گفته‌است: «هر ساعت پرواز حدود 200 میلیون تومان هزینه دارد و برای این فیلم 53 ساعت پرواز در نظر گرفته شده‌است. همچنین 150 دستگاه تانک، 30 دستگاه نفربر، 300 سرباز هم طبق گفته معاون قرارگاه آجا در غرب کشور قرار بوده در اختیار فیلم باشد.»

همچنین، سایر عوامل «آسمان غرب» عبارتند از: تدوین: میثم مولایی، جلوه‌های ویژه بصری: جواد مطوری، صداگذاری: بهمن اردلان و موسیقی: مسعود سخاوت‌دوست از دیگر عوامل این فیلم هستند. این فیلم سینمایی محصولی مشترک از بنیاد سینمایی فارابی وزارت ارشاد، ارتش جمهوری اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی است که در استان کرمانشاه ضبط و تولید شده.

گفتنی است که در سال 1371 سریالی به نام «سیمرغ» نیز از تلویزیون پخش شد که روایت‌گر زندگی دو تن از خلبانان هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران یعنی احمد کشوری و علی‌اکبر شیرودی بود. در این سریال، نقش شهید شیرودی را محمد جوزانی و نقش شهید کشوری را سیدجواد هاشمی ایفا می‌کردند.

یک فانتزی کودکان به روایت نورآورمحمد

در خلاصه داستان رسمی فیلم «ملکه آلیشون» آمده است: آدور در کودکی زندگی فقیرانه‌ای را با پدربزرگش سپری کرده. پدر و مادر او به دست موجودی شیطانی به نام کایوت از بین رفته‌اند، اما به او گفته‌اند. تب جنگل باعث مرگ آن‌ها شده. آدور از جنگل به شدت متنفر است. روزی آدور با پدربزرگش بحث می‌کند و از خانه فراری می‌شود و به جنگلی مخوف می‌رسد. تونل زمان او را به داخل خود می‌کشد و بعد به جنگل سوخته‌ای که حاکمش یک پری به اسم ملکه آلیشون است، فرستاده می‌شود...

از جمله بازیگران این فیلم کودک می‌توان به امیررضا اسماعیلی (بازیگر نقش آدور که شخصیت اول فیلم است) میترا شجاعی، شانلی محمدی، عارف امرج شکری، آرزو مهتری، صبا منصوری، فاطمه زحمتکش، سعید فاضل ساعتچی، نسیم عبدی و نسترن سیفی اشاره کرد در. فیلم «ملکه آلیشون» از چهر‌ه‌های جدید استفاده شده و این اولین تجربه این بازیگران برای بازی در فیلم است.

مسئولیت نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی فیلم «ملکه آلیشون» همگی بر عهده ابراهیم نورآورمحمد بوده‌اند. او حتی طراحی لباس و کار‌های جانبی را نیز به تنهایی برعهده گرفته به طوری که به غیر از نام بازیگران، فقط نام اوست که در تیتراژ این فیلم دیده میشود. جالب است بدانید که به گفته خود ابراهیم نورآور محمد این اولین تجربه او هم در کارگردانی، هم در تهیه‌کنندگی است.

مخاطبان اصلی این اثر کودکان و نوجوانان هستند و همینطور «ملکه آلیشون» از فیلم‌های برگزیده در جشنواره کودک استان اصفهان بوده است. جالب است بدانید که ساخت فیلم «ملکه آلیشون» 9 سال به طول انجامیده است. این اثر در کنار فیلم «باغ کیانوش» و فیلم «ظاهر» که هر دو توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخته شده‌اند، سه فیلم بخش کودک و نوجوان دوره چهل و دوم جشنواره فجر هستند.

داستان نبودن

این فیلم داستان زندگی مرضیه، زنی را روایت می‌کند که چندسالی به انتظار همسر خود نشسته، ولی همسرش توان بازگشت به خانه را ندارد. در خلاصه داستان فیلم «نبودنت» همین جمله مبهم آمده است: «مرضیه چند سال به انتظار همسر خود است، ولی همسرش توان بازگشت به خانه را ندارد...». بازیگران این اثر عبارتند از: سحر دولتشاهی، امیرآقایی، آزاده صمدی، فرید سجادی حسینی، رضا بهبودی، علیرضا ثانی فر، شیوا سرمست بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

کاوه سجادی‌حسینی علاوه بر کارگردانی تهیه‌کنندگی فیلمش را هم بر عهده گرفته است تا با یک فیلم شخصی و کم خرج به جشنواره فجر بیاید. او برای اولین بار در سال 1369 با فیلم «سکوت» به کارگردانی پدرش علی سجادی حسینی وارد عرصه سینما شد. حسینی که سابقه ساخت فیلم‌های کوتاه دارد، اولین بار با منشیگری صحنه برای فیلم «گاو خونی» در سال 1380 و همکاری با بهروز افخمی با کارگردانی فیلم بلند آشنا شد. بعد از آن او با کارگردان‌های موفقی همچون اصغر فرهادی در فیلم «فروشنده» و تهمینه میلانی در فیلم «زن زیادی» در سمت دستیار کارگردان همکاری کرد. کاوه سجادی حسینی اولین فیلم بلند خود به نام «شب، بیرون» را در سال 1393 ساخت. بعد از آن فیلم «بوفالو» را کارگردانی کرد و در سال 1398 فیلم «بی‌سر» را روی پرده برد و حالا با چهارمین فیلم بلند خود به چهل‌ودومین دوره جشنواره فیلم فجر می‌آید.

کاوه سجادی حسینی 2 سال پیش فیلم را برای جشواره فیلم فجر آماده می‌کرد و به گفته برخی رسانه‌ها از سال 96 قصد ساخت این فیلم را داشته که در نهایت امسال برای حضور در جشنواره آماده شده.

«نبودنت» پس از فیلم‌های «شب بیرون»، «بوفالو» و «بی‌سر» چهارمین فیلم بلند سینمایی کاوه سجادی‌حسینی به شمار می‌رود. در میان آثار وی، «بوفالو» (سال 93) در بخش رقابتی سی و سومین جشنواره فیلم فجر حاضر بود و «بی‌سر» در جشنواره حضور نداشت.

اثر سجادی حسینی درامی اجتماعی است و قصه‌ای عاشقانه و زنانه با تم مهاجرت دارد. سجادی در یک گفتگو اشاره کرده بود قصد دارد به مهاجرت‌های بی‌جا که باعث فروپاشی خانواده‌ها می‌شود بپردازد. پیش از این سینمای ایران تجربه ساخت آثاری با موضوع مهاجرت را داشته است و از شاخص‌ترین آن‌ها می‌توان به فیلم «پل چوبی» ساخته مهدی کرم‌پور و «ملبورن» ساخته نیما جاویدی اشاره کرد.

شهید شیرودی مهمان فجر 42 می‌شود / «نبودنت»، درامی اجتماعی با تم مهاجرت 2