سه‌شنبه 6 آذر 1403

عدالت در خصوص عاملان ترور شهید سلیمانی اجرا می‌شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عدالت در خصوص عاملان ترور شهید سلیمانی اجرا می‌شود

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست هم‌اندیشی با جمعی از رؤسا و اساتید دانشگاه‌های عراق گفت: عدالت در خصوص عاملان ترور شهید سلیمانی اجرا می‌شود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب‌آبادی؛ معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست هم‌اندیشی با جمعی از روسا و اساتید دانشگاه‌های عراق، پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و هیئت همراه را مورد اشاره قرار داد و تأکید کرد: عدالت در خصوص عاملان ترور شهید سلیمانی اجرا می‌شود.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه سپس گفت: قهرمانان بزرگ مبارزه با تروریسم خدمات بزرگی را در این راه انجام دادند. قهرمانان پیروزی در کنار مردم سوریه و عراق بودند و آنها را از شر تروریسم داعش و النصره نجات دادند، در حالی که آمریکا و غربی‌ها از تروریست‌ها حمایت می‌کردند. اقدام آمریکا در ترور شهدای پیروزی جنایت علیه بشریت است.

آغاز سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت‌های ناشی از شهادت سردار سلیمانی

وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ بزرگ‌ترین ثمره خون این شهدا خروج کامل نیروهای اشغالگر از منطقه باید باشد.

غریب‌آبادی ادامه داد: یک راه مقابله با این جنایت اقدامات حقوقی و قضایی است و در این عرصه دولت آمریکا مسئول است و باید پاسخگو باشد. شهید سلیمانی مهمان رسمی دولت عراق بود و این جنایت در خاک عراق روی داده است و مسئولیت پیگیری این جنایت بر عهده دولت عراق است که عوامل این ترور را محاکمه کند.

وی تصریح کرد: 3 سال و نیم از وقوع این ترور می‌گذرد و انتظار ما از عراق این است که محاکمه هرچه سریع‌تر آغاز شود.

حقوق بشر به پدیده‌ای سیاسی تبدیل شده است

غریب‌آبادی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع حقوق بشر، افزود: حقوق بشر یک موضوع بسیار مهم از منظر انسانی است که متأسفانه امروز به پدیده‌ای سیاسی تبدیل شده است، یعنی اگر روابط غرب با یک کشور خوب است دیگر نقض حقوق بشر در آن کشور مهم نیست. اگر کشوری حتی یک انتخابات هم برگزار نکند مورد انتقاد قرار نمی‌گیرد چون همسو با غربی‌ها و خواسته‌های آنهاست! چرا انتقادی از این کشورها نمی‌شود؟! ولی مثلاً ایران را که یک نظام مبتنی بر مردم‌سالاری و انتخابات دارد چون همسو با غرب و خواسته‌های آنها نیست به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند!

وی با تأکید بر اینکه حقوق بشر امروزی کمتر از یک قرن سابقه دارد، ادامه داد: حقوق بشر ریشه در ادیان الهی و به ویژه دین مبین اسلام دارد و تأکید ویژه قرآن کریم بر کرامت انسانی، مبین اهمیت حقوق بشر است.

نهضت تبیین بین‌المللی جنایات آمریکا علیه حقوق بشر آغاز شده است

دبیر ستاد حقوق بشر یادآور شد: امروزه نقش کشورهای اسلامی و آموزه‌های دینی در حوزه حقوق بشر کمرنگ است؛ علت اصلی هم این است که کشورهای اسلامی صحنه بین‌المللی حقوق بشری را به غربی‌ها واگذار کردند.

غریب‌آبادی گفت: جمهوری اسلامی ایران با حقوق بشر هیچ مشکلی ندارد، اما با سیاسی کردن و استفاده ابزاری از حقوق بشر مخالف است. غربی‌ها تلاش می‌کنند بدون توجه به تنوع فرهنگی، سبک زندگی خود را به جهان تحمیل کنند. شاید حقوق بشر در برخی ابعاد جهان‌شمول باشد، اما برای اجرا باید فرهنگ‌های مختلف در نظر گرفته شود. بنابراین نباید یک استاندارد را به همه کشورها تحمیل کرد. استانداردهای دوگانه و تحمیل هنجارها به سایر کشورها در حوزه حقوق بشر یک آسیب مهم در این حوزه است و ما با آن مخالفیم.

اقدامات رژیم صهیونیستی نقض حقوق بشر نیست؟

وی در ادامه به جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و بحران یمن اشاره کرد و گفت: آیا جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی نقض حقوق بشر نیست؟! آمریکا هر قطعنامه ای که علیه رژیم اسرائیل صادر می شود را وتو می‌کند. در یمن چند صد هزار نفر از مردم بی‌گناه کشته شدند و حتی الان که اوضاع کمی آرام شده مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن می‌شوند، آیا کشتار مردم یمن نقض حقوق بشر نیست؟! موضع غربی‌ها و سازمان‌های بین‌المللی چیست؟

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه موضوع تحریم‌ها و ترور را مورد توجه قرار داد و گفت: ایران و عراق قربانی تحریم و ترور هستند. در عراق در اثر تحریم‌های آمریکا و غرب 500 هزار کودک بی‌گناه جان خود را از دست دادند. در عراق آنها حتی گچ تخته سیاه دانش‌آموزان را هم تحریم کردند. در ایران و عراق هزاران نفر قربانی تروریسم شدند. در عراق تعداد بسیاری از مردم گرفتار گروهک تروریستی داعش شدند. این گروهک را چه کسی ایجاد کرد؟ همین کشورهای مدعی حقوق بشر. البته این رفتارها سبب نمی‌شود ما حقوق بشر را کنار بگذاریم. اعتقاد ما بر احترام به حقوق بشر و آموزه‌های دینی در این حوزه استوار است.

غریب‌آبادی همچنین با بیان اینکه تبادلات پژوهشی و دانشگاهی یکی از ابعاد مهم روابط علمی و فرهنگی کشورهاست، گفت: گاهی اوقات اولویت روابط میان دو کشور به روابط سیاسی و اقتصادی معطوف می‌شود، در حالی که نباید از روابط علمی، پژوهشی و فرهنگی غافل شد.