چهارشنبه 3 بهمن 1403

قانونگذار آمریکایی خواستار ممانعت از بازگشت احتمالی دولت بایدن به برجام شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
قانونگذار آمریکایی خواستار ممانعت از بازگشت احتمالی دولت بایدن به برجام شد

عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا همزمان با دیگر تندروها در این کشور که از بازگشت احتمالی واشنگتن به توافق هسته ای ایران (برجام) درهراس هستند، خواستار ممانعت از بازگشت احتمالی دولت دموکرات جو بایدن به این توافق بین المللی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کن باک عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه نیوز مکس مدعی شد: توافق هسته ای ایران به جایی ختم نمی شود و فقط خطر و ویرانی برای دموکراسی ما به همراه خواهد داشت. زمان آن فرا رسیده است که از مذاکرات ایران خارج شویم.

وی ادامه داد باید جلوی این توافق گرفته شود و در صورت ارائه آن به صورت معاهده، هیچگاه در سنای آمریکا به تصویب نخواهد رسید.

این عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا تصریح کرد ما باید به این نکته توجه کنیم دلیل عدم برخورد ما با روسیه این است که این کشور یک قدرت هسته ای است.

این قانونگذار تندروی آمریکایی اضافه کرد: وقتی که ایران نیز به یک قدرت هسته ای تبدیل شود، ما نگرانی های مشابهی خواهیم داشت. ما نمی توانیم اجازه دهیم ایران به این نقطه برسد و این توافق (برجام) به ایران اجازه می دهد به یک قدرت هسته ای تبدیل شود.

در حالیکه مذاکرات وین به منظور تصمیم گیری سیاسی آمریکا دچار وقفه شده است، برخی قانونگذاران جمهوریخواه و تندروی آمریکا در هراس از بازگشت احتمالی کشورشان به برجام و لغو تحریم ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تقلا برای ارائه طرح های ضد ایرانی هستند.

این در حالی است که ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد هنوز معتقدیم زمان برای حل اختلافات باقی مانده ما وجود دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت 1397 به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران که مورد تایید قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.

به دنبال شکست ترامپ در انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن نامزد دموکرات ها توانست با کسب بیشترین آرای الکترال ریاست جدید کاخ سفید را بر عهده بگیرد و ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ شکست خورده گفت قصد دارد واشنگتن را به برجام بازگرداند اما به رغم ادعاهای خود در مورد بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات، تاکنون هیچ اقدام موثری در این مورد انجام نداده است.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، 20 اسفند 1400 به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.

امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.

انتهای پیام /