به گزارش خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت با نام «پترولیوم تیکاف» گفت: مهندسی نفت در سال 76 در دانشگاهها متاسفانه دانشجو پذیرش نداشت و ما نمیتوانستیم در این زمینه کاری انجام دهیم چرا که ما در زمینه اکتشاف نفت نیاز به فارغالتحصیلان صنعت نفت داشتیم.
او ادامه داد: خوشبختانه در دانشگاههای برتر رشتههای در ارتباط با نفت و اکتشافات آن ایجاد و توانستیم فارغ التحصیلان خوبی داشته باشیم و هم اکنون در تلاش هستیم دانشگاههای کشور را در سطح تحصیلات تکمیلی در زمینه پتروشیمی سوق دهیم.
وزیر نفت با بیان اینکه طرح سیراف در حال اجرا است گفت: با بانک مرکزی تفاهمی صورت گرفته که 20 هزار میلیارد تومان بانکها برای پالایشگاه سیراف تسهیلات دهند که تمامی کارهای لازم در این زمینه انجام شده است.
او افزود: باید توجه داشت که حل مشکل سوخت کشور را نباید فقط در پالایشگاهها جستجو کرد بلکه باید در تکنولوژی تولید خودرو دنبال کرد؛ بخشی در کارخانهها و بخشی در نوع سوخت باید پیگیری شود و در این زمینه سوخت CNG را باید مورد حمایت قرار دهیم که در این صورت سوخت 50 سنتی بنزین تبدیل به سوخت 20 سنتی گاز میشود.
*س_بانک مرکزی به دنبال طلب نفتی ایران از کره جنوبی_س* وزیر نفت هم چنین در پاسخ به سوال خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر سرانجام اخذ مطالبات نفتی ایران از کره جنوبی به کجا رسید؟ گفت:
بانک مرکزی طلب نفتی ایران از کره جنوبی و سایرکشورها را دنبال میکند و یکی از دلایل تحریم نفتی ایران و ونزویلا از سوی آمریکا، به دست آوردن بازار برای تولیدات نفت غیر متعارف این کشور بوده تا آنجا که درسالهای 2018 و 2019 هر سال 105 میلیون بشکه به تولیدات نفت آمریکا اضافه شد.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال آیا با توجه به سفر روزهای آینده رئیس جمهور به ژاپن، خرید نفت این کشور از ایران افزایش پیدا می کند؟ گفت: تحریم ها مانعی برای خرید نفت از ایران و در صورت لغو این تحریم ها خرید از ایران افزایش پیدا می کند اما مشخصا این سفر به تنهایی چیزی را مشخص نمی کند. برای حذف تحریم نفتی ژاپن تنها تصمیم گیرنده نیست و بعید می دانم در این سفر در اینباره صحبتی رخ دهد.
او اضافه کرد: بر این اساس و با وجود بازار فروش، سرمایه گذاران تشویق شدند تا روند تولید ادامه پیدا کند و این کار با خارج کردن ایران و ونزویلا ازبازار نفت انجام شد.
زنگنه افزود: باید بیش از آنکه نگران بازار باشیم، نسبت به عقب ماندن فناوری و پایین ماندن ضریب بازیافت در میادین نفت و گاز نگران باشیم.
او گفت: پیش از این ثابت کردیم که بازار نفت را میشناسیم و میدانیم چگونه سهم ایران را از بازار احیا کنیم و چگونگی کسب بازار رانیز مطلعیم و باید تلاش شود تا تحریمها را عزت مندانه برداریم در آن صورت بازار نیز به دست میآید.
زنگنه با بیان اینکه اکنون 1.5 میلیون خانوار به شبکه گاز متصل نیستند، افزود: این خانوارها از نفت سفید برای گرمایش و از گاز مایع باری پخت و پز استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
واردات قطعات خودروهای گازسوز ممنوع است / خبری از استیضاحم ندارم
زنگه در ادامه با اشاره به 26 طرح بالادستی در زمینه اکتشافات نفتی، گفت: در این زمینه 8 قرارداد در پژوهش میدان نفتی 5 طرح در زمینه اکتشافات نفتی و 12 قرار داده در انیستیتو پایین دستی نفت با دانشگاهها منعقد شده است، به طوری که این کارها با فراز نشیب روبرو است، ولی باید این کار صورت بگیرد.
بیژن زنگنه وزیر نفت در جمع خبرنگاران گفت: در واقع عزم راسخ وزارت نفت از جوانان در زمینه استارت آپ و نفت است چرا که دنیا بدون خلاقیت نمی تواند پیشرفت کند.
او ادامه داد: در حال حاضر 52 میلیون تولید نفت را به 110 میلیون رساندیم چیزی بالغ بر 2/02 دهم برابر کردیم، امروز به وضوح میتوان کارهای بزرگ را در پالایشگاههای کشور از جمله تبریز اصفهان و... دید.
زنگنه در پاسخ به سوال خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر کمبود گاز مایع در سیستان و بلوچستان در روزهای گذشته گفت: اکنون در تمام استانهای کشور بیش از سال گذشته LPG توزیع میشود، بنابراین مشکل این است که این کپسولها به دست مصرف کننده خانگی نمیرسد، پیشبینی ما این است که بخشی صرف سوخت خودروها به صورت غیر مجاز و خطرناک میشود و بخشی هم ممکن است قاچاق شود.
*س_امضای 26 قرارداد در حوزه پژوهش نفتی_س*
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه که شرکتهای توزیع کننده میگویند، کپسول را توزیع میکنیم و مردم خریداری میکنند، اما مشخص نیست این کپسول کجا مصرف میشود"، گفت: تلاش میشود تا 15 روز آینده روشی را پیش بگیریم تا کپسول مورد نیاز خانوارهای سیستان و بلوچستان با اطمینان به دست آنها برسد.
او افزود: از سال 92 تلاشم این بوده است که بهصورت جدی و نه به صورت تشریفاتی وارد بحث پژوهش شده و همسو با این موضوع 26 قرارداد پژوهشی امضا شده است.
وزیر نفت در ادامه پژوهش در دانشگاه ها را مهم خواند و تصریح کرد: بازکردن درهای پژوهشگاه صنعت نفت روی دانشجویان و استارتآپها باز است و حمایت ویژه از آنها را بهطور جدی دنبال می کنیم.
زنگنه گفت: طی مشورت با صاحبنظران فرآیندی برای استقرار استارتآپها در منطقه ری تهران طرحی ارائه شده که پیش بینی این است 150 استارتآپ را بتوانیم در ری مستقر کنیم. همچنین برای تاسیس صندوق نوآوری صنعت نفت با سرمایه اولیه 100 میلیون تومان نیاز است که بهزودی ارائه خواهیم کرد.
زنگنه تصریح کرد: بر این اساس و با وجود بازار فروش، سرمایه گذاران تشویق شدند تا روند تولید ادامه پیدا کند و این کار با خارج کردن ایران و ونزویلا ازبازار نفت انجام شد.
وزیر نفت با بیان اینکه باید بیش از آنکه نگران بازار باشیم، نسبت به عقب ماندن فناوری و پایین ماندن ضریب بازیافت در میادین نفت و گاز نگران باشیم"، گفت: پیش از این ثابت کردیم که بازار نفت را میشناسیم و میدانیم چگونه سهم ایران را از بازار احیا کنیم و چگونگی کسب بازار را نیز مطلعیم و باید تلاش شود تا تحریمها را عزتمندانه برداریم، در آن صورت بازار نیز به دست میآید.
انتهای پیام /