شنبه 29 دی 1403

صاحب خانه شدن تبدیل به سراب شد / بازار مسکن نفس مستاجران ر ا می گیرد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
صاحب خانه شدن تبدیل به سراب شد / بازار مسکن نفس مستاجران ر ا می گیرد

بازار مسکن به شدت از دسترس خارج شده است؛ حتی با وجود وام‌های سنگین بانکی، خرید ملک ممکن نیست. آخرین گزارش‌های رسمی دولت حاکی از آن است که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به حدود 86 میلیون تومان رسیده است. بازار مسکن به شدت از دسترس خارج شده است؛ حتی با وجود وام‌های سنگین بانکی، خرید ملک ممکن نیست. آخرین گزارش‌های رسمی دولت حاکی از آن است که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به حدود 86 میلیون تومان...

بازار مسکن به شدت از دسترس خارج شده است؛ حتی با وجود وام‌های سنگین بانکی، خرید ملک ممکن نیست. آخرین گزارش‌های رسمی دولت حاکی از آن است که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به حدود 86 میلیون تومان رسیده است.

به گزارش عرشه آنلاین، براساس گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در خردادماه امسال 85.9 میلیون تومان بود که از افزایش 9.7 درصدی قیمت نسبت خرداد سال قبل حکایت دارد.

اقتصاد 100 در خبری نوشت: این اعداد نشان می‌دهد که خرید یک آپارتمان ریزمتراژ 50 متری در تهران نزدیک به 4 میلیارد و 300 میلیون تومان پول نیاز دارد. این در حالی است که نه حقوق کارمندی و نه کارگری، با این اعداد همخوانی ندارد و به نوعی می‌توان گفت متقاضیان مسکن از بازار مسکن خارج شده‌اند.

نفس بازار مسکن بریده است

اما آیا شرایط بازار مسکن در دولت جدید تغییر می‌کند؟ کارشناسان و تحلیلگران بازار مسکن معتقدند که تغییر فضای بازار مسکن، نیاز به یک جراحی سنگین اقتصادی دارد. فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: شرایطی که امروز در بازار رصد می‌شود، این‌گونه است که خرید و فروش در بازار مسکن به صورت مطلوب صورت نمی‌گیرد و به عبارتی می‌توان یک رکود سنگینی بر بازار مسکن حکم‌فرما است.

وی می‌افزاید: مضاف بر این‌که این رکود به نظر می‌رسد نشات گرفته از سیاست‌گذاری‌ها و روندهایی بوده که طی سال‌های گذشته در این بازار توسط سیاست‌گذار مسکن برنامه‌ریزی شده و متاسفانه به اهداف اصلی حوزه مسکن نتوانستیم برسیم.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور تصریح می‌کند: بازار مسکن یک بازار کاملا اقتصادی است و کسانی که در این بازار خرید می‌کنند، مردم هستند، اما نقدینگی، امروز به نحوی نیست که مردم بتوانند خودشان را با شرایط حاکم بر بازار مسکن همخوان کنند.

پورحاجت متذکر می‌شود: در ادوار گذشته زمانی که این اتفاق می‌افتاد، سال‌های سال دولت‌ها برای نجات این بازار مهم و استراتژیک برنامه‌ریزی می‌کردند، اما این سیاست‌ها در چند سال گذشته دنبال نشده و فقط برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی در ادوار گذشته این بوده که برای مسکن حمایتی برنامه‌ریزی کند.

بازار مسکن رها شده است

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در ادامه در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین با بیان این‌که به نظر می‌رسد یک رهاشدگی در بازار مسکن ایجاد شده است، می‌گوید: ساختار حاکم بر تسهیلات بانکی کاملا ناکارآمد شده و اساسا سیستم بانکی هیچ کمکی را طی این سال‌ها انجام نداده است.

پورحاجت می‌افزاید: پیش از این مردم برای خرید مسکن، یا از طریق پس‌انداز و یا از طریق حقوق و دستمزد و یا از طریق منابع بانکی اقدام می‌کردند، اما امروز حقوق و دستمزد تکاپوی نیاز مردم را نمی‌دهد، تسهیلات بانکی نیز به میزانی که باید در بازار مسکن تعریف شود، وجود ندارد و تورم هم به نحوی در کشور حکم‌فرماست که در نهایت روز به روز شکاف را عمق‌تر و گسترده‌تر می‌کند.

وی تصریح می‌کند: به نظر می‌رسد در حوزه مسکن نیاز به یک جراحی بزرگ است و این کار سختی است. پیش از این همواره دولت‌ها روی تسهیلات بانکی تمرکز داشتند، اما در حال حاضر در این بخش هم دچار چالش هستیم.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور عنوان می‌کند: امروز می‌توان این نقد جدی را به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مطرح کرد که نیامدند هم‌تراز بازار مسکن، تسهیلات را ایجاد کنند. مردم هم نمی‌توانند با منابعی که دارند، برای خرید اقدام کنند.

رویاهای خانه‌دار شدن محال شد

پورحاجت متذکر می‌شود: نیاز به یک جراحی در بازار مسکن است و ما امید داریم با حضور وزیر جدید راه و شهرسازی و نیز دولت جدید، یک سیاست‌ورزی جدید در حوزه مسکن و ساختمان ایجاد شود که مردم دغدغه تامین سرپناه امن خود را نداشته باشند و این جزو تکالیف دولت‌هاست.

وی خاطرنشان می‌کند: ما قوانین مختلفی را وضع کرده‌ایم؛ قوانین هم بعضا خوب هستند، اما این قوانین در حال حاضر با ساختار کف بازار مسکن همخوانی ندارد. این قوانین با ساختار حقوق و دستمزد مردم همخوانی ندارد. برای این‌ها باید برنامه‌ریزی کرد.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور تاکید می‌کند: به نظر می‌رسد بخش خصوصی باید در یک تعامل و همگرایی با دولت، یک برنامه‌ریزی جدیدی را داشته باشد تا شرایط تغییر کند.

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید

صاحب خانه شدن تبدیل به سراب شد / بازار مسکن نفس مستاجران ر ا می گیرد 2