دوشنبه 9 مهر 1403

صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر

تهران - ایرنا - بهداشت و درمان میدان عمل دولت سیزدهم برای نجات جان مردم از بزرگترین معضل جامعه یعنی ویروس تاجدار کرونا بود، یکسالی که گذشت دولت مردمی در اقدامی بسیار فوری مهار کرونا را رقم زد، واردات واکسن را چنان افزایش داد که تزریق آن از 23 میلیون دُز در دولت گذشته به 150 میلیون رسیده است.

به گزارش گروه جامعه ایرنا، زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد، تزریق واکسن کرونا تنها برای دز اول و دوم بود، 23 میلیون دز که رقمی بسیار پایین با آمار مرگ روزانه تا 709 نفر در یک روز را در دولت گذشته شاهد بودیم، دولت پا به عرصه عمل گذاشت و با وارد کردن واکسن موردنیاز مردم، صفر شدن روزانه مرگ کرونا در کشور را رقم زد و امروز به مرحله‌ای رسیدیم که دیگر کرونا به مرحله اندمیک (بومی) رسیده است.

مهمترین اقداماتی که دولت سیزدهم در عرصه عمل در حوزه بهداشت و درمان انجام داد، رساندن آمار تزریق واکسن کرونا به بیش از 150 میلیون دُز، به صفر رساندن آمار مرگ ناشی از کرونا در روز 12 خردادماه 1401، بیمه رایگان حدود 6 میلیون نفر از مردم فاقد بیمه در دهک یک تا سه در میان افراد کم‌درآمد و اقشار آسیب‌پذیر جامعه، اجرای نسخه الکترونیک، تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت و اقداماتی همچون ساماندهی وضعیت قیمت دارو برای کاهش هزینه از جیب مردم در این دولت به ثمر نشست.

صفر شدن آمار مرگ کرونا پس از 821 روز

دوم شهریور 1400 مرگ 709 نفر را شاهد بودیم که عزم دولت سیزدهم بر ورود واکسن کرونا جزم شد و همین موضوع باعث شد که مردم با واکسن وارداتی زیادی روبه‌رو شدند و دیگر روند کاهشی کرونا را در کشور شاهد بودیم و آمار تزریق واکسن و کاهش مرگ و ابتلا روز به روز روند کاهشی پیدا کرد.

دولت وارد عمل شد، کرونا به سمت مهار شدن پیش می‌رود و مرگ ناشی از کرونا به صفر می‌رسد، آمار ابتلا تک و یا دو رقمی می‌شود اینها همه خود نشان از گام دیگری از خدمات دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان است که عزم را جزم کرده که در زمینه صیانت از جان مردم تلاش کند و ضمن مهار اپیدمی شدن کرونا به سمت اندمیک شدن آن پیش برود.

این برنامه چنان موفقیت‌آمیز بود که در هفته 116 همه‌گیری کووید 19 در ایران یعنی در هفته سوم اردیبهشت 1401، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بود و در 28 استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شد، بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور در این هفته در کشور نشان می‌دهد در پنج استان زنجان، سمنان، فارس، کردستان و گلستان مرگ و میر ناشی از کرونا صفر بوده است. همچنین تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در هفته اخیر 2218 نفر، تعداد موارد بستری جدید 536 نفر و تعداد موارد فوتی جدید در هفته اخیر 78 نفر بوده است.

اما همه این اقدامات به گونه‌ای پیش رفت که پس از 2 سال و 100 روز مهمترین اقدامی که در این دولت شاهد بودیم آمار صفر مرگ ناشی از کرونا بود که پس از 821 روز مرگ‌هایی که با عدد 2 در روز 30 بهمن 1398 آغاز شد، آمار آن در روز 12 خرداد 1401 به صفر رسید، شاید این موضوع آغازی برای رفتن خود ویروس باشد.

تزریق بیش از 150 میلیون دز واکسن کرونا

واکسیناسیون سراسری در دولت سیزدهم رونق گرفت، تا زمان آغاز بکار این دولت مردمی تنها 23 میلیون نفر از جمعیت ایران آن هم با اولویت کادر سلامت، افراد بالای 60 سال، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و دیگر افرادی که نقص ایمنی داشتند، تزریق واکسن برای آنها انجام شد در میان این افراد برای برخی دیگر از کسانی که در شغل‌های حساس فعالیت داشتند تزریق واکسن کووید 19 انجام شد، اما این موضوع جنبه سراسری نداشت تا اینکه دولت مردمی نسبت به واردات واکسن کرونا اقدامی جدی کرد.

اکنون وضعیت تزریق واکسن کرونا به حدی رسیده است که تمام افرادی که در این گروههای هدف با حساسیت بیشتر بودند، به ویژه در کادر درمانی و افرادی بالای 70 سال و دارای بیماری‌های زمینه‌ای دز چهارم را هم تزریق کرده‌اند، گامی که دولت سیزدهم برداشت، باعث شده است که ضمن مهار ویروس کشنده کرونا، مرگ و میر کرونایی علاوه بر تک رقمی شدن حتی به صفر هم رسید و اکنون 50 میلیون واکسن کرونا ذخیره برای افرادی که هنوز اقدامی برای تزریق نکرده یا دزهای دوم و سوم «یادآور» را نزده‌اند، نگرانی در این زمینه نداشته باشند.

عبور از تزریق 150 میلیون دز واکسن و واکسینه شدن حدود 85 درصد از گروه‌های سنی واجد شرایط در دوران همه گیری کرونا از مهمترین اقدامات و وعده‌های یکسال اخیر وزارات بهداشت در دولت سیزدهم است.

تا روز 17 خردادماه 1404 براساس آمار وزارت بهداشت، 64 میلیون و 556 هزار و 249 نفر دُز اول، 57 میلیون و 875 هزار و 691 نفر دُز دوم و 27 میلیون و 574 هزار و 708 نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 150 میلیون و 6 هزار و 648 دُز رسید.

بیمه رایگان حدود 6 میلیون نفر از سه دهک جامعه

یکی از برنامه های مهم حوزه بهداشت و درمان در یکسال اخیر و در دولت مردمی که بارها بر آن تاکید شده، افزایش پوشش بیمه پایه درمان برای بیماران و توجه بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر بوده است، براساس بند الف ماده 70 قانون برنامه ششم توسعه کشور و آیین‌نامه اجرایی آن، تمامی شهروندان فاقد بیمه پایه، جهت برقراری پوشش بیمه پایه سلامت می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی سازمان بیمه سلامت و یا دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد این سازمان، نسبت به بیمه کردن خود و خانواده‌شان اقدام کنند.

بر اساس بند «د» تبصره 14 قانون بودجه 1401، افراد فاقد بیمه پایه سه دهک پایین درآمدی، به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه تحت پوشش قرار می‌گیرند. بیش از پنج میلیون و 792 هزار نفر فاقد پوشش بیمه که جزو سه دهک پایین درآمدی بودند از روز 17 اردیبهشت‌ماه امسال تحت پوشش بیمه همگانی رایگان قرار گرفتند و دولت حق بیمه آنها را پرداخت می‌کند. اکنون فقط 500 هزار نفر در ایران بدون بیمه سلامت هستند.

نسخه الکترونیک، تحولی در نظام سلامت

اجرای نسخه الکترونیک نیز به عنوان اقدام دیگری از حوزه بهداشت و درمان در دولت سیزدهم بود که اکنون با محقق شدن 95 درصد این طرح، تمامی استان‌ها به این سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی مجهز شده‌اند.

نسخه نویسی الکترونیک و الزام حذف نسخ کاغذی از ابتدای دی ماه 1400 از موضوعات مهم نظام سلامت کشور بود چون ضمن یکپارچگی اطلاعات، جلوگیری از تجویز داروهای اشتباه، سقف‌گذاری ارائه خدمات، جلوگیری از همپوشانی‌های بیمه‌ای و صرفه‌جویی در مصرف کاغذ برای تحقق پرونده پزشک خانواده نیز موثر است.

اجرای کامل طرح نسخه الکترونیکی به طور رسمی از اسفند 1397 کلید خورد، سازمان بیمه سلامت نیز این طرح را آبان 1398 در 235 شهر اجرا کرد و دوران کرونا موجب تسریع در روند اجرای طرح نسخه الکترونیکی شد.

تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت

تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت از دستاوردهای یکساله وزارت بهداشت است که در راستای ابلاغ سیاست‌های کل جمعیتی کشور به اجرا گذاشته شد، از آنجا که یک سوم جمعیت ایران در سال 1420 سالمند می‌شوند و اکنون 12 درصد جمعیت ایران سالمند است، تشکیل این قرارگاه به عنوان یک ضرورت در دستور کار قرار گرفت.

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز با تصویب مجلس شورای اسلامی توسط رییس جمهور در آبان ماه 1400 ابلاغ شد. در این قانون که در 73 ماده تنظیم شده است، تکالیف دستگاه های اجرایی مشخص و پس از ابلاغ این قانون، قرارگاه جمعیت در وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد.

هدفمندی یارانه‌ها و کاهش از جیب مردم برای دارو

دولت یکی از مهمترین اقداماتی را که در حوزه دارو انجام داد، ساماندهی یارانه دارو بود تا دیگر هزینه‌های مردم از جیب کاهش داشته باشد و افزایش هزینه‌های آن را سازمان‌های بیمه‌ای پرداخت کنند که به همین منظور در قانون بودجه سال 1401 در تبصره یک که درباره ساماندهی یارانه د ارو است، آمده است که قیمت برای دارو و تجهیزات باید به شهریور 1400 برگردد. اتفاقی که قرار است با این اقدام رخ دهد و برای آن برنامه‌ریزی شده است، شامل سیاست هایی است که نهایتا پرداختی مردم نسبت به شهریور 1400 تغییر پیدا نمی‌کند.

از آنجا که از شهریور 1400 به دلیل نبود ارز ترجیحی، قیمت برخی از داروها بالا رفت و قرار است پرداختی مردم نسبت به این ماه افزایشی نداشته باشد و اتفاقی که می افتد این است که فرانشیز بیماران را به صورت پلکانی کاهش می‌دهیم و سهم مردم برای داروها از 30 به 15 کاهش می یابد و با این اقدام تغییر قیمت ناشی از ساماندهی یارانه دارو پوشش داده می‌شود و افزایش قیمت ناشی از این اقدام را سازمان‌های بیمه‌ای پرداخت می‌کنند و شامل پرداخت مردم نمی‌شود.

برچسب‌ها

صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر 2
صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر 3
صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر 4
صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر 5
صیانت از جان مردم / بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر 6