شنبه 3 آذر 1403

مجید انصاری: نهادهای نظامی عامل هرج و مرج هستند / آقای مهاجری؛ براساس فرمایشات امام ملاک حال فعلی افراد است

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
مجید انصاری: نهادهای نظامی عامل هرج و مرج هستند / آقای مهاجری؛ براساس فرمایشات امام ملاک حال فعلی افراد است

در روزهای گذشته،«مایک پمپئو» وزیر خارجه دولت تروریست آمریکا با اعتراض به ردصلاحیت ها، به شورای نگهبان حمله کرده بود. به نظر شما، چرا وزیر خارجه آمریکا از عملکرد شورای نگهبان عصبانی است؟!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** مجید انصاری: نهادهای نظامی عامل هرج و مرج هستند

«مجید انصاری» فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو مجمع روحانیون مبارز در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «در حوزه دستگاه‌های اجرایی، نهادهای موازی درست شده که به نظر من اشکال وارد است. ما امروز نهادهای زیادی داریم که اینها بخش خصوصی نیستند که تابع قوانین نظارتی بخش خصوصی باشند و بخش دولتی هم نیستند و این وسط قضیه حکایت شترمرغ شده و شانه از زیر بار هر مسئولیتی خالی می‌کند... اینها توسعه پیدا کرد بخصوص از زمانی که نیروهای نظامی وارد عرصه‌هایی شدند که ذاتا با وظایف آنها مغایر است. قانون اساسی پیش بینی کرده و گفته در شرایط صلح اینها می‌توانند به دولت کمک کنند. بر اساس قانون دولت باید درخواست کرده و حوزه محل کمک را معین کند اما اینها شده‌اند رقیب جدی دولت».

انصاری در ادامه گفت: «نیروهای مسلح... وقتی به مشکل برمی‌خورند بر دولت فشار می آورند که از خزانه، بانک مرکزی و در واقع جیب مردم مشکلات آنها را حل کند. به نظر من بسیاری از این اقدامات خلاف حوزه قانونی آنان است و دخالت مستقیم در کار دولت است و چون خیلی اوقات قوانین جاری را رعایت نمی‌کنند به نوعی قانون گریزی و ایجاد هرج و مرج هم می‌کنند. نهادهای نظارتی هم دیگر نمی توانند در کار اینها نظارت داشته باشند. به نوعی آشفتگی و هرج و مرج در حوزه‌های مختلف امور کشور ایجاد می‌کنند. وجود هزاران سایت و کانال که وابسته به این نهادها هستند نقش اساسی در ایجاد اختلاف و شکاف میان مردم و حاکمیت ایجاد می‌کنند».

این عضو مجمع روحانیون مبارز در ادامه گفت:«اینها نقاط تضعیف نظام و مردم سالاری و حق اعمال حکومت مردم است که خروجی آن همین وضعیت کنونی شده است. سرمایه اجتماعی ما ضعیف شده، پیوند بین دولت و مردم تضعیف شده، اعتماد بین ملت و حاکمیت تضعیف شده و همچنین امید به آینده هم تضعیف شده است... رک می‌گویم نمود اداره امروز کشور در دید افکار عمومی، نهادهای قانونی مستقل نیست بلکه این دخالت‌های نظامی و غیر نظامی است».

سردار «غلامعلی ابوحمزه» فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان - مهر 98- در آیین افتتاح پروژه های عمرانی محرومیت زدایی سپاه گفته بود:«قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) سپاه نزدیک به 34 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است».

سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سابق سپاه پاسداران نیز - اردیبهشت 96- در بازدید از پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفته بود:«رهبری تنها حامی ما در ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس بود».

گفتنی است ساخت بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان - پالایشگاه ستاره خلیج فارس - با هدف خودکفایی در تأمین بنزین و صرفه‌جویی ارزی قابل توجه و همچنین شکستن کمر داعش در منطقه و فراهم شدن بستر افزایش صادرات ایران به کشورهای همسایه - برای نمونه صادرات 9 میلیارد دلاری ایران به عراق (معادل 10 برابر صادرات ایران به اروپا)- تنها بخش کوچکی از اقدامات سپاه در جهت ایجاد امنیت و بهبود وضعیت اقتصادی کشور است.

در اردیبهشت 96 و تنها چند روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری، فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس با اصرار دولت و با هدف تبلیغات انتخاباتی افتتاح شد. این اقدام تبلیغاتی در حالی صورت گرفت که بنابر اظهارات کارشناسان، هنوز واحد گوگردزدایی این پالایشگاه آماده نشده بود و تولید بنزین این پالایشگاه فاقد استاندارد یورو بود.

سپاه پاسداران، هنگامی زیر بار سنگین پروژه‌هایی مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی بنزین رفت، که اولا دشمن به تحریم کمر شکن اهتمام کرده بود و ثانیا کسی داوطلب کار نبود. و توانست کشور را درباره کالایی حیاتی و راهبردی مانند بنزین، به نقطه امن خودکفایی برساند. این در حالی است که یک جریان خاص سیاسی به طرق مختلف به دنبال واردات مسئله دار بنزین (آلوده به رشوه‌های استات اویل و کرسنت و توتال و...) بود.

مجید انصاری و همقطران وی به جای فرافکنی و انداختن تقصیرها به گردن دیگران، باید به این سؤال پاسخ دهند که چرا علی‌رغم اجرای تمام و کمال تعهدات برجامی از سوی دولت و محدودیت گسترده در صنعت هسته‌ای، هم تحریم‌ها افزایش یافته و هم فروش نفت کاهش یافته است و هم ارزش پول ملی کاهش یافته و هم نقل و انتقال ارز با گونی انجام می‌شود؟!

** آقای مهاجری براساس فرمایشات امام ملاک حال فعلی افراد است

«مسیح مهاجری» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: «هیات‌های اجرائی انتخابات مجلس شورای اسلامی این‌بار سخت‌گیرانه‌تر عمل کردند، هیات‌های نظارت شورای نگهبان نیز با رد کردن فله‌ای صلاحیت‌ها، اعتراضات زیادی را برانگیخته‌اند. به مناقشات لفظی بی‌حاصلی از قبیل نظارت «استصوابی» اعتقادی ندارم، زیرا معتقدم از دو نوع نظارت «استطلاعی» و «استصوابی» از اولی که جز مشاهده کاری برنمی‌آید و دومی است که اگر درست انجام شود، می‌تواند وظیفه نظارتی را بر مدار قانون انجام دهد بطوری که حق کسی ضایع نشود. بنابراین، مشکل را باید در جای دیگر جستجو کرد. مشکل اینست که نظارت شورای نگهبان، آنگونه که عمل می‌شود، نه استطلاعی است و نه استصوابی، بلکه «نظارت استسلاقی» است، یعنی به سلیقه خود عمل می‌کند و حتی قانون را نیز طبق سلیقه خود معنا می‌کند و اینکه بعضی از اعضاء این شورا می‌گویند به مر قانون عمل می‌کنیم منظورشان اینست که قانون را آنطور که به سلیقه خود می‌فهمند معنا و بر همان اساس عمل می‌کنند».

مهاجری در ادامه نوشت: «اینکه بسیاری از افراد مذهبی و حتی روحانی با داشتن سوابق مبارزاتی و صرف کردن عمر خود در جهت برپائی نظام جمهوری اسلامی و تقویت مبانی انقلاب و حمایت از ولایت فقیه و تلاش برای ترویج اسلام، متهم به عدم التزام به نظام جمهوری اسلامی، عدم اعتقاد به ولایت فقیه و عدم التزام عملی به اسلام می‌شوند و صلاحیت آنها رد می‌شود، چه دلیلی غیر از سلیقه‌ای عمل کردن شورای نگهبان دارد؟».

مسیح مهاجری تاکید کرده است که افراد مذهبی و روحانی که سابقه مبارزاتی دارند، نباید ردصلاحیت شوند و رخ دادن چنین اتفاقی، نشان دهنده رفتار سلیقه ای شورای نگهبان است!

گویا وی این فرمایش معروف حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «ملاک حال فعلی افراد است» را فراموش کرده است.

در تاریخ اسلام و تاریخ انقلاب اسلامی، فتنه‌ها زمانی شکل گرفته‌اند که برخی از خواص جبهه حق با سابقه خوب و بعضا درخشان؛ دچار انحراف شده و این انحراف، ضمن شادکردن دشمن، خسارت بزرگی در جامعه اسلامی در پی داشته است.

طلحه به لحاظ عملکرد، از سوی پیامبر اسلام (ص) عنوان «طلحه خیر» را به خود اختصاص داد و زبیر، به دلیل مجاهدت‌های ستودنی در جنگ‌های متعدد علیه مشرکان و کفار، به «سیف‌الاسلام» شهرت یافت. اما در گذر زمان این دو نفر با چنین سوابق درخشانی‌، اسیر هواهای نفسانی و روحیه دنیاگرایی و قدرت‌طلبی شدند، بر همین اساس برای رسیدن به خواسته‌های خود به سبب انحرافی که پیدا کرده بودند؛ فتنه پرخسارت و خونبار جمل را پدید آوردند.

عبارت کوتاه و پر معنای حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر «ملاک حال فعلی افراد است»؛ یک جمله راهبردی برای جلوگیری از فتنه‌انگیزی‌ها، با شناخت دقیق افراد در لحظه است.

لازم به ذکر است که در روزهای گذشته «هادی غفاری» از دستگیرشدگان فتنه 88 گفته بود:«من را با 9 متر علامه ردصلاحیت کرده اند»!

در روزهای گذشته، «مایک پمپئو» وزیر خارجه دولت تروریست آمریکا با اعتراض نسبت به روند احراز صلاحیت کاندیداهای مجلس، به شورای نگهبان حمله کرده بود. به نظر شما، چرا وزیر خارجه آمریکا از عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها عصبانی است؟!

و نکته تأمل برانگیز و البته تأسف برانگیز این است که برخی در داخل با مقامات دولت تروریست آمریکا همصدا شده اند.

** جنیدی: اگر به FATF نپیوندیم 200 کشور ایران را تحریم می کنند

«لعیا جنیدی» معاون حقوقی رئیس جمهور در مصاحبه با روزنامه همشهری گفت: «ایران اقتصاد بزرگی دارد و این اقتصاد بزرگ نمی تواند از بانکداری بین المللی که شریان اقتصاد و تجارت بین الملل است، منقطع باشد. حتی یک جزیره کوچک هم نمی تواند منقطع شود، چون برای مایحتاج باید معامله کند. ما نباید فکر کنیم می توانیم این فاکتور را کنار بگذاریم»

جنیدی در ادامه گفت:«بهتر است تعامل کنیم و تحریم های یکجانبه آمریکا را تبدیل به تحریم گسترده 200 کشور نکنیم و آنها را در موضعی قرار ندهیم که مجبور شوند اقدام مقابله ای کنند. ما که نمی توانیم با بانکداری بین المللی قطع ارتباط کنیم. این کار متصور نیست».

«محمدرضا پورابراهیمی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در هفته های گذشته گفته بود: «از شخص وزیر امور خارجه (محمد جواد ظریف) سؤال کردم و گفتم اگر جمهوری اسلامی ایران، همه تعهدات را بپذیرد آیا هیچ تضمینی وجود دارد که از لیست سیاه اف ای تی اف خارج شود یا اتفاق دیگری رقم می‌خورد. ظریف گفت، خیر هیچ تضمین و تعهدی وجود ندارد».

ظریف پیش از این نیز در صحن علنی مجلس گفته بود: «نه من و نه رئیس‌جمهور تضمین نمی‌دهیم که با تصویب لوایح مرتبط با FATF مشکلات حل شود... این لوایح بهانه را از بین می‌برد، بهانه‌ای که آمریکا توانسته به کشور ما فشار وارد کرده و اجازه معامله ندهد».

دولتمردان و فعالین اصلاح طلب در مسئله برجام تاکید کردند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است»! و «تمامی تحریم ها از جمله تحریم های بانکی، بالمره (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق» و «با توافق هسته ای بهانه های آمریکا تمام می شود»! و...

اما در نهایت، برجامی که امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمین آن نامیدند و تاکید کردند که تحریم های بانکی را یکباره لغو می کند، به کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن سفره مردم منجر شد.

با این حساب کاملا مشخص است که اف ای تی افی که هیچ تضمینی برای آن نمی دهند، به چه سرنوشتی دچار شده و چه بلایی بر سر معیشت مردم خواهد آورد.

مجید انصاری: نهادهای نظامی عامل هرج و مرج هستند / آقای مهاجری؛ براساس فرمایشات امام ملاک حال فعلی افراد است 2
مجید انصاری: نهادهای نظامی عامل هرج و مرج هستند / آقای مهاجری؛ براساس فرمایشات امام ملاک حال فعلی افراد است 3
مجید انصاری: نهادهای نظامی عامل هرج و مرج هستند / آقای مهاجری؛ براساس فرمایشات امام ملاک حال فعلی افراد است 4