دوشنبه 5 آذر 1403

ما باید یک بار دیگر امام خمینی (ره) را بشناسیم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ما باید یک بار دیگر امام خمینی (ره) را بشناسیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در این مراسم که با حضور شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی و خانواده مرحوم هوایی و دوستان و همرزمان ایشان برگزار شد، تنی چند از حاضران ضمن سخنانی درباره اهمیت ثبت خاطرات انقلابیون و ایثارگران انقلاب اسلامی و نقش آن در جهاد تبیین، از شخصیت و خصلت‌های کم نظیر مرحوم سید احمد هوایی تجلیل کردند. از انقلاب اسلامی، گنج‌ها استحصال می‌شود.

محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یکی از مهمانان و سخنرانان برنامه ضمن بزرگداشت همزمانی دهه فجر و ماه رجب و این نشست اظهار داشت من اگرچه با مرحوم هوایی توفیق مصاحبت، همنشینی و همکاری مستقیم نداشتم، اما وقتی کتاب را خواندم دیدم خاطرات مالوف ما هم هست و در منطقه‌ای ایشان بوده که من هم زندگی کرده ام. موضوعاتی را هم در کتاب مورد اشاره قرار می‌دهد که اگر من هم بخواهم انقلاب را توصیف کنم، از همین جا وارد می‌شوم.

ایشان در ادامه گفتند من فکر می‌کنم هر یک از ما‌ها باید بیاییم و یک عکس یادگاری در مراسم رونمایی از کتاب این بزرگوار بگیریم و بگوییم که ما هم اهل این چیز‌ها بودیم و حضور کسی مثل من هم در این نشست می‌تواند به همین دلیل باشد. وی با اشاره به کتاب "الف لام خمینی" هدایت الله بهبودی افزود ما باید وقت بگذاریم و یک بار دیگر امام را بشناسیم و وقتی این کتاب الف لام خمینی را می‌خوانیم، می‌بینیم امام چقدر از آنچه در ذهن ما بود بزرگتر است و، چون این جور بود توانست امثال مرحوم هوایی را به بار بیاورد که اینگونه شیفته انقلاب و امام باشند.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به حوادث چند ماهه اخیر اشاره کرده و گفت وقتی مضحکه این چند ماهه را دیدم که مدعی انقلاب شده بودند، شرم می‌کردم که بگویم آن انقلاب چه بود و این جریانات چیست! اینکه کسانی که برای خودشان هم اعتباری قائل نیستند، می‌خواهند نقش رهبری داشته باشند و تصویر مضحک این بود که سران مجاهدین خلق که زمانی لباس مبارزه به تن داشتند، اما امروز با کراوات می‌روند و با نمایندگان مجلس آمریکا عکس می‌گیرند و آنقدر حقیر هستند که افتخارشان این است که جایی دیده شوند، اما در مقابل، امام در چنته اش سید احمد هوایی بود و آدم خجالت می‌کشد که این‌ها را با هم مقایسه کند، لذا انقلاب اسلامی خیلی بزرگ است و نمی‌شود با آن بازی کرد و از این انقلاب گنج‌ها استحصال می‌شود و حیف است که جوانان ما که شیفته حقیقت هستند، در معرض این حقایق قرار نگیرند و ارزش کتاب‌هایی از این قبیل این است که اگر نسل کنونی این کتاب‌ها را بخوانند، خجالت می‌کشند بگویند که ما هم انسان هستیم و این انسان است که همه هستی خود را حاضر است برای آرمان فدا کند.

وظیفه ما این است که راویان صادق و صالح انقلاب و جامعه باشیم

از دیگر سخنرانان مراسم قاسم تبریزی، پژوهشگر و تاریخ نگار معاصر بود که با اشاره به اهمیت ثبت تاریخ شفاهی گفت تاریخ، هویت و شناسنامه جامعه است و گنجینه و پیشینه و ثروت سرشار جامعه‌ای که تاریخ خود را نداند آن را تکرار می‌کند، چون کودکی که فاقد حافظه است، خاصه که دشمنانی در کمینند تا تاریخ ما را تحریف کنند.

وی با اشاره به اینکه نخستین منابع تاریخی ما را غربی‌ها نوشتند، اظهار داشت آن‌ها برای تبرئه خود به دنبال تطهیر خاندان پهلوی هستند، چون در حقیقت تطهیر پهلوی تطهیر آمریکا و انگلیس هم هست، چون همه این دولت‌ها وابسته به آن‌ها بودند و از این جهت به تعبیر امام خمینی جلادان را مصلح معرفی می‌کنند و شهیدان و بندگان خالص خدا را ارتجاع می‌نامند و از دشمنان نیز بیش از این توقع نیست.

مورخ تاریخ انقلاب اسلامی در ادامه افزود وظیفه ما این است که راویان صادق و صالح انقلاب و جامعه باشیم و از سویی وقایع را آنگونه که بود نشان دهیم و دشمنان را معرفی کنیم و از سوی دیگر افراد صالح را به عنوان الگو به جامعه ارائه دهیم. وی ادامه داد مرحوم سید احمد هوایی مبارزه کرد و طعم تبعید و شکنجه و زندان را چشید و اکنون این بار را بر دوش ما گذاشته و حالا که ایشان به آرامش رسیده و در بهشت جای گرفته، وظیفه خانواده و دوستان است که نسل جدید را با زندگی او آشنا کنند و تجلیل از آقا سید احمد هوایی تجلیل از مبارزه، ایثار و فدائیان اسلام است.

مرحوم هوایی انسان خود ساخته و کم نظیری بود

در ادامه مراسم سردار سید محمد آقا میر فرمانده اسبق سپاه محمد رسول الله (ص) تهران و از همرزمان مرحوم هوایی ضمن سخنانی اظهار داشت تدوین خاطرات سید احمد هوایی که یکی از نیرو‌های انقلاب بود و در شکل گیری کمیته‌های انقلاب و حفاظت بیت امام و جای جای این نظام تاثیر داشت، به معنای جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری است و نقل خاطرات نسل انقلاب نیز به معنای جهاد تبیین است و باید استمرار پیدا کند و این گونه بزرگداشت‌ها به معنی امر به معروف است و به همین دلیل به خاطر کار ارزشمندی که انجام شده، وظیفه داریم که از بانیان آن تشکر کنیم.

وی افزود مرحوم هوایی انسان خود ساخته و کم نظیری بود و با گروه‌های انقلابی در پیش از انقلاب همکاری داشت و از جمله با شهید بروجردی و شهید اندرزگو هم ارتباط داشته و یک انقلابی و مومن به تمام معنا بود. فرمانده اسبق سپاه محمد رسول الله (ص) تهران ادامه داد ساده زیستی، شفافیت، حلال خوری و حس خدمت از ویژگی‌های ایشان بود و در حالیکه در حفاظت خدمت می‌کرد، اما جایی برای مچ گیری نمی‌رفت و در حوزه ماموریتی خود نگاه پیشگیرانه داشت نه نگاه مچ گیری و از این رفتار باید اسوه سازی کرد و تعریف از ایشان جهاد تبیین و تحقق مدل مدیریت حفاظتی است و باید به این مسائل به طور جد توجه کرد.

جمهوری اسلامی به دست رزمندگانی گمنام به پیروزی رسید

همچنین سردار کمال لوح موسوی از جانبازان شیمیایی دفاع مقدس و دبیر انجمن جانبازان شیمیایی نیز طی سخنانی گفت جمهوری اسلامی حکومتی است که به دست رزمندگانی گمنام به پیروزی رسید و الان دنیا برای نابودی اش به زانو درآمده و هر کاری می‌کند، موفق نمی‌شود و در همین اغتشاشات هم که یک جنگ ترکیبی بود، موفق نشدند و افتخار ما این است که سربازان امام خمینی بودیم و خداوند را شکر می‌کنیم که هستیم و این راه را ادامه می‌دهیم.

برادر سید احمد هوایی با اشاره با اینکه مرحوم هوایی فرزند بزرگ خانواده بود اظهار داشت زندگی ایشان مثل شهدا بود و مرد مجاهدی بود که ایشان را به عنوان یک شهید می‌شناسیم و طلب دعا برای ایشان می‌کنیم.

وی افزود به عنوان خانواده که با او زندگی کردیم، نقطه سیاه یا حرکت نامعقول از ایشان ندیدیم و ناگفته‌های این مرد بسیار زیاد است و این کتاب بخشی از روایت مبارزه است و همه زندگی ایشان را به تصویر نکشیده است، اما به هر حال این کاری که دوستان برای مبارز گذشته می‌کنند برای تبیین انقلاب لازم است و با تبیین این مجاهدت‌ها می‌تواند الگو بماند.

وی در پایان گفت به عنوان نماینده جانبازان شیمیایی کشور خواسته مان این است که بزرگانی که رنج‌ها کشیدند و مظلومانه شهید شدند، اما اسمی از آن‌ها نیست، باید این گنج‌ها استخراج شود و بیشتر از این به آن‌ها پرداخته شود.

همچنین در این مراسم حسین جودوی به عنوان کارشناس مجری صفحاتی از کتاب را برای حضار روایت کرد و گروه سرود دانش آموزی سرود‌های انقلابی اجرا کردند که مورد تشویق حاضران قرار گرفت و در پایان مراسم با حضور مدعوین و همسر مرحوم هوایی و خانواده ایشان، از کتاب رونمایی شد. گفتنی است کتاب مبارزه به روایت سید احمد هوایی به خاطرات مرحوم سید احمد هوایی و حوادث انقلاب اسلامی و دهه شصت اختصاص دارد.