شنبه 29 دی 1403

فرانسه وضعیت لبنان را فاجعه‌بار خواند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
فرانسه وضعیت لبنان را فاجعه‌بار خواند

«ژان نوئل - بارو» وزیر خارجه فرانسه لفاظی‌های «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را که تهدید به تخریب و ویران کردن لبنان همانند غزه کرده بود، محکوم کرد.

وزیر خارجه فرانسه، اظهارات تهدیدآمیز نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه لبنان و بیان جملاتی چون دچار شدن لبنان به سرنوشت مشابه غزه را محکوم کرد. او وضعیت لبنان را فاجعه‌بار توصیف کرد.

براساس گزارش النشره، وزیر خارجه فرانسه خاطرنشان کرد: وضعیت لبنان فاجعه‌بار است. اگر این اقدامات و اظهارات تحریک‌آمیز ادامه یابد، لبنان، کشور دوست فرانسه را که با ضعف بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند، به سمت آشوب و هرج و مرج سوق می‌دهد.

خبر مرتبط کمک‌های بشردوستانه فوری فرانسه به لبنان

در حالی که پاریس خواستار تلاش‌های بشردوستانه گسترده‌تر و برقراری آتش‌بس در لبنان است، ژان نوئل باروت وزیر امور خارجه فرانسه خطاب به قانونگذاران در پارلمان این کشور هشدار داد که «اگر اقدامی نکنیم، ممکن است لبنان در آینده شبیه سوریه شود».

وی در ادامه افزود: این امر اسرائیل را با مشکلات امنیتی بیشتر از آنچه قبل از عملیات نظامی در لبنان با آنها روبه‌رو بود، مواجه می‌کند.

این اظهارات پس از آن بیان شد که بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه خطاب به مردم لبنان تهدید کرد در صورتی که کشورشان را از دست حزب‌الله «آزاد» نکنند، با «ویرانی و تخریبی» مشابه آنچه فلسطینیان در نوار غزه تجربه می‌کنند، مواجه خواهند شد.

این در حالی است که پیشتر «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه با بیان مواضع کشورش و لزوم پایان جنگ، خشم صهیونیست‌ها را برانگیخته بود. ماکرون روز شنبه گفته بود: «اولویت امروز بازگشت به راه‌حل سیاسی و متوقف کردن تحویل سلاح‌هایی است که از آنها برای جنگ در غزه استفاده می‌شود.»

حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به غزه یک سال قبل در پی عملیات نیروهای مقاومت تحت رهبری حماس در اراضی اشغالی به اجرا درآمد که تاکنون حدود 42000 شهید و بیش از 97000 زخمی را عمدتا شامل زنان و کودکان در بین مردم غزه بر جا گذاشته است.

این جنگ به آواره شدن ساکنان غزه تحت محاصره از سوی صهیونیست‌ها که باعث کمبود غذا، آب آشامیدنی و اقلام پزشکی شده، منجر شده است.

آفریقای جنوبی مدتی بعد از شروع جنگ غزه از بابت نسل‌کشی صهیونیست‌ها در این باریکه به دیوان بین‌المللی دادگستری در شهر لاهه شکایت کرد و این رژیم را متهم به اجرای نسل‌کشی کرد. تاکنون چند کشور دیگر شامل ترکیه، نیکاراگوئه، اسپانیا، مکزیک، لیبی و کلمبیا نیز به این پرونده شکایت پیوسته‌اند.

از سوی دیگر همچنان که نگرانی‌های بین‌المللی بر سر وضعیت غزه تشدید می‌شود، تعداد کشورهای جهان که فلسطین را به‌عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته و از عضویت کامل آن در سازمان ملل حمایت می‌کنند نیز افزایش می‌یابد. در ماه‌های اخیر اسپانیا، نروژ، ایرلند، ارمنستان و اسلوونی نیز اعلام کردند فلسطین را به‌عنوان کشور مستقل به رسمیت می‌شناسند. تا به امروز 149 کشور از مجموع 193 عضو سازمان ملل، فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

فرانسه وضعیت لبنان را فاجعه‌بار خواند 2