عربستان صدور نفت به 10 کشور را ممنوع کرد
اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیتها و شاخصهای اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا میکنند. شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارشهای اقتصادی را به گونهای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.«اقتصادنیوز» از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی همان روز سالهای 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.
پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سالهای اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم. در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان میشود.
13 آبان 1352؛ عربستان صدور نفت به 10 کشور را ممنوع کرد
هدف کنفرانس وزیران کشورهای عرب که امروز در کویت تشکیل شد، بررسی این نکته است که جنگ نفت آنها که از ماه گذشته آغاز شد، چه نتایجی به بار آورده و اعراب برای استفاده بیشتر از سلاح نفت چه اقدامات دیگری باید به عمل آورند.
منابع نفتی عرب در بیروت خبر دادند که عربستان سعودی علاوهبر تحریم مستقیم فروش نفت به آمریکا و هلند 8 کشور دیگر را هم که معمولا نفت خام از طریق آنها به آمریکا تحویل میشود، تحریم کرده است.
طبق گزارش منابع یادشده در فهرست کشورهایی که عربستان سعودی آنها را مشمول تحریم نفتی قرار داده است - علاوهبر آمریک و هلند - اسامی کانادا، باهاماس، ترینیداد، جزایر آنتیل، پورتوریکو، گوام و آفریقای جنوبی نیز گنجانده شده است.
منابع نفتی بیروت میگویند هدف عربستان سعودی این است که آمریکا از هیچ مفر دیگری نیز نتواند به نفت عربستان سعودی ولو من غیرمستقیم و از طریق دست دوم دسترسی یابد و نیازهای مصرفی خود را رفع کند.
عربستان سعودی و تمام کشورهای عرب دیگری که نفت تولید میکنند اعلام کردهاند تا وقتی اسرائیل اراضی اشغالشده اعراب را تخلیه نکند و حقوق ملت فلسطین استیفا نشود، آمریکا از دریافت نفت صادرتی اعراب محروم خواهد بود.
13 آبان 1372؛ 100 ویدئوکلوب تا پایان این ماه در کشور راهاندازی میشود
کار ایجاد یک هزار مرکز ویدئوکلوب کشور انجام شده است و این مراکز تا آخر آبانماه جاری راهاندازی خواهند شد.
علی لاریجانی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با انجام مراحل اولیه و تکثیر نوارها، آمادگی برای ایجاد این مراکز فراهم شده است.
وی در زمینه ایجاد مراکز فرهنگی - هنری در کشور گفت: در برنامه پنجساله دوم سیاست بر این است تا در هر شهری یک مجتمع فرهنگی - هنری ایجاد شود.
وی درباره طرحهای حمایتی از ناشران گفت: با تصویب شورای اقتصاد 15 هزار تن کاغذ پارس و وارداتی با نرخ سال قبل برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشبینی شده است تا برای جلوگیری از افزایش نرخ کتاب در اختیار ناشران قرار گیرد.
13 آبان 1382؛ سرمایهگذاری 100 میلیون دلاری خارجیها برای تولید 3 نوع سیگار در ایران
رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت دخانیات ایران اعلام کرد: شرکتهای معتبر جهانی برای تامین نیاز سیگار کشور بیش از 100 میلیون دلار سرمایهگذاری داشتهاند.
عبدالحمید رحمانی خلیل افزود: براساس قرارداد منعقده بین شرکت دخانیات ایران و شرکت جی. تی. آی (jti) ژاپن در سالجاری حداقل چهار میلیارد نخ سیگار مگنا تولید خواهد شد و با توجه به ظرفیتسازی 10 میلیارد نخی ازسوی شرکت مذکور، تولید سیگار مگنا تا دو سال دیگر به حداقل 8 میلیارد نخ میرسد.
به گفته وی همچنین تولید سیگار «وینچستر» از زیرمجموعه «جی. تی. آی» آبانماه جاری با تولید آزمایشی 250 میلیون نخ در کارخانه رشت شرکت دخانیات آغاز شده است.
بزرگترین مناقصه بینالمللی اکتشاف میادین نفت و گاز ایران
مناقصه بینالمللی اکتشاف 16 بلوک میادین نفت و گاز ظرف چند روز آینده در تهران برگزار میشود.
مهندس محمود محدث، مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: کلا 51 بلوک اکتشافی را مشخص کردهایم که براساس فازهای مختلف 16 بلوک را با اولویت نیاز مصرف و نزدیکی به مراکز تولیدی و صنعتی به مناقصه خواهیم رفت.
وی وسعت این 6 بلوک را در مجموع 253 هزار کیلومتر مربع ذکر کرد و گفت: بلوکهای فوق در مناطق مغان، سراوان، زابل، طبس، کرمانشاه، خرمآباد، بیجار و... واقع شده اند.
وی گفت: در بخش اکتشاف بازپرداخت هزینهها به این صورت خواهد بود که اگر میدان تجاری کشف نشود، پیمانکار حق دریافت هزینهها را نخواهد داشت و اگر کشف شد، هزینههای اکتشاف و هزینههای بانکی و حقالزحمهای نیز پرداخت خواهیم کرد. ضمن اینکه محل بازپرداخت هزینهها نیز از محل فروش مقدار معینی از تولید میدان (شبیه قرارداد بیع متقابل) خواهد بود.
وی حداکثر مدت قراردادهای اکتشاف و توسعه را 25 سال ذکر کرد.
محدث ضمن اشاره به فعالیتهای اکتشافی گفت: در طول 6 سال گذشته به ازای هر بشکه نفت استخراجی 1.24 بشکه جایگزین کردهایم.
همچنین بخوانید