لیست جدید تحریمهای کانادا علیه ایران / کار به موسسهها و نهادهای تحقیقاتی رسید!
اقتصادنیوز: دولت فدرال کانادا روز سهشنبه 12 موسسه و نهاد تحقیقاتی ایرانی از جمله دانشگاه صنعتی شریف را در لیست تحریمها قرار داد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از یورونیوز، اتاوا میگوید اقدام تازه به این منظور انجام شده تا از کار محققان این دسته دانشگاهها و موسسات بر روی موضوعات حساس و یا حیاتی برای امنیت ملی کانادا جلوگیری کند.
خبر مرتبط آمریکا ایران را متهم کرد / تحریم جدید وزارت خزانه داری علیه تهران به بهانه کمک به یمناقتصادنیوز: آمریکا یک فرد و نهاد را بهدلیل آنچه «تسهیلکننده انتقال کمکهای ایران به یمن» خواند، تحریم کرد.
مطابق اعلام مقامات فدرال کانادا حوزههای هوش مصنوعی، علوم کوانتومی و رباتیک، فناوری پزشکی، هوافضا و سامانههای ماهوارهای و تسلیحاتی از جمله این موضوعات هستند و نهادهای علمی این کشور نباید بودجههای تخصیصیافته از سوی دولت را در اختیار محققان و پژوهشگران این دانشگاهها و موسسات قرار دهند.
بر اساس این تصمیم موسسات کانادایی که به دنبال درخواست بودجه در هر یک از این زمینهها هستند، باید تضمین دهند که با هیچ یک از این سازمانها و مؤسسات خارجی که اتاوا آنها را تهدیدی برای امنیت ملی خود میداند، کار نمیکنند یا دریافت مالی از آنها ندارند.
خبر مرتبط باقری: تحریمهای آمریکا نتوانست روند پیشرفت را از ما بگیرداقتصادنیوز: علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به توکیو سفر کرده بود، روز سهشنبه در نشستی با حضور 70 نفر از صاحبنظران و اندیشمندان ژاپنی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران، حضور یافت.
وزرای نوآوری، بهداشت و امنیت عمومی در بیانیهای گفتهاند که «باز بودن تحقیقات تحت هدایت کانادا میتواند آن را به هدفی برای نفوذ خارجی تبدیل کند.»
در فهرست منتشره 12 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی پژوهشی ایرانی حضور دارند که شامل دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی، انستیتو پاستور، موسسه تحقیقات هوافضای وزارت دفاع، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، دانشگاه امام حسین، مؤسسه فیزیک کاربردی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، مرکز تحقیقات انفجار، مرکز مطالعات فیزیک و دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری میشوند.
یکی از مقامات دولت کانادا گفت هرچند این سیاست تنها بر بودجه فدرال تأثیر میگذارد، با این حال اتاوا امیدوار است که این دستورالعمل به عنوان سرمشقی برای دیگر ایالتها و موسسات کانادایی مورد استفاده واقع شود.
در فهرست منتشره نام بیش از یکصد موسسه و دانشگاه در سه کشور چین، ایران و روسیه به چشم میخورد. این فهرست همزمان با تشدید نگرانیها در مورد سرقت تحقیقات و مالکیت معنوی کانادا توسط کشورهای خارجی منتشر شده است.
ماه گذشته رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کانادا در یک سخنرانی هشدار داده بود که هیچ کس نباید تلاشهای چین برای سرقت تحقیقات کانادا و مداخله در امور داخلی این کشور را دست کم بگیرد.
پیشتر در سال 2022 کانادا یک محقق را به اتهام تلاش برای دزدی اسرار تجاری به نفع چین دستگیر و به جاسوسی متهم کرد.
کانادا عضو ائتلاف «پنج چشم» با بریتانیا، ایالات متحده، نیوزیلند و استرالیا است. سال گذشته روسای اطلاعات این پنج کشور با صدور بیانیهای مشترک چین را به سرقت مالکیت معنوی و استفاده از هوش مصنوعی برای هک و جاسوسی علیه کشورها متهم کرده بودند.
همچنین بخوانید