دوشنبه 28 آبان 1403

فلاحت‌پیشه: نباید سیاست کلانمان را به ریاست جمهوری آمریکا گره بزنیم / طرح خروج از NPT احساسی است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
فلاحت‌پیشه: نباید سیاست کلانمان را به ریاست جمهوری آمریکا گره بزنیم / طرح خروج از NPT احساسی است

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص صحبت‌های روز گذشته ظریف مبنی بر اینکه اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود جمهوری اسلامی نیز خروج از NPT را در برنامه قرار خواهد داد، گفت: فضای دشمنی شکل گرفته علیه ایران کاذب است. وی ادامه داد: دشمنی‌های شکل گرفته علیه یک کشور در دنیا معمولا در چارچوب منشور ملل متحد و...

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص صحبت‌های روز گذشته ظریف مبنی بر اینکه اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود جمهوری اسلامی نیز خروج از NPT را در برنامه قرار خواهد داد، گفت: فضای دشمنی شکل گرفته علیه ایران کاذب است. وی ادامه داد: دشمنی‌های شکل گرفته علیه یک کشور در دنیا معمولا در چارچوب منشور ملل متحد و براساس تبعیت از قطب‌های قدرت صورت می‌گیرد که در مورد ایران تمام این شرایط به شکل کاذب در حال پیشروی است. فلاحت پیشه با بیان اینکه این روند نشان دهنده آن است که در بخشی از شرایط برخورد‌های احساسی این اوضاع را به وجود آورده تصریح کرد: طرح موضوع خروج از NPT در شرایط فعلی موضعی کاملا احساسی است در دنیای امروز کشور‌های مختلف سیاست‌های خود را براساس منافع ملی خود پیش می‌برند و جمهوری اسلامی نیز 15 سال ادله حقوقی خود را در قالب NPT پیش برده و انصافا یکی از طرف‌های خوشنام در این معاهده محسوب می‌شود. عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه طرح این قبیل مسائل ایران را در مسیر کره شمالی شدن قرار می‌دهد و کاملا احساسی است، گفت: ایران می‌تواند در قالب منشور ملل متحد سیاست‌های مختلف خود حتی سیاست‌های هسته‌ای خود را پیش ببرد. وی ادامه داد: در چنین شرایطی باید از مواضع احساسی پرهیز کرد و در عین اینکه کشور برنامه‌های خود را پیش می‌برد، اما شرایطی را فراهم نکند که باعث ایجاد اجماع در صحنه‌های بین الملل علیه ایران شویم. فلاحت پیشه با اشاره به صدور 6 قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران در سال‌ها قبل گفت: یکسری مواضع تند و افراطی مثل مسائل هولوکاست که خلاف مواضع رسمی جمهوری اسلامی بود صدور 6 قطعنامه تحریمی علیه ایران را به دنبال داشت. عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به طرح رفراندوم مطرح شده توسط جمهوری اسلامی گفت: در آذر 76 جمهوری اسلامی طرح رفراندوم در سرزمین‌های اشغالی را در سازمان ملل متحد ثبت کرد که یک طرح کاملا مترقیانه بود، ولی یکسری مواضع نشئت گرفته از تندروی در داخل کشور باعث شد ایران به عنوان یک کشور جنگ سالار در قبال این طرح معرفی شود و برنامه پاک هسته‌ای ما به عنوان بمب هسته‌ای مطرح شود.

جمهوری اسلامی باید درعین پایبندی به معاهدات بین المللی قابلیت های هسته ای خود را جلو ببرد

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید به معاهدات بین المللی پایبند باشد، اما به موازات آن تمام قابلیت‌های هسته‌ای خود را پیش ببرد، افزود: دوران فعلی دوران گذار است و ما با دوران گذاری از افراطی گری مواجه هستیم و باید بدانیم ترامپ و نتانیاهو نمایندگان و پیشتازان این دوره هستند. فلاحت پیشه ادامه داد: در سرزمین‌های اشغالی گروه‌های قدرت به این نتیجه رسیدند که بیش از این نمی‌توانند تاوان افراطی‌گری نتانیاهو را بدهند و قطعا به زودی شاهد از بین رفتن جایگاه ترامپ نیز در جهان خواهیم بود.

جمهوری اسلامی نباید سیاست چهل ساله خود را با یک دوره گذار چهار یا هشت ساله در آمریکا پیوند دهد 

عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: براساس این سناریو، جمهوری اسلامی نباید سیاست چهل ساله کشور را با یک دوره گذار چهار یا هشت ساله در آمریکا پیوند دهد. من شخصا یک سال قبل به ترامپ هشدار دادم که اگر آمریکا روند خشنی را علیه ایران پیش بگیرد روزی را خواهد دید که در تهران فقط با نظامیان صحبت می‌کند. و شاهد این مدعا موضع نظامی جمهوری اسلامی در حمله به عین الاسد بود که بزرگترین تحقیر تاریخی روسای جمهور آمریکا بعد از جنگ سرد را به دنبال داشت.

چنانچه اروپا مقتضایت امنیتی ایران را رعایت نکند، شاهد مواضع تند تهران خواهند بود فلاحت پیشه افزود: الان نیز همین هشدا را به اروپا می‌دهم و اعلام می‌کنم اگر اروپا مقتضیات امنیتی و حقوق بین الملل ایران را رعایت نکند آن‌ها نیز روزی را خواهند دید که مواضع تندی علیه شان در ایران مطرح خواهد شد که از جمله آن می‌توان به احیای پروژه موشکی شهاب چهار اشاره کرد. عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: از این رو معتقدم اروپا در شرایط فعلی دست به عصاست و به خوبی می‌داند اگر امنیت منطقه از بین برود اروپاست که ضربه مهلکی را دریافت خواهد کرد و از این روست که اروپایی‌ها مواضع متناقضی دارند و هم زمان با طرح فعال شدن مکانیزم ماشه حرف از حفظ برجام می‌زنند. وی در پایان خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی نباید با مواضع احساسی باعث شویم که شرایطی شبیه سال 2006 میلادی شکل بگیرد و ایران دچار سلسله قطعنامه‌های تحریمی شود.

گفتنی است: آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب نظام پادمان‌های ایجاد شده توسط معاهده NPT به منظور بررسی میزان پای بندی کشور‌های عضو NPT به مقررات این معاهده بازرسی‌هایی را از تاسیسات هسته‌ای کشور‌های عضو انجام می‌دهد.